Belgorod Gezilecek Yerler Listesi | 8 Muhteşem Nokta

Rusya’nın Belgorod şehri 1954’te resmi olarak kurulmuş olsa da, bulunduğu toprakların tarihi çok eskilere dayanıyor. Kentin içinde gezdikçe yakın tarihten izler de göreceksiniz.

Siz de Belgorod’a gidecek olursanız Lenin Parkı, Archangel Michael Kilisesi, İkinci Dünya Savaşı Anıtı gibi şeyler göreceksiniz. Detayları Belgorod gezilecek yerler yazımızda okuyabilirsiniz. Belgorod’da tarihi, kültürel ve doğal mekanlar oldukça fazla. 3 kategoride önemli yerlere sahip olduğu için birçok ülkeden turist çekmektedir.

Genel olarak şehre baktığımızda 4 sinema, 6 kültür merkezi, 2 tiyatro ve 5 müze göze çarpıyor. Tarihi ibadethaneler, modernleşen ama geleneksellikten de taviz vermeyen binalar gezisine tatlılık katacak.

#1 Belgorod Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Belgorod Hayvanat Bahçesi

belgorod zoo

Rusya’da her zaman hayvanat bahçelerine önem verilmiştir. Şehri gezerken çeşitli hayvanlar görmek isterseniz şempanze, fil, zürafa gibi türlerin bulunduğu hayvanat bahçesine gidebilirsiniz. Ailece vakit geçirebileceğiniz yerlerden biridir.

2- Belgorod Botanik Bahçesi

Botanik Bahçesi

Şehir hayatından sıkılıp sakinlik ve huzur ararsanız botanik parka doğru yola çıkın. Park sayısının fazla olmasının yanı sıra farklı tonlarda ve kokularda bitkiler sayısız güzellik sunuyor.

3- Aziz Basil Katedrali

Aziz Basil Katedrali

Rusya’da inşa edilmiş olan dini merkezler elden geldiğince korunmuş. Aziz Basil Katedrali, Belgorod’da bulunan değerli yapılardan sadece biri. Beyaz ve mavi renklerle boyalı duvarlar, çan kulesi ve küçük bahçe ibadete gidenlerin içini açıyor.

4- Yaslı Kadınlar Katedrali

Altın sarısı renginde bir kubbe görürseniz Yaslı Kadınlar’a yakın olduğunuzu anlayın. Yeşil duvarları olan katedral Rusya’nın farklı mimari tarzına güzel bir örnektir. Fotojenik bir yapı olduğunu da hatırlatalım.

5- Belgorod Kültür Parkı

Belgorod Kültür Parkı

Rus halkı içinde çocuklu aileleri burada çokça görebilirsiniz. Ağaçlar ve çim alanlar etrafında yerel müzisyenler, ufak etkinlikler organize oluyor. Açık havada vakit geçirmek isterseniz kültür parkını değerlendirin.

6- Zafer Parkı

Zafer Parkı

Belgorod kafa dinleme yeri bakımından güzel yerlere sahip. Zafer Parkı da bunlar arasında. İlkbahar ve yaz aylarında baş döndürücü tabiat geçişlerine şahit olabilirsiniz. Park içindeki sulak alanlar buradaki canlı hayatının sürdürülebilmesi için önem arz ediyor.

7- Büyük Vladimir Heykeli

monument to vladimir the great

Hristiyanlığı benimseyen ilk Nevgorod prensi olarak bilinen Birinci Vladimir, Belgorod tarihinde iz bırakan figürlerden. Şehirde heykelini yakından görme şansınız var.

8- Sobornaya Meydanı

sobornaya square

Belgorod’un kalbi desek yanılmış olmayız. Sobornaya Meydanı‘ndan her yere gitmeniz mümkün. Gün ışığında tarihi yerleri gezip, akşam saatlerinde ışıklandırmalar eşliğinde dolaşabilirsiniz. Turistik gezilerde ilk önce bu meydana gelinir.

Belgorod gezilecek yerler listesinde diğer yazılarımız kadar mekan sayamıyoruz. Sınırlı sayıda turistik yerler olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca ekonomik ve rahat şehir olması bir avantaj doğuruyor. Fiyat performans çizgisinde incelersek, Belgorod tatili iyi bir seçenektir. Sizlerde Belgorod uçuşlarını karşılaştırıp cebinize uygun olanı online yollarla satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin