Avusturya’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 23 Yer

Avusturya şehirlerinin renkli bir yaşamları turistlere merhaba diyor. Dağ zirveleri, berrak suları, sanatsal köşeleri, mimari geleneklerin örneklerini görmek istemez misiniz?

Birçok kişi Avusturya’nın, aslında Avrupa’nın son derece popüler bir tatil ülkesi olduğunu bilmez. Bu yazıda Avusturya’da ne gibi yerler olduğunu öğrenecek ve ideal zaman dilimlerini bulacaksınız. Avusturya’da gezilecek yerler ile sizleri baş başa bırakalım 🙂

Hofburg Sarayı

Hofburg Sarayı

Hofburg, Avusturya’nın başkenti Viyana‘daki İmparatorluk Sarayı’dır. Geçmişte burası Hasburgs kraliyet ailesinin eviydi. Şimdi ise cumhurbaşkanı tarafından kullanılıyor. Bazı bölümleri halka açıktır.

1275’te yapılan sarayda gotik, klasik, barok ve rönesans mimarisi görülüyor. Saraydaki 2.600 oda içinde bazıları İmparatorluk Gümüş Koleksiyonu, Franz Joseph’in kullandığı daire gibi önemli kısımlara ayrılmış.

Krimmler Ache

Krimmler Ache

380 metrelik heybeti ile Avusturya’nın en yüksek şelalesidir. Buraya gelmek için önce deniz seviyesinden 1.076 metre yükseklikte olan Krimml kasabasına gitmek zorundasınız. Muhteşem yürüyüş parkurlarından birini seçip Avusturya açıklarında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Admont Manastırı Kütüphanesi

Admont Manastırı Kütüphanesi

Admont Abbey Kütüphanesi, Benedictine keşişlerinin bulunduğu manastırda yer alıyor. Manastır, Ennis Nehri üzerinde 18. yüzyılda yapılmış.

Bu manastır, bir manastırın sahip olduğu en büyük kütüphane olma unvanını hala elinde bulunduruyor. Admont bölgesindeyseniz kütüphaneyi mutlaka görmelisiniz.

Kütüphane sadece büyüklüğü ve içindeki eserlerle önemli değil. Parlak renklerle dekore edilmiş tavan ve çeşitli süslemeler kütüphaneye bambaşka bir hava katmış.

İspanyol Binicilik Okulu

İspanyol Binicilik Okulu

Viyana’daki İspanyol Binicilik Okulu 16. yüzyılda, Lipizzaner atlarının ülkeye getirilmesiyle açıldı. Günümüzde binicilik şovlarını burada izleyebilirsiniz. 1700’lü yıllardan kalan tarihi yerler turistleri her zaman etkilemiştir.

Getreidegasse 9 Numara

Getreidegasse 9 Numara

Wolfgang Amadeus Mozart, 1756 yılında Salzburg‘da dünyaya geldi. Getreidegasse 9 numaradaki evi müzeye dönüştürülerek anısı yaşatılıyor. Mozart’ın aile hatıraları, müzik aletleri ve tablolarını burada bulabilirsiniz. Salzburg’daki bir meydana Mozart’ın adı verilerek heykeli de yapılmıştır.

Eisriesenwelt

Eisriesenwelt

Salzburg’un hemen dışındaki bu mağara, dünyanın en büyük buz mağarasıdır. 42 kilometre boyunca uzanan mağaranın içi kesinlikle görülmelidir. Rehberler önemli noktaları göstererek detaylı bilgiler veriyor.

İmparator Birinci Maximilian’ın Mezarı

İmparator Birinci Maximilian’ın Mezarı

İmparator Maximilian 1519’da öldükten sonra Innsbruck’taki Hofkirche’de (Mahkeme Kilisesi olarak da bilinir) kusursuza yakın bir şekilde modellendi. Mezarı ise siyah mermerden yapılmış, bronzdan imparator figürü ile kaplı bir lahitten oluşmaktadır. Lahitin çevresinde imparatorun hayatından sahnelenen heykeller gibi çeşitli konulara değinen eserler yer alır.

Schlegeis Gölü

Schlegeis Gölü

Göl, Tirol’daki Zillertal Vadisi’nde bulunmaktadır. Yapay bir göldür ve kış aylarında bile mavinin parlak tonlarına sahiptir. Avusturya’nın ünlü Alplerine tırmanmak isterseniz Schlegeis mevkii gayet uygundur.

Landeszeughaus

Landeszeughaus

Viyana’dan sonra Avusturya’nın en büyük ikinci şehri olan Graz‘da bulunan Landeszeughas, Styrian Armory olarak da bilinir. 1644 yılından kalma yapı, 17. yüzyıldaki silah ve zırh çeşitliliğini sergiliyor. Tarihi araştırmalara ilgi duyan biriyseniz bu kapsamlı ve etkileyici koleksiyonu kaçırmamalısınız.

Melk Manastırı

melk manastırı

Melk Manastırı dünyadaki en iyi Benedictine manastırlarından biridir ve burada Avusturya’nın en etkileyici din adamları yetişmiştir. Portre galerilerine ve ünlü Avusturya hükümdarlarının heykellerine manastır içinde yer verilmiş.

Kitzbüheler Horn

Kitzbüheler Horn

Tirol Bölgesi’nde bulunan Kitzbüheler Horn yaklaşık 2000 metre yüksekliktedir. Avusturya’nın en görkemli zirvelerinden biri olarak bilinir. Zirveye teleferikle gidiliyor. Ya da köyden yürüyebilirsiniz.

Burg Hochosterwitz

Burg Hochosterwitz

St. Veit’in yakınında, yemyeşil bir vadi üzerinde 160 metre yükselen Burg Hochosterwitz‘i göreceksiniz. Orta Çağ’da inşa edilen kale, ülkenin en popüler yerlerinden biri olmuş. Kalenin temeli 860’lı yıllara kadar dayanıyor. 1570’te bazı yerleri değiştirilmiş.

Hallstatt

Hallstatt

Avusturya’nın en güzel Alp kasabalarından biridir. Manzara izlemek içi mükemmel bir yer olduğunu söyleyelim. Mağaralar ve Hallstatt Gölü göze çarpan noktalar. Kış aylarında tekneyle gezebilir veya yaz aylarında gölde yüzebilirsiniz.

National Theater

National Theater

Burgtheater olarak da bilinen National Theater, Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunuyor. İmparator İkinci Joseph tarafından 18. yüzyılda inşa edilmiştir. 4 sahnesi ile Avrupa’nın en ünlü sanatçılarını ağırlamaya devam ediyor.

Maria Saal Kilisesi

Maria Saal Kilisesi

Zolfield kasabasına bakan bir yamacın üzerinde Maria Saal Kilisesi vardır. Burası Avusturya’nın en önemli ibadethanelerinden biri olmasına rağmen mütevazi görünüyor. M.S. 750 yılından kalma kilise Gotik, Barok ve Rönesans mimarisine sahiptir.

Grossglockner Yolu

Grossglockner Yolu

Ünlü Grossglockner Yolu, Bruck’tan Heiligenblut’a kadar uzanıyor. 1935’te yapılan yol, Avrupa’nın en şaşırtıcı dağ geçişlerinden biridir. Alp Vadileri’ni ve yüksek dağları Grossglockner’i kullanabilirsiniz.

Klagenfurt

Klagenfurt

Klagenfurt, Avusturya’nın Carinthia eyaletinin başkentidir. Yaklaşık 99 bin nüfusu ile ülkenin en kalabalık altıncı kentidir. Çıplak gözle göreceğiniz göl ve dağ manzaraları hayatınıza güzel bir anı bırakacak.

Klosterneuburg Manastırı

Klosterneuburg Manastırı

Klosterneuburg Manastırı, Üçüncü Leopold’ün mezarı ve Aziz Leopold Şapeli’nin bulunduğu yerdir. Verdun Sunağı Orta Çağ’dan kalma bir yapı olarak dikkat çeker. 12. yüzyılda çizilen, İncil’deki sahneleri gösteren 51 panel manastırı daha da önemli yapıyor.

Gurk Katedrali

Gurk Katedrali

1200’den günümüze ulaşmayı başaran katedral, yoksullara sadaka dağıtan bir soylu olarak bilinen Aziz Hemma’nın evidir. İkiz kulelerin soğan şeklindeki kubbeleri şaşırtıcı bir mimari örneğidir.

Katedral ayrıca Saint Christopher’ın ünlü portresi “Bakire’nin Ölümü ve Hazreti Meryem’in Göğe Kabulü” gibi yağlı boya tablolara da sahiptir.

Franz-Josefs-Höhe

Franz-Josefs-Höhe

Hohe Tauern Dağları’nın 2.422 metresinde bulunan Franz-Josefs-Höhe’nin evidir. Avusturya’nın en iyi panoramik manzarasını burada izleyebilirsiniz. Bu noktadan ülkenin en yüksek dağı Grossglockner’i de görebilirsiniz. Ziyaretçilere daha fazla bilgi veren sergilere uğrayıp merakınızı giderme şansınız da var.

Kuzey Bohemya Ormanı

Kuzey Bohemya Ormanı

Avusturya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile doğal bir sınır oluşturuyor. Yürüyüş parkurları, kayak pistleri gibi yerler ormanın içinde bulunur. Bohemya Ormanı pek turist çekmediği için, herkesin tercih etmediği topraklara gelip maceraya atılabilirsiniz.

Alpenzoo

Alpenzoo

150 türden 2000 hayvan Alpenzoo’da koruma altına alınmış. Yaşamı ve türü tehlike altında olan hayvanlar Alpenzoo sınırlarında biraz olsun rahat ediyor. Dünyanın en büyük su akvaryumu da buradadır.

Linz Kalesi

linz kalesi

Linz Şatosu ya da Linz Kalesi 9. yüzyıldan kalma bir yapıdır. Yüzyıllar boyunca onarılan kale yeniden inşa edilmiştir. Şu anki görüntü 16. yüzyıla ait. Kaleyi gezebilmenin yanı sıra, sanat eseri barındıran ve Roma-Orta Çağ dönemlerinden kalma silah, zırh gibi tarihi koleksiyonlardan oluşan Schlossmuseum’u keşfedebilirsiniz.

Arlberg

Arlberg

Avusturya kayak merkezleri ile tanınan bir yerdir. Bunlar içinde en popüleri de Arlberg’dir. Her seviyede profesyonel ve acemi kayakçı Arlberg’de kendilerine göre pist bulacaktır.

Bad Gastein

Bad Gastein

Ülkenin en güzel kaçış noktalarından biri olan Bad Gastein, deniz seviyesinden yaklaşık bin metre yükseklikte. Temiz orman havası, yemyeşil ortam isterseniz burayı aklınızda bulundurun.

“Avusturya’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 23 Yer” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin