Bahreyn’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Yemekler

Ortadoğu’nun ticaret devleri arasında gösterilen Bahreyn’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Bahreyn’de ne yenir, ne içilir ve bu lezzetler nerede bulunur öğrenmek isterseniz, hazırladığımız yazıya buyurun.

Egzotik havası, kültürel dokuları ve tarihi etkisi dışında ziyaretçilerinin mest olduğu bir nokta daha var; mutfağı. Ülkenin geleneksel tatları damak zevkinize biraz ağır gelebilir, ama yabancılık çekmeyeceksiniz.

1- Falafel

Falafel

Listenin ilk sırasında yer alan Falafel, aslında bir Bahreyn yemeği değil. Kökleri İsrail ve Filistin’e dayanıyor. Ancak Ortadoğu’da vazgeçilmez lezzetler arasında olan bu yemeğin Bahreyn’de ne yenir sorusuna yanıt verdiğini belirtelim. Ana malzemesi nohut olan bu lezzetin hafif ve lezzetli bir öğün geçirmek istiyorsanız pek çok restoranda bulabilirsiniz.

2- Gahwa

Gahwa

Bahreyn’deki geleneksel karşılamaların bir parçası olarak kabul edilen Gahwa, sert kahve sevenleri memnun edecek bir içecek. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra halk tarafından bolca tüketiliyor. Küçük fincanlar içinde yapılan sunumu da oldukça otantik.

3- Kebab

Kebab

Alışık olduğumuz kebaptan farklı olsa da Bahreyn’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzetlerden birinin de Kebab olduğunu söyleyebiliriz. Mangalda pişirilen tavuk veya dana etiyle yapılan kebaplara soğan, biber ve domates gibi sebzeler eşlik ediyor. Bazı restoranlarda yanında pilav ikram edildiğini de görebilirsiniz.

4- Machboos

Machboos

Et, pirinç ve çeşitli sebzeleri baharatlarla süsleyerek yapılan Machboos, ülkenin simgesel yemeklerinin en popüleri. Kökleri Yemen mutfağına dayanan bu et yemeğini insanlar, genelde akşam yemeklerinde tercih ediyorlar.

5- Muhammar

Muhammar

Pilav üzerine dizilmiş balıklarla servis edilen Muhammar, Bahreyn’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzetli bir yemek. Ana yemek tercihleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

6- Roti

Roti

Bahreyn’de ne yenir diye düşünenlere önerebileceğimiz Roti, Hindistan’dan ülkeye ulaşmış bir çeşit ekmek. Her restoranda yiyebileceğiniz gibi fırınlarda da bulabilirsiniz. İncecik açılmış hamurdan yapılan son derece sağlıklı bir yiyecek.

7- Samosa

Samosa

Asya’nın güneyinde yer alan ülkelerin hepsinde severek yenilen Samosa, etli bir börek. Bahreyn dışında Pakistan, Hindistan hatta Özbekistan ve Kırgızistan mutfağında da görülen bu börek kızartılarak yapılıyor. İç harcındaki malzemelerin zenginliği ve lezzeti de cabası.

*Ortadoğu’nun yükselen şehri Bahreyn’e doğru bir rota çizdiğinizde size yardımcı olacak ipuçlarımız var.

Bahreyn’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin