Bağdat’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Tat

Irak’ın sessiz şehri Bağdat, verimli toprakları üzerinde yeniden renklenmeye ve uyanmaya başlıyor.

“ Bağdat’ta Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda ise şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve onların hikâyelerini sizin için derledik.

Şehrin mutfağı da tanıdık lezzetler bulabileceğiniz zengin ve nefis bir içerik sunuyor. Ülkenin öne çıkan şehirlerinden başkent Bağdat bu deneyimi yaşamak için uygun bir yer.

1- Biryani

Chichken Biryani

Ortadoğu mutfağında öne çıkan bir yemek olan Biryani, şehirde pirinç ve bezelyenin başı çektiği bir tarifle hazırlanıyor. Patates ve üzüm gibi lezzetlerle pekiştirilen bu ünlü yemeği pek çok restoranda kolayca bulabilirsiniz.

2- Firik Pilavı

Firik Pilavı

Buğdayın biraz yakılmasıyla yapılan Firik Pilavı, Bağdat’da ne yenir sorusuna yanıt veren lezzetli yemeklerden biri. Damak tadınıza uzak olmayan bir lezzet olan bu pilav Karaharman Pilavı olarak da biliniyor.

3- Masgouf

Masgouf

Sazan balığının mangalda pişirilmesiyle yapılan Masgouf, tam bir lezzet şöleni diyebiliriz. Deniz ürünlerini seviyorsanız, şehirde tadabileceğiniz en güzel balık yemeği olabilir. Bağdat’da ne yenir diye düşünenler için hem sağlıklı hem de lezzetli bir akşam yemeği için salaş bir balık lokantasında sipariş verebilirsiniz.

4- Şıhıl Mahşi

Şıhıl Mahşi

Şıhıl Mahşi, aslında tadına aşina olduğumuz kabak dolmasından çok da ayrı değil. “Dolmaların Şahı” anlamına gelen yemek, kabakların içine doldurulan pirinçle tamamlanıyor ve pişiriliyor. Ülkemizde Hatay ve Kilis şehirlerinde de hayli ünlü olan bu yemeği, bir de Bağdat’ta deneyin.

5- Tepsi Baytinijan

Tepsi Baytinijan

Patlıcanlara sarılmış kuzu etinden yapılan eşsiz lezzet Tepsi Baytinijan, Bağdat’ta hemen hemen her restoranda sipariş verilebilir. Şehrin tipik tatlarından birini denemek istiyorsanız, bu nefis patlıcanlı yemekle başlayabilirsiniz.

6- Yalanchi

Yalanchi

Bir başka dolma yorumu Yalanchi ise domatesle yapılıyor. Domateslerin içine doldurulan pirinç ve çeşitli baharatlarla renklendirilen yemek, tanıdık bulacağınız bir lezzet. Birçok restoranda bu nefis dolmalarla karşılaşabilirsiniz.

7- Zilbiye

Zilbiye

Kıyma, soğan, tuz, baharat ve bol undan yapılan Zilbiye, Irak’ta daha çok kahvaltılarda tüketiliyor. Kızartılarak hazırlanan bu top şeklindeki atıştırmalıkları çayla beraber denemelisiniz.

*Şehrin leziz yemeklerinden önce göz alıcı destinasyonlarını öğrenmek isterseniz aşağıdaki linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bağdat’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin