Berlin’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Almanya’nın başkenti Berlin pek çok yönüyle Avrupa’nın öncelikle görülmesi gereken şehirleri arasında bulunuyor. Bu şehre ilk defa gelecek olanların ilk cevap bulması gereken sorulardan biri Berlin’de nerede kalınır? sorusu oluyor. 

Yazımızda Berlin’deki konaklama bölgeleri ile ilgili bilgilere ve şehirde tercih edebileceğiniz otel tavsiyelerine yer vermeye çalıştık. Siz de Berlin’e ilk defa gidecekseniz ve konaklama önerisine ihtiyacınız varsa yazımızın devamını okumanızı öneriyoruz.

Berlin’de Nerede Kalınır?

Berlin’deki konaklama bölgesini seçmeden önce beklentilerinizi net bir şekilde belirlemenizde fayda var. Ucuz bir bölgemi arıyorsunuz, merkezi mi? Tabi ki hem ucuz hem de merkezi olsun istersiniz 🙂 Biz tavsiye ettiğimiz bölgeleri ve bu bölgelerin özelliklerini listeleyelim, hangisinde kalmak istediğinize siz karar verin en iyisi 😉

Mitte: Özellikle zamanı kısıtlı olanlar için bu bölge oldukça ideal. Burada konaklayarak Berlin gezilecek yerlere çok yakın olabilir ve ulaşım sorunuyla çok fazla boğuşmadan gezinizi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Kreuzberg: Bölge Xberg olarak da biliniyor. Burası daha çok Türk göçmenlerin yaşadığı yerlerden biri. Çok merkezi ve uygun fiyatlı eğlence mekanlarına yakınlığı ile cazip olan bölge uygun fiyatlı yeme içme olanakları ile de düşük bütçeli gezginler için çok cazip bir konaklama bölgesi.

Neukölln: Gençlerin bolca takıldığı bu bölge özellikle ucuz bir konaklama seçeneği arayanların tercih edebileceği çok ideal bir nokta.

Friedrichshain: Eğer Berlin gece hayatını yaşama istiyorsanız sizin için “Berlin’de nerede kalınır?” sorusunun en güzel cevabı bu bölge olacaktır. Oldukça hareketli bir bölge olan Friedrichshain yaşı fazla olan ve sakin bir konaklama seçeneği arayanlar için pek de iyi bir tercih olmayacaktır.

Prenzlauer Berg: Berlin Duvarı’na yakın bir bölge olan mahalle, Doğu Berlin’de konaklamak için tercih edebileceğiniz yeşil alanı bol ve keyifli bir bölge.

Berlin Otel Tavsiyeleri

Berlin’de her bütçeye uygun otel bulmak mümkün olabilmektedir. Şehrin merkezi noktalarındaki oteller daha pahalı olmasına rağmen biraz kenarlara doğru giderseniz daha uygun fiyatlı otelleri de bulabilirsiniz. Tabi ki şehir merkezinden uzaklaşmak size ulaşım masrafı olarak geri döneceğinden ve fazla ıssız yerler tekin olmayabileceğinden otel seçiminde tek kriter olarak oda ücretini baz almamakta fayda var. En sağlıklısı otel karşılaştırma sitelerini kullanarak kullanıcıların yorumlarını okumak, otellerin aldıkları puanları karşılaştırmak ve otelle ilgili fiyat, konum, fotoğraflar gibi bilgilere göz gezdirmek olacaktır.

Size fikir vermesi için şehirde tercih edebileceğiniz bazı otelleri listeledik;

The Cat’s Pajamas Hostel

The Cat's Pajamas Hostel

Kreuzberg bölgesinde bulunan konaklama seçeneği uygun fiyatlı bir konaklama alternatifi arayan gezginler için oldukça doğru bir karar olacaktır. Hostel ile ilgili yorumları okumak ve rezervasyon yaptırmak için burayı tıklayabilirsiniz.

H2 Hotel Berlin-Alexanderplatz

H2 Hotel Berlin-Alexanderplatz

TV Kulesi’ne 3 dakikalık mesafede bulunan otel, şehirdeki en çok tercih edilen konaklama seçenekleri arasında bulunmaktadır. Mitte bölgesindeki otel, merkezi konumu, ilgili personeli ve konforlu odalarıyla mutlaka seçenekleriniz arasında bulunmalı. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz.

Alex Hotel 2*

Alex Hotel

Tramvay durağına 100 metre mesafede bulunan otelden şehir merkezine 15 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabiliyorsunuz. Bu da oteli çok çekici kılmaktadır. Buradan rezervasyonunuzu yaptırarak konaklama tercihi için bu oteli tercih edebilirsiniz.

aletto Hotel Kudamm 3*

aletto Hotel Kudamm

Şehrin merkezi bir konumunda bulunan otel, ziyaretçilerden aldığı oldukça yüksek puan ortalaması ile ne kadar iyi bir konaklama tercihi olduğunu bizlere gösteriyor. Otelin muhteşem Berlin manzarası sunan çatı terası ise konaklama keyfinize keyif katacak detaylardan sadece biri. Rezervasyon için burayı tıklayınız.

Scandic Berlin Potsdamer Platz 4*

Scandic Berlin Potsdamer Platz

Şehir merkezindeki konumuyla alışveriş merkezlerine yakın olan konaklama seçeneği, alışveriş yapmayı sevenler için keyifli bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Bu otel de şehrin en çok tercih edilen otelleri arasında bulunuyor. Bu otelde konaklamak isterseniz buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin