Benin’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

Afrika’nın egzotik lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Benin mutfağı, ilk kez gidecekler için farklı yemek kültürüyle dikkat çeken bir ülke..

‘’ Benin’de Ne Yenir , Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri sizler için derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Ülkede et ürünleri yetersiz miktarda bulunduğu için oldukça pahalı.. Onun yerine hamur işi yemekler ve sebzeler sıklıkla tüketilen lezzetler arasında. Benin mutfağında sık sık göreceğiniz yiyecekler ise fıstık, mısır ve bol miktarda meyve..

Listenin ilk sırasında;

1- Mısır

Mısır

Benin’in güneyindeki en temel besin maddesidir Mısır..  Pirinç ve buğday gibi temel besin maddelerinden biri haline gelen mısır ile yapılan yemeklerde oldukça popüler ülkede… Halkın büyük bir bölümü öğle yemeklerinde soslanmış mısır tüketiyor hatta.. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Acaraje

Acarajé

Batı Afrika’nın ünlü yöresel lezzetlerinden biri de Acaraje.. Sokak satıcılarında bol bol göreceğiniz bu lezzet daha çok atıştırmalık olarak tüketiliyor Benin’de.. Hurma yağı ile kızartılan yemeğin içerisinde ise fasulye, soğan ve ezilmiş bezelye yer alıyor. Farklı bir lezzet olmasının yanı sıra ülkeye gelen turistlerin mutlaka denediği lezzetlerden biri.

3- Fıstık Çorbası

Fıstık Çorbası

Benin’de farklı mı farklı lezzetler bitip tükenmek bilmiyor. Yer fıstığının çok sevildiği ülkede bu fıstıktan çorba bile yapılıyor. Yoğun kıvamıyla dikkat çeken Fıstık Çorbasını diğer çorbalardan ayıran en önemli özelliği de içerisinde yer alan fıstık elbette.

Ülkede akşam yemeklerinin vazgeçilmezi bir başlangıç yemeği haline gelen çorbayı, bölgeye gelen turistler de mutlaka deniyor.

4- Alloco

Alloco

Fildişi Sahilleri’nin vazgeçilmezlerinden biri Alloco… Kızarmış muzdan yapılan bu atıştırmalığın oldukça farklı bir aroması var. Biber ve soğan ile servis edilen kızarmış muzlar Benin’in de aperatif yemekleri arasında. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Garri Cake

Garri Cake

Garri, Benin’e özgü bir un çeşidi diyebiliriz. Ülkede yapılan hamur işi yemeklerinin büyük bir yoğunluğu garriden yapılıyor. Bu lezzetin adı da Garri’li Kek… Tatlı ihtiyacınızı giderecek bu lezzeti, Benin seyahatiniz sırasında herhangi bir kafede deneyebilirsiniz.

6- Wagasi Peyniri

Wagasi Peyniri

İnek sütünden yapılan bu peynir ülkenin en meşhur yiyeceği.. Hatta Benin denince akla ilk olarak Wagasi peyniri geliyor diyebiliriz. Ülkenin merkez kentlerinden biri olan Parakou’da çokça satılan bu peynir çeşidinin en önemli özelliği de yumuşaklığı ve hafif bir lezzete sahip olması. Ülkede yapılan çoğu yemekte de kullanılıyor.

7- Fufu

Fufu

Afrika’nın pek çok ülkesinde karşılaşabileceğiniz bu lezzetin ismi Fufu.. Manyok ve yeşil muz ununun su ile karıştırılıp ezilmesinden oluşan bu hamur çeşidi Benin’de çok seviliyor. Ülkenin pek çok geleneksel yemeğinde göreceğiniz bu lezzet; yer fıstığı çorbası, hurma çorbası gibi pek çok yemekle birlikte ekmek yerine servis edilen yiyeceklerden biri.

Benin’de ne yenir yazımız ile ilgili görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin