Avusturya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Yemek

Avusturya mutfağı, farklı kültürlerden esinlendiği tatlarıyla dünya mutfakları arasında önemli bir konumda yer alıyor.

“ Avusturya’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda ülkenin şehirlerinde gezerken deneyebileceğiniz yiyecek ve içecekleri derledik.

Hint, Orta Doğu, Türk ve İtalyan mutfakları gibi devlerden etkilenip kendi tarzını yaratan Avusturya sofralarında, nefis lezzetler saklı. Ziyaret eden gezginleri kapsamlı tarihinin ve turistik noktalarının yanında birbirinden güzel yemekler de bekliyor.

1- Çikolata

Çikolata

Çikolata açısından en az Belçika kadar ünlü olan Avusturya’da ne yenir sorusuna en lezzetli cevap bademli, fıstık ezmeli, bitter, fındıklı çeşit çeşit çikolata deneyebilirsiniz. Ama en popülerini istiyorsanız Avusturyalı dahi bestecinin ismini taşıyan Mozart Çikolatasını öneririz. Süpermarketler ya da freeshoplarda bol bol bulabilir, kutularca alabilirsiniz.

2- Grießnockerlsuppe

Grießnockerlsuppe

Grießnockerlsuppe telaffuzu zor Avusturya yemeklerinden biri ancak anlamı hayli basit, İrmik Hamuru Çorbası. Avusturya’da ne yenir diye düşünenlerin imdadına yetişen tatlılı acılı bir tadı olan bu çorba, ülkenin zengin çorba listesinden sevileni ve tüketilen yiyeceği diyebiliriz.

3- Kahve

Kahve

Çikolata yanında içebileceğiniz birbirinden lezzetli kahveler sunan Avusturya’da deneyebileceğiniz çok fazla kahve çeşidi bulabilirsiniz. Özellikle Viyana’da gelişmiş bir kahve kültürü olduğunu göreceksiniz. Özellikle yoğun kremalı bir cappuccino çeşidi olan Kapuziner’i mutlaka deneyin.

4- Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Avusturya’da ne yenir sorusuna yanıt arayanlar için lezzetli bir alternatif olacak pankek olarak düşünebileceğiniz Kaiserschmarrn; vanilya, pudra şekeri, kuş üzümü ve rom gibi lezzetleri bir araya getiriyor.

Kökleri oldukça eskiye dayanan bu yiyecek imparatorun isteği üzerine doğmuş ve ismini de böyle almış. Yorucu bir şehir turu sonunda, sıcak bir kahve yanında harika gidecek bir atıştırmalık olabilir.

5- Kartoffelpuffer

Kartoffelpuffer

Almanca patates anlamına gelen kartoffel ve puff kelimelerinin birleşiminden doğan bu yemek, patatesin baharatlarla ve yumurtayla lezzetlendirilip pişirilmesiyle yapılıyor. Şekil itibariyle size mücveri anımsatacak Kartoffelpuffer, çeşitli soslarla servis ediliyor ve hemen hemen her restoranda bulmanız mümkün.

6- Linzer Torte

Linzer Torte

Yemek tarihinde önemli bir yere sahip Linzer Torte, adını Yukarı Avusturya’nın başkentinden alıyor. Avusturya’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzetin önemi ise tarihte yazılı ilk turta tarifinin bu turtanın tarifi olması.

İlk yapan kişi olan Fransız Vogel, bu nefis turtayı Linz’de çalıştığı bir pastanede keşfetmiş. Ülkede yenebilecek en hafif ve lezzetli tatlılardan biri diyebiliriz. Paket halinde hediyelik eşya dükkânlarında ve marketlerde satıldığını görebilirsiniz.

7- Sacher Torte

Sacher Torte

Viyana için simge tatlardan biri olan Sacher Torte, yine geçmişi 1800’lü yıllara dayanan bir çikolatalı pasta. İsmini yaratıcısı Franz Sacher’den alan bu pasta, kayısı reçeli eklenerek tatlandırılıyor. Eğer başkente yolunuz düşerse bu geleneksel pastaya bir şans verin.

8- Şnitzel

Şnitzel

Avusturya’nın ünü sınırları aşmış, Türkiye’de bile sıkça tüketilen bir tat olmuş sembolik yemeklerinden Şnitzel, dana etinin galeta unuyla kaplanıp kızartılmasıyla yapılıyor. Aşina olduğunuz bu tadı ülkenin her şehrinde kolayca bulabilir ve doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz.

9- Tafelspitz

Tafelspitz

Haşlanmış dana veya sığır eti yanında çeşitli sebzelerle yapılan Tafelspitz, elma püresi ve salatayla servis ediliyor. İçeriğinde yer alan sebzeleri isteğinize göre değiştirebilir ve damak tadınıza uygun bir yemek yiyebilirsiniz.

10- Wiener Würstel

Wiener Würstel

Wiener Würstel, ülkede Viyana Sosisi adıyla da alabileceğiniz, geleneksel yiyeceklerden bir diğeri. Bratwurst, Kasekrainer ve Debreziner gibi çeşitleri olan sosisleri, sokak tezgâhlarında, marketlerde ya da salaş restoranlarda görebilirsiniz.

Avusturya’ya çıkartma yaptıktan sonra uğrayabileceğiniz yerlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Avusturya’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin