Batum’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Nefis Lezzet

Gürcistan’ın geleneksel lezzetlerini muhteşem kenti Batum’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz..  Kentte, Batum’da ne yenir sorusuna cevap alabileceğiniz restoranlar mevcut. Diğer yandan alışık olduğumuz Karadeniz mutfağından yemekleri de bulacağınıza emin olabilirsiniz..

”Batum’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

1- Cevizli Patlıcan

Cevizli Patlıcan

Gürcistan mutfağının en önemli özelliklerinden biri de aynı bizde olduğu gibi mezelere büyük önem vermeleri. Cevizli patlıcan, ülkenin en sevilen yiyeceklerinden biri.

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelmiş bu meze, patlıcan ve ceviz ikilisinden oluşuyor. Tadı ise oldukça lezzetli. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Haçapuri

Haçapuri

Karadeniz kentine gidip de pide yemeden dönmek olmaz elbette! Gürcistan’ın geleneksel yemeği olarak nitelendirebileceğimiz Haçapuri, bol peynirli bir pide çeşidi.

Genellikle üzerine yumurta kırılarak servis edilen bu lezzeti denemeniz için Batum’da pek çok pide salonu yer alıyor. Mutlaka deneyin!

3- Şaşlık

Şaşlık

Orta Doğu ve bazı Avrupa ülkelerinin geleneksel lezzetlerinden biri olarak gösterebileceğimiz Şaşlık, harika bir et yemeği.

Bizdeki şiş kebaptan herhangi bir farkı bulunmayan bu yemeği, Batum restoranlarında ve kebapçılarında bulabilmeniz mümkün.. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Ispanakhi Matsvnit

Ispanakhi Matsvnit

Gürcü mutfağının lezzet bombalarından biri olarak tarif edebileceğimiz bu aperatif yemeğin ismi Ispanakhi Matsvnit..

Önceden pişirilmiş ıspanakların yoğurtla karıştırılmasından oluşan bu lezzetli salataya, sarımsak, kişniş ve biraz da tuz eklenince tadından yenmiyor.

Diğer yandan oldukça hafif ve besin değeri yüksek bir yemek. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Sulguni Peyniri

Sulguni Peyniri

Batum’a gider gitmez ülkenin yöresel lezzetlerinden biri olan Sulguni Peyniri’ni tatmanızı tavsiye ederiz.

Kentte hemen her market ve restoranda bulabileceğiniz bu lezzetli peynirin tadı bir başka. Hellim peyniri gibi kızartılarak da servis ediliyor. Denemekte fayda var!

6- Tkemali

Tkemali

Erik sosu olarak tarif edebileceğimiz Tkemali, kentte tadabileceğiniz en lezzetli sos.

Hafif ekşi bir tada sahipi kahverengi sos, en çok et yemeklerine ve ızgarada kuşbaşı ete yakışıyor. Kente gider gitmez kendiniz Tkemali soslu bir ana yemek sipariş etmenizi tavsiye ederiz.

7- Gürcü Şarapları

Gürcü Şarapları

Gürcistan’ın şarapları oldukça ünlü… Batum’da ülkenin dünyaca ünlü yarı tatlı şaraplarını deneyebileceğiniz pek çok şarap dükkanı ve restoran yer alıyor.

Özellikle Kindzmarauli, Hvanckara gibi markalar en popülerlerinden. Denemenizi tavsiye ederiz.

* Batum Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin