Barselona Havaalanı Şehir Merkezi Ulaşım

İspanya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Barselona, her yıl dünyanın en çok ziyaretçi çeken yerlerinin başında gelmektedir. 

Barselona’ya gelen ziyaretçi sayısı bu kadar fazla olunca şehirde birden fazla havaalanının bulunması da kaçınılmaz. Bu havaalanlarından şehre en yakın konumda bulunan Barselona El Prat Havaalanı en çok tercih edilen havaalanıdır. Ülkemizden gerçekleştirilen seferler de bu havaalanına gerçekleştirilmektedir.

Barselona Havaalanı Şehir Merkezine Ulaşım Alternatifleri

Barselona uçak biletinizi aldınız ancak havaalanına geldiğinizde buradan şehir merkezine nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız bu yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz. Havaalanından şehir merkezine ulaşmak için çeşitli seçenekleriniz bulunuyor. Sizin için bu seçenekleri aşağıda sıraladık;

Taksi ile ulaşım

barselona taksi

Havaalanında bulunan her iki terminalden de taksi duraklarını gösteren tabelaları takip ederek taksilere binerek şehir merkezine gitmeniz mümkün. 20-30 dakikalık bir yolculukla şehir merkezine gidebilirsiniz. Yolculuk için 30-40€ civarında bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Eğer tek başınıza değilseniz birkaç kişilik bir grup için taksi seçeneği oldukça ekonomik bir ulaşım yöntemi olabilmektedir.

Aerobus ile ulaşım

Her iki terminalden kalkan ve ülkemizde havaş mantığıyla çalışan bu servisler her 5 dakikada kalkarak yolcuları Plaça Catalunya’ya kadar götürmektedir. Kişi başı 6€ ücret karşılığı binebildiğiniz bu servislere 15 gün geçerli olan gidiş-dönüş biletini 10€ karşılığında satın alabilirsiniz. 4 yaşın altında bir çocukla seyahat ediyorsanız Aerobusa binerken çocuk için ücret alınmadığını da belirtelim.

Tren ile ulaşım

barselona tren

RENFE trenleri ile de şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Paseo de Gracia durağı şehrin merkezi konumunda bulunan Plaça Catalunya’ya ve La Rambla’ya 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır. T-10 indirim kartı veya Barcelona Card ile trenlere daha ekonomik fiyatlarla binme şansına sahip olabilirsiniz.

Belediye otobüsü ile ulaşım

barselona otobüs

46 no’lu belediye otobüsü şehir merkezine ulaşmak için kullanılan popüler yöntemlerden bir diğeridir. Bu hatla Plaça Espanya’ya gelebilir, buradan kullandığınız T-10 indirim kartı ile ücretsiz aktara yaparak Plaça Catalunya’ya ulaşabilirsiniz. Belediye otobüslerine dilerseniz Barselona Card ile de binebilirsiniz. Belediye otobüsünün çalışmadığı 04:50-23:50 saatlerinde ise N16 ve N17 no’lu gece otobüsleri ile şehir merkezine gidebilirsiniz.

Barselona Havaalanı şehir merkezi ulaşım konusu shuttle direct, otel servisleri, araç kiralama gibi seçeneklerin olduğunu da belirtelim ancak ziyaretçiler çoğunlukla detaylarını paylaştığımız ulaşım yöntemlerinden birini tercih ederek şehir merkezine ulaşımlarını sağlamaktadır.

Barselona’daki ulaşım olanakları hakkında detaylara ulaşmak için Barselona ulaşım rehberi başlıklı yazımıza, Barselona ile ilgili bütün yazılarımız için ise Barselona sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin