Barselona Gezilecek Yerler – En Güzel 85 Nokta!

Barselona gezilecek yerler listesine geçmeden önce okumanız için;

Barselona nerede ve hangi ülkede? İspanya’nın kuzeydoğusunda, Akdeniz’in tam kıyısında yer alan Barselona, İspanya’nin ikinci büyük şehri konumunda bulunmaktadır. Yaklaşık 1,5 milyon insanın yaşadığı şehir, Katalonya bölgesinin başkentidir.

Şehir hakkında; İspanya’nın ikinci büyük şehri olan Barselona, Akdeniz kıyısında bulunan en önemli liman ve ticaret merkezidir. MÖ 3. yüzyılda Kartacalılar tarafından eski bir İberya kenti üzerine kurulmuştur. Modernizm akımını şehrin her bir köşesinde görebileceğiniz eserlerin neredeyse bir çoğu bu akımın öncüsü Gaudi’ye aittir. Kendine özgü kültürü ve yaşam tarzıyla dikkatleri üstüne çeken Barselona,  sanatsal hazine çeşitliliği, Romanesk kiliseleri,  Dali, Gaudi, Miro, Picasso gibi modern sanat ve mimarisindeki büyük isimlerin yer aldığı rüya şehir…

Şehrin ünlüleri; Sanat müzeleri, doğal güzellikleri derken Barselona’nın bize sunduğu bu güzellikler görülmeye değer nitelikler taşımaktadır. Her yıl milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapan şehirde; dünyanın üçüncü büyük bazilikası olan Sagrada Familia’nın ki büyülü atmosferini yaşamayı, farklı tropik meyveleri tadımlayıp Katalonya mutfağını yakından tanıyabileceğiniz La Boqueria ve şehrin renkli yüzünü yansıtan cıvıl cıvıl Park Guell en ünlü gezi noktaları arasında yerini alıyor.

Barselona nasıl bir yer? Güvenli mi? The Economist dergisine göre Barselona, dünya çapında 60 şehir arasından en güvenli 11. şehir seçilmiştir. Bu da Barselona’nın turistler için güvenlilik oranı yüksek şehirlerden biri olduğu anlamına gelmektedir.

Müze kartları; Barcelona Card satın alarak; toplu taşıma, müzeler, kültür merkezleri, gece kulüpleri, mağazalar ve restoranlar başta olmak birçok turistik mekana indirimli girebilirsiniz. Kart gezi planınıza göre 3, 4 ve 5 günlük olarak üç seçenek halinde satışa sunulmaktadır. Mobil uygulama üzerinden satın alabileceğiniz kartı; Barselona Havalimanı Turist Bilgilendirme Ofisleri, Aerobus durağının yanındaki Plaça de Catalunya, Plaça Sant Jaume, Ciutat ve Kolomb Anıtı yanı, Plaça del Portal de la Pau noktalarından saat 08:30- 20:30 arasında basılı olarak teslim alabilirsiniz.

Kart Fiyatları;

  • 3 gün geçerli: 43.30 €
  • 4 gün geçerli: 53.40 €
  • 5 gün geçerli: 57.80 €

Gezi önerisi; gezilecek yerler tavsiyesini şehrin turistik noktalarına rahatça ulaşabileceğiniz Katalonya Meydanı’ndan başlatarak, sırasıyla Gaudi’nin ölümsüz eserleri, Casa Mila ile Katalonya Meydanı’na 10 dakika uzaklıktaki Casa Batllo, Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Parc de La Ciutadella şeklinde verebiliriz. Kendi ilgi alanınıza göre bir rota belirlemek için yazımızın devamını okumalısınız…

Ziyaret edebileceğiniz zaman; Akdeniz iklimin görüldüğü Barselona’da sıcaklıklar Mayıs ayından Kasım ayına kadar ortalama seyredişi kente olan ziyaretler açısında hayli kolaylık sağlamaktadır.

Barselona kaç günde gezilir? Barselona gezisi için minimum 3 veya 4 gün harcamanız gerekmektedir. Tabi bu süre şehrin sadece en ikonik görülmesi gereken yerleri için yetecektir. Eğer Barselona’yı kapsamlı bir şekilde gezmek istiyorsanız ortalama 10-12 günlük çok geniş bir zaman dilimine ihtiyacınız olacaktır.

Restoran bahşiş oranları; Barselona’da birçok restoranda bahşişi temsil eden bir servis ücretini içermektedir. Bu oran genellikle fatura tutarının %10’unu içerecektir. Daha fazla bahşiş vermek isterseniz de faturanın %15’ine kadar ekstra bir bahşiş memnuniyetle karşılanır.

Barselona 4K Video

*Barselona’da Gezilmesi Gereken En Önemli Yerler

-Simgesel Yapılar 

1- Sagrada Familia Bazilikası 

Sagrada Familia Bazilikası

Burası Neresi? Sagrada Familia Bazilikası, Barselona’nın simgesi olmakla beraber en önemli yapısı ve Katalan mimar Antoni Gaudi’nin en büyük eseridir. Bu bina ilginç yapısı ile dünyadaki en alışılmadık tapınaklardan biri olmasıyla oldukça ilgi görmektedir. Bu nedenle bu görkemli bazilika şehre gidenler tarafından mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Neden Gitmeliyim? Barselona denilince ilk akla gelen ikonik yapı Sagrada Familia Bazilikası’nın üç cephesi; ölüm, doğum ve Hz. İsa’nın yeniden doğuşunu temsil eden bir İncil, Dört Evanjeliği, 12 havariyi, Hz. İsa ve Hz. Meryem’i temsil eden 18 mozaik kule ve kubbeye sahiptir. Bazilikanın içindeki en önemli bölüm, Büyük Çile Kapısı olup, Hz. İsa’nın çektiği çileyi ve çarmıha gerilişini yansıtmaktadır.

Sagrada Familia ismi, Hz. İsa, Hz. Yusuf ve Hz. Meryem’den oluşan “Kutsal Aile” ye atıfta bulunan bazilikanın, dünya üzerinde eşi benzeri olmadığı konusunda herkes hem fikirdir. Hala inşası tamamlanmayan devasa kilisenin 2026 yılında bitmesi planlanmaktadır. Ünlü mimar Gaudi mimarisini planlarken bir yandan modern esintiler yaratırken diğer yandan neo-gotik geleneği de kullanmıştır.

Kaçırmayın! Her bir köşesinde yaratıcılık ve hayal gücü yatan simgesel yapı Barselona gezilecek yerler listenizin olmazsa olmazı.

  • Adres: C/ de Mallorca, 401, 08013 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 08 04 14
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-20.00, Pazartesi 10.30-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

2- Barselona Katedrali

Barselona Katedrali

Burası neresi? Şehirdeki önemli katedraller hakkında detaylı bilgileri ve fotoğrafları Barselona tarihi yerler listemizde ele almış olsak da bu önemli yapı, Barselona’nın simgesel yapıları arasında bulunduğu için kısa da olsa katedral hakkında bilgi vermemiz gerektiğini düşündük.

Kutsal Haç Katedrali olarak da isimlendirilen Barselona Katedrali, Barselona’nın en güzeli Gotik binalar listesine eklenmesi gereken yapılardan biridir. Başpiskoposun ikamet ettiği kilise, La Seu olarak da bilinmektedir ve geçmişi 14. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Kilise, Romalılar tarafından bıçaklı bir fıçıya konularak, sokakta yuvarlanan ve öldürülen Barselona’nın koruyucu azizi Aziz Eulalia’nın anısına yapılmıştır.

Katedral, 14. ve 15. yüzyıllarda inşa edilmiş bir manastırın temelleri üzerinde yükselmiştir. Katedral içinde çeşitli azizlere ve dini açıdan önemli kişilere adanmış 140’ın üzerinde anıt ve şapel yer almaktadır. Ana meydandaki San Ivo Kapısı ise 500 yıldır katedralin ana kapısı olarak görevlidir. Katedral sahip olduğu bu muhteşem mimari özellikler ile Kültürel Miras Alanı ve 1929 yılından bu yana da Ulusal Tarihi Anıt olarak kabul edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Tamamı gökyüzüne uzanan kulelerle süslenmiş Barselona Katedrali, Barselona’nın önemli bir turistik cazibe merkezidir ve şehrin en fazla ziyaret edilen durakları arasında bulunmaktadır. Katedralde aynı zamanda ziyaretçilere hitap eden bir hediyelik eşya dükkanı da bulunmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Katedral ziyaretinizi cumartesi ve pazar günlerine denk getirirseniz, kalabalık olmasına karşın katedralin önünde geleneksel olarak gerçekleştirilen Sardana dansını izleme şansına sahip olabilirsiniz.

  • Adres: Pla de la Seu, s/n, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon+34 933 15 15 54
  • Ziyaret saatleri: Hafta içi 12.30-19.45, Cumartesi 12.30-17.30, Pazar ve diğer tatil günleri 14.00-17.30
  • Yol tarifi al >

3- Palau de la Musica Orfeo Catalana

Palau de la Musica Orfeo Catalana

Burası neresi? 20. yüzyılın ilk yıllarında inşa edilmiş olan bu ikonik yapı, Orfeo Catala isimli koro topluluğu için bir konser salonu olarak hizmet vermiştir. Katalan Modernist tarzındaki yapı, mimar Lluis Domenech tarafından tasarlanmıştır.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de dahil edilen bu etkileyici yapı, özellikle süslemeleriyle ilgi odağı olmaktadır. Karışık mozaikler, heykel tarzındaki unsurlar ve zarif demir işçiliğiyle bezenmiş cephesi ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır.

Konser alanının iç dekorasyonu da tıpkı dış cephe gibi renkli ve fantastik ögelere ev sahipliği yapmaktadır. Art Nouveau tarzındaki çiçek desenleri ve meyve motifleriyle süslenmiş konser alanı, 2200 kişilik kapasiteye sahiptir ve müzik performansları için muhteşem bir ortam sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Göz alıcı sanat ve süsleme eserlerinin her yanını kapladığı bu muhteşem bina, Barselona gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Bina, yıl boyunca akşam müzik performanslarından oluşan muhteşem konserlere ev sahipliğ yapıyor ve ziyaretçiler için bu etkinlikler çok keyifli geçiyor. Binada aynı zamanda rehberli turlar da düzenlenmekte ve konserler dışında binanın muhteşem iç mekanını görme şansı da olmaktadır.

4- Casa de les Punxes

Casa de les Punxes

Burası neresi? Gotik Mahalle’den 15 dakikalık kısa bir yürüyüş mesafesindeki Casa Les Punxes, 1905 senesinde mimar Josep Puig i Cadafalch tarafından tasarlanmıştır. Binanın mimarisinde Bavyera’daki bir Orta Çağ kalesi olan Neuschwanstein Kalesi’nden ilham alınarak inşa edilmiştir.

Mimari açıdan özel bir yapı olan Les Punxes, vitray pencereleri, seramikler, çeşitli heykeller ve dekorasyon unsurları oldukça dikkat çekicidir. İçeriye girip iç mekanları keşfetmek, yenilikçi tavandan tabana projeksiyonlarla binanın tarihi hakkında bilgi edinmek ve iç dekoru gözlemlemek için turlar düzenlenmektedir.

  • Adres: Av. Diagonal, 420, 08037 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 930 18 09 59
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-18.00
  • Yol tarifi al >

5- Hospital de Sant Pau

Hospital de Sant Pau

Burası neresi? Eski Hastane, Modernisme Catalana’nın şehirdeki en önemli örneklerinden biridir. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne eklenen bu önemli yapı, 1997 senesinde geniş kapsamlı bir şekilde yenilenmiştir. Hastanenin tarihi ise Barselona’daki altı hastanenin birleştiği 1401 yılına dayanmaktadır. Zamanla bu hastanenin de yetersiz kalması nedeniyle binanın inşaasına 1902 senesinde başlanmış ancak hastanenin faaliyete geçmesi tam 28 yıl sonra, 1930 senesinde gerçekleşmiştir.

Neden gitmeliyim? 2009 yılına kadar tam teşekküllü bir hastane olarak hizmet vermeye devam eden yapı, günümüzde müze ve kültür merkezi olarak halk tarafından ziyaret edilebilmektedir. Özellikle binaların parlak turuncuya döndüğü öğleden sonraları bina kesinlikle en etkileyici haline bürünmektedir. Bu nedenle öğleden sonra ziyaret etmeniz akıllıca olacaktır.

6- Pedralbes Manastırı (Monasterio de Pedralbes)

Monasterio de Pedralbes

Burası neresi? Barselona’nın en güzel gotik binalarından biri olan Pedralbes Manastırı, 14. yüzyılda inşa edilmiştir. Manastır toplamda 3 kattan ve bahçe kısmından oluşmaktadır. Manastır kompleksi içinde rahibelerin günlük yaşamları sergilenirken, manastırdaki müze içinde ise 14. yüzyıl ile 20. yüzyıla kadar olan döneme ait kutsal sanat eserleri görülebilmektedir.

Kraliçe Elisenda de Montcada tarafından kurulan manastır 1 yıllık kısa bir inşaat sürecinin ardından ortaya çıkarılmış Gotik mimarisinin önemli örneklerinden biridir. Manastırın en alt katı ve üçüncü katı 15. yüzyılda eklenmiştir. Manastırın müze olarak ziyarete açılması, uzun yıllar süren restorasyon çalışmalarının ardından 1983 yılında gerçekleşmiştir.

Manastırın avlu bahçesi ise binanın güzelliğini iki katına çıkaran önemli bir detaydır. Barselona’nın başka hiçbir yerinde olmayan huzuru bu bahçeyi dolaşırken bulabilirsiniz. Bahçede kuşların cıvıltısı ve Rönesans çeşmelerinden gelen su seslerinden başka bir şey duymaycaksınız.

Neden gitmeliyim? Manastır içinde bulunan müze, ziyaretçilere Orta Çağ’daki manastır yaşamına dair bilgiler sunmaktadır. Şehirdeki diğer dini yapılar kadar gösterişli ve popüler olmasa da, çok güzel ve sevgiyle bakılan bir bahçeye sahip olması, manastırı özellikle yaz aylarında Barselona’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri yapmaktadır. Burayı ziyaret ederek siz de eşine ender rastlanan huzurun ve sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Baixada del Monestir, 9, 08034 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 34 34
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cuma 10.00-16.30, Cumartesi 10.00-18.30, Pazar 10.00-19.30, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

7- Casa Vicens

casa vicens

Burası neresi? Antoni Gaudi’nin parmağını Barselona’nın neredeyse her yerinde görmek mümkün. Bu güzel ev de mimar tarafından Casa Vicens için tasarlanmış Neo-Mudejar tarzını yansıtan çok güzel eserlerden biridir. Bina, 1883-1885 yılları arasında zengin Vicens ailesinin yazlık evi olarak inşa edilmiştir. Bina, eşsiz güzelliği ve zarafeti ile 2005 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiştir.

Casa Vicens Barselona, 2018 yılında gerçekleştirilen kapsamlı bir yenileme çalışmasının ardından yeniden ziyarete açılmıştır. Bir müze olarak döşenen ev, Casa Vicens’in tarihi hakkında daha fazla bilgi içeren kalıcı bir sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Binanın iç kısmının yanı sıra bahçe ve terası da görülmeye değerdir.

Neden gitmeliyim? Günümüzde Barselona Müzesi olarak hizmet veren bina, sakin Gracia semtinde bulunmaktadır ve Barselona’da ziyaret edilebilecek en ünlü turistik yerler arasında kabul edilmektedir. Binayı özel kılan şeylerden bir diğeri ise Gaudi’nin Barselona’da ortaya çıkarmış olduğu ilk eser olmasıdır.

  • Adres: Carrer de les Carolines, 20-26, 08012 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 71 10 64
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

8- Montjuic Sihirli Çeşmesi

Montjuic Sihirli Çeşme

Burası neresi? Büyülü Çeşme, Carles Buigas tarafından tasarlanmıştır ve 1929 yılındaki Uluslararası Sergisi için tasarlanmış, varlığını sürdürmeye devam eden son turistik mekanlardan biridir. Çeşme hala orijinal tesisatını korumaktadır. 3600 boru ve 4500’den fazla ampulle harika ışıklı gösteriler sunmaya devam etmektedir. Çeşme 7 milyar civarında farklı ışık ve su kombinasyonu üretebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Yıl boyunca akşamları gerçekleştirilen birçok farklı konseptteki gösteriler, yerel halk için artık ço heyecan verici olmasa da, ilk defa ziyaret edenler için büyüleyici bir akşam yaşatmaya devam etmektedir. Çeşme yılda ortalama 2,5 milyon ziyaretçi tarafından bu heyecan verici gösterileri izlemek amacıyla ziyaret edilmektedir.

Not: Montjuic Sihirli Çeşmesi, yaşanan kuraklık nedeniyle, su tasarrufu önlemleri kapsamında gösterilerine bir süreliğine ara vermek zorunda kalmıştır.

9- Triomf Kemeri (Arc de Triomf)

Arc de Triomf

Burası neresi? Arc de Triomf, 1888 senesinde, dönemin dünya fuarı olarak kabul edilen Barselona Evrensel Sergisi’ne gelen yabancı ziyaretçileri karşılamak için inşa edilmiş etkileyici bir kemerdir. Bu devasa kemer bir gezinti yolu olan Passeig Lluís Companys üzerinde yer almaktadır. Anıt, ülkedeki bir çok askeri anıtın aksine daha insanı unsurları temsil etmektedir.

Günümüzde Barselona’nın ünlü simgesel yapılarından biri olan Arc de Triomf, klasik bir tarzda inşa edilmiştir ve o zamanın Barselona’sını simgeleyen heykel tarzındaki süslemeleriyle dikkat çekmektedir. Kemer üzerindeki kabartmalar tarımı, sanayiyi ve ticareti yüceltmektedir. Kemerin tepesinde ise, İspanya’nın 49 eyaletinden kalkanlar ve onların üzerinde de Barselona’nın arması yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Barselona’nın modern dünyaya geçişinin bir yüzü olarak kabul edilen Arc de Triomf, önemli bir simgesel yapı olması ve sahip olduğu tarihi doku nedeniyle, Barselona’nın mutlaka görülmesi gereken simgesel yerleri arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Passeig de Lluís Companys, 08003 Barcelona, İspanya
  • Ziyaret saatleri: Her gün her saat ziyaret edilebilir.
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

10- Columbus Anıtı (Mirador de Colom)

Columbus Monument

Burası neresi? La Rambla’nın sonunda, denize yakın bir noktada bulunan Columbus Anıtı, Gaieta Buigas tarafından 1888 yılında Evrensel Sergi vesilesiyle Kristof Kolomb’a bir saygı duruşu olarak inşa edilmiştir. Denizci, Amerika’dan dönüşü sonrasında Barselona Limanı’ndan karaya çıkmayı tercih ederek Barselona’yı onurlandırmıştır.

Kaidesiyle birlikte 60 metre olan Columbus Anıtı’nın en tepesinde, sol elinde bir seyir haritası olan, sağ eli ise Amerika’ya giden rotayı gösteren bir Columbus heykeli bulunmaktadır. Sütunun 51 metrelik kısmı ise ziyaretçileri izleme galerisine çıkarmaktadır. Buraya çıkmak için Barselona’nın ilk asansörü kurulmuştur. Bu asansör oldukça karmaşık bir yapıya sahipti ve tepeye çıkmak 4 dakika sürmekteydi. Sonradan eklenen dah modern ve yeni asansörle bu süre 30 saniyeye düşmüştür.

Neden gitmeliyim? Seyir terası kısmı, Barselona’nın ve La Rambla’nın tamamının panoramik manzaralarını sunmaktadır. Bir mimarın maketindeki minik figürlerle dolu, Barselona’nın en ünlü caddelerinden biri olan La Rambla’ya kuş bakışı bakmak Barselona gezisi için unutulmaz bir anı olacaktır.

  • Adres: Plaça Portal de la Pau, s/n, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 85 38 32
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-14.30
  • Giriş ücreti: Gözlem güvertesine çıkmak için ücret ödemeniz gerekiyor.
  • Yol tarifi al >

-Müzeler

11- Çikolata Müzesi (Museu de la Xocolata)

Museu de la Xocolata

Burası Neresi? 2000 yılında Barselona’da Şekerciler Birliği’nin girişimleri üzerine kurulan Museu de la Xocolata, tarihi geçmişi oldukça köklü bir bina olan Sant Agusti Manastırı’nda bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Ziyaretçilerin, çikolatanın tıbbi-afrodizyak etkileri, kültürel-ekonomik önemi ve besin değeri hakkında bilgilerini edinebilecekleri çikolatayı tüm yönleriyle keşfetmeyi sağlayan hizmetler hazırlanmıştır.  Çikolatanın tarihine ve yapımına adanmış müzede, çikolatanın tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere; tohumdan ürün elde etmeden, kakaonun Maya uygarlığından Avrupa’ya geliş sürecine kadar tüm detaylar verilmektedir.

Hangi aktivitelere katılabilirsiniz; Her yaşa göre ayrı aktiviteler mevcuttur. 4-12 yaş arası çocuklar için  Chocolate Artists adında düzenlenen programda, eritilmiş çikolatadan heykeller yaparken 16 yaşından büyük ziyaretçiler Çikolata Tadımına katılabilirler.

İçeride ne göreceksiniz; Çikolatadan yapılmış heykel sergileri ve çikolata hakkında bilgilendirici sunumların yanı sıra yapımında kullanılan malzemeleri görmeniz mümkün.

Kaçırmayın! Çıkışında yer alan kafeden mutlaka espresso ile karıştırılmış sıcak çikolata veya dilerseniz mocha lezzetlerini denemeden buradan ayrılmayın!

  • Adres: C/ del Comerç, 36, 08003 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 68 78 78
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi 10.00-19.00, Pazar 10.00-15.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

12- Museu Egipci de Barcelona

barselona egipci museum

Burası neresi? Barselona’ya geldiğinizde, Mısır heykellerini, Mısır sanatını ve aksesuarlarını sergileyen, Mısır tarihi ve kültürü hakkında birçok sergiye ev sahipliği yapan Mısır Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Müze özellikle çocuklu aileler için Barselona’daki öğretici gezi noktalarından biri olması nedeniyle hayli ilgi çekicidir.

Müzenin kuruluşu, tutkulu bir koleksiyoncu olan Jordi Clos’un Mısır kültürüne ve tarihine olan hayranlığı sayesinde gerçekleşmiştir. Kendisi 1992 yılında sahip olduğu Hotel Claris’te 70 arkeolojik nesneyi sergileyerek müzenin temellerini atmıştır. Serginin aldığı olumlu tepkilerin ardından Clos Vakfı tarafından 1994 yılında müze resmi olarak açılmıştır. Müzede Mısır kültürüne dair 1.100 civarında obje görülebilmektedir.

Şehir merkezinden 12 dakikalık kısa bir mesafede bulunan Mısır Müzesi, 2 kattan oluşan sergi alanına sahiptir. Sergi alanı toplamda 2.000 m²’yi bulmaktadır. Bu sergi alanında düzenli olarak güncellenen sergilerde Mısır kültürü yakından incelenmektedir. Müzenin bulunduğu konuma toplu taşıma araçlarıyla kolay bir şekilde ulaşmak mümkün olmaktadır. Müze ülkenin ilk Mısırbilim okuluna da 2000 yılından bu yana ev sahipliğ yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Eski Mısır’daki hiyerarşi, cenaze inançları, farklı uygulamalar, ritüeller ve Mısır tanrıları hakkında detayları öğrenmek için Mısır tarihine ve kültürüne adanmış olan bu müzeyi Barselona gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

  • Adres: C/ de València, 284, 08007 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 88 01 88
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 10.00-14.00, 16.00-19.30, Pazar 10.00-14.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

13- Dali Tiyatrosu ve Müzesi

Barselona Dali Tiyatrosu ve Muzesi

Burası neresi? 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından, Sürrealizm dehası Salvador Dali’ye adanmış olan bu müze, sanatçının hayatına ve eserlerine ayrılmış muhteşem yerlerden biridir. Müzede Dali sanatının bütün çeşitli yönleri ele alınmaktadır. Müzede sanatçının en büyük başyapıtlarından bazılarının yanı sıra ilk sanatsal çalışmalarından son eserlerine kadar bazı parçalar da bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Salvador Dali’nin eşsiz ve muhteşem dünyasına bir yolculuk yapma imkanı sunan Dali Tiyatrosu’nu ziyaret etmek gerçekten eşsiz bir deneyimdir. Müze, Barselona’dan 147 kilometre uzaklıkta Figueres kasabasında bulunmasına karşın, Dali’yi daha yakından tanımak isteyenler için bu mesafeyi katetmek gerektiğini söyleyebiliriz.

  • Adres: Plaça Gala i Salvador Dalí, 5, 17600 Figueres, Girona, İspanya
  • Telefon: +34 972 67 75 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-19.45
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

14- Katalonya Ulusal Müzesi

Katalonya Ulusal Müzesi

Burası Neresi? Katalonya Ulusal Müzesi, 1929 yılında uluslararası sergi için inşa edilen Montjuic Ulusal Sarayı’nda yer almaktadır. Daha sonraları Orta çağ koleksiyonunun toplandığı Katalonya Sanat Müzesi olarak, Romanesk sanat odaları açılmıştır.

Neden Gitmeliyim?  Barselona’nın dünyaca ünlü sanat müzesi olan Museu Nacional d’Art de Catalunya, bilinen en büyük Romanesk koleksiyonunun sergilendiği eserlerin hemen hemen hepsi 12. yüzyıldan kalmış fresklerdir.

Romanesk sanatının en iyi duvar resimlerini ve Katalan Modernizminin en önemli temsilcilerinden olan Gaudi ve Casas sanatçılarının eserlerini görmeniz mümkün.

Kaçırmayın! Müzenin içerisinde Barselona manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz Oleum adındaki restorana mutlaka zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Tüm bunların yanı sıra müzenin bulunduğu Montjuic Tepesi şehri seyredebileceğiniz harika bir Plaça d’Espanya görüntüsüne tanık olabilirsiniz. Özellikle akşam saatlerinde meydandaki çeşmede müzik ve ışık gösterilerini izleyebilirsiniz.

  • Adres: Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 936 22 03 60
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi 10.00-20.00, Pazar 10.00-15.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

15- Frederic Mares Müzesi (Museu Frederic Mares)

frederic mares muzesi

Burası neresi? Barselona Katedrali’nin arkasında, Gotik Mahalle’de yer alan Frederic Mares Müzesi, İspanya’nın en büyük heykel koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Müze içinde 12. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanan geniş İspanyol heykel koleksiyonunun yanı sıra, 99 yaşına kadar yaşamış olan ünlü heykeltıraş Frederic Mares tarafından toplanan diğer kalıntılar da görülebilmektedir.

Müze genelinde dini heykellerden haçlara, Meryem Ana heykellerinden 19. yüzyıl Barselona’sının zengin sınıfına ait gözlük, tarak, broş gibi günlük kullanım eşyalarına kadar pek çok nesne bulunmaktadır. Mares’in hayatı boyunca biriktirdiği koleksiyonunu ise 1944’te vefat ettiği yıl şehre bağışlamaya karar vermiştir.

Neden gitmeliyim? Özellikle heykellere meraklı ziyaretçiler için Frederic Mares Müzesi, Barselona’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Plaça Sant Iu, 5, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 35 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-19.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Yol tarifi al >

16- Katalan Arkeoloji Müzesi

Katalan Arkeoloji Muzesi

Burası neresi? Montjuic manzarası içinde yer alan 4.000 m²’lik bir alana yayılan çok sayıda sergiye ev sahipliği yapan arkeoloji müzesi, Barselona’daki yaşamın tarih öncesi çağlardan Orta Çağ’a ve İspanyol modern toplumuna kadar keyifli bir yolculuğa çıkarmaktadır.

Müzenin içinde İspanya’da bulunan yaklaşık 53.000 yıl öncesine ait bir Neandertal çenesinin yanı sıra kıyıya yakın yerlerde bulunan hazineler ve diğer medeniyetlere ait çanak çömlek örnekleri de yer almaktadır. Müzenin bulunduğu bina, Poble Sec’te bulunan, 1929 Uluslararası Sergisi’nin eski saraylarından birinin korunmasıyla günümüze dek ulaşmıştır.

Neden gitmeliyim? Katalan Arkeoloji Müzesi, şehrin tarihi, toplumsal ve antropolojik anlamda Barselona’yı daha yakından tanımak isteyenler için es geçilmemesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Passeig de Santa Madrona, 39, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 23 21 49
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi 09.30-19.00, Pazar 10.00-14.30, Pazartesi günleri kapalı.
  • Yol tarifi al >

17- Barselona Tasarım Müzesi

barselona tasarim muzesi

Burası neresi? 2008 yılında kurulan Barselona Tasarım Müzesi, grafik sanatları, seramik ve tekstil alanlarındaki diğer uygulamalı sanat müzelerini birleştirmektedir. Müzenin her biri bir sanat alanına odaklanan, Katalan tasarımlarının örneklerini, poster baskılarını, zaman içindeki moda tasarımı sanatını paylaşan ve sanat uzmanlıklarında çığır açan sanatçılar hakkında bilgi edinen önemli duraklardan biridir.

Neden gitmeliyim? Barselona’nın şehir merkezinde yer alan müze, sizi Rönesans’a kadar götürerek İspanya ve Katalonya’nın sanat ve tasarımının ilerleyişi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  • Adres: Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38, 08018 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 68 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi

18- İllüzyon Müzesi (Galleria de las Ilusiones)

barselona illuzyon muzesi
Görsel Kaynak: getyourguide

Burası neresi? Ünlü La Boqueria Pazarı ile Barselona Çağdaş Sanat Müzesi arasında yer alan İllüzyon Müzesi, birbirinden ilginç alanlarla kaplıdır. Müze içinde bulunan 3D versiyonlarıyla hayat bulan çeşitli tablolar ziyaretçiler için farklı bir bakış açısı sunmaktadır. Müzede birçok ünlü sanatçının 3 boyutlu eserleri görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Üç boyutlu eserler arasında harika fotoğraflar çekilerek, Barselona geziniz için unutulmaz ve eğlenceli anlar biriktirme şansına sahip olabilirsiniz. Müzede nasıl fotoğraf çekeceğinizi keşfettikten sonra artık gerisi tamamen sizin hayal gücünüze kalıyor.

  • Adres: C/ del Pintor Fortuny, 17, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 618 55 56 55
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-21.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

19- Picasso Müzesi

Picasso Museum

Burası Neresi? Paris’te bulunan Picasso Müzesi ile birlikte dünya üzerinde en çok eseri bünyesine barındıran iki müzeden biri olma özelliğine sahip Picasso Müzesi, 1963 yılında açılmıştır. Müze binası; bir zamanlar Picasso’nun yaşadığı Ortaçağ evi olarak inşa edilmiş olup serginin büyümesiyle çevre binalarda eklenerek günümüzdeki halini almıştır.

Neden Gitmeliyim? Picasso’nun hem yakın dostu hem de asistanı olan Jaume Sabartes tarafından ona hediye etmiş olduğu 574 parça eserin sergilenmeye başlaması ile ilk açılışını yapmıştır. Sonrasında Barselona Modern Sanat Müzesi’nde sergilenmekte olan ve ailesinin elinde bulunan 1000 adet resimlerin bağışlanması üzerine git gide büyümüştür.

Sergilenen eserlerin çoğunluğu erken dönem zamanında yaptığı çalışmalardır. Görülmeye değer koleksiyonlar; son eşi Jacqueline Picasso’nun hediye ettiği 41 adet seramik çalışması “Bilim ve Yardımseverlik” ve 16 yaşında yaptığı “İlk Kominyon” adlı eserleri ile Valazquez’in ünlü tablosu “Las Meninas” ın Picasso’nun eşsiz yorumlarıdır.

Kaçırmayın! Müzenin aşağısında  yer alan Els Quatre Gats Restaurant’a uğrayın. 1897 yılından bu zamana kadar hizmet veren restoran, Picasso ve Ruiseyor’un ilk resimlerini duvara astıkları ve yemeklerini yedikleri yer olarak bilinmektedir. Söylendiğine göre ilk sergisini burada açmış! Güzel bir yemek eşliğinde bu atmosferi yaşamak farklı hissettirebilir.

  • Adres: C/ de Montcada, 15-23, 08003 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 30 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-20.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

20- Avrupa Modern Sanat Müzesi (MEAM)

museum of modern art barcelona
Görsel Kaynak: tripadvisor

Burası neresi? Museu Europeu d’Art Modern, Barselona’ya geldiğinizde son dönemin en yetenekli sanatçıları yakından tanıma ve eserlerini inceleme imkanı sunan önemli sanat mabetlerinden biridir. Picasso Müzesi’nin yan tarafındaki bir sokakta bulunan Avrupa Modern Sanat Müzesi, 20. ile 21. yüzyıla ait çağdaş figüratif tablo ve heykellerin sergilendiği, 18. yüzyıldan kalma bir saraydır.

Müze, soyut sanatlara odaklanmıyor ve müzeye dahil olan sanatçılar figüratif sanat akımlarına bağlıdır. Sergilenen eserlerin yelpazesi oldukça geniştir ve ziyaretçiler tablolar, heykeller, fotoğraflar ve çizimlerden oluşan sergileri görebilmektedir. Eserlerde çoğunlukla savaşlar, toplumsal eleştiri ve dini konular gibi modern ve güncel konuları ele almaktadır.

Neden gitmeliyim? Müze, modern sanata daha az eğilimli olan kişiler için bile kesinlikle ziyaret etmeye değer yerlerden biridir. Aynı zamanda müzenin bulunduğu bina, yüzlerce yıllık tarihi ile saygıdeğer bir huzur ve güzellik havasına sahiptir.

  • Adres: Carrer de la Barra de Ferro, 5, 08003 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 19 56 93
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-19.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

21- Cenaze Arabası Müzesi (Museo de Carrozas Fúnebres)

cenaze arabasi muzesi

Burası neresi? 1970 yılında oluşturulan cenaze arabaları koleksiyonu içinde 19 orijinal parça bulunmaktadır. Bu parçalardan 13 tanesi cenaze arabası ve 6 tanesi de cenazeye eşlik eden arabadır. Bu koleksiyon Avrupa’da türünün tek örneğidir.

Müze koleksiyonu, ölümü doğal, yakın ve öğretici bir şekilde ele alırken, cenaze ritüeli ve şamandıraları, bunların teknikleri ve sembolleri hakkında bilgi ve takdiri teşvik etmektedir. Müzedeki kütüphane ise 2.000’den fazla kitaba ev sahipliği yapmaktadır ve bu kütüphane, İspanya’nın en önemli ve Avrupa’nın ise ikinci en önemli kütüphanesi konumunda bulunmaktadır. Kütüphanedeki kitaplar, Mısır uygarlığı başta olmak üzere günümüze kadar farklı uygarlıklardaki cenaze ve defin uygulamalarını anlamaya yardımcı olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Cenaza Arabası Müzesi, 19. yüzyılın ortalarından 20. yüzyılın sonuna kadar geçen süreç içinde Avrupa’da ölülerin mezarlara nasıl naklettiklerini ve yeni cenaze alışkanlıklarına nasıl uyum sağladıklarını anlamamıza yardımcı olan değerli bir sanatsal ve kültürel bir mirastır.

  • Adres: C/ de la Mare de Déu de Port, 56, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 84 19 20
  • Ziyaret saatleri: Cumartesi-Pazar 10.00-14.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

22- Esrar ve Kenevir Müzesi

hashas ve kenevir muzesi
Görsel Kaynak: musement

Burası neresi? 2012 senesinde açılan Haşhaş Esrar ve Kenevir Müzesi, esrar kullanımının tarihi ve çeşitliliğine dair etkileyici bilgiler sunmaktadır. Müze, modernist tarzda restore edilmiş etkileyici bir Orta Çağ mimarisindeki sarayda yer almaktadır ve tarihi Gotik Mahallesi’nde bulunmaktadır. Müze, Palau Mornau ve Columbus Heykeli gibi şehrin önemli görülmeye değer noktalarına da kısa bir yürüyüş mesafesindedir. Müze dünyada türünün ikinci ve en büyük müzesi olması özelliğini taşımaktadır.

Müzenin kalıcı sergisinde erkek ve dişi kenevir bitkisi arasındaki farklar ve etkiler anlatılmaktadır. Müzede aynı zamanda önemli ressamların 17. yüzyıldan kalma eserlerinde o günlerdeki esrar tüketimine dair temsiller vardır. Kenevirden üretilen mobilya, giyim, ayakkabı, inşaat malzemeleri ve araba parçaları gibi farklı ürünler de görülebilmektedir. Müzede toplamda esrar ve kenevirle ilgili 8.000’den fazla obje sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Esrar ve Kenevir Müzesi, kenevir bitkisinin bir uyuşturucu hammaddesinden çok daha öte bir bitki olduğunu bizlere göstermeyi başarıyor. Böylece yüzyıllar boyunca uyuşturucu madde olarak kullanılmasının yanı sıra ilaç olarak da kullanıldığını, araç olarak ya da tekstil endüstrisinde pratik olarak kullanıldığını bizlere açık bir şekilde ispatlamaktadır. Ayrıca bu önemli bitkinin tarihi hakkında ve kitlesel yasadışı uyuşturucuya dönüşmesi hakkında da bilgi edinme fırsatı sunmaktadır.

  • Adres: Carrer Ample, 35, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 19 75 39
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

23- Joan Miro Müzesi

Joan Miro Müzesi

Burası Neresi? Joan Miro ile arkadaşı Joan Prats tarafından 1968 yılında genç sanatçıları çağdaş sanata teşvik etmek amacıyla kurulmuştur. Joan Miro Müze binasının tasarımcısı Josep Lluis, avlu ve teraslarla doğal bir alan yaratarak gelen ziyaretçilerin içeride gezebilecekleri serbest alan yaratmıştır.

Neden Gitmeliyim? Ünlü sanatçı Sürresalist akımının temsilcisi Miro’nun 150 heykel, 225 resim ve 5 bin çizimi sergilenmektedir. Bunun yanı sıra diğer sanatçıların çalışmalarının sergilenebileceği bir alan bulunmaktadır. Bu fikir bizzat Miro’ya aittir.

Kaçırmayın! Barcelona şehrine tepeden bakan ve heykellerin yer aldığı müzenin terasında harika bir manzara sizleri karşılayacak 🙂

  • Adres: Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 43 94 70
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi 10.00-20.00, Pazar 10.00-18.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

24- Barselona Erotik Müzesi

Barselona Erotic Museum

Burası neresi? Amsterdam Erotik Müzesi ile benzerlik gösteren ve onunla bağlantılı olan Barselona Erotik Müzesi, İspanya’da türünün ilk örneği olup bu türdeki tek müzedir. Barselona’nın kalbi La Rambla’da bulunan müze, ulaşım açısından da oldukça avantajlı bir konumdadır.

Müze, insan varlığının farklı dönemlerine odaklanmaktadır. Müzenin ortasında egzotik bir bahçe bulunmaktadır ve müzenin yanı sıra bahçesinde de çeşitli objeler sergilenmektedir. Müzede Hindu Kama Sutra’dan Japonya’nın şehvetli sanat eserlerine kadar İspanya dışındaki çeşitli kültürleri kapsayan sanat eserleri, heykeller, baskılar ve tasarımları sergileyen dönüşümlü sergiler yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Barselona Erotik Müzesi, farklı sanat, seks ve erotizm kavramlarını keşfetmek ve cinselliğin tarihsel gelişimine tanıklık etmek isteyen ziyaretçiler için oldukça caziptir.

  • Adres: La Rambla, 96 bis, 96 bis, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 18 98 65
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-00.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

25- Casa Batllo

Casa Batllo

Burası Neresi? Yine bir göz dolduran ihtişamlı yapısıyla Antonio Gaudi’nin mimari eseri Casa Batllo, Mansana de la Discordia bölgesinde Casa Ametller ve Casa Lleo Morera arasında yer alır. 2005 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren binanın en dikkat çekici yeri, ince sütunları sebebiyle “Kemikler Evi” benzetilmesinin yapıldığı ilk katta yer alan balkonlardır.

Neden Gitmeliyim? Doğadan aldığı ilhamı gözler önüne seren bina, dış cephesiyle bir gölün yüzeyini andıran renkli mozaikleri olsun, oval biçimdeki pencereleri ve ağzı açık çeneye benzeyen üst kattaki balkonları Modernizm ve Art Nouveau‘nun sınırlarını zorlayarak eşsiz bir esere imza atmıştır.

Kaçırmayın! Barselona’nın en simgesel yapılarından biri olan bu renkli ve fantastik bina, aynı zamanda dünyanın en bilinenleri arasında yerini almaktadır. Yılın her günü ziyaretler gerçekleşiyor olup büyülü görüntüsüyle gelenleri görsel çözümlemesiyle zihinlerinde etki yaratarak baştan çıkartmaktadır.

  • Adres: Pg. de Gràcia, 43, 08007 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 16 03 06
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

26- Casa Mila

casa mila

Burası Neresi? Barselona ile özdeşleşmiş mimar Gaudi’nin eşsiz mimari tasarımı olan Katalan Art Nouveau döneminin mirası, Casa Mila, UNESCO Dünya Mirası olarak koruma altına alınmıştır. Son eseri olmasıyla birlikte oldukça önemli bir yere sahip olan bina, 1906 ve 1912 yılları arasında Antoni Gaudi tarafından, iş adamı Pere Mila i Camps ve eşi Roser Segimon Artells için inşa edilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Doğal taş görünümü ile kayadan oyulmuş izlenimi veren cephesi sebebiyle, LA Pedrera yani Taş Ocağı adıyla bilinmektedir. Gaudi, klasik estetik anlayışına karşı ortaya koyduğu Ar Nuvo kıvrımlı hatlar ve bitki figürlerinin sıklıkla kullandığı dekoratif süslemeleri ile oldukça meşhurdur.

Gaudi’nin mimari zekasının ardında yer alan çalışmaları gözlemleyebileceğiniz ünlü mimarın çizim, taslak ve planlarının sergilendiği Gaudi Müzesi, binanın çatında yer almaktadır. 1996 yılında yenileme çalışmalarıyla eski görüntüsüne bürünen yapı, günümüzde milyonlarca insanın ziyaret ettiği en cazip noktalarından biri haline dönüşmüştür.

Kaçırmayın! Casa Mila’yı ziyaretiniz boyunca kısa bir mola verebileceğinizi düşündüğümüz zemin katta yer alan Cafe de la Pedrera isimli restoran ve bir teras barda leziz yemek ve içeceklerin tadına bakabilirsiniz.

  • Adres: Pg. de Gràcia, 92, 08008 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 14 25 76
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-23.00
  • Yol tarifi al >

27- Maritime Museum

Maritime Museum

Burası Neresi? Barselona’nın en yaratıcı ve ilgi çekici turistik noktalarında biri olan Maritime Museum, La Ramblas’da bulunmaktadır. Katalonya’nın denizcilik tarihini yansıtan müze, mirası korumak ve yaymak amacıyla gelecek nesillere ayna tutmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Tarihi binaları, sergileri, arşivlenmiş harita ve resimleri yakından görme şansına nail olacağınız müze, size zaman içerisinde yolculuk yaptırarak 700 yıllık tarihe ışık tutacak. 1378 yılından kalan kraliyet cephanelerine kurulan Maritime Museum, dünya üzerindeki en geniş ve en eksiksiz Orta çağ tersanesi olma özelliğini taşımaktadır.

Denizcilikle ilgili her türlü parçayı bir araya getiriyor olup, Avusturya Kraliyet Kale’sinin birebir kopyasının yanında çeşitli tekne modelleri, astrolablar, teleskoplar, güneş saatleri ve kronometreler gibi çeşitli navigasyon aletleriyle oldukça kapsamlı bir tarihi arşivden ve tekne planlarından oluşan kütüphaneyi bilgilendirici bulabilirsiniz.

Kaçırmayın! Ziyaret etmek için daha fazla nedene ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, Katalan’ın gizli cenneti olan bahçelerine göz atmanız konusunda ısrarcıyız. 🙂

  • Adres: Av. de les Drassanes, 1, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 42 99 20
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

28- Parfüm Müzesi (Museu del Parfum)

Parfüm Müzesi (Côte d'Azur)

Burası Neresi? 1961’de Ramon Planas tarafından kurulan Barselona Parfüm Müzesi, parfüm şişelerinin eskiden günümüze nasıl evrildiğini göstermek ve tarihi yaşatmak amacına sahiptir. 2008 yılında genişletilen ve yeniden yapılandırılan müze, Pontevès Hotel, eski Hugues-Aîné parfümeri, eski Pélissier binası ve jardin des oranger; Grasse kentini sembolize eden 4 binadan oluşmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Burada parfümün üretimin aşamalarından, ham maddelerin işlenmesi, damıtma gibi işlemlerin nasıl ve hangi ekipmanlar ile gerçekleştiğine dair bilgi edinebilirsiniz. Zerafet ve klasisizm, büyü,  dinamizm,  ve hijyen temalarını izleyerek ilerleyen bir koleksiyon sergilenmektedir.İlgi çekici koku dünyasına girdiğiniz an eski dönem çağlarından kalma şişeler ile birlikte modern tarzdaki şişelerin zaman içindeki değişimini yakından incelemeye fırsatı bulacaksınız.

Her dönemin kendine has özelliklere sahip tasarımlarının epey merak uyandıracağına eminiz. Oldukça önemli ve popüler; içindeki kokusuyla birlikte duran Kraliçe Marie Antoinette’ye ait parfüm kutusu ve şişesi Salvador Dali tarafından tasarlanan “Le Roy Soleil” isimli parfüm.

Kaçırmayın! Her gün bir aksesuar sıktığımız parfümlerin, geçmişten günümüze olan yolculuğu ve evrimini merak ediyorsanız mutlaka buraya uğrayın.

  • Adres: Pg. de Gràcia, 39, 08007 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 16 01 21
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.30-14.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

29- Barselona Tarih Müzesi

barselona tarih muzesi

Burası neresi? Barselona’nın Gotik Mahallesi’nde bulunan Barselona Tarih Müzesi, Plaça del Rei’de yer almaktadır. Kalıcı sergiler içinde, temalı galerilere güvenli bir şekilde yerleştirilmiş olan Romalılar, geç antik dönem, modern ve Orta Çağ dönemleriyle ilgili nesneler sergilenmektedir.

Müze, 1943 senesinde kurulmuştur ve Barselona’nın tarihine adanmıştır. Müzenin bulunduğu bina ise 16. yüzyıldan kalma tarihi bir yapıdır. Müze birden fazla binadan oluşmaktadır. Her binada, Orta Çağ, Roma öncesi dönemler ve diğer dönemlere kadar uzanan farklı arkeolojik alanlara dair çalışmalar yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Barselona tarihi ile ilgili araştırma, iletişim, koruma ve eğitim gibi çalışmalar için Barselona’nın en ilgi çekici yerlerinin başında Barselona Tarih Müzesi gelmektedir. Müzenin en önemli özelliği, burada kalıcı olarak müzede sergilenen yaklaşık 35.000 nesneden oluşan devasa bir koleksiyona sahip olmasıdır.

  • Adres: Pl. del Rei, s/n, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 21 22
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-19.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Yol tarifi al >

30- Moco Müzesi

moco museum barcelona
Görsel Kaynak: tripadvisor

Burası neresi? El Born Bölgesi’nde Picasso Müzesi’ne çok yakın bir konumda bulunan Moco Müzesi, Amsterdam‘daki orijinal Moco Müzesi’nin küçük bir örneği gibidir. Müzenin Barselona şubesi açıldığından bu yana büyük bir yankı uyandırmıştır. Amsterdam’da 2016 senesinde kurulan müzenin popülerliğinin artmasının ardından 2021 yılının Ekim ayında Kim ve Lionel Logchies ikinci Moco Müzesi’ni İspanya’nın Barselona şehrinde açmıştır.

Müze, 16. yüzyıldan kalma tarihi bir yapı olan Palau Cervello’da yer almaktadır. Müze, dijital sanatın geleceğini gösteren eşsiz bir çoklu duygusal deneyim yaşatmayı amaçlamaktadır. Dünyanın ilk NFT sergisi olması Moco Müzesi’ni Barselona müzeleri arasında özel kılan detaylardan biridir.

Neden gitmeliyim? Moco Müzesi, Banksy ve Warhol gibi sanatçıların eserlerinin sergilendiği muhteşem bir çağdaş sanat müzesidir ve sanat severler için tam bir cennettir. Müzedeki sergiler Takashi Murakami ve Nick Thomm gibi geleceğin muhteşem sanatçılarını keşfetmek için de harika bir yerdir.

  • Adres: C/ de Montcada, 25, 08003 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 936 29 18 58
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-21.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Kültür ve Sanat Merkezleri

31- Caixaforum Barcelona

Caixaforum Barcelona

Burası Neresi? Montjuic tepesinde yer alan Barselona’nın en popüler kültür merkezi Caixaforum binası, yakın zamanda Japon mimar Arata İsozaki tarafından yenilenerek tarihi ve modern mimarinin birleşimindeki uyum ortaya konmuştur.

Eski bir tesktil fabrikası olarak kullanılan bina 10 yıl kadar boş kalmasının ardından önce depo sonrasında karakol olarak kullanılmıştır. 1663 yılında La Caixa Vakfı tarafından satın alınarak tüm bina çağdaş kültür merkezine dönüştürülmüştür.

Neden Gitmeliyim? Bu kültür merkezi içerisinde farklı kategorilere ayrılmış dört alana sahip olup, ayiretten  iki ana galerisi mevcuttur. Bunlar; CaixaLab Experience +12 , gençlere yönelik multimedya ve etkileşimli öğrenme alanı ve Espacio Modernista, Barselona’nın Art Nouveau mimarisinin örneklerini gözler önüne seren Fabrica Casamona binası tarihini sergileyen galeri.

Kaçırmayın! Modern ve çağdaş sanat sergileri, eğitimsel etkinlikler, konferanslar, konserler ve canlı performansların sergilendiği kültür merkezinde, bir sinema ve oditoryum da yer almaktadır.

  • Adres: Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 76 86 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

32- Barcelona Museum of Contemporary Art (MACBA)

Barcelona Museum of Contemporary Art

Burası Neresi? Amerikalı mimar Richard tarafından tasarlanan 1995 yılında açılan Barcelona Museum of Comtemporary Art’da, 20. yüzyılın ikinci yarısından kalma eserlere ve kalıcı koleksiyonun bulunduğu Tàpies, Fontana, Klee ve Torres sanatçılar yer almaktadır.

Neden Gitmeliyim? İlki altmışlı yılları, ikincisi yetmişli yılları ve üçüncüsü ise çağdaşlık olmak üzere üç modern sanat dönemini temsil etmektedir. Yaklaşık olarak 5 bin eserden oluşan kalıcı sergilerin yanı sıra geçici sergilerde bulunmaktadır. El Raval semtinde bulunan ve Generalitat de Catalunya tarafından ulusal ilgi müzesi ilan dilen müzeyi geziniz sırasında keyif alacağınızı şimdiden söyleyebiliriz.

  • Adres: Plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 12 08 10
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 11.00-19.30, Cumartesi 10.00-20.00, Pazar 10.00-15.00, Salı günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

33- Catalunya en Miniatura

catalunya en miniatura

Burası neresi? Sagrada Familia’dan Barselona Katedrali’ne kadar Barselona’daki en önemli yerlerin minyatur kopyalarını yakından görmek için bu minyatür eser merkezini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Park, 60.000 m²’lik bir alanı kaplamaktadır ve dünyanın en büyük minyatür parklarından biri olarak kabul edilmektedir.

Neden gitmeliyim? 1983 yılında açılan parktaki her modelin inanılmaz ayrıntılarını ve çalışmalarını incelerken, minyatür parkın içinde, Barselona’nın sokaklarında dolaşarak kendinizi dev gibi hissedebilirsiniz. Park, yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da ilgisini çekebilecek muhteşem yerlerden biridir.

  • Adres: Can Balasch de Baix, s/n, 08629 Torrelles de Llobregat, Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 936 89 09 60
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

34- Poble Espanyol (El sanatları)

Poble Espanyol

Burası Neresi? Poble Espanyol Müzesi, 1929 yılında inşa edilmiş olup küçük bir İspanyol köyü şeklinde tasarlanmış bir açık hava müzesidir. Joseph Puigi Cadafalch tarafından tasarlanan müzenin inşa edilme amacı, İspanya’nın farklı yerlerinin mimari ve kültür yapılarının sergilenmesidir. Müze 13 ayda inşa edilmiş, yapılma aşamasında 6 aylık bir proje olarak düşünülmüş olsa da gördüğü yoğun ilgi nedeniyle kalıcı olmuş ve şehrin en turistik yerlerinden biri haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Beş ayrı bölüme ayrılan alanlarında İspanya’nın tüm güzellikleri ele alınmıştır. Ülkenin tüm geleneksel lezzetlerini tadabileceğiniz, kültürüne yakından tanık olabileceğiniz ve 20 el işi ustasının canlı olarak gerçekleştirdiği sanat ve el işi ürünlerini satın alabilirsiniz.

Fran Daurel Müzesi içerisinde Picasso, Dali, Miro ve diğer sanatçıların eserlerine rastlayacak, ünlü sokak ve meydanlarda düzenlenen etkinliklerin canlandırmalarını görme fırsatını bulacaksınız.

Kaçırmayın! Ailenizle birlikte güzel vakit geçirirken İspanyol kültürünü daha yakından tanıma fırsatını elde edeceksiniz. Bu insan yapımı şirin köyü gezmenin tadını çıkarın!

  • Adres: Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 935 08 63 00
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-00.00, Pazartesi 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

35- Gran Teatre Del Liceu

Gran Teatre Del Liceu

Burası Neresi? 19. yüzyıldan kalma bu muhteşem opera binası sadece İspanya’nın değil dünyanın en önemli sanat mabetlerinden biri olarak kabul edilmektedir. 1847 yılında inşa edilen Gran Teatre Del Liceu eşsiz bir kültürel tesistir. Bina rehberli turlar eşliğinde ziyaret edilebilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Müzik Konservatuarı’na ev sahipliği yapmak ve yüksek tabakaya opera dinleyebilecekleri bir alan yaratmak amacıyla yola çıkılmıştır.

Kaçırmayın! Yıl içerisinde düzenlenecek olan tüm opera, konser ve resitalleri web sitesinden takip edebilirsiniz.

  • Adres: La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 85 99 00
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

36- Mies Van der Rohe Pavilion

mies van der rohe pavilion

Burası neresi? Barselona’nın güneydoğusunda bulunan Mies Van der Rohe Pavilion, çarpıcı ve modern mimarisiyle görülmeyi hak eden bir kültür merkezidir. Alman Pavyonu olarak da bilinen yapı, 1929 senesindeki Uluslararası Fuar için mimar Mies Van der Rohe ve Lilly Reich tarafından inşa edilmiştir. Binanın tasarımı sadelik üzerine kurulmuştur ve hem planda hem de inşada düz çizgiler sıklıkla tercih edilmiştir.

Zaman içinde eski cazibesini kaybeden yapı yıkılarak, 1983 senesinde bir grup mimarın çabalarıyla yeniden inşa edilmiştir. Günümüzde içeriye giren ziyaretçiler, düzenli olarak güncellenerek taze kültürel ve düşündürücü sergiler sunan farklı etkinliklere ve aktivitelere şahitlik yapabilmektedir. 1929’da fuar açılışında kraliyet çiftinin oturması için tasarlanmış olan Barselona Sandalyesi ise merkezde sergilenen en ünlü mobilyalardan biridir.

Neden gitmeliyim? Buraya gelerek kütüphanenin içinde kendinizi kaybedebilir ya da sesli rehberli bir tura dahil olarak tarih ve anekdotlarla dolu etkileyici bir gezinin keyfini çıkarabilirsiniz. 90 yıldan daha eski bir yapı olmasına karşın hala güncelliğini koruyan bu bina, ziyaretinizi kesinlikle değer kılacaktır.

  • Adres: Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 7, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 15 10 11
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Yol tarifi al >

-Seyir Terasları

37- Carmel Bunkers

carmel bunker

Burası neresi? Burası esasen iç savaş sırasında uçaksavar toplarını kurmak amacıyla kullanılan askeri bir nokta olmasına karşın, günümüzde ziyaretçiler için şehrin muhteşem manzarasını seyretmek için değerlendirilen bir seyir terası görevi görmektedir.

1990’lı yıllarda bu sığınaklar halka açılmıştır ve şehrin dayanıklılığını ve tarihini simgeleyen bir yer haline gelmiştir. Sığınaklar, 1992 yılındaki temizliğe kadar kurulan barakalar ile insanlar için bir sığınak olmuştur. 1937 yılında yapılmış olan bu sığınaklar, günde 200’den fazla bombayla vurulan Barselona’nın korunmasında büyük rol oynamıştır.

Neden gitmeliyim? Özellikle muhteşem gün batımı manzarasını seyretmek için bu etkileyici tepeye gelmenizi öneriyoruz. Her ne kadar kalabalıklaşsa da karşıalaşacağınız manzara ile etrafınızdaki insanları unutacaksınız. Tepelik alan hem bu manzarası hem de zengin tarihi ile gün geçtikçe turistler arasında daha popüler hale gelmiştir.

Aklınızda bulunsun! Bu sığınaklar bir tepe üzerinde bulunmaktadır ve ulaşmak için dik bir yokuşu tırmanmak gerekmektedir. Bu nedenle rahat ayakkabılar ve yürüyüş yapmak için uygun bol kıyafetler giymeniz tavsiye edilir.

  • Adres: Carrer de Marià Labèrnia, s/n, 08032 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 21 22
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar 16.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Doğal Güzellikler

38- Barceloneta Beach

Barceloneta Beach

Neden Gitmeliyim? Barselona’nın en ünlü plajları arasında yerini alan Barceloneta Beach, hem şehir halkı hem de turistler tarafından rağbet görmekte olup kalabalık oluğunu söyleyebiliriz. Plajın içerisinde bulunan bisiklet kiralama noktalarından bisiklet kiralayabilir sahil şeridinde bir tura çıkabilirsiniz. Mavi sularda attığınız kulaçlar sonucu bitap düşerseniz, buz gibi bir içeceği kapın kendinizi palmiyelerin altında atın.

İpucu; Sahil boyunca bazı mekanlar iki kişi 60 € karşılığında şezlong ve şemsiye kiralamaktadırlar. Bunun yerine kuma sermek için yanınızda bir örtü bulundurursanız 60 €’nuz cebinizde kalabilir. 🙂

Kaçırmayın! Barselona halkının deniz kenarında bulunan balık ve deniz ürünlerini yedikleri değişmez adresleri Barseloneta’da en favori yemekleri “tapas”ı mutlaka denemelisin!

Ulaşım: L4 Sarı Hat güzergahına binerek “Barceloneta” durağında inin. Metro çıkışında Passeig de Joan de Borbo boyunca 10 dakika kadar yürüdükten sonra plaja ulaşacaksınız.

39- Bogatell Beach

Bogatell Beach

Burası Neresi? Poblenou semtinin yanında bulunan plaj, 1992 yılında Barselona Olimpiyat Oyunları için özel olarak yapılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Sessiz sakin huzurlu bir yer arıyorsanız Bogatell tam sizin kafanıza göre. Daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilen plajda egzersiz ekipmanı, plaj voleybolu, masa tenisi, basketbol potası ve plaj futbolu mevcut.

Ulaşım: Metro istasyonuna oldukça yakın konum yer alan Bogatell Beach’e 10 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz.

40- Nova Icaria Beach

nova beach

Burası neresi? Çocuklu aileler arasında tercih edilen en popüler plajlardan biri olan Nova Icaria’da bolca çoluk çocuk sesi duyabilirsiniz. Sonra uyarmadı demeyin! Plaj içerisinde oldukça çeşitli su aktivitesi ve su sporlarına katılarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca plajın içerisinde ki leziz tatlar sunan El Xiringuito Escriba’da yemek yemende dönmeyin!

-Meydanlar, Cadde ve Sokaklar, Yürüyüş Noktaları

41- Katalunya Meydanı

katalunya meydanı

Burası Neresi? 19. yüzyılın ortalarına kadar şehrin sınır duvarlarının dışında bulunan meydan,  1858 yılında Madrid Hükümeti tarafından yıkılan duvar eski şehir Ciutat Vella ve modern kesim Eixample’nin birleşimi ile birlikte popüler bir hal almıştır.

Neden Gitmeliyim? Passeig de Gracia, Rambla de Catalunya, La Rambla, Portal de l’Angel, Ronda de Sant Pere caddelerinin kesiştiği büyük meydan Katalunya… Gün boyunca hareketli meydan, çevresinde yer alan alışveriş mağazaları sebebiyle yoğun ilgi görmektedir.

Meydan bir biri ardına dizilmiş heykeller ile süslüdür. Bunlardan en önemlileri; 1928 yılında Joseph Clara tarafından yapılan havuzun arkasında beyaz mermerden yapılmış “Tanrıça veya Enigma” ismi verilen nü kadın heykeli ve Katalonya’nın ilk cumhurbaşkanlığını yapmış Francesc Macia’ya ithafen yapılan anıt heykeli yer alır.

Ünlü Katalan mimar Josep Maria Subirasch tarafından yapılan anıtın ters ve bitmemiş merdiven olarak tasarlanmasındaki esas düşünce; özgürlük yolunda devam eden siyasi süreci temsil etmektedir.

Kaçırmayın! Eminönü Meydanı’nı andıran bu yerde; oldukça tanıdık bir eylemde bulunarak güvercinleri besleyebilir ve hatıra fotoğrafı çekilebilirsiniz. Çevresinde restoran, cafe, bar ve oteller bulunuyor olup farklı noktaları gezebileceğiniz caddelere de bağlantısı vardır. Buradan birçok eğlence yeri, ulaşım noktaları ve turistik alanlarına gerek yaya gerekse ulaşım seçenekleriyle ulaşım sağlamanız oldukça basit. Siz istemeseniz de yol sizi mutlaka götürecektir. 🙂

42- Plaça D’Espanya

Placa D'espana

Burası neresi? 1929 yılında Uluslararası Sergi dolayısıyla inşa edilmiş olan bu meydan, günümüzde Barselona’nın en ikonik ve ilgi gören meydanlarının başında gelmektedir. Meydan, birçok ana yolun kesişim noktası olması nedeniyle Barselona’nın ulaşım seçenekleri noktasında önemli bir yere sahiptir. Meydan, Sihir Çeşme’nin muazzam su ve ışık gösterileri için harika bir fon oluşturmaktadır ve ikonik Venedik Kuleleri meydana bambaşka bir hava katmaktadır.

Neden gitmeliyim? Tarihi ve kültürel açıdan ayrı bir öneme sahip olan Plaça D’Espanya, Barselona’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunmaktadır. Meydan çevresinde CaixaForum Sanat Galerisi, Museu Nacional d’Art de Catalunya ve Poble Espanyol gibi görülmeye değer birçok önemli nokta yer almaktadır.

Aklınızda bulunsun! Meydan aynı zamanda geçmişte bir boğa güreşi ringi olan ve şimdi bazı kaliteli restoranlara ev sahipliği yapan büyük bir alışveriş merkezi olan Las Arenas’a ev sahipliği yapmaktadır. Bina 2011 yılında yeniden inşa edilmiştir. Burası acıkanlar için iyi bir seçenektir. Plazanın çatı terasına çıkmak için panoramik asansöre binebilirsiniz ancak bunun için sizden ücret talep edeceklerdir. Bu nedenle ücretsiz asansörü ya da yürüyen merdivenleri tercih edebilirsiniz. Çatı terasına çıktığınızda ise meydanın ve şehrin muazzam manzarasını görebilirsiniz.

43- Passeig De Gracia

Passeig De Gracia

Burası Neresi? Şehrin önemli bulvarlarından biri olan La Rambla’nın hemen yanı başında bulunan Paseo de Gracia, mimari kalitesiyle süslü caddenin her iki yanında lüks mağazalar yer almaktadır. Alışveriş dendiğinde ilk akla gelen bu cadde, turistlerin yoğun ilgisiyle en işlek noktalardan biri haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Yazımızın içerisinde detaylı olarak bahsettiğimiz Casa Mila ve Casa Battlo ziyaret edebileceğiniz en ünlü yapılar arasında yer almaktadır.

Kaçırmayın! En çok turist çeken bölge olduğundan dolayı lüks olmasıyla restoran ve kafeler burada oldukça pahalıdır. Bizim size tavsiyemiz yakınındaki La Rambla’da bütçenize daha makul restoranlar bulabileceğiniz yönünde.

44- La Rambla Caddesi

La Rambla

Burası Neresi? Barselona’da en fazla vakit geçirebileceğiniz turistik noktaların başında gelen La Rambla Caddesi, gece gündüz her saat hareketlidir. Canlı heykeller, sokak sanatçıları, dans şovları gibi aktivitelerin eksik olmadığı cadde, ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Kristof Kolomb Heykeli’nden başlayarak, Katalunya Meydanı’na kadar devam eden 1,2 km’lik cadde üzerinde, kısa bir soluk alabileceğiniz kafe ve restoranlar, hediyelik ve alışveriş dükkanları ile cadde boyunca sıralanmıştır.

La Rambla Caddesi’nde yer alan bazı görülmeye değer yerler vardır. 19. yüzyıldan kalma Canaletes Çeşmesi; çeşmeden su içenlerinden tekrardan Barselona’ya geleceklerine dair bir inanış söz konusudur. LA Boqueria; tarihi pazarda, Katalan mutfak kültürüne dair her şeyi bulmanız mümkün. Ayrıca atıştırmalık bir şeyler yiyebileceğiniz büfelerde bulunmaktadır.

Guell Sarayı; Eusebi Güell tarafından değişik görünümde bir bina yaptırmak istemesi üzerine ünlü mimar Gaudi’yi keşfetmiş, bunun üzerine inşa edilen bina mimarisiyle farklı bir görünüme kavuşmuştur.

İpuçları; La Rampla Caddesi’nde geceleri dahi rahatça gezip dolaşabilirsiniz. Yalnız yan kesicilere dikkat etmeniz konusunda sizi uyarmalıyız! Arka ve göğüs cebinizde, sırt çantalarınızda para, kredi kartı veya belge taşımamaya özen gösterin. Mümkünse değerli eşyalarınızı pasaportunuz da dahil olmak üzere otelinizde bulunan güvenli bir kasada bırakın. Son olarak cep telefonu veya herhangi bir eşyanızı restoran ve teraslarda asla bırakmayın, koyduğunuz yerde bulamayabilirsiniz. 🙂

45- Liman Bölgesi (Port Vell)

barcelona port vell

Burası neresi? Liman Bölgesi, La Rambla’nın sonlarına yakın bir noktada, Llobregat Nehri’nin ağzı ile Barceloneta bölgesi arasında yer almaktadır. Limanın tarihi, MÖ. 5. yüzyıla kadar uzanmaktadır ve o zamanlar İberyalılar tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Liman geçmişte olduğu gibi günümüzde de Avrupa’nın en önemli limanlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Port Vell, Barselona Limanı’nın en eski kısmını oluşturmaktadır. Liman, 1992 Yaz Olimpiyatları öncesinde kentsel yenileme projesi kapsamında neredeyse tamamıyla restore edilmiştir. Öncesinde ise bölge boş depolar, manevra sahaları ve liman fabrikalarıyla doluydu.

Neden gitmeliyim? Limana gelenler Maremagnum Alışveriş Merkezi’ne giden Rambla de Mar adlı yürüyüş yolunda yürüyebilirsiniz. Ayrıca oturup tekneleri izleyebileceğiniz küçük bir de park bulunmaktadır. Şehrin kalabalık iklimine karşın burası oldukça sakinleştirici bir ortama sahiptir. Ayrıca Barselona Akvaryumu da limana gelenler için ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunmaktadır.

46- Carrer de Blai

carrer de blai
Görsel Kaynak: youtube

Burası neresi? Montjuic’in eteklerindeki, son yılların popüler Poble Sec mahallesinde, pintxos’larla dolu teraslarıyla ünlenmiş, trafiğe kapalı bu uzun cadde, özellikle tapas yemek isteyenler için uğranması gereken noktalardan biridir. Cadde boyunca lezzetli tadımlıkları deneyebileceğiniz 20 bar bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Özellikle iş çıkışlarında bir içki eşliğinde bir şeyler atıştırmak isteyen yerlilerle dolan Carrrer de Blai, uygun fiyatı ve cezbedici ortamı ile şehre gelen ziyaretçiler için de çekici yerlerden biridir.

47- Plaça de la Virreina

placa de virreina

Burası neresi? 1878 yılında mimar Josep Artigas tarafından inşa edilmiş olan Virreina Meydanı, etrafındaki az katlı işçi evleri ve bir kilise ile hala bir kasaba ruhunu canlı tutmaktadır. Oldukça sade bir yapıya sahip olan Sant Joan Kilisesi bu döneme ait bir yapıdır.

Meydan, Gracia sakinlerinin en sevdiği yerlerden biridir ve her daim oldukça kalabalıktır. Arabaların sadece tek taraftan geçişine izin verildiği için meydan, her daim sakin ve huzurludur.

Neden gitmeliyim? Samimi ve kozmopolit bir atmosferle ziyaretçilerini karşılayan Virreina Meydanı, meydana bakan kilisesi, Barselona’da birçok kişinin buluşma noktası olması ve keyifli barları ile Barselona’daki görülmeye değer yerler arasında bulunmaktadır.

48- El Raval Bölgesi

El Raval

Burası neresi? El Raval Mahallesi, Barselona’nın en renkli ve eğlenceli yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Mahallenin ismi Arapça’da kenar mahalle anlamına gelen “rabad” kelimesinden türetilmiştir. Barselona’nın en iyi restoranlarından ve barlarından bir kısmı bu mahallede yer alıyor.

La Rambla’ya yakın bir konumdaki El Raval, yerel halk tarafından “Barri Xines” yani Chinatown adını veriyor. Ancak bu tam olarak doğru değil, çünkü bu bölgede Çinliler dışında Pakistanlılar, Hintliler ve hatta Romenler de bulunuyor.

Neden gitmeliyim? El Raval bölgesi çoğunlukla alışveriş, egzotik mutfaklar ve canlı çok kültürlülükle ünlüdür. Bu da ziyaretçiler için hem farklı lezzetleri ve kültürleri deneyimlemek hem de farklı bir alışveriş tecrübesi yaşamak için El Raval’ı ilgi çekici kılmaktadır. Bölge aynı zamanda sıra dışı erotik gösterilerin düzenlendiği gece hayatı ile de biliniyor.

Aklınızda bulunsun! Özellikle bölgenin gece hayatını deneyimlemek isteyenlerin hırsızlığa karşı dikkatli olması gerekiyor.

49- Barri Gothic (Gothic Quarter)

Barri Gotic

Burası neresi? Gotic Mahallesi, 2000 yıldır Barselona’nın manevi merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Antik Roma binalarına ait kalıntıların hala burada olmasına karşın, Orta Çağ’ı en iyi şekilde temsil eden tarihi anıtlar da bu bölgede bulunmaktadır.

Gotik Mahalle’nin kalbi olarak kabul edilen yapı ise Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia isimli dini yapıdır ve bu yapı, 13. ile 15. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. Katedralin kalbi ise Arnavut kaldırımlı sokaklarla ve ara sokaklarla çevrelenmiş labirentlere ev sahipliği yapmaktadır. Kraliyet Sarayı (Palau Reial) de Barselona’nın belediye ofislerine ev sahipliği yapan Gotik Mahalle’de yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Turistler Barri Gothic’in labirent şeklindeki dar sokaklarında dolaşmaktan, mahalledeki ilginç butikleri ve otantik yemeklerin tadına bakabilecekleri restoranları ziyaret etmekten büyük keyif alacaktır. Buraya gelen ziyaretçiler trafiğin olmadığı bir Orta Çağ dünyasının büyülü atmosferinde kendilerini kaybetmenin keyfini yaşamakta ve Barselona’nın uzun ve canlı tarihi hakkında fikir sahibi olabilmektedir.

50- Kraliyet Meydanı (Plaça del Rei)

placa del rei

Burası neresi? Kraliyet Meydanı, Gotik Mahalle’de bulunan ve Orta Çağ’dan kalma muhteşem yapıların sıralandığı keyifli meydanlardan biridir. Meydanda Katalan kontlarına ait bir saray olan Palau Reial Major, 14. yüzyıldan kalma bir kraliyet şapeli ve Barselona Tarih Müzesi’ne ev sahipliği yapan Casa Clariana Padellas gibi çok önemli yapılar görülebilemektedir.

Meydanın geçmişi 1848 yılına dek uzanmaktadır ve Barselona şehri tarafından görevlendirilen mimar Francesc Daniel Milona tarafından tasaralanmıştır. Meydandaki çok sayıda teras, çeşme ve görkemli palmiye ağaçları, trafiğe kapalı meydana tipik bir İspanyol havası kazandırmaktadır.

Neden gitmeliyim? Bir çok önemli noktayı aynı anda görmenize olanak tanıyan Kraliyet Meydanı, tipik İspanyol havasıyla dikkat çekmektedir. Meydan aynı zamanda çeşitli müzik konserleri için açık hava mekanı olarak da hizmet verdiği için ziyaretçilerin keyifli zaman geçirebileceği ve sosyalleşebileceği bir nokta olarak da önemli bir görev üstlenmektedir.

51- Plaça de Sant Felip Neri

placa de sant felip neri

Burası neresi? Barselona’da yaşayan birçok kişi için Gotik Mahalle sınırları içinde bulunan Plaça de Sant Felip Neri, küçük olmasına rağmen şehrin en güzel meydanlarından biridir. Meydan karanlık bir geçmişe sahiptir ve bu meydanda, İspanya İç Savaşı sırasında gerçekleştirilen bombalamada 42 kişi hayatını kaybetmiştir.

Meydanda, okul ve kilise gibi çevredeki binalarda fark edeceğiniz Orta Çağ Barok mimari tarzı hakimdir. Bütün Rönesans havasını bir kenara bırakırsak meydanda kasvetli bir havanın hakim olduğunu söyleyebiliriz. Kilisenin duvarlarındaki hasarlar da fark edilmeyecek gibi değildir.

Neden gitmeliyim? Acı dolu bir geçmişi barındırmasına rağmen dar sokakları, eski ve tarihi binaları ve özellikle merkezdeki küçük sekizgen çeşmesi ile bu meydanı mutlaka görmeniz gerekiyor.

  • Adres: Plaça de Sant Felip Neri, 08002 Barcelona, İspanya
  • Yol tarifi al >

-Parklar ve Bahçeler

52- Park Güell

Park Guell

Burası Neresi? Guell Ailesi tarafından 1900-1914 yıllarında soyluluk göstergesi olarak yaptırılmış olup 1923 yılında halkın ziyaretine açılmıştır. Mimar Antonio Gaudi tarafından doğadan ilham alınarak bahçe-şehir konsepti inşa edilmek üzere yola çıkılmıştır.

Yapımı yarım kalan park bu haliyle bile son derece büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Öyle ki 1984 yılında UNESCO Kültür Mirasları arasında yerini almıştır. Ayrıca inşa edildiği tarihler göz önünde bulundurulduğu takdirde, mimari tasarımının ne kadar uçsuz bucaksız bir hayal dünyasına sahip olduğunu söylememiz mümkün.

Neden Gitmeliyiz? Modernizm akımının en güzel örneklerinden biri olup kendi başına zaten bir sanat eseriyken içerisinde barındığı yapılar; evler, organizasyon etkinliklerinde toplanılacak bir meydan ve bahçeler oldukça dikkat çekicidir.

Kaçırmayın! Halka açık olan Barselona’nın gözde parkı; yaz aylarında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Haziran ve Temmuz ayları başta olmak üzere çeşitli konser ve turlu rehberler eşliğinde keyifli bir organizasyonun parçası olabilirsiniz. Üstelik hepsi ücretsiz! Rengarenk görüntüsüyle içinizi açacak parkta küçük bir gezintiye çıkmak harika olacak. Güneşi Park Guella’da batırmak.. Ortaya çıkan görüntü içinizi ısıtacak. 🙂

  • Adres: 08024 Barcelona, Barselona, İspanya
  • Telefon: +34 934 09 18 31
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-19.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

53- Altimira Bahçeleri (jardins de ca n’altimira)

altimira bahceleri

Burası neresi? Aslen milyoner Joseph Altimira’ya ait olan 19. yüzyıldan kalma bu güzel ve sakin bahçe, günümüzde insanlar için bir kaçış rotası görevi görmektedir. Bahçede yemyeşil bitki örtüsünün yanı sıra sütunlu bir sütun, insanlar tarafından yapılmış etkileyici mağaralar, su galerisi, köpükler ve çok daha fazlasını içeren dönem mimarisini yansıtan birbirinden güzel örnekler bulunmaktadır.

Bu büyük özel bahçenin büyük bir kısmı korunmuş ve 1991 yılında M. Luisa Aguado tarafından gerçekleştirilen tadilatın ardından halka açık bir bahçe haline dönüştürülmüştür. Bahçe hem yeşil alanları hem de tarihi yapıları ile görülmeye değer güzellikler arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Günden güne gelişen bu şehir bahçesi, Barselona’nın hareketli ortamından kaçmak için ziyaret edilebilecek huzur dolu noktalardan biridir.

  • Adres: Carrer de Maó, 13, 08022 Barcelona, İspanya
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-21.00
  • Yol tarifi al >

54- Ciutadella Parkı

Cuitadella Parkı

Burası Neresi? 1714 yılında gerçekleşen Veraset Savaşı’nın ardından Kral 5. Felipe Barselona’nın güvenliğini sağlamak için La Ciutadella adında büyük bir kale inşa ettirmiştir. 1869 yılında yıkılan kalenin yerine 1888 Uluslararası Endüstri Fuarı için kullanılması amacıyla parka çevrilmiştir. Halen Ciutadella Parkı adıyla varlığını korumaya devam etmektedir.

Neden Gitmeliyiz? İçerisinde bulunan hayvanat bahçesi deniz kıyısına yakın noktada yer alırken, diğer kısımda kalan Katalonya Parlamentosu, Jeoloji ve Zooloji Müzeleri, ünlü mimar Gaudi’nin tasarlamış olduğu şelaleye sahip göl ve Modern Sanat Müzesi bulunmaktadır.

Barselona’nın merkezinde bulunan en geniş yeşillik alan Ciutadella Parkı’nda; yürüyüşe çıkabilir, gölde kürek çekebilir, çimlere uzanarak dinlenebilir ve hayvanat bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda bu güzel parkın merkezini oluşturan Cascada Çeşmesi de oldukça etkileyicidir. Çeşme tasarımcı Josep Fontsere Gaudi tarafından tasarlanmıştır. Çeşmenin tasarımı esnasında Roma‘daki Trevi Çeşmesi’nden ilham alınmıştır.

Kaçırmayın! Bütün gün gezmekten yorgun düştüyseniz kısa bir mola vermek için harika bir yer! Yiyecek ve içeceklerinizi kapın ve soluğu burada alın derim.  Çimlerde yayılın ve karnınızı doyururken güneşin tadını çıkarın. 🙂

55- Parc de l’Espanya Industrial

parc de espana industrial

Burası neresi? Mimar Luis Peña Ganchegui ve Francesc Rius tarafından 1985 senesinde tasarlanan bu park, 1800’lü yıllardan kalma, buhar gücüyle çalışan eski bir değirmenin dönüştürülmesiyle oluşturulmuştur. Parkın bulunduğu yerde 20. yüzyılın başına kadar büyük bir tekstil fabrikası bulunmaktaydı. Parkın en gözde kısmı ise şüphesiz çocuklar tarafından çok sevilen dev bir çelik ejderhadan kaydıraktır.

Parkın kuzeybatı kısmında bulunan bu kaydırak, “Aziz George Ejderhası” olarak isimlendirilmektedir ve parkın farklı noktalarında çeşitli heykeller de bulunmaktadır. Ejderha şeklindeki kaydırağın yüksekliği 12 metre ve genişliği ise 32 metredir.

Neden gitmeliyim? Kimileri bu parkın atmosferini soğuk ve itici buluyor olsa da, çoğu kişi bu parkı modern mimari, modern sanat ve dinlenme yerinin başarılı bir karışımı olarak ziyaret edilmeye değer bulmaktadır.

  • Adres: Carrer de Muntadas, 1, 08014 Barcelona, İspanya
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-00.00
  • Yol tarifi al >

56- Parc del Laberint d’Horta

Parc del Laberint d'Horta

Burası Neresi? 1792 yılında İtalyan mühendis Domenico Bagutti tarafından tasarlanan Parc del Laberint d’Horta, Barselona’nın en eski bahçe ve çiçekleriyle süslenmiş sanatsal bir örnek teşkil etmektedir. Katalan soyluları için 18. Yüzyılda yapılan Parc del Laberint, bugün Barselona’da kalan en eski park yeridir.

Neden Gitmeliyim? Zemin katta Parc del Laberint’in adını taşıyan 1792 labirent bulunmaktadır. Labirent, yaklaşık 750 metre selvi çitinden oluşmaktadır.
Merkezinde, avcı Diana’nın bir heykeli bulunurken labirentin sonunda parkın koruyucusu olan açık bir mağarada kaynak perisini görebilirsiniz.

Bahçenin ortasında Artemis ve Danae’ye adanmış iki küçük tapınak mevcutken üçüncü terasa çıkan merdivenlerde şarap tanrısı Dionysos’un bir heykeli bulunmaktadır. Üçüncü ve en üst terasta klasik bir köşk yer alır. Sessiz sakin huzurlu bir ortam için iyi bir tercih.

Kaçırmayın! Kendinize güveniyorsanız labirentlerin içinde cesurca dalın ve çıkışı bulun. Her çıkış kapısında Yunan mitolojindeki temsili tanrı heykelleri ile karşılaşacaksınız. Ayrıca taş masalarda piknik yapmak imanı da mevcuttur.

  • Adres: Passeig dels Castanyers, 1, 08035 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 931 53 70 10
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Yol tarifi al >

57- Serra de Collserrola Natural Park

Serra de Collserola

Burası Neresi? Yerel ve vahşi yaşamı, bitki ve orman çeşitliliğini korumak amacıyla 1987 yılında Katalonya’nın arkasında bulunan Tibidabo Sıradağları’dır. 85 kilometrekarelik alanı kapsayan bu yer, dünyanın en büyük metropol parkı olarak adlandırılmaktadır. New York’un Central Park’ından 22 kat daha büyük çoğunluğu orman olmasının dışında çeşitlilik gösteren biyolojik yaşam alanında farklı türdeki bitki oluşumları da mevcuttur.

Neden gitmeliyim? Barselona şehir merkezindeki en geniş yeşil alana sahip olan Collserola Park’ta, istediğiniz her aktiviteyi yapmakta özgürsünüz. Bisiklet mi sürmek istiyorsun yoksa yürüyüş yapmak mı ya da koşu? Şehir gürültüsünden uzaklaş ve kendini doğanın kucağına at.

Kaçırmayın! Parkın içerisindeki küçük müzeyi gezmeyi ihmal etmeyin. İber Köyü Serra del Moro, Castellciuró Gotik kaleleri ve El Papiol, Santa Maria kilisesi ve ünlü Villa Joana gibi eski çiftlik evlerinde erken yerleşim izleri mevcut.

  • Adres: Ctra. de l’Església, 92, 08017 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 80 35 52
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-15.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

58- La Creueta del Coll Park

La Creueta del Coll Park

Burası neresi? Barselona’nın Gracia semtine gelenler için yapılacak en keyifli şeylerden birisi de La Creueta del Coll Park’ını ziyaret etmek olacaktır. İsmi “Tepenin Köşesindeki Park” anlamına gelen bu park, özellikle sıcak yaz aylarında gidilebilecek eğlenceli yerlerden biridir çünkü parkın en iyi kısmı halka açık büyük yüzme havuzudur.

Çoğu kişi tarafından bilinmeyen bu park şehrin keşfedilmesi gereken durakları arasında bulunmaktadır. Havuzun yanı sıra park içinde pinpon masaları, oyun alanları ve piknik alanları gibi imkanlar da bulunmaktadır. Ayrıca bisiklete binmek, spor yapmak ya da sadece dinlenmek için bu parkı tercih edebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Parkın her yanına dağılmış büyük ağaçlar, havaların sıcak olduğu zamanlarda sunduğu gölgelik alanlar sayesinde burayı halkın en popüler uğrak yerlerinden biri haline getirmektedir. İnsanlar buraya gelerek hem havuzda serinleyebilmekde hem de gölgelik alanların tadını çıkarabilmektedir. Özellikle Barselona’da ücretsiz yapılacak şeyler arıyorsanız bu parkın tam size göre olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Aklınızda bulunsun! Parka geldiğinizde 50 tonluk ilginç bir heykel olan Suya Övgü Heykeli de görülmesi gereken detaylar arasında bulunmaktadır. Sakin bir göletin üzerinde duran ve dört çelik kabloyla desteklenen heykel Eduardo Chillida tarafından yapılmıştır.

  • Adres: Passeig de la Mare de Déu del Coll, 77, 08023 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 931 53 70 10
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-21.00
  • Yol tarifi al >

59- Tamarita Bahçeleri (Jardines de la Tamarita)

Tamarita Bahceleri

Burası neresi? Yaklaşık 5 dönümlük bir alanı kaplayan Tamarita Bahçeleri, Barselona’da ziyaret edilebilecek en romantik yerler arasında bulunmaktadır. Bahçe ilk olarak 1700’lerde Barselona’ya yerleşen Aristokrat bir Belçikalı aileye aitti. Dövme demirden bir duvarla çevrili bu bakımlı bahçenin içine girdiğinizde güzellik ve zarafetle dolu bir dünyayla tanışacaksınız.

Bahçelerin tasarımı, bahçeyi iki kısma ayıran peyzaj sanatçısı Nicolau M. Rubio i Tudor tarafından tasarlanmıştır. Doğal ve engebeli arazide gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarıyla küçük havuzlar, çeşmeler, dekoratif vazolar, asmalar ve çeşitli tropikal türler bulunmaktadır. Bahçenin diğer bölümünde ise Fransız çiçek tarhları, gül ağaçları, küçük bir meydan ile klasik bir görünüm hakimdir.

Neden gitmeliyim? Huzur ve sessizlik sunan Tamarita Bahçeleri, özellikle romantik ilişki yaşayan çiftler için Barselona’da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Avusturya ipek meşeleri ve mor yapraklı Avrupa kayın ağaçları da dahil olmak üzere bahçe içinde bulunan birbirinden etkileyici egzotik ağaçlar ise burayı botaniğe meraklı ziyaretçiler için harika bir rota haline getirmektedir.

  • Adres: Pg. de Sta. Gervasi, 47, 08022 Barcelona, İspanya
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Yol tarifi al >

*Barselona’da Gezilecek Alternatif Yerler

-Eğlenceli Yerler

60- Tibidabo Amusemet Park

tibidabo-amusement park in barcelona

Burası Neresi? Collserola Ridge’in ve Barselona’nın doğal yeşilliklerinden en yüksek noktası olan Tibidabo Dağı üzerinde kurulan Tibidado Eğlence Parkı, Barselona şehrinin sembolik noktalarından biri. Tibidabo Parkı, Avrupa ve İspanya’nın bilinen en eski eğlence parklarından biri olma özelliğine sahiptir.

Neden Gitmeliyiz? 25’ten fazla oyun aktivitesinin bulunan parkta; uçak, yeni roller coaster, Plaça dels Somnis veya Düşler Meydanı, Sky Walk, Miramirall aynalar ve tabi ki Giradabo bulunurken kafe ve panoromik restoranlarda hayli ilgi çekicidir.

Kaçırmayın! Tibidado’da vakit geçirmek için bir gününüzü ayırmanız gerekmektedir ayrıca hafta sonu ziyaret etmenizi önermiyoruz. Barselona yerel halkı tarafından olukça yoğun ilgi gösterildiği için hafta sonları olukça kalabalıktır. Şehrin panoramik manzarasına karşı çekileceğiniz fotoğraf, İnstagram sayfanızda epey bir like alacaktır. 🙂

Nasıl Ulaşırım? Şehir merkezinden 169 numaralı otobüslere binerek dağın yarısına kadar ulaşım sağlayabilir ardından tercihinize göre, yürüyebilir veya finüküler ve teleferiğe binerek tepeye çıkabilirsiniz.

  • Adres: Pl. del Tibidabo, 3, 4, 08035 Barcelona, İspanya
  • Telefon: (42) 93 211 79 34
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Pazar 11.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

61- La Boqueria

La Boqueria

Burası Neresi? Pazar, Rambla de Sant Joseph’de yer almaktadır. Akdeniz mutfağını yaşatan La Boqueria meyve, sebze, balık ve deniz ürünleri, mezeler ve hatta pizza bar ve diğer birçok ürün gibi tüm Katalonya ürünleri bulabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Yöresel lezzetleri tatmak ve sanatsal faaliyetler dışında bir şeyler yapmak isteyenlerin uğrak mekânı haline gelmiş oldukça ünlü bir pazardır. Pazar yerli halk ve turistlerin uyum içinde olduğu, hoş görünümü ile ilgi çeken oldukça güzel ve renkli bir mekândır. Sürekli kalabalık ve hareketli atmosferi rağbet görmesinin başlıca nedenlerindendir.

Kaçırmayın! Her yerde bulamayacağınız tropik meyveleri makul fiyatlara alabileceğiniz pazarda, istediğiniz meyveden dilediğiniz kiloda alabiliyorken turistler için hazırlanmış olan meyve sepetleri herkesin favorisi. Meyvelerin yanı sıra çikolata ve şekerlemelerde oldukça dikkat çekicidir. Hem kendiniz için alışveriş yapabilir hem de İspanyol yerel halkının kültürünü yakından inceleme şaşını yakalayabilirsiniz.

İpuçları; Öğlen saat 12:00 ile akşam 18:00 arasında gitmemeye özen gösterin. Sabah erken ve akşam ise geç saatlerde gitmek daha uygun olacaktır. Ancak çok geçe de kalmayın gün batmadan dahi bazı yerler kapanmaya başlıyor bile.

Eşyalarınıza dikkat edin! Yan kesicilik olaylarının sıklıkla yaşanması sebebiyle özel eşyalarınıza ekstra özen göstermelisiniz. Yoksa ne olduğunu anlamadan kaybedebilirsiniz. 🙂

  • Adres: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 13 23 03
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-20.30, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

62- Ferrari Land

ferrari land

Burası neresi? Barselona’da yapılacak en eğlenceli şeylerden biri de Ferrari Land’a gelerek içinizdeki çocuğu serbest bırakmaktadır. Barselona’dan 1 saat uzaklıkta bulunan Ferrari Land, İtalyan esintili binalar ve mimariyle süslenmiştir. Tema park içinde ziyaretçiler 15’ten fazla sürüş ve oyunun keyfini çıkarabilmektedir. Park içinde aynı zamanda İtalyan yemeklerini tadabilecek mekanlar da bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Parktan içeri girdiğinizde serbest düşen sürüşler, yarış pistleri ve dünyanızı bir an için alt üst eden dönen sürüş deneyimleri ile bir yarış arabası sürücüsünün adrenalin patlamasını hissederken, ünlü lüks otomobil markası hakkında daha detaylı bilgi edinmek mümkün olmaktadır.

  • Adres: Avinguda de l’Alcade Pere Molas, s/n, 43480 Vila-seca, Tarragona, İspanya
  • Telefon: +34 977 77 90 90
  • Ziyaret saatleri: Her gün 14.00-22.00
  • Yol tarifi al >

63- Illa Fantasia Water Park

illa fantasia water park

Burası neresi? Barselona şehir merkezinden yalnızca 30 dakikalık kısa bir mesafede bulunan su parkı, özellikle çocukların neşeyle ciyaklamasını garanti eden eğlenceli yerlerden biridir. Su Parkı içinde dilerseniz serinletici bir dalışın keyfini çıkarabilir ya da kaydıraklarda heyecan dolu kayışlar gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda bir su labirenti de eğlenmeniz için emrinize amade!

Neden gitmeliyim? Gerek çocuklar gerekse de yetişkinler için Barselona’da eğlenceli bir gün geçirmek amacıyla uğranması gereken noktalar arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Finca Mas Brassó, s/n, 08339 Vilassar de Dalt, Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 937 51 45 53
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

64- Barselona Nou Camp Stadyumu

Barselona Nou Camp Stadyumu

Burası Neresi? Nou Camp Stadyumu, F.C. Barselona futbol takımına ev sahipliği yapmaktadır. Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise 11. En büyük stadyumu olan Nou Camp, 1957 yılında yapılmıştır. Stadyumun en önemli bir diğer özelliği de stadyum içerisine reklam almayan tek spor kulübü olmasıdır. Stadyumun oldukça estetik bir görüntüye sahip olması ile bu görüntüye reklam yakışmayacağı kanısına varılmıştır. Futbol severler tarafından yoğun ilgi gören stadyum özellikle erkek turistler tarafından rağbet görmektedir.

Neden Gitmeliyim? Müze içerisinde, 100 yıllık geçmişi görsel ve işitsel olarak gelen ziyaretçilere sunulmaktadır. Futbol takımının kazandığı tüm kupaları yakından inceleme fırsatına sahip olabileceğiniz gibi Dali, Miro, Subirach ve Taples’in bağışladıkları eserleri de görebilirsiniz.

Kaçırmayın! Müzenin içerisinden başlayarak stat koridorlarını, oyuncuların soyunma odalarını ve hatta oyuncuların dua ettikleri bölüme kadar her yeri dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Yedek kulübesinin bulunduğu alandan stadın içerisine giriş yapabilir tribünlere çıkarak fotoğraf çekebilirsiniz. Stat turunda profesyonel olarak fotoğraf çekimi yapılmaktadır; futbol takımı arasında ve şampiyonlar ligi kupasıyla çekilen fotoğraflarınızı çıkışta içlerinden istediğinizi seçerek belirli bir miktar karşılığında satın alabilirsiniz. Rahat rahat gezmek istiyorsanız sabah erken saatlerde gelmek yararınıza olacaktır.

65- Torre Agbar

Torre Agbar Kulesi

Burası Neresi? Torre Agbar Gökdeleni, şehrin en önemli simgelerinden biridir. Carrer badajoz ve Avingude diagonal arasında yer alan 38 katlı bir gökdelendir. Bina göğe doğru uzanan, oval şekilli ve oldukça dikkat çekici bir binadır. Fransız mimar Jean Nouvel ve İspanyol firması iş birliği ile inşa edilmiştir. Kule halkın ziyaretine açık değildir maalesef.

Kaçırmayın! Gündüz çokta bir çekiciliği olmayan binayı hava karardıktan sonra görmeniz, gece yapılan ışıklandırmalar sayesinde görülmeye değer dedirtiyor. Saat 20:00- 21:00 aralığında yolunuz düşerse birkaç kere fotoğraf çekilebilirsiniz.

  • Adres: Av. Diagonal, 211, 08018 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 936 89 81 59
  • Ziyaret saatleri: Pazartsi-Cuma 09.00-14.00, 16.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

66- Port Aventura Theme Park

Port Aventura Theme Park

Burası Neresi? PortAventura tatil bölgesinin içerisinde yer alan aquapark, herkese hitap eden turistik bir noktadır.

Neden Gitmeliyim? . Avrupa’nın en çok rağbet gören 6. Tema park olarak bilinen park, beş ayrı medeniyeti temsilen beş bölgeye ayrılıştır. Akdeniz, Çin, Polinezya, Meksika ve Uzak Batı. Susam Sokağı’ndan esinlenen aileler tarafından tercih ediliyor olup çocuklar için özel olarak tasarlanmış birçok atraksiyon mevcuttur.

Kaçırmayın! Heyecan verici su parkında adrenalini doruklarında yaşarken Avrupa’nın en yüksek serbest düşüşü olan King Khajuna’yı mutlaka deneyimleyin.  Macera ve sınırsız eğlence harika bir kombinasyon, tüm ailenin eşsiz bir Karayip macerası yaşayabileceğiniz bu parka gelirseniz pişman olmayacaksınız.

  • Adres: Av. Pere Molas, Tarragona, İspanya
  • Telefon: +34 977 77 90 90
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.30-22.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

67- Open Park

Open Park

Burası Neresi? Dünya üzerinde spora adanmış ilk tema park olan Open Park, Barselona’nın kendi Estadi Olimpic stadyumunda özel olarak tasarlanan alanlar unutulmaz bir deneyimin kapılarını aralıyor. Open Camp Barcelona 2016 yılının Haziran ayında açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Açık Kamp 360, Açık E-Spor, Açık Okçuluk, Açık Sandalye ve vb. birçok aktiviteyi sunuyor. Futbol dünyasının en gelişmiş antrenman simülatöründe yeteneklerinizi arttıracak, daha önce hiç olmadığı gibi eğlenirken, büyük takımların profesyonel oyuncuları tarafından kullanılan eğitim simülatörlerinden en yenisini deneme fırsatına kavuşacaksınız.

Açık Sepette; gerçekliğine son derecede inanacağınız bir basketbol deneyimine kendinizi kaptıracak ve oyunun heyecanına kapılacaksınız. Açık Kamp E-Spor; tribünlere yerleştirilen 32 Play Station 4 ile FİFA 16’da yarışarak kendinizi kanıtlayın!

Kaçırmayın! Burada kendinizi olimpiyatlarda yarışıyor gibi hissedeceksiniz! Teknolojinin harikulade biçimde entegre olduğu parkta yapabileceklerinin sınırı yok. Spor odaklı çeşitli sergi ve gösterilerin tadını çıkartabilirsiniz.

  • Adres: Estadi Olímpic de Montjuïc Lluís Companys,, Avinguda de l’Estadi, 50-56, 08038 Barcelona, İspanya
  • Yol tarifi al >

Not: Open Camp Barselona’nın şu anda açık olmadığı ile ilgili ne yazık ki net bir bilgiye ulaşamadık. Bu nedenle tesisin kapalı olması durumunda sorumluluk kabul etmiyoruz 🙂

-Çocukla Gezilecek Yerler

68- Aquarium Bercelona

Aquarium Barselona

Burası Neresi? Avrupa’nın en büyük akvaryumlarından biri olan Aquarium Bercelona, 450 türde toplam 11 bin canlıyı barındırır. Akdeniz deniz yaşamına adanan akvaryumda, deniz canlıları ve türleri hakkında her şeyi burada öğrenebilirsiniz! Akvaryum 8 Eylül 1995 senesinde ziyarete açılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Akvaryum üç ana bölümden meydana gelmektedir; ilki, suyun eğitim ile ilgili olan suyun gezen için önemini anlatan “Planeta Aqua” da penguenler ve piranaların bulunduğu bölümdür. İkincisi, “Akvarum” da köpek balığı, ahtapot, akrep balığı ve denizaltı canlıları bulunur.

Ayrıca, akvaryumun en can alıcı kısmı, Avrupa’da tek olan Oceanarium’da; 80 metrelik şeffaf bir tünelin içerisinde, köpek balıkları, giltheads, morays, ocean sunfish ve daha birçok türü görme şansına erişebiliyorsunuz. Son bölüm olan Explora, çocukların eşsiz bir maceraya atılabileceği dev bir kaplumbağanın üstünde veya bir denizaltı kostümü içerisinde çok sayıda fotoğraf çekilebilecek muhteşem bir alandır.

Kaçırmayın! Şehre ziyaretiniz sırasında gezmeniz gereken yerler arasına ekleyerek daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. 🙂

  • Adres: del Port Vell, Moll d’Espanya, s/n, 08039 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 21 74 74
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-21.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

69- Barselona Hayvanat Bahçesi

berselona hayvanat bahçesi

Burası Neresi? Bankacı ve iş adamı Luis Marti Codolar’ın kişisel olarak oluşturduğu egzotik ve yerli hayvan koleksiyonunu Barselona Belediye Meclisi’ne sunmasıyla zamanın belediye başkanı hayvanların satın alınarak halka açık olan  Ciutadella Park’a yerleştirilme fikrini onaylamıştır.

Bunun üzerine devasa ağaçların bulunduğu parkın içerisinde hayvanların kendi doğal yaşam alanları baz alınarak inşa edilen hayvanat bahçesinde, yaklaşık olarak 7 bin 500 hayvan barınmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Burada gezerken öğreneceğiniz, öğrenirken eğleneceğiniz saatler geçirirken, hiç görmediğiniz hayvan çeşitlerine de rastlayacaksınız. Kaplanlardan, timsahlara, yılanlardan, dünyanın en büyük hayvanlarından biri olan Afrika fillerini burada görme şansına sahipsin…

Çocuklarınız için özel tasarlanmış alanda; çiftlik hayvanlarını, Katalan eşeğini, tropik kuşları, dünyanın en büyük kertenkelesi olan Komodo ejderini ve cıvıl cıvıl öten papağanları seyir keyfini kaçırmak isteyeceğinizi sanmıyoruz.

Kaçırmayın! Her yaştan insana keyif veren bu hayvanat bahçesinin, Barselona gezinizin ardından güzel bir hatıra bırakacağına eminiz.

  • Adres: Parc de la Ciutadella, 08003 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 937 06 56 56
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

70- Jardi Botanic de Barcelona

Jardi Botanic

Burası Neresi?  Castell de Montjüic ve Olimpiyat Stadyumu arasında konumlanan Jardi Botanic de Barselona, 1996 yılında açılmış olup nadir bitki türlerini korumak amacını kendine görev edinmiştir.

Neden Gitmeliyim?  Barselona’nın en büyük parklarından biri olan Jardí Botànic’de yaklaşık 1500 bitki türü yetişmektedir.   Akdeniz iklimin görüldüğü ülkelerden; Kaliforniya, Şili, Güney Afrika ve Avustralya ve Akdeniz havzası manzaraları arasındaki büyük benzerliği gösteren çok çeşitli bitki örneklerine sahiptir. Botanik ve doğa kültürünü yakından tanımaya, hakkında bilgi edinmeye ve korumaya teşvik etmek amacını güdülemektedir.

Kaçırmayın! Yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen bahçeden, Barselona’nın yük limanını ve Montjuic’de bulunan olimpik spor salonunun hoş manzarasına tanık olabilirsiniz.

  • Adres: C/ Dr. Font i Quer, 2, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 41 60
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Yol tarifi al >

71- Barcelona Wax Museum

Barcelona Wax Museum

Burası Neresi? Balmumu Müzesi, 1867 yılında Barselona Merkez Bankası olarak inşa edilmiş olup 1973 yılında Museu de Cera’ya dönüştürülmüştür.

Neden Gitmeliyim? Müzenin içerisinde farklı dönemden insanlık tarihindeki en belirgin figürleri temsil eden Tarih, kültür, sanat, film müziği, fantazi, bilim veya edebiyat, iz bırakan gerçek karakterlerin yer aldığı 200’e yakın balmumu heykeli koleksiyonu bulunur. Müzeye girince sizi ilk olarak Diego Velazquez’i selamlarken ardından Kont Drakula ve Frankeinstein gibi karakterler kendini gösterirken öte yandan Harikalar Diyarında Alice’den gelen karakterleri görmek sizi eğlendirebilir.

Kaçırmayın! Müzeyi gezdikten sonra hemen yakınında bulunan fantastik ağaçlarla dolu, yaratık ve cüceler ile çevrili büyülü orman temalı Bosc de les Fades‘de bir kokteyl içmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Passatge de la Banca, 7, 08002 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 17 26 49
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-21.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

72- Barselona Doğa Bilimleri Müzesi

museu blau

Burası neresi? Museu Blau (Mavi Müze) olarak da bilinen bu müze, Diagonal Mar bölgesinde bulunmaktadır. Müze, yaban hayatı, insanlar, bitkiler, mineraller ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok türden dünyanın evrimi hakkında bilgilendirici ve eğlenceli bir şekilde öğrenmeyi sağlamaktadır.

Müzenin bulunduğu bina 2004 senesinde mimarlar Herzog & de Meuron tarafından inşa edilmiştir. Müzedeki koleksiyonun geçmişi ise 1878 yılına dek uzanmaktadır. Doğa bilimci Francesc Martorell i Pena, yıllar içinde biriktirdiği geniş koleksiyonu Barselona şehrine armağan ederek, müzenin temellerini atmıştır.

Neden gitmeliyim? 2011 yılında açılan müze, teknolojiyi tam anlamıyla içine alan bir ortam yaratmak, geriye yolculuk yapmak ve Katalonya’daki yaşamın farklı aşamalarını görüntülemek ve bilgilenmek için Barselona’ya gelenler için görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Ayrıca müze binası da mimari açıdan hem içeriden hem dışarıdan görülmeye değerdir.

  • Adres: Plaza Leonardo Da Vinci, 4-5, 08019 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 932 56 60 02
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-19.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

73- Fundacio Antoni Tapies

Fundacio Antoni Tapie

Burası Neresi? 1990 yılda Barselona’da eski bir yayın evi olan Montaner i Simó’da açılmıştır. Funcaio Antoni Tapies, modern sanat ve çağdaşlık çalışmalarını geliştirme amacını taşıyan müze, Antoni Tapies’e adanmıştır.

Neden Gitmeliyim? Antoni Tapies’in etkinlik ve sergilerin yanı sıra, geçici sergiler, sempozyumlar ve konferanslar düzenlenmektedir. Çağdaş sanat hakkında bilgilendirici olmak adına kendi eserlerini bağışlayarak Fundació’yu başlatmış oldu. Sırf Antoni’nin değil çağdaş sanatı temsil eden diğer sanatçılar da barındırır. İlk kat olan ana galeride, 1940’lardan kalan erken portre fotoğraflarından ersei negre gibi büyük eşyalara kadar sürekli değişen 20 Tàpies eserinin seçimini görebilirken ikinci kat, dönemsel olarak düzenlenen sergileri içeriyor.

Kaçırmayın! Sanata ilgi duyan her yaş grubundan insana sınıf ve atölyeler bulunmakta olup Tapies tarzı öğrenerek kendi yöntemleri ile harmanlayabilir ve gelişebilirsiniz.

  • Adres: C/ d’Aragó, 255, 08007 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 934 87 03 15
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi 10.00-19.00, Pazar 10.00-15.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Gece Gezilecek Yerler

74- Plaça Reial

Plaça Reial

Burası Neresi? Bu meydan bar ve kulüpleri ile oldukça ünlü olup geceleri güzel bir vakit geçirmek için Barselona’da gelinebilecek en doğru adres. La Ramplas’tan daha uygun maliyette olsa da restoranlar ilk tercih seçeneği değildir.

Neden Gitmeliyim? Les Quinzes Nits, geleneksel Katalan kültürünün sunulduğu yemekler 6,25 €’dan başlamaktadır.  E gece kulüpleriyle ünlü olduğundan bahsetmişken biraz da bu konuya değinelim.  Her bir müzik zevkine hitap eden çeşitli kulüp ve barların en ünlüsü  Pipa Club’dür. Saat 11:00 sularında başlayan eğlence sabahın 05:00-06:00’sına kadar sürmektedir.

Bunların yanı sıra Sala Tatantos ve Sala Jamboree gibi belirli tarzlara sahip mekanlarda bulunur. Tatantos, flamenko dans ve müziğini yansıtmaktadır. 5 €’dan başlayan fiyatlarla kendinizi Latin tutkusunun içerisinde bulabilir ve deneyimleyebilirsiniz. Jambora ise, R&B havasını yansıtırken bu durum fiyatlara da yansımaktadır.

Kaçırmayın! Meydan da her cumartesi saat 12:002den sonra açık hava müzik konserleri verilmekte olup Pazar sabah saat 10:00- ile öğlen 14:30 arasında pul ve madeni para koleksiyonlarının alışverişi yapılmaktadır. Yerel halk tarafından da bit pazarı bulunur.

75- Pacha

pacha

Burası Neresi? Şehrin tercih edilen kulüplerinden bir tanesi olan Pacha, sahil kenarında yer alıyor olup İbiza atmosferini yansıtmaktadır. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlence sonrası atın kendinizi plaja…

Neden Gitmeliyim? İnsanlar tarafından seçkin ve zarif olarak tanımlanan kulüp, konuklarına üç farklı konsept sunmaktadır.  Pachangueo alanında geleneksel İspanyol parti müziği, terasta hip-hop ve r&b ve kırmızı oda da ise elektronik müziği çalarak gelenlere çılgınca Tüm müzik türlerine hitap eden Pacha, gelen konularına unutulmaz bir gece yaşatmaya devam ediyor. Kulübe giriş ücreti 10-20 € aralığındadır.

  • Adres: C/ de Ramon Trias Fargas, 2, 08005 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 647 83 57 51
  • Yol tarifi al >

76- RazzMatazz

razzmatazz

Burası Neresi? Barselona’nın Poblenou kentinde bulunan eski Sala Zeleste’nin borçları sebebiyle kapanması üzerine 2000 yılında RazzMatazz hizmete açılmıştır. RazzMatazz üç katlı olup Avrupa’nın en büyük eğlence kulüplerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? Tüm alternatif müzik türlerini barındıran kulüpte beş farklı ala bulunmaktadır. Ana oda olan Razz Club; elektro-rock, Lorft Hall’datekno house, PopBar’da 80’li 90’lı yılların R&B’si, hip-hop sevenler içinse Sal Lolita bulunmaktadır.

Kaçırmayın! Girişte aldığınız biletleri saklayın! Bu şekilde ücretsiz bir içecek alabilirsiniz. Ayrıca 02:30’dan önce alacağınız tüm içecekler daha uygun.

İpucu; Kıyafet konusunda çok katı olmayan kulübe giderken spor ayakkabı, basic t-shirt ve kot pantolon giymemeye özen gösterirseniz bir problem çıkmayacaktır.

  • Adres: C/ dels Almogàvers, 122, 08018 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 933 20 82 00
  • Yol tarifi al >

77- La Terrrazza

la terazza

Burası Neresi? Barselona’da Montjuic’in dağında bulunan açık hava kulüplerinden biri olup kategoriye öncülük etmektedir. Tarihi dekarasyon çalışmasıyla oldukça farklı ve çarpıcı gözüken kulüp sürekli olarak ses konusunda kısıtlamalara maruz kalmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Mayıs ve Eylül ayları içerisinde hizmet veriyor olup her yıl Sonar Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Elektonik ve tekno-müzik eşliğinde kendinizi müziğin ritmine bırakın ve anın tadını çıkarın!

İpucu; Kendinize bir  VIP-IN Card edinerek La Terrrazza’ya Barselona’daki diğer 13 kulüple birlikte, giriş ücreti beklemeden veya ödemeden giriş yapabilirsiniz.

  • Adres: Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, s/n, 08038 Barcelona, İspanya
  • Telefon: +34 687 96 98 25
  • Yol tarifi al >

*Barselona Yakınında Ve Çevresinde Gezilecek Yerler

-Barselona Çevresinde Gezilecek Köy ve Kasabalar

78- Montserrat

Montserrat

Burası Neresi? Barselona’ya 40 kilometre uzaklıkta konumlanan doğa harikası bölge, “testere dişli dağ” anlamına gelmektedir. Yerden 1236 metre kadar yükseklikte bulunan dağ, Katalonya’nın en yüksek dağıdır.

Neden Gitmeliyim? Montserrat şehri Barselona geziniz sırasında zamanınız olduğu takdirde ziyaret etmeniz gezi rotalardan biridir. Katalanların en mühim hac merkezi olup içerisinde bulunan kutsal tapınaklar görülmeye değer niteliktedir. Bunlar; Montserrat Manastırı, Basilica La Moreneta’dır. Ayrıca; Dali ve Picasso ressamlarının eserlerinin bulunduğu Monstserrat Müzesi ve L’Escolania Montserrat Çocuk Korosu’nun ücretsiz müzik dinletisini dinleyebilirsiniz.

Nasıl Ulaşırım? Plaza Espanya’da bulunan tren istasyonundan Manresa’ya R5 hatlı seferler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Sabah 08:30’da başlayan seferler gün içerisinde 15 defa gidiş ve dönüş mevcuttur. Trenden indikten sonra dağa çıkmak için Aeri (telefirik) veya Cremallera (funiküler ) olmak üzere iki yol vardır. Biletlerinizi satın alırken hangi yolu tercih edeceğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Sonradan bir değişiklik yapamayacağınızı hatırlatmamız gerekiyor!

79- Sitges

Sıtges

Burası Neresi? Barselona’ya 42 kilometre uzaklıkta yer alan bu köye, trenle 40 dakikalık gibi bir sürede kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Barcelona’nın şirin kasabasında bazı festival, karnaval ve gayler için oldukça popüler bir turistik nokta haline gelmiştir. Ekim aylarında korku ve fantastik filmlerin ev sahipliği yapan Enternasyonal Fantastik Film Festivali, Şubat aylarında Sitges Karnavalı, Tiyatro Festivali ve Gay geçit töreni gibi çeşitli eğlenceler düzenlenmektedir. Son erece misafirperver bir kasaba olarak bilinen yerde birçok restoran ve kulüpler mevcuttur. Dünya’nın ilk gay plajının Sitges’te olduğunu belirtelim.

Nasıl Ulaşırım? Treni Barselona’da Estacio de França, Passeig de Gracia ve Estacio Sants istasyonlarında binebilir, Sitges’deki Vilanova i la Geltru veya St. Vincenç de Calders istasyonlarında inebilirsiniz. Tren seferleri günde dört defa düzenlenmektedir.

80- Girona

girona

Burası Neresi?  17 eyaletin birleşiminden oluşan İspanya’nın Katalan bölgesinde yer alan Girona, zamanında birçok devletin izlerini taşmaktadır. Önce Roma sonrasında Napolyon tarafından işgal edilen küçük kasabada kalan tarihi kalıntılar açısında oldukça zengindir.

Neden Gitmeliyim? Barselona’nın tarihi dokusuyla ve ortaçağ havasıyla ünlü bir şehir olan Girona’da ziyaret edilebilecek yerler; Ana Katedral, Sant Feliu Kilisesi, Bany Arabs, Girona surları ve Llbertat caddesi…

Kaçırmayın! Özellikle Llbertat caddesinde bulunan cafe ve restoranlarda vakit geçirmek oldukça eğlencelidir.

81- Fıgueres

Figueres

Burası Neresi? Katalonya’nın güzel şehri Girona’ya bağlı Figueres Barselona’ya 140 kilometre uzaklıktadır. Girona’dan Figueres’e geçerken kartpostal gibi görünen şirin yerleşim yerlerine rastlayacaksınız. Eğer vakit ayırabilirseniz mutlaka uğramanızı öneriyoruz.

Neden Gitmeliyim? Buranın en büyük özelliği ünlü sürrealist ressam Salvador Dali’nin doğduğu yer olması. Önünde uzun kuyrukların biriktiği Dali Müzesi için yılda binlerce kişi buraya akın etmektedir. Ayrıca burada İlk denizaltıyı tasarlayan ve denize indiren ilk kişi olarak bilinen Narcis Monturiol Estarriol burada yaşamıştır.

Nasıl Ulaşırım? Barselona’da bulunan Passeig de Gracia Tren İstasyonu’ndan Renfe hattına binerek Figueres’e ulaşabilirsiniz. Gün içerisinde 08:37- 09:20 ve 10:20 saatlerinde seferler düzenlenmektedir.

-Yakınındaki Turistik Şehirler

82- Valensiya

valansiya

Burası Neresi? İspanya’nın üçüncü büyük şehri Valensiya, Romalılar tarafından kurulmuş olup adı “güç,kuvvet” anlamına gelmektedir. Her bir köşesine sanatın işlendiği sokak ve caddeleriyle İspanya’nın incisi kentte, modern mimarinin izlerini de görmek mümkün.

Neden Gitmeliyim? Çok sayıda otel, restoran, kafe ve barların bulunduğu Old Town; yılın her ayı diğer bölgelere oranla her zaman daha kalabalıktır. Görülmesi gereken tüm yapılara olan yakınlığı sebebiyle de rağbet gördüğü söylenebilir.

Portakal bahçeleri, birbirinden renkli festivalleri, sıcak kanlı insanları, doğal parkları ve kendine özgü yaşam tarzıyla sizi kendine aşık edecek bir şehir. Tarihi yapılarının birçoğu UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunup, Quart ve Serranos kuleleri, Valensiya Katedrali, tarih ve sanat müzelerini örnek gösterebiliriz.

Nasıl Ulaşırım? Bu rüya şehre Barselona’dan en konforlu ve uygun seçenek trenle ulaşım sağlamaktır. 3 saat 30 dakikalık bir seyahatin ardından Valansiya’ya varabilirsiniz.

83- Andora

Andora

Burası Neresi? Avrupa’nın küçük ülkelerinden biri olan Andora, yıllar içerisinde Fransız ve İspanyollar arasında gidip gelmiş ve en son olarak İspanyollar’ın hakimiyetinde kalmıştır. Fakat bir süre sonra bu ülkeye bağımsızlık verilmiş ve demokrasiyle yönetilen bir prenslik haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Dağlık bir coğrafi yapıya sahip olduğu için hayvancılık, tarım ve sanayi alanlarında gelişemeyen ülke çareyi turizme yönelerek bulmuştur. Ülkeye turistlerin gelmesi için gümrük vergisini kaldırmıştır. Kış mevsiminde ise kar pistleri kurulmaktadır.

Nasıl Ulaşırım? Sessiz, sakin , kafanızı dinleyebileceğiniz  hoş bir ülke olan Andora’ya Barselona’dan 4 saatlik bir tren yolcuğunun ardından ulaşabilirsiniz.

84- Madrid

Madrid

Burası Neresi? Guadarrama Dağları’nın yamacında yer alan Madrid, II. yüzyılda Romalılar tarafından kurulmuş olup şehrin ismi hayat suyunun kaynağı anlamına gelen Mayrit olarak adlandırılmıştır. Zaman içerisinde dilden dile değişerek Madrid ismini almıştır. İspanya Krallığı daha önceleri Toledo’da iken II. Philip 1561 yılında Madrid’e taşıyarak burayı başkent haline getirmiştir.

Neden Gitmeliyim? İspanya’nın başkenti Madrid, her ne kadar Barselona kadar turistik bir bölge olmasada güzel neo-klasik yapıları, eğlenceli gece hayatı, her daim cıvıl cıvıl olan cadde ve sokaklarıyla sizi kedine hayran bırakacak bir şehir. Festivaller kenti olarak adlandırılan Madrid’e yılın 12 ayı boyunca festivaller düzenlenmektedir.

Madrid’de; Ünlü Prada Müzesi, boğa güreşlerinin yapıldığı Plaza de Toros, 3 binden fazla odası bulunan Kraliyet Sarayı, Don Kişot ve Sanço Pança’nın heykelleri ve Madrid’in giriş kapısı olarak kabul edilen Sol Meydanı görülmesi gereken önemli noktalardır.

Nasıl Ulaşırım? Barselona’da buluan Barcelona Sants istasyonundan, Madrid’de bulunan Madrid Puerta de Atocha istasyonuna, 2 saat 30 dakikalık bir sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

85- Sevilla 

Sevilla

Burası Neresi? Endülüs Bölgesi’nin başkenti olan Sevilla, aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Roma döneminde M.Ö. 5. Yy’da Vandallar tarafından kurulan şehir krallığın başkenti olmuştur. 711 yılında Müslüman-Arap egemenliği altında yönetilmiş ve sonrasında Hristiyanlar tarafından tekrar fethedilerek geri alınmıştır. Bu dönemde Müslüman-Arap egemenliğinde gerileme yaşanmıştır.

Yeni Dünya’nın keşfedilmesiyle birlikte Sevilla şehri zenginleşme dönemine girmiş, bunun sebebi 200 yıl boyunca İspanya’nın deniz ticaretinde egemen şehirlerden biri olmuştur. Yeni Dünya’dan kazanılan altın ve gümüşler burada paraya çevriliyor ve Yeni Dünya’ya yapılan göçler buradan yapılıyor.

Deniz ticareti yavaşlaması ve sömürgeciliğin zayıflaması üzerine bu dönem 17. yüzyılda sona ermiştir. Şehirde var olan kültürel yaşam ile zenginleşmeye halen devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? İspanya’nın bir diğer büyüleyici şehri Sevilla’yı ziyaret ettiğinize asla pişman olmayacaksınız! Birçok zengin tarihi yapılarıyla, dünyanın en büyük üçüncü katedrali, Reales Alcázares’in muhteşem sarayı, Giralda kulesi, dar sokaklarıyla Maestranza boğa güreşi halkası olan Reales Alcázares‘in muhteşem sarayı gibi sayısız anıtın bulunduğu kent gidilmeye değer nitelikte.

Nasıl Ulaşırım? Barselona Sevilla arası 5 saat 10 dakika olup günde 3 sefer düzenlenmektedir. İkinci sınıf veya birinci sınıf bilet alma durumuna göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Biletinizi buradan alabilirsiniz!

*Barselona’ya Yakın Havaalanları

  • Reus Havaalanı 1 saat 19 dk. (79km)
  • Girona Havaalanı 1 saat 27 dk. (87km)
  • Lleida Havaalanı 2 saat 18 dk. (138km)
  • Perpignan Havaalanı 2 saat 58 dk. (172km)
  • Palma Mayorka Havaalanı 3 saat 21 dk. (201km)

*Temel İrtibat Bilgileri 

-Barselona Konsolosluk İrtibat Bilgileri

Adres: Passeig de Gràcia, 7, 08007 Barcelona, İspanya

Çalışma Saatleri: 09:30- 16:30

Telefon Numarası: +34 933 17 92 31

-Barselona Acil Durumlar İçin Telefon Kullanımı

112’yi arayarak ihtiyacınız dahilindeki acil birimini isteyebilirsiniz.

-Barselona’da Telefon Kullanımı 

Barselona ziyaretiniz sırasında ihtiyacınız ve maddi olanağına göre iki seçenek mevcuttur. İlki ön ödemeli bir hat almak.  Movistar, Vodafone ve Orange Barselona’da alabileceğiniz hat firmalarıdır. Dilerseniz hat sağlayıcılarının web sitelerini ziyaret ederek kendinize en uygun tarifeyi seçebilirsiniz. İkincisi hali hazırda kullanmış olduğunuz telefon hattınız yurt dışı kullanımına açmak. Bu konuyla ilgili detayları aşağıda yer alan paragrafta açıkladık. Eğer bu seçeneği tercih ediyorsanız yazımızı okumanızda fayda var.

  • TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Barselona gezilecek yerler listemiz son olarak 12.09.2023 tarihinde editörlerimiz tarafından güncellenmiştir. Siz de içeriğimizi geliştirmemize katkı sunmak isterseniz, bize yorum kısmından görüş ve önerilerinizi yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin