Bangkok Gezilecek Yerler Listesi – En Güzel 43 Yer

Bangkok nerede? & Hangi ülkede? Bangkok, Asya kıtasında bulunan Tayland’ın başkentidir ve kesinlikle en büyük şehirlerinden biridir.

Bangkok hakkında; Bangkok şehrinin 169 karakter uzunluğundaki tam ismi ile dünyada en uzun isme sahip şehir olma özelliğini taşımaktadır. Şehir aynı zamanda dinamik iş yaşamı ve ilgi çekici gece hayatı ile Asya’nın en büyük şehirlerinden biridir ve 10 milyonun üzerinde bir nüfus bu şehirde yaşamaktadır.

Güneydoğu Asya’nın kalbi olarak sayılan Bangkok, sanat, kültür, ekonomi, teknoloji gibi pek çok unsur açısından Asya-Pasifik bölgesine açılan bir kapı görevi görmektedir. Ülkenin ana nehri olan Chao Phraya’nın kıyısında kurulmuştur ve 16. ile 19. yüzyıllar arasında ulaşım için kurulan kanal sistemi nedeniyle “Doğu’nun Venedik’i” olarak anılmıştır.

Bangkok ortalama gezi süresi; Bangkok’taki en önemli turistik yerleri ziyaret etmek için 3 veya 4 günlük bir Bangkok gezi planı yapmak yeterli olacaktır.

Bangkok pahalı mı? Tayland’ın bütün şehirleri genel anlamda Türkiye‘ye göre yeme içme, eğlenme ve alışveriş olanakları açısından daha ucuzdur. Şehirler arasında kıyaslama yapıldığında ise başkent Bangkok, kalabalık olması ve ülkenin en gelişmiş şehirlerinden biri olması nedeniyle diğer şehirlere göre en pahalı şehirlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Bangkok nasıl bir yer? Güvenli mi?

Özellikle bazı dolandırıcılık türleri oldukça yaygındır ve bu konuda sizleri uyarmamız gerektiğini düşünüyoruz:

  • Dolandırıcılar sizin gitmek istediğiniz yerin kapalı olduğunu belirterek sizi başka bir yere götürmeye ikna etmeye çalışıyor. Bu teklifi kabul etmeyin çünkü sizi bir şeyler almaya zorlayacağı kuyumcu ya da terzi gibi yerlere götürmeye çalışır.
  • Diğer bir yaygın dolandırıcılık türü ise “Buda Günü” numarasıdır. Bu numarada yabancı olduğunuzu anlayan birileri yanınıza yaklaşır ve bugün tapınakların ücretsiz olduğunu, tuk tukların yakıt parası ödemediği için daha uyguna turlar düzenlediğini söyler. Bu yöntemde de amaç sizi tanıdıkları bir mağazaya çekip alışveriş yapmaya zorlamaktır. Bu nedenle buna çok dikkat etmelisiniz.
  • Taksicilerin bir fiyat vererek taksimetre açmama talebini de mutlaka geri çevirin çünkü muhtemelen bu şekilde daha pahalıya seyahat etmek zorunda kalacaksınız.

Bangkok’u ziyaret etmek için en iyi zaman; Bangkok her dönem ziyaret edilebilir ancak şehrin muson mevsiminden kuruduğu ve hafif bir serinlik yaşamaya başladığı ve tatilci tayfanın henüz akın etmemiş olduğu Kasım sonu ile Aralık başı dönemi Bangkok’a gelmek için en ideal zamanlardır. Ocak ve Şubat ayları da ziyaret için idealdir ancak bu dönemlerde ziyaretçi yoğunluğu başladığı için kalabalık sizi rahatsız edebilir.

Yardımcı uygulamalar;

-Gezi için;

  • FoodPanda (Yemek sipariş hizmeti) – Android / IOS
  • Eatigo (Restoran rezervasyonları) – Android / IOS
  • IHG: Translater (Çeviri uygulaması) – Android / IOS

-Ulaşım için;

  • Grab (Uber benzeri bir taksi çağırma uygulaması) – Android / IOS
  • AirAsia (Tayland’ın en büyük ikinci havayolu şirketi için rezervasyon ve bilet satışı uygulaması) – Android / IOS

İndirim kartları;

  • Bangkok Go City: 2 ile 7 gün arasında kalacağınız güne göre seçim yapacağınız kartla ilgili detaylar için web sitesini inceleyebilirsiniz.
  • Bangkok Turist Kartı: 5 günlük bu indirim kartını incelemek için Bangkok Turist Kartı resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.

Bangkok-İstanbul arası saat farkı; Bangkok İstanbul’dan zaman olarak 4 saat ileri konumdadır. Yani örneğin şu an İstanbul’da saat 08.22 iken Bangkok’ta saat 12.22’dir.

Bangkok’ta ne yenir? Ne içilir? Bangkok Tayland’da yemek yemek için için ziyaret edilebilecek en iyi yerlerin başında gelmektedir. Yemekler genel olarak lezzetlidir ancak sizin damak tadınıza uygun olan lezzeti bulmak biraz zaman alabilir. Bangkok’ta denenmesi gereken yemeklerden oluşan liste için Bangkok yemek rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Restoran bahşiş oranları; Bangkok’taki restoranlarda bahşiş olarak hesabın madeni kısmını yuvarlamak bir gelenektir. Eğer daha lüks bir restorana gitmişseniz, size karşı nazik ve mükemmel bir hizmet sunan personele hesabın %5-10’u arasında daha yüksek bir bahşiş bırakmanız beklenir.

Bangkok’un en ünlüleri; Grand Palace, Wat Pho, Chao Phraya Nehri, Grand Palace, Dusit Palace ve Safari World gibi noktalar Bangkok’taki en meşhur turistik yerler arasında bulunmaktadır. Bu nedenle 2 veya 3 günlük sınırlı bir gezi yapmayı planlıyorsanız listenize bu yerleri mutlaka dahil etmelisiniz.

Bangkok gezi önerileri;

  • Taksi şoförleri de dahil olmak üzere Bangkok’ta her an pazarlığa hazırlıklı olun ve söylenen fiyat 3’te 1 fiyatına inene kadar pazarlık yapmaya devam edin.
  • Bangkok sokaklarında dolaşırken acımasız sıcaklara hazırlıklı olmalısınız. Hava devamlı nemli olduğundan sizi serin tutacak kıyafetler giyinmenizi öneriyoruz.
  • Bangkok’ta birçok tapınak bulunuyor ve bu tapınakları ziyaret ederken uygun kıyafetlerle olduğunuzdan emin olmalısınız.
  • Bangkok’ta konaklamak için en ideal yerleri şu şekilde sıralayabiliriz: Sukhumvit, Siam, Silom, Pratunam, Riverside, Chinatown, Old City (Rattanakosin) ve Chatuchak. Bu bölgeler şehir merkezinde olması nedeniyle Bangkok’un popüler turistik yerlerine ulaşım konusunda size avantaj sağlayacaktır. Şehirde konaklayabileceğimiz bazı otel önerilerimiz için Bangkok konaklama rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.
  • Bangkok’ta genellikle İngilizce konuşan birilerini bulmak oldukça kolaydır ancak gene de resmi dilleri olan Tayca’daki günlük bazı temel söz öbeklerini bilmeniz size avantaj sağlayacaktır.
  • Tayland gezisi esnasında Bangkok da dahil olmak üzere gittiğiniz şehirlerde musluk suyu yerine şişelenmiş suyu içmeniz çeşitli hastalıklara yakalanma riskini en aza indirecektir.

Bangkok Gezilecek Yerler Videosu

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi

-Simgesel Yapılar

1. Bangkok Kraliyet Sarayı (The Grand Palace)

Grand Palace

Burası neresi? 150 yıl boyunca Thai kraliyet ailesine ev sahipliği yapan ve ülke adına önemli kararların alındığı Grand Palace, günümüzde müze olarak ziyaretçilerine hizmet veriyor. Yerel dilde Phra Borom Maharatchawang olarak isimlendirilen saray kompleksinin geçmişi 1782’deki kutsanmaya kadar uzanmaktadır.

Günümüzde sadece törenlerde kullanılan saray, günümüzde Bangkok’un en büyük cazibe merkezlerinin başında gelmektedir. Saray kompleksi 95 hektarlık bir alana yayılmış durumdadır ve bu alan üzerinde başta Kutsal Wat Phra Kaew Tapınağı olmak üzere 200 yıllık kraliyet tarihini ve mimari detaylarını temsil eden 100 civarında bina bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Halka açık en büyük saray binası olan Chakri Mhaprasat (Büyük Saray Salonu) başta olmak üzere kompleks içinde görmeniz gereken birçok yapı sizi bekliyor. Kapsamlı bir ziyaret için yaklaşık 3 saat süren turlara dahil olabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Büyük Saray için aldığınız biletle “Dusit Palace” kompleksini de ücretsiz bir şekilde ziyaret edebildiğinizi unutmayın ve biletinizi kaybetmediğinizden emin olun.

  • Adres: Na Phra Lan Rd, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Tayland
  • Telefon: 02 281 7878
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-15.30
  • Giriş ücreti: 500 Baht (Taylandlılar ücretsiz giriş hakkına sahiptir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Dev Salıncak

Dev Salıncak

Burası neresi? Wat Suthat’ın önündeki işlek meydanın merkezinde bulunan Dev Salıncak, tik ağacından yapılmıştır ve 27 metre yüksekliğe sahiptir. 1700’lü yıllarda geleneksel Hinduist törenlerinin bir parçası olarak kullanılmak üzere inşa edilen salıncak, bir yıldırım düşmesi sonucunda zarar görmüş ve sonrasında 2004 senesinde tamamen tik ağacından yenilenerek dekoratif bir unsur olarak değerlendirilmeye başlamıştır.

Neden gitmeliyim? Bangkok’un en sembolik yapılarından olan Dev Salıncak, ücretsiz olarak Bangkok’ta görebileceğiniz noktalar arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Dinso Rd, Khwaeng Sao Chingcha, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Tayland
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Tapınaklar

3. Zümrüt Budha Tapınağı

Zümrüt Budha Heykeli

Burası neresi? Grand Palace içindeki en önemli anıtlardan biri olan Zümrüt Budha Tapınağı, Budizm dininin önemli simgelerinden biri olarak kabul ediliyor ve her gün birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Tapınak yerel halk tarafından Wat Phra Sri Rattana Satsadaram olarak bilinmektedir.

Zümrüt Buda heykeli, meditasyon yapan bir Buda heykelidir ve geçmişi 15. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Zümrüt Buda’nın yanına kralın dışında kimsenin girmesine izin verilmez. Heykelin üzeri senede 3 kez değiştirilen mevsimlik bir pelerinle örtülmektedir. Çok özel bir ritüel olan cübbenin değiştirilmesi de sadece kral tarafından gerçekleştirilmektedir.

Tapınağın inşası Kral Buddha Yodfa Chulaloke’nin 1785 senesinde başkenti Bangkok’a taşımasıyla başlamıştır. Burası, diğer tapınaklardan farklı olarak keşişler için yaşam alanlarına sahip değildir, daha çok heykeller ve pagodalar bulunmaktadır. Ana heykel olan Zümrüt Budha Heykeli ise yalnızca 66 cm yüksekliğindedir.

Neden gitmeliyim? Zümrüt Budha Tapınağı Bangkok’un en önemli tapınaklarından biri olduğundan Bangkok’a gelenler için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Na Phra Lan Yolu, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Tayland
  • Telefon: +66 2 623 5500
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-15.30
  • Giriş ücreti: 500 Baht
  • Yol tarifi al >

4. Wat Arun (Görkemli Şafak Tapınağı)

Wat Arun

Burası neresi? 80 metreyi aşkın yüksekliğiyle şehrin birçok noktasından rahat bir şekilde görünen Wat Arun Tapınağı görkemi ve güzelliğiyle Bangkok‘un mutlaka ziyaret edilmesi gereken yapılarından biri olarak görülüyor. Chao Phraya Nehri’nin kıyılarındaki tapınak, füze şeklinde yükselmektedir.

Bangkok siluetinin vazgeçilmez unsurlarından olan Wat Arun, adını Hint Şafak Tanrısı olan Wat Arun’dan almaktadır. Kulenin inşası 19. yüzyılın ilk yarısında II. Rama tarafından başlatılmıştır. Tamamlanması ise 1824-1851 yılları arasında III. Rama zamanında gerçekleşmiştir.

Neden gitmeliyim? Günümüzde tapınak, Bangkok’un en ikonik yapılarından biri olması nedeniyle Bangkok’a gelenler için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Özellikle gün batımı esnasında tapınağın muazzam bir manzaraya sahip olduğunu belirtmek istiyoruz.

  • Adres: 158 Thanon Wang Doem, Wat Arun, Bangkok Yai, Bangkok 10600, Tayland
  • Telefon: +66 2 891 2185
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-18.00
  • Giriş ücreti: 50 Baht
  • Yol tarifi al >

5. Wat Mangkon Kamalawat

Wat Mangkon Kamalawat

Burası neresi? 1871 senesinde kurulan Wat Mangkon Kamalawat, Bangkok’taki en büyük ve önemli Çin Budist tapınaklarından biridir. Çinliler bu tapınağı Dragon Lotus Tapınağı veya Wat Leng Noei Yi şeklinde de adlandırmaktadır. Tapınak özellikle Çin Yeni Yılı başta olmak üzere Çin takvimindeki özel günlerde oldukça kalabalık olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Güzel bir şekilde dekore edilmiş olan bu tapınak, Chinatown bölgesine gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. Burası son derece huzurlu iklimi ve şehrin koşturmacasından uzak haliyle ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır.

  • Adres: 423 Charoen Krung Rd, Pom Prap, Pom Prap Sattru Phai, Bangkok 10100, Tayland
  • Telefon: +66 2 222 3975
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-16.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Wat Saket

wat saket

Burası neresi? Ayutthaya zamanında inşa edilmiş olan Wat Saket, Budist inanışına göre cennet ve cehennemi tasvir eden etkileyici duvar resimleri ile oldukça ilgi çekicidir. Tepelik bir alanda bulunan tapınak kompleksi “Altın Dağ” olarak bilinmektedir ve tapınağın bulunduğu konumdan Bangkok’un manzarasını seyretmek oldukça keyif vericidir.

Tapınak resmi olarak Wat Saket Ratcha Wora Maha Wihan olarak adlandırılmıştır ve aynı zamanda Phu Khao Thong olarak da bilinmektedir. Bu tarihi tapınak Bangkok’un başkent olmasının ardından Kral I. Rama tarafından yenilenmiştir.

Neden gitmeliyim? Günümüzde Bangkok’un popüler yerleri arasında bulunan bu dini ve tarihi mekan, şehre gelenlerin es geçmemesi gereken değerli duraklardan biridir. Yalnız tepeliğe ulaşmak için 300 basamaklık bir tırmanışı göze almanız gerekiyor.

Ne yapılır? Tapınağı gezmenin ve 360 derecelik manzaranın tadını çıkarmanın dışında başka şeyler de deneyimlemek istiyorsanız her kasım ayında burada düzenlenen ve bir hafta süren renkli fuarla gezinizi denk getirmeye çalışabilirsiniz.

  • Adres: 1344 Thanon Chakkraphatdi Phong, Khwaeng Ban Bat, Khet Pom Prap Sattru Phai, Krung Thep Maha Nakhon 10100, Tayland
  • Telefon: +66 62 019 5959
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-17.00
  • Giriş ücreti: 100 Baht
  • Yol tarifi al >

7. Erawan Tapınağı

Erawan Tapınağı

Burası neresi? Bangkok’un en işlek bölgelerinden birinde bulunan Erawan Tapınağı, bir Brahman mabedidir ve şehirdeki birçok tapınaktan çok daha popülerdir. 1950’li yıllarda inşa edilmiş olan tapınak, yakınlarda bir otel inşaatında çalışan işçilerin kara ruhlardan rahatsız olduğu gerekçesiyle yapılmıştır. Tapınak resmi olarak “Thao Maha Phrom Mabedi” ismiyle anılmaktadır.

Tapınakta dört yüzlü bir Brahma tanrısının olduğuna inanılmaktadır ve insanlar buraya akın ederek, dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla çiçekli çelenkler bırakmaktadır. Ne yazık ki tapınak, 2015 senesindeki bir terör saldırısında zarar görmüştür ancak kısa bir zaman içinde eski haline döndürülmüştür.

Neden gitmeliyim? Hem turistler hem inananlar dua etmek, geleneksel Tay dansını seyretmek ya da herhangi bir Budist tatilinde törenleri seyretmek için buraya akın etmektedir.

  • Adres: 494 Ratchadamri Rd, Lumphini, Pathum Wan, Bangkok 10330, Tayland
  • Telefon: +66 2 252 8750
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

8. Wat Kalayanamit

Wat Kalayanamit

Burası neresi? Chao Phraya Nehri’ni seyreden bu güzel tapınak, 1825 senesinde Kral III. Rama’nın bir arkadaşı tarafından kurulmuş bir ibadethanedir. Tapınak kompleksinin en dikkat çeken yapısı ise içerisinde devasa bir Buda heykelinin bulunduğu salondur. Tapınakta hem Çin hem de Tay mimarisinin izlerine rastlanmaktadır.

Neden gitmeliyim? Burası turistler arasında çok fazla ziyaret edilen bir tapınak olmasa da, devasa Buda heykeli, tarihi, mimarisi ve Tayland’ın en büyük bronz çanı olan çan kulesindeki 13 tonluk çan nedeniyle kesinlikle görülmeye değer. Hala bölgede yaşayan keşişlerin olduğu tapınak aktif olarak kullanılan bir ibadethanedir.

  • Adres: Thon Buri, Bangkok 10600, Tayland
  • Telefon: +66 86 709 2829
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

9. Altın Budha Tapınağı (Wat Traimit Withayaram Worawihan)

Wat Triamit

Burası neresi? 5 ton altın kullanılarak yapılan görkemli Altın Budha Tapınağı şehirdeki en önemli ibadet noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Altın Heykel’in tarihi 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır ve yaklaşık 5 metre yüksekliğindedir. Chinatown bölgesinde bulunan heykel, Hualampong Tren İstasyonu’nun 450 metre batısında konumlanmaktadır.

Tapınağın 3. katında Altın Budha’nın tarihi hakkında hazırlanmış bir müze de ziyaret edilebilmektedir. Burada bir video sunumu görülebilmektedir. 2. katta ise Bangkok’taki Çinli tüccarların tarihine odaklanan 3D sunumlar sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Altın Budha Heykeli, 700-800 yıllık geçmişiyle ve dünyanın en büyük som altın Buda görüntüsü olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir.

  • Adres: 661 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong, Bangkok 10100, Thailand
  • Telefon: +66 (0)89 002 2700
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

10. Wat Suthat

Wat Suthat

 

Burası neresi? Büyük Salıncak’ın bitişiğinde bulunan Wat Suthat, Bangkok’taki Budist tapınakları içinde Budist tapınaklarının en eski ve en güzellerinden biridir. Chakri Hanedanı kurucusu I. Rama’nın 1782’deki taç giyme töreniyle başlayan yapım aşaması, 10 yıl sonunda III. Rama zamanında tamamlanmıştır.

Tapınak büyük ebatlarda yapılmış gösterişli bir yapıdır. Tapınağın içindeki diğer şeyler de çok büyüktür. Yirmi sekiz adet Çin pagodası, inanılmaz Tay işçiliğini mükemmel bir şekilde gösteren oymalar ve süslemeler tapınağı çekici kılan en önemli detaylar arasında bulunuyor. Buda’nın hayatını betimleyen duvar resimleri ve sekiz metre yüksekliğindeki bronzdan Budha heykeli Phra Sri Sakayamuni çok önemli tarihi ve dini bir eserdir.

Neden gitmeliyim? Keyifli bir mimariye sahip olan tapınak, son derece ilginç bazı duvar resimleriyle de dikkat çekmektedir. Şehirdeki diğer tapınaklara nazaran daha az popüler olması ise, burada daha huzurlu ve samimi bir gezi gerçekleştirmenize olanak tanıyacaktır.

  • Adres: 146 Bamrung Mueang Rd, Wat Ratchabophit, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Tayland
  • Telefon: +66 2 622 2819
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-21.00
  • Giriş ücreti: 20 Baht
  • Yol tarifi al >

11. Wat Pho (Yatan Budha Tapınağı)

wat pho

Burası neresi? Büyük Saray’ın güney kısmında bulunan Yatan Budha Tapınağı, Bangkok’un en eski tapınaklarından biridir ve Bangkok’un başkent olmasından 200 yıl önce inşa edilmiş en eski tapınaklardan biridir. Uzanan Budha heykeli altın kaplamadır ve 46 metre uzunluğu, 15 metre yüksekliği ile dikkat çekmektedir.

Şehrin en önemli tapınağı geçmişte uzun bir süre bir şifa yeri olarak kabul edilmiş ve yüzyıllar öncesinin eczanesi ve Tayland’ın ilk üniversitesi olarak ünlenmiştir. Her iki oluşum da Kral III. Rama zamanında gerçekleşmiştir. Tapınak aynı zamanda ilk dört Chakri kralının kalıntılarına da ev sahipliği yaptığından dini olmasının yanı sıra tarihi açıdan da Bangkok’taki önemli duraklar arasında gösterilmektedir.

Neden gitmeliyim? Wat Pho, hem Tayland’ın en büyük yatan Budha heykeline hem de Tayland’daki en fazla Budha heykeline ev sahipliği yapması nedeniyle Bangkok’un en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Yatan Budha heykeli ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Ne yapılır? Buradaki tesis bünyesindeki geleneksel tıp okulunda dilerseniz Tay veya ayak masajı yaptırabilirsiniz ancak bunun şehrin diğer yerlerindeki hizmete nazaran daha pahalı olduğunu bilmenizi isteriz.

  • Adres: 2 Sanamchai Yolu, Grand Palace Subdistrict, Pranakorn Bölgesi, Bangkok 10200, Tayland
  • Telefon: +66 (0)2 226 0335
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-18.30
  • Giriş ücreti: 100 Baht
  • Yol tarifi al >

-Kiliseler

12. Assumption Cathedral

assumption cathedral

Burası neresi? Creative District bölgesinde bulunan Assumtion Cathedral, bölgedeki simge yapılardan biri olarak kabul edilmektedir. Katedralin yapımı 1809’da bir misyoner lider tarafından başlatılmıştır. Geleneksel Tay tarzında inşa edilen kilise, 1821 senesinde tamamlanmıştır ve nispeten yeni bir havaya sahiptir. Kilise kısa bir süre sonra Bangkok Psikoposluğu Katedrali olarak belirlendikten sonra katedral olarak ismi değiştirilmiştir.

Bangkok’taki Katedral topluluğunun büyümesi neticesinde 1909 senesinde katedralde büyütme çalışmaları yapılmış ve katedral zamanla günümüzdeki halini almıştır. Katedralin alt kısmında çoğu kişi tarafından bilinmeyen, geçmişte yaşamış piskopos ve misyonerlere ait kalıntıların bulunduğu bir mahzen de yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Açık kapı politikası ile kapısı ziyaretçilerine açık olan katedral, dini yapılara meraklı olan ziyaretçiler için Bangkok’taki görülmesi gereken önemli turistik yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: 57 Oriental Ave, Bang Rak, Bangkok 10500, Tayland
  • Telefon: +66 2 234 8556
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Meydanlar, Caddeler, Semtler

13. Chinatown

bangkok chinatown

Burası neresi? Kendine has havası ile ülkemizdeki Kapalı Çarşı’dan çok daha büyük bir hali olan Chinatown, alışveriş yapmak ve sokak lezzetlerini tatmak isteyenler için uğranması gereken noktaların başında geliyor. Burası dünya üzerindeki en büyük Çin mahallesi olma özelliği ile dikkat çekmektedir.

1,5 kilometre boyunca uzanan bu mahalle, başta kıtlık olmak üzere çeşitli nedenlerle Bangkok’a gelen Çinliler için bir sığınma yeri olmuştur. Mahallenin geçtiği ana yol olan Yaowarat Yolu ise 1891 senesinde inşa edilmiştir. Çin ve Tayland kültürünün karışması sayesinde burada zaman geçirmek için yapabileceğiniz pek çok şeyi bulabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Özellikle deniz ürünlerini seviyorsanız Çin Mahallesi, Bangkok’ta sizi kendisine çekecek önemli noktalar arasında bulunuyor. Bölgede bulunan barları ziyaret etmek ve barlarda vakit geçirmek için de bu tarihi mahalleye yolunuz düşebilir.

-Müzeler

14. Ulusal Müze

Ulusal Müze

Burası neresi? Güney Asya’nın tarihine tanıklık etmek için en iyi seçeneklerden biri olan Ulusal Müze, 1887 yılından bu yana müze olarak ziyaretçilerine hizmet veriyor. Sanam Luang’ın Büyük Sarayı’nın karşı kısmında yer alan Ulusal Müze, Kral V. Rama tarafından kurulmuştur.

Müzenin koleksiyonları ilk olarak Büyük Saray’da depolanmıştır. Müze sergisi günümüzde Phra Nakhon’daki 18. yüzyıldan kalma tarihi bir yapı olan Wang Na Sarayı’nda bulunuyor. Wat Phra Kaew ve Büyük Saray’a yürüme mesafesinde olan Ulusal Müze, Bangkok’ta günübirlik gezi yaparken önemli başlangıç noktalarından biri olarak değerlendirilmektedir.

Müze koleksiyonu 12’den fazla salonda muhafaza edilmektedir. Koleksiyonlar arasında dekoratif sanat eserleri, etnolojik kalıntılar, tarih koleksiyonu, Çin silahları, değerli taşlar, maskeler, seramikler, tekstil ürünleri, geleneksel müzik aletleri gibi birçok önemli unsur görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Eğer müze ziyaretlerini seviyorsanız Bangkok ziyaretinizde Ulusal Müze’yi ziyaret etmenizi öneriyoruz. Ulusal Müze’ye yapacağınız bir ziyaret ile Tayland tarihini ve insanların bu coğrafyada farklı dönemlerde nasıl yaşadıklarını keşfedebilirsiniz.

  • Adres: Na Phra That Alley, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Tayland
  • Telefon: +66 (0)2 224 1402
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Pazartesi 09.00-16.00, Pazartesi-Salı kapalı
  • Giriş ücreti: Yabancılar için 200 Baht, Tayland vatandaşlar için 30 Baht
  • Yol tarifi al >

15. Jim Thomson’s House

Jim Thomson House

Burası neresi? Jim Thomson Tay ipeğini dünya çapında ünlü hale getiren Amerikalı bir girişimcidir. Müze de kendisine ait altı adet geleneksel Tay tik evinden oluşmaktadır. Müzede, Thomson’un Tayland’ın farklı bölgelerinden toplamış olduğu çeşitli kalıntılar ve eşsiz sanat eserleri bulunmaktadır. Tabi ki bol miktarda da Tay ipeği bulunmaktadır.

Thomson’un hayatı da müze kadar ilginç detaylara sahip. Bu detaylardan en ilgi çekici olanlarından biri ise 1967 senesinde Malezya’da kaybolan Thomson’un bir daha asla bulunamamasıdır. Müzede bir bölüm bu gizemli olaya ayrılmıştır ve olayla ilgili çeşitli teoriler burada araştırılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Müze, gerek Jim Thomson’u daha yakından tanımayı gerekse de Güneydoğu Asya sanatına dair önemli bir koleksiyonu incelemeyi sağlayan bölümlere ev sahipliği yapmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Jim Thomson Evi’ni ziyaret etmeye taksiyle gitmeyi düşünüyorsanız birçok taksi şoförünün yolu bilmediğini ve bu nedenle sizin yolu tarif etmeniz gerekebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

  • Adres: 6 Kasem San 2 Alley, Wang Mai, Pathum Wan, Bangkok 10330, Tayland
  • Telefon: +66 2 216 7368
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-18.00
  • Giriş ücreti: Tur ücreti 150 Baht
  • Yol tarifi al >

16. Bangkok Sanat ve Kültür Merkezi

Bankok Sanat ve Kültür Merkezi

Burası neresi? Kısaca “BACC” olarak bilinen Bangkok Sanat ve Kültür Merkezi, on kata yayılmıştır ve burada çağdaş sanatla ilgili ücretsiz sergiler sunulmaktadır. Merkezde ticari sanat galerileri, kafeler, kitapçılar ve el sanatları ile ilgili ilgi çekici dükkanlar yer almaktadır. BACC, MBK Alışveriş Merkezi’nin hemen yakınında bulunmaktadır ve buraya Ulusal Stadyum İstasyonu ile ulaşılabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Siam bölgesinde alışveriş yaparken sanat üzerine ziyaret edilecek bir yer arıyorsanız Bangkok Sanat ve Kültür Merkezi oldukça ideal duraklar arasındadır.

  • Adres: 939 Rama I Rd, Wang Mai, Pathum Wan, Bangkok 10330, Tayland
  • Telefon: +66 2 214 6630
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 10.00-20.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Parklar, Bahçeler

17. Lumpini Parkı

Lumpini Park

Burası neresi? 2,5 kilometre boyunca uzanan Lumpini Parkı, sahip olduğu parkurlar ile başta koşucular, patenciler ve bisikletçiler için favori zaman geçirme ve eğlenme noktalarından biridir. 500.000 m²’lik bir alana yayılmış olan parkın ismi ise Nepal‘de doğmuş olan Lord Buddha’dan gelmektedir.

Park geçmişte zaman zaman şiddete dönüşen hükumet karşıtı propagandalara ev sahipliği yapmıştır ve bu nedenle parkı ziyaret etmeden önce havayı yoklamanız faydalı olacaktır.

Neden gitmeliyim? Lumpini Parkı’nı ziyaret etmek, şehre gelenlere Bangkok’un trafik ve şehir keşmekeşinden kurtulmak için yeşil bir vaha görevi görüyor. Burası çevresinde yükselen gökdelenler ile sakin bir parkın kontrastının tadını çıkararak bir sabah ya da öğleden sonra geçirmek için gelinebilecek en harika yerlerden biridir.

Ne yapılır? Su tutkunları için, parkın merkezindeki gölü yavaşça keşfetmek için günlük kürekli tekneler kiralanabilmektedir.

  • Adres: Thanon Rama IV, Khwaeng Lumphini, Khet Pathum Wan, Krung Thep Maha Nakhon 10330, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Her gün 05.00-19.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

18. Kraliçe Saovabha Anıt Enstitüsü

kraliçe saovabha anıt enstitüsü

Burası neresi? Günümüzde Bangkok’un popüler turistik yerlerinden biri olan Queen Saovabha Memorial Institute, ziyaret etmek için büyüleyici yerlerden biridir. Binlerce ölümcül yılana ev sahipliği yapan yılan çiftliği, 1913 senesinde açılmıştır. Yılanlardan çıkarılan zehirler araştırılmakta ve aşı ve panzehir üretimi yapılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Enstitüyü ziyaret edenler, kral kobra, Malaya kraiti ve Russell engereği ve piton gibi çok güzel ancak ölümcül yılanları görme şansına sahip olabilmektedir. Aynı zamanda enstitünün düzenlemiş olduğu eğitimler, konferanslar gibi çeşitli etkinliklere katılarak zehirli hayvanlar hakkında birçok şey de öğrenilebilmektedir.

Ne yapılır? Buraya gelenler aynı zamanda enstitünün bünyesindeki küçük oditoryumda 11.00 ile 14.30 saatleri arasında gerçekleştirilen zehir çıkarma, fotoğraf çekme ve yılanla mücadele seanslarına katılarak bambaşka deneyimler yaşama şansına sahip olabilmektedir.

  • Adres: 1871 Rama IV Rd, Pathum Wan, Bangkok 10330, Tayland
  • Telefon: +66 2 252 0167
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.30-15.30, Cumartesi-Pazar 09.30-13.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 200 Baht, Çocuklar 50 Baht
  • Yol tarifi al >

-Çocuklarla Gezilecek Yerler

19. Safari World

bangko safari world

Burası neresi? Dünyanın en büyük açık hava hayvanat bahçesi olduğu iddia edilen Safari World, Bangkok’ta çocuklarla gidilebilecek en keyif veren yerler arasında bulunmaktadır. Park, heyecan verici bir safari sürüşü, cana yakın yunusların heyecan verici gösterileri gibi çocukların çok ilgisini çekecek etkinlikleri kapsıyor.

Neden gitmeliyim? Dünyanın her yerinden yüzlerce hayvana ve Tayland’ın öne çıkan yerli türlerine ev sahipliği yapan Safari Word, hem çocuklar hem de yetişkinler için Bangkok’ta ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: 99 99, Krung Thep Maha Nakhon 10510, Tayland
  • Telefon: +66 2 518 1000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 790 Baht, Çocuklar 670 Baht
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

20. Siam Park City

Siam Park City

Burası neresi? Siam Amazing Park olarak da bilinen bu su parkı, 1980 senesinde kurulmuştur ve Güney Doğu Asya’nın en eski eğlence ve su parklarından biri olarak ziyaretçilerini kabul etmeye devam etmektedir. Özellikle son yıllarda çok popüler bir turistik destinasyon haline gelen park, 5 bölgeden oluşmaktadır ve 120 dönümlük bir alana yayılmış durumdadır.

Neden gitmeliyim? Dünyanın en büyük dalga havuzuna da sahip olan bu su parkında, çocuklarınızla harika zamanlar geçirebilir ve heyecanlı etkinliklerle unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

  • Adres: 203 Suan Siam Rd, Khwaeng Khan Na Yao, Khet Khan Na Yao, Krung Thep Maha Nakhon 10230
  • Telefon: +66 2 105 4294
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 900 Baht, Çocuk 750 Baht
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

21. Kidzania

kidzania

Burası neresi? Kidzania’da çocuklar, eğitici amaçlarla oluşturulmuş gerçek hayata dair etkileşimli etkinliklere katılmaktadır. Bu da Kidzania’yı eğlence seviyesinin yepyeni bir boyuta ulaştığı Bangkok’taki cazibe merkezlerinden biri haline getirmektedir.

Alan içinde Boeing 737 uçağına binmekten, dişçiliğe ve bir TV stüdyosuna kadar aralarından seçim yapılabilen yaklaşık 80 farklı iş kolu çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretilmektedir. Alandaki bütün binalar ve dükkanlar, 4-15 yaş arası çocuklara hitap edecek şekilde tasarlanmıştır.

Neden gitmeliyim? Kidzania’yı ziyaret etmekle çocuklarınızın yenilikçi bir şekilde birçok şeyi öğrenmesine fırsat tanımış olacaksınız.

  • Adres: 991 Rama I Rd, Khwaeng Pathum Wan, Pathum Wan, Bangkok 10330, Tayland
  • Telefon: +66 2 683 1888
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 800 Baht, Çocuklar 1350 Baht
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

22. Dream World Eğlence Parkı

dream world eğlence parkı

Burası neresi? Tayland’da oldukça popüler bir eğlence parkı olan Dream World, her hayali gerçeğe dönüştürüyor ve içinizdeki çocuğun ortaya çıkmasını sağlıyor. Bir aile gezisi planlayanlar için Bangkok’taki en iyi cazibe merkezlerinden biri olan Dream World içinde lunapark, restoranlar ve dükkanların yanı sıra uzay temalı Adventure Land ya da kayak temalı Snow Town gibi çeşitli bölgeler de bulunmaktadır. Park içinde aynı zamanda 4d Adventure Show, Hollywood Action Show ve Animal Show gibi farklı gösterilerin tadını çıkarmak da mümkün.

Neden gitmeliyim? Tematik parklar ilginizi çekiyorsa ve lunaparkta çocuklarınızla çocukluğunuzu yaşamak istiyorsanız bu güzel eğlence parkına mutlaka uğramalısınız.

  • Adres: 62, Moo 1, Rungsit-Ongkarak Yolu | Bang Yitho, Thanyaburi 12130
  • Telefon: +66 2 577 8666
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.00-17.00, Cumartesi-Pazar 10.00-19.00
  • Giriş ücreti: 650 Baht
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

23. Dusit Hayvanat Bahçesi

Dusit Hayvanat Bahçesi

Burası neresi? “Khao Din” olarak da isimlendirilen bu hayvanat bahçesi içinde bir hayvan hastanesi, bir hayvanat müzesi, eğitim merkezi, gezi treni ve aktivite alanı gibi çeşitli tesislere sahiptir. Hayvanat bahçesi içinde yerli ve yabancı 1600 tür bulunmaktadır ve bu doğal yaşamı keşfetmek için mükemmel bir fırsattır.

Dusit Hayvanat Bahçesi 60 yılı aşkın bir süredir hayvanlar üzerine çalışmalar yürütmektedir ve Bangkok’un ilk hayvanat bahçesi olma özelliğine sahiptir.

Neden gitmeliyim? Çocuklar için mükemmel bir gezi noktası olan hayvanat bahçesine geldiğinizde çocuğunuz lunaparkta eğlenebilir ve gün boyu doğal yaşam üzerine eğlenceli gezintilere çıkabilir. Burası aynı zamanda hayvanlar üzerine birçok şeyi öğrenme imkanı da sunmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Dusit Hayvanat Bahçesi, Thanyaburi bölgesindeki Klong 6 bölgesinde yeni bir alana taşınacağı için şu anda kapalıdır. Yetkililer tarafından taşınma işleminin Ağustos ayında tamamlanacağı belirtilmektedir.

  • Adres: 71, 5 Khwaeng Dusit, Khet Dusit, Krung Thep Maha Nakhon 10300, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Şu an kapalı
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

24. Sampran

Rose Garden

Burası neresi? Piknikler ve kültürel geziler için çok keyifli bir nokta olan Sampran, Bangkok’ta popüler bir cazibe merkezidir. Rose Garden olarak da bilinen bu bölge, özellikle çocuklarla seyahat ediyorsanız listenize mutlaka almanız gereken yerler arasında bulunuyor.

Bangkok şehir merkezine 38 kilometre mesafedeki Rose Garden, Nakhon Pathom’daki büyük bir kültür merkezinin bir parçasıdır. Buraya varmak şehir merkezinden yaklaşık 1 saat sürmektedir. Çok çeşitli olanakların sunulduğu alan 140.000 m²’lik bir alanı kaplamaktadır.

Neden gitmeliyim? Parkta her gün Tay kültürüne ait çeşitli gösteriler düzenlenmektedir. Bu sayede hem çocuklar hem de yetişkinler Tay gelenekleri ve yaşam biçimleri hakkında güzel fikirler edinebilmektedir. Eğer kültürel etkinliklerden hoşlanıyorsanız burası size ve çocuklarınıza çok iyi gelecektir.

  • Adres: 32 km Phetkasem Road, Sampran, Nakhon Pathom
  • Telefon: +66 (0)3 432 2588
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-18.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

25. Timsah Çiftliği ve Fil Gösterisi

bangkok timsah ciftliği

Burası neresi? Bangkok’ta mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de Samphran Elephant Grand & Zoo’dur. Timsah çiftliği içinde 60.000 civarında timsah yaşamaktadır. Park içinde 6 metre uzunluğa ve 1.114 kg ağırlığa sahip dünyanın en büyük timsahının da bulunduğu iddia edilmektedir.

Çiftlik 1950 senesinde kurulmuştur ve şu anda dünyanın en büyük timsah çiftliğidir. Timsahların yanı sıra daha farklı hayvanların da bulunduğu çiftlikte, aynı zamanda etkileyici fil gösterileri de düzenlenmektedir. Aynı zamanda bahçedeki dinozor müzesinde orijinal boyutlarında ön üç adet dinozordan oluşan sergi de görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Bangkok’ta heyecan verici gösteriler izlemek ve hatta büyük bir timsahla fotoğraf çektirmek gibi daha uç şeyler deneyimlemek isterseniz bu özel çiftliği ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: 555 Thai Ban, Mueang Samut Prakan District, Samut Prakan 10270, Tayland
  • Telefon: 0 2703 4891
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-16.00 arası gösteriler gerçekleştirilmektedir.
  • Giriş ücreti: Yetişkin 300 Baht, Çocuklar 200 Baht
  • Yol tarifi al >

Bangkok Çevresinde Gezilecek Yerler

-Antik Kentler

26. Ayutthaya

Ayutthaya

Burası neresi? Bangkok’a 80 kilometre mesafede bulunan Ayutthaya, 14. yüzyıla dayanan geçmişiyle şehrin tarihine ışık tutuyor ve Bangkok’un önemli tarihi yerleri arasında bulunuyor. 1350 senesinde kurulan şehir, aynı isme sahip antik krallığın başkentliğini yapmıştır. 18. yüzyılda Birmanyalılar tarafından işgal edilen şehirde bulunan Prang ismi verilen kutsal kuleler ve devasa manastırlara ait kalıntılar geçmişin ihtişamı hakkında ziyaretçilerine fikir vermektedir.

Neden gitmeliyim? UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de dahil edilen Ayutthaya, Asya’nın en etkileyici antik bölgelerinden biri olarak kabul edilmektedir ve Tayland’a gelen tarih meraklıları için Bangkok’tan mutlaka günübirlik ziyaret edilmesi gereken bir noktadır.

Ne yapılır? Bu antik bölgeye geldiğinizde Wat Phra Si Sanphet, Wat Ratchaburana, Wat Mahathat, Wat Yai Chai Mongkol, Wat Thammikarat, Bang Pa-in Sarayı gibi birçok önemli yapıyı ve tarihi kalıntıyı görebilirsiniz. Bütçeniz ve vaktiniz varsa üç gece süren Elephant Stay ismi verilen programa katılabilir ve bir fille duygusal bağ kurma şansını da yakalayabilirsiniz.

-Doğal Güzellikler

27. Koh Larn

Koh Larn

Burası neresi? Toplamda 6 plaja sahip bu mercan adasına, Pattaya’daki Bali Hai Pear’den kısa bir feribot yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Denizi ve güneşi sevenler için bu muhteşem güzellik, günlük gidilerek keyif alınacak Bangkok çevresinde görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Bangkok gezisi için 3 günden fazla bir süreniz varsa bir gününüzü bu güzel adaya ayırarak huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Ne yapılır? Muz tekne gezileri, jet-ski kiralama, parasailing, şnorkelle yüzme ve denizaltı gezileri gibi suyla ilgili aklınıza gelebilecek bir şeyi bu muhteşem adada yapabilirsiniz. Denizden uzak etkinlikler gerçekleştirmek isteyenler ise iskelenin yakınlarında bulunan açık hava atış poligonunda tabancalarla atış da yapabilmektedir.

-Şehirler, Kasabalar

28. Pattaya

Pattaya

Burası neresi? Bangkok’a sadece 2 saatlik bir mesafede bulunan Pattaya, hareketli bir tatil geçirmek isteyenlerin mutlaka uğradığı sayfiye yerlerinden biridir.  Belki de Bangkok’un en keyifli yerlerinden biri olan Pattaya çok az insanın yaşadığı bir yer iken yıllar içindeki değişimle günümüz Bangkok’un en çok turist çeken yerlerinden biri olmayı başarmış durumda.

Neden gitmeliyim? Muhteşem Pattaya gece hayatı, Thai masajı, etkileyici plajlar ve daha fazlası Pattaya ziyaretinizde sizi bekliyor.

29. Kançanaburi

kançanaburi

Burası neresi? Birçok kişi için Tayland farklı yaşam kültürü ve plajlarıyla ünlü olsa da, Kançanaburi, İkinci Dünya Savaşı’na dair anıtlarıyla da Bangkok’un ilgi çeken noktaları arasında bulunmaktadır. Bangkok o dönem Japonlar tarafından işgal edilmiş ve burası da onların esir kamplarından biri olmuştur.

Kanchanaburi, savaş esirleri tarafından inşa edilen ve Myanmar‘a giden bir tren hattının başlangıç noktasıdır ve birçok kişi tarafından Tayland’ın en az turist çeken batı kesimine giriş olarak kabul edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Geniş bir alana yayılan şehir, bisiklet ya da scooter kiralayarak gezebileceğiniz keyifli günübirlik rotalardan biridir. Özellikle “Ölüm Köprüsü” olarak bilinen Kwai Nehri üzerindeki köprü buraya gelenlerin mutlaka görmesi gereken noktaların başında gelmektedir.

Bangkok’ta Alışveriş Yapılacak Yerler

-Pazarlar

30. Chatuchak Hafta Sonu Pazarı

Chatuchak Hafta Sonu Pazarı

Burası neresi? Farklı ve özel bir şeyler almak istiyorsanız Chatuchak Hafta Sonu Pazarı tam size göre. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği pazar, şehrin en hareketli ve renkli alışveriş mekanlarının başında geliyor. Yerel halk arasında JJ Market olarak da bilinen bu açık pazar alanı Bangkok’a gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

14 hektardan büyük bir alanda kurulan pazar, 8.000’den fazla pazar tezgahına ev sahipliği yapmaktadır ve her hafta sonu ortalama 200.000 civarında ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Deneyimli ziyaretçiler burada satılan ürünleri pazarlıkla çok daha uyguna alabileceklerini bilirler. Tezgahlar 27 farklı bölümde sıralanmaktadır ve burada aradığını bulmak ya da kaybolmamak için kendinize referans noktaları belirlemeniz çok önemlidir.

Neden gitmeliyim? Özellikle hediyelik eşya seçenekleri ile Bangkok’ta rakipsiz olan bu pazar, yiyecek içecekten tutun da antika eşyalara kadar aklınıza gelebilecek bir çok ürünü sunduğu için Bangkok’un en önemli alışveriş noktası olarak kabul edilmektedir.

Aklınızda bulunsun! Pazarda çoğunlukla fabrikaların çeşitli sebeplerle reddettiği ürünler satıldığından bir ürünü satın alırken herhangi bir hasarı olup olmadığını çok iyi bir şekilde incelemelisiniz. Antika satıcıları da orijinal olmayan bir ürünü orijinal gibi satmaya çalıştığından bu konuda da çok dikkatli olmalısınız.

  • Adres: Kamphaeng Phet 2 Rd, Chatuchak, Bangkok 10900, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Cumartesi-Pazar 09.00-18.00, Cuma ise 18.00’de açılarak gece yarısına kadar açıktır.
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

31. Rod Fai Gece Pazarı Srinakarin

Rod Fai Gece Pazarı

Burası neresi? Rod Fai Gece Pazarı, özellikle antika ya da eski eşyalara meraklı olan ziyaretçiler için büyük bir hazinedir. Klasik arabalar, antika mobilyalar, vintage takılar burada bulabileceğiniz şeylerden sadece birkaç tanesidir.

Neden gitmeliyim? Şehir merkezinin hemen yakınlarında bulunan bu muhteşem gece pazarı Bangkok’ta alışveriş yapmak için en keyifli yerlerden biridir.

  • Adres: 1,4 Nong Bon, Prawet, Bangkok 10250, Tayland
  • Telefon: +66 81 827 5885
  • Ziyaret saatleri: Her gün 17.00-01.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

32. Asiatique Gece Pazarı

asiatique gece pazarı

Burası neresi? Bangkok’un en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri olan Asiatique, dönme dolabı ile oldukça meşhurdur. Buraya gelenler muhteşem manzaranın tadını çıkarma olanağına sahip olmaktadır. Aslında bir liman olan bölge günümüzde eğlenceli bir mekan olarak hizmet vermektedir.

Asiatique aynı zamanda Bangkok’taki en hareketli gece pazarlarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Butiklerden kaliteli yemeklere ve küçük mağazalardan eğlence mekanlarına kadar Asiatique’de sizi keyiflendirebilecek birçok şeyi bulmanız mümkün. Pazarda toplamda 1.500 civarında tezgah ve 50’nin üzerinde yiyecek ve içecek mekanı hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Kurulan gece pazarı ile Bangkok’un ilk “nehir kıyısındaki büyük alışveriş merkezi” özelliğini taşıyan Asiatique, hem eğlenmek hem de alışveriş yapmak için uğrayabileceğiniz duraklar arasında bulunuyor.

  • Adres: 2194 Charoen Krung Rd, Wat Phraya Krai, Bang Kho Laem, Bangkok 10120, Thailand
  • Telefon: +66 92 246 0812
  • Ziyaret saatleri: Her gün 15.00-00.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Caddeler, Sokaklar

33. Khao San Road

Khao San Road

Burası neresi? Bangkok’un İstiklali diyebileceğimiz Khao San Road, oldukça renkli ve hareketli bir cadde. Alışveriş yapmak, caddede bulunan mekanlarda zaman geçirmek için oldukça ideal olan cadde, şehri ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı yerlerden biri.

Neden gitmeliyim? Canlı erotik gösterilerinin olduğu bu bölge renkli gece yaşamı tutkunları için Bangkok’un bir numaralı ziyaret noktasıdır. Burası aynı zamanda kurulan sokak pazarı ile de ziyaretçilerini cezbetmeyi başarmaktadır. Geceleri kurulan bu pazarda birçok ünlü markanın imitasyonları sıkı bir pazarlık ile çok uygun fiyatlara alınabilmektedir. Yani bir nevi ülkemizdeki sosyete pazarlarıdır.

-Alışveriş Merkezleri

34. Terminal 21

terminal-21

Burası neresi? Havaalanına benzer bir isme sahip bu alışveriş merkezi, yerel ve uluslararası birçok markanın karışımını size sunuyor. Terminal 21, birçok yönden Bangkok’taki alışveriş standartlarının çok üstünde bir deneyim sunuyor. Farklı şehirlerde de şubesi bulunan bina kompleksinin ilki Ekim 2011’de Bangkok’ta açılmıştır.

Alıveriş merkezinin her bir katının farklı bir uluslararası şehir teması olmasına sahip olması oldukça ilgi çekicidir. Minyatür bir Golden Gate Köprüsü ya da sizi bambaşka bir dünyaya taşıyan Londra Metrosu gibi özelliklerle katların her birini çok rahat bir şekilde tanıyabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Karayipler, Paris ya da Tokyo temalı katlarda alışveriş yapmak sizin çok çok farklı bir deneyim olacaktır. Bu arada bina içindeki çok sayıda restoran ve çeşitli eğlence noktaları burasını bir alışveriş durağından çok daha öte bir eğlence merkezi haline getirmektedir.

  • Adres: Watthana Bölgesi, Asoka Kavşağı, Sukhumvit Yolu, Bangkok
  • Telefon: +66 2 108 0888
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

35. ICONSIAM

iconsiam

Burası neresi? Bangkok’ta birçok lüks alışveriş merkezi bulunuyor ve nehir kıyısındaki ICONSIAM bunlar arasında en popüler ve en büyük olanıdır. Chao Phraya Nehri kıyısındaki bu devasa alışveriş merkezi, 750.000 m²’lik devasa bir alana sahiptir.

Alıveriş merkezi ICONSIAM, ICONLUXE ve Siam Takashimaya olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır. Her bölüm, Tayland kültürünü yansıtmak için farklı şekillerde tasarlanmıştır. Bina içinde Tayland’ın her bölgesinden gelen 3.000’in üzerinde işletme bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Alışveriş dünyasının büyülü sokaklarında gezmek ve Tayland kültürünü yakından tanımak istiyorsanız bu lüks alışveriş merkezinin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

  • Adres: 299 Charoen Nakhon Rd, Khlong Ton Sai, Khlong San, Bangkok 10600, Tayland
  • Telefon: +66 2 495 7080
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

36. Siam Paragon

siam paragon

Burası neresi? Mağarayı andıran bir alışveriş merkezi olan Siam Paragon, Bangkok’taki en büyük alışveriş duraklarından biridir ve buraya gelen insanlar alışveriş yapmak dışında yapacak daha pek çok şey bulabilmektedir. Onlarca mağaza ve restorana ek olarak merkezde kompleks bir akvaryum, Tay sanatı ile ilgili bir sanat galerisi ve muhteşem performansların sergilendiği bir opera konser salonu da yer almaktadır. Aynı zamanda sinema, bowling ve karaoke gibi çeşitli imkanlar da merkez içinde bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Pek çok imkanın bulunduğu Siam Paragon, kültü, mutfak ve eğlenceyi bir arada deneyimleyebileceğiniz çok keyifli bir alışveriş merkezidir.

  • Adres: 991 Rama I Rd, Pathum Wan, Pathum Wan Bölgesi, Bangkok 10330, Tayland
  • Telefon: +66 2 690 1000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

37. CentralWorld

central world

Burası neresi? 1990 senesinde kapılarını açan CentralWorld sekiz katlı bir alışveriş merkezidir ve Siam Paragon’un aksine kendisini orta sınıf bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler için cazip bir yer olarak tanımlamıştır. Toplamda 830.000 m²’lik bir alana sahip merkezin 550.000 m²’lik alanı perakende alanı olarak hizmet vermektedir.

19 Mayıs 2010 tarihinde hükumet karşıtı protestocuların hedefi olan bina, yanmış ve büyük zarar görmüştür. Uzun bir süre devam eden onarım çalışmalarından sonra aynı yılın 28 Eylül’ünde mağazaların %80’lik bir kısmı yeniden hizmet vermeye başlamıştır.

Neden gitmeliyim? Uygun fiyatlı ürünler bulmak isteyen ancak sokak sokak da dolaşmayı sevmeyenler için CentralWorld alışveriş yapmaya gelinebilecek cazip duraklardan biridir.

  • Adres: 4 4/1-4/2 Rama I Rd, Pathum Wan, Bangkok 10330, Tayland
  • Telefon: +66 2 640 7000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

Bangkok’ta Gece Gezilecek Yerler

-Bölgeler

38. Patpong

Patpong

Burası neresi? Şehrin gece hayatına yön veren yerlerin başında gelen Patpong, Bangkok gece hayatını keşfetmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerin başında geliyor. Bölgede bulunan muhteşem çatı barları, ünlü kokteyl barları ve çok daha fazlası burayı şehrin en hareketli yerlerinden biri haline getiriyor.

Neden gitmeliyim? Buraya gelenler yetişkin temalı özel mekanlar ve gece boyunca dans edebileceğiniz pek çok kulüp, parti yapmayı sevenler için burayı çok cazip kılmaktadır.

  • Adres: Bang Rak, Bangkok Metropolitan Bölgesi 10500, Tayland
  • Yol tarifi al >

39. Soi Cowboy

soi cowboy

Burası neresi? Soi Cowboy Bangkok’un en iyi bilinen gece hayatı mekanlarından biridir. Burası aynı zamanda Bangkok’un en çok ziyaret edilen turistik yerleri arasında bulunmaktadır. 150 metrelik kısa bir mesafede bulunan cadde, geceleri doğal olarak trafiğe kapalıdır.

Neden gitmeliyim? Oldukça popüler olan bu bölge kısa süre önce yenilenmiş ve sonuç olarak daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmeye başlamıştır. İnsanlar buraya renkli gece hayatı ve makul fiyatlı içki sunan keyifli barları için tercih etmektedir.

  • Adres: Khlong Toei Nuea, Watthana, Bangkok Metropolitan Bölgesi 10110, Tayland
  • Yol tarifi al >

40. Thong Lo Bölgesi

Thong lo bölgesi

Burası neresi? Şehirdeki en kaliteli yemek ve gece hayatı, çeşitli batı tarzındaki caz barları ve bira bahçeleri de dahil olmak üzere birçok popüler nokta bu güzel mahallede bulunmaktadır. Özellikle Bangkok’taki genç orta ve üst sınıf arasında bu mahalle oldukça yaygındır. Popüler mekanların başında Beer Belly ve Rabbit Hole gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Mahalle birbirine yürüme mesafesindeki mekanlarıyla şık bir gece geçirmek için harika bir yerdir ve şehre, Bangkok gece hayatı için gelenler mutlaka bu mahalleye şans tanımalıdır.

-Çatı Barları

Bangkok’un muhteşem şehir manzaralarını sunan çatı barları oldukça meşhurdur. Bu barlar çok ilgi görmesine karşın kokteyl fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu ve kıyafet kurallarını çok katı olduğunu bilmenizde fayda var.

İşte Bangkok’ta gidebileceğiniz en iyi çatı barları:

  • Wat Arun’un muhteşem manzarasını seyredebileceğiniz The Roof
  • Banyan Tree Hotel tepesindeki Vertigo Moon Bar
  • “The Hangover” filminin sahnelerinin çekildiği Sky Bar Lebua
  • Hilton Oteli’nin tepesinde bulunan Three Sixty Lounge
  • Lumpini Parkı civarında bulunan Park Society
  • Şehrin finans bölgesindeki Cloud 47
  • CenrtralWorld’un 55. katındaki Red Sky

Bangkok’ta Yapılacak Şeyler

-Turlar, Geziler

41. Yüzen Pazar Turları

bangkok yüzen pazar

Burası neresi? Nehir üzerinde tekneler üzerine kurulu bu pazar şehrin simge noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Bangkok’a yaklaşık 1,5 saatlik bir mesafede bulunan Yüzen Pazar, şehrin en çok merak edilen yerleri arasında bulunuyor.

Yüzen Pazar deneyimi her ne kadar keyifli olsa da kazık yememek için dikkatli olmakta fayda var. Örneğin 8 kişilik botlara daha az kişi alınarak daha yüksek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu konuya dikkat etmenizi öneriyoruz. Bir diğer unsur ise alışveriş yapmayı düşünüyorsanız satıcılarla çok sıkı pazarlık yapmanızı ve 3’te 1 fiyatına düşene kadar pazarlığa devam etmenizi tavsiye ediyoruz. Burası turistik bir pazar olduğundan şehir merkezinde satılan bir ürün burada 3 ya da 4 katına satılmaya çalışıyor.

Neden gitmeliyim? Alışılmışın dışında bir alışveriş deneyimi yaşamak ve birbirinden keyifli fotoğraflar çekmek için yüzen pazarı ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: 51 Damnoen Saduak, Damnoen Saduak District, Ratchaburi 70130, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-16.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Nehir Gezisine Çıkın

Chao Phraya Nehri, Bangkok’un kalbi olarak tanımlanır ve “Krallar Nehri” olarak bilinen büyük su yolu, nehir gezintisi yapmak için harika bir fırsattır. Çıkacağınız gezi ile şehrin en çarpıcı tapınaklarından ve anıtlarından bir kısmını bambaşka açılardan görebileceksiniz.

Turlar gün boyunca Sathorn İskelesi’nden kalkan ve Wat Arun ve Ratchawongse gibi şehirdeki başlıca turistik yerlerin limanlarında duran birçok feribot ve ekspres teknesinden faydalanabilirsiniz.

-Heyecan Verici Şeyler

Skytrain’e Binin

skytrain

Bangkok Skytrain, kısa mesafe gitmenin bile yarım saati bulduğu Bangkok trafiğinden kurtulmanın kesinlikle en havalı yolu. 1999 senesinde açılan bu ulaşım aracı kısa sürede şehir içinde dolaşmanın en keyifli yollarından biri haline geldi.

Bu trene binerek Sukhumvit ve Silom bölgelerini görebilirsiniz. Silom sizi Silom Stadyumu’ndan banliyölerdeki Bang Wa’ya götürecektir. Sukhumvit hattı ise kuzeyde Mo Chit’ten doğudaki Samut Prakan eyaletine götürecektir.

42.Lumpinee Boks Stadyumu

lumpinee boks stadyumu

Burası neresi? Lumpinee Boks Stadyumu, Bangkok’ta eğlenceli ve heyecan dolu bir gece geçirmek istiyorsanız harika bir seçenektir. Muay Thai dövüşlerini izlemeye gelenler burada kendilerini baş döndürücü bir atmosferin içinde buluyor. Bu stadyum yasal olarak bahise izin verilen tek yer olduğundan izleyenler dövüşe para yatırdıkları için daha tutkulu bir şekilde dövüşçüleri desteklemektedir.

Neden gitmeliyim? Arena Kraliyet Tay Ordusu tarafından yönetilmektedir ve her salı, cuma ve cumartesi günleri düzenlenen yarışmalarda kazanmak çok prestijli olduğundan dövüşler kıyasıya bir çekişmeye ev sahipliği yapmaktadır. Bu da ziyaretçiler için Bangkok’ta heyecan verici bir deneyim anlamına gelmektedir.

  • Adres: 6 Ram Inthra Rd, Anusawari, Bang Khen, Bangkok 10220, Tayland
  • Ziyaret saatleri: Salı, Cumartesi ve Pazar 18.00-22.00
  • Giriş ücreti: 1800 Baht’tan başlıyor
  • Yol tarifi al >

43. Mahanakhon Gözlemevi’nde Skywalk

Mahankhon

Burası neresi? Aralık 2016 tarihinde açılan gökdelen, kesilmiş gibi olan görünümü ile oldukça dikkat çekicidir. Bina Tayland’ın en yüksek binası olması nedeniyle Bangkok’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Binayı turistler için cazip kılan önemli unsur ise 63 m²’lik çarpıcı bir SkyWalk’a ev sahipliği yapmasıdır. Zeminden 314 metre yüksekliğindeki bu cam tepsi, 74. katta bulunuyor ve 360 derecelik nefes kesen bir manzarayı heyecan verici bir şekilde deneyimleme imkanı sunmaktadır. 78. katta ise Bangkok’un en yüksek çatı batı bulunduğunu ve buraya da uğrayabileceğinizi belirtelim.

  • Adres: Silom, Bang Rak, Bangkok 10500
  • Telefon: (662) 677 8721
  • Ziyaret saatleri: SkyWalk 10.00-19.00; Gökdelen ise 10.00-00.00 arası ziyaret edilebilir.
  • Giriş ücreti: Yetişkin 20$, Çocuklar 6$
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Muay Thai Eğitimi Alın

Tayland’ın ulusal dövüş sanatı olan Muay Thai, dünya çapında gün geçtikçe ünlenmektedir. “Tay Boksu” olarak da bilinen bu dövüş sporu, oldukça karmaşık ve zorlu olmasına karşın pratik yapanlar bunu bir sanata dönüştürebilmektedir. Özellikle Bangkok’ta birçok spor salonu May Thai eğitimi vermektedir ve bazı salonlarda yeni başlayanlar için gerçekleştirilen uygun eğitimlere dahil olabilirsiniz.

Spa’nın keyfini çıkarın

Dünyanın en iyi masaj merkezlerinden bazıları Bangkok’ta bulunuyor ve Bangkok dünyanın “Masaj Başkenti” olarak nitelendirilmektedir. Geleneksel Tay şifa dünyasında masaj sadece bir şımartma aracı olarak değil, düzenli bir güzellik ve sağlık rejimi olarak da kabul edilmektedir.

Bangkok’ta müşterilerine tıbbi tedavilerin yanı sıra şımartıcı masaj deneyimi de sunan birçok masaj salonu bulunmaktadır. Thai masaj okulundan geleneksel spa merkezlerine kadar, müşteriler birçok noktada gençleştirici bir deneyim yaşamanın keyfini sürebilmektedir.

-Festivaller

Songkran (Tay Yeni Yıl Festivali)

Songkran festivali

Her yıl 13-15 Nisan tarihleri arasında kutlanan Songkran, geleneksel Tay Yeni Yıl Festivali’dir ve hiç kimsenin bu festivalde ıslanmama garantisi yoktur. Budist dininde su serperek günahların ve kötü talihin yok olduğuna inanılmaktadır.

Günümüzde bu serpme olayı, bütün ülkenin dahil olduğu bir su savaşı festivali haline dönüşmüştür. Bangkok’un devasa kalabalığı içinde siz de yerini alın ve ıslanmanın keyfini çıkarın.

Bangkok’a Yakın Havaalanları

  • Suvarnabhumi Airport (BKK) – 26 dakika
  • Don Muang (DMK) – 18 dakika
  • Utapao (UTP) – 3 saat 48 dakika
  • Phitsanulok (PHS) – 4 saat 37 dakika

Bangkok’ta Şehir İçi Ulaşım

Bangkok’ta ulaşım seçenekleri çok çeşitlidir ve bu seçeneklerin bazıları bölgeye özedir. Şehir içi ulaşım seçeneklerinden size uygun olanını seçmek çok önemlidir.

-Tren

BTS Skytrain muhtemelen sizi gitmek istediğiniz yere en kısa sürede ulaştırmanın en kolay yoludur. Bu ulaşım seçeneği ile seyahat ederken bir iki durak arası yaklaşık 0,40$ civarında bir ücret ödemeniz gerekecektir. Detaylar için BTS Skytrain resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.

-Taksi

Capcanlı şehir merkezinde taksiler mavi, turuncu, pembe, yeşil ve sarı renklerine sahip bir dizi ilginç renkle karşınıza gelir. Özellikle şehir içi trafiğin yoğun olduğu zamanlarda taksiyle 10 dakikalık bir yere 2 saatlik bir yolculukla ulaşmak zorunda kalabileceğinizi hatırlatalım. Taksiyle yolculuk yapmaya karar verdiğinizde taksimetrenin mutlaka açık olduğunu kontrol edin ve taksimetre ücretinin ne kadar olduğunu sorduğunuzdan emin olun.

-Motosiklet Taksileri

Genellikle tren istasyonlarından kısa mesafeli seyahatlerin en eğlenceli yöntem motosikletli taksileri kullanmaktır. bu araçlar Bangkok’un dar sokaklarına girebildiği için çok fazla tercih edilmektedir ve sıkışık trafikte aralardan geçebilme yeteneği onları çok daha cazip kılmaktadır. Bu taksileri kullanmayı düşünüyorsanız aşağıdaki bazı temel kavramları bilmeniz gideceğiniz yere daha kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır.

Öğrenmeniz gereken bazı temel terimler:

Sola dönün: Pị thāng ŝāy

Sapa dönün: Pị thāng k̄hwā

Düz gidin: Trng pị

Burada durun: H̄yud trng nī̂

-Tuk-tuk

Tuk tuk

Bangkok’un göbeğindeki bu kültürel sembol olarak sayabileceğimiz ulaşım araçları şehirden ayrılmadan önce mutlaka deneyimlemeniz gereken ulaşım araçlarından biridir. Burada dikkat etmeniz gereken tuk-tuk sürücüleri arasında fiyatların çılgın bir şekilde değişmesidir ve 10 dakikalık kısa bir yolculuk bile size 300 Baht civarına patlayabilir. Bu nedenle pazarlık yeteneğinizi geliştirmenizi ve varsa kaldığınız otelin ücretsiz servis imkanından faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

  • Adres: 61/1 Chat San Alley, Huai Khwang, Bangkok 10310, Tayland
  • Telefon: +66 2 355 5486
  • Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-12.30
  • Web sitesi

-Acil Durum Numaraları

  • Acil Durum: 911 veya 191
  • Tıbbi Acil Durumlar: 1646 veya 1554
  • Polis: 1155
  • Araç Hırsızlığı: 1192
  • Yolculuğu Reddeden Taksi: 1584
  • Trafik Kazası: 1146
  • Yangın: 199

-Turistler İçin Telefon Kullanımı

Bangkok’a geldiğinizde hem internet kullanımı hem rezervasyonlar hem de Türkiye’deki sevdiklerinizle iletişim kurabilmek için ön ödemeli bir SIM kart satın almanız mantıklı olacaktır. Bunun için ne kadar süre kalacağınızı ve ne kadar veri kullanacağınızı hesaplamanız ve size en uygun paketi seçmeniz gerekecektir.

Bangkok’ta ve Tayland’ın genelinde en yaygın olarak AIS, DTAC ve TrueMove isimli operatörler hizmet vermektedir. En sık tercih edilen ve uygun fiyatlı paketler sunan seçenek ise AIS’tir.

SIM Kartı nereden alınabilir?

Bangkok’a SIM kartı satın almak için havaalanlarındaki mağazaları değerlendirebilirsiniz. Bunun dışında her köşe başında bir tane bulunan Family Mart veya 7-Eleven gibi zincir marketler ve cep telefonu mağazalarını da değerlendirebilirsiniz. Kartınızı satın almak için paket seçimi yapmanız ve pasaportunuzu sunmanız yeterli olacaktır.

Bangkok’ta ön ödemeli SIM Kart fiyatları

  • AIS operatörünün 199 Baht karşılığında sunduğu 30 günlük geçerliliği olan Gezin SIM seçeneği oldukça yaygındır ve aynı tarifedekilerle 7 gün boyunca ücretsiz görüşme imkanı ve sınırsız internet hizmeti sunar. Bu seçenek özellikle grup halinde gezi gerçekleştirenler için oldukça avantajlıdır.
  • Daha hızlı bir internet hizmeti sunan paketler için ise 299 Baht ücreti olan paket daha uygundur.
  • Bütün internet ihtiyaçlarınız için 15 günlük geçerliliği olan 3 gb’lik paket, 699 Baht karşılığında satın alabilirsiniz.

Not: İçeriğimiz editörlerimiz tarafından son olarak 30.07.2022 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin