Avrupa’da Görülmesi Gereken 20 Harika Kale

Tarih boyunca medeniyetler varlıklarını koruyabilmek adına birçok kale inşa etmiştir. Bu kaleler savaş anında bölgenin korunması noktasında kritik öneme sahip olmuştur.

Yüzyıllar öncesinden günümüze ayakta kalmayı başarabilmiş kaleler, günümüzde turistler tarafından en çok ziyaret edilen noktaların başında geliyor. Ziyaretçiler gerek kalenin mimari özellikleri gerekse geçmiş kalenin yaşadığı savaşları göz önünde bulundurunca hayranlıklarını gizleyemiyor.

Avrupa’da Görülmesi Gereken 20 Harika Kale

1. Bled Kalesi, Slovenya

Bled Kalesi

1011 yılında inşa edildiği belirtilen Bled Kalesi, Bled’e gelenlerin mutlaka uğradığı yerlerden biri. Kalede hem görsel şölenlere şahitlik edebiliyor hem de müzedeki eskiden kalma eserleri inceleyebiliyorsunuz.

2. Bodiam Kalesi, İngiltere

Bodiam Kalesi

Adeta bir ada görünümüne sahip Bodiam Kalesi, 1385 yılında süregelen yüzyıl savaşları esnasında Fransız askerlerden korunmak amacıyla yapılmıştır.

3. Bran Kalesi, Romanya

Bran Kalesi

Kont Dracula‘nın Kalesi olarak anılan Bran Kalesi, tarih kitaplarında sıkça rastladığımız Kazıklı Voyvoda’nın yaşadığı kale olarak bilinmektedir. Kalenin içinde geçmişe ait pek bir şey kalmasa da gösterişli yapısını hala koruduğunu söyleyebiliriz.

4. Château de Chillon Kalesi, İsviçre

Château de Chillon Kalesi

Leman Gölü’nün güneyinde yer alan şato, Montreux’a 3 km mesafede yer alıyor. Şatonun 11. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor.

5. Eilean Donan Kalesi, İskoçya

Eilean Donan Kalesi

Ufak bir ada üzerine kurulu olan kaleye ulaşım taş bir köprü üzerinden sağlanıyor. Kalenin göl üzerindeki yansıması ise muazzam bir görüntü sunuyor.

6. Guaita Kalesi, San Marino

Guaita Kalesi

1970 yılına kadar bir hapishane olarak kullanılan kale şu anda müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Kale, Titan Dağı‘nda bulunuyor.

7. Hochosterwitz Kalesi, Avusturya

Hochosterwitz Kalesi

Dolomite Kayası üzerine inşa edilen kale, Orta Çağ’da inşa edilmiş ilk kalelerden kabul edilir. Kalenin inşasının 860 yıllarına dayandığı tahmin ediliyor.

8. Hohenschwangau Kalesi, Almanya

Hohenschwangau Kalesi

Kale, Almanya’nın Fussen bölgesinde yer alıyor. Kale “Eski Saray” olarak da adlandırılıyor.

9. Kilchurn Kalesi, İskoçya

Kilchurn Kalesi

1400’lü yıllarda inşa edilen ve muhteşem bir manzaraya sahip olan kale, 1700’lü yıllarda terk edilmiştir.

10. Hohenzollern Kalesi, Almanya

Hohenzollern Kalesi

1850’li yıllarda Prusya Hükümdarlığı tarafından kullanılan kale, etrafındaki sıcak su kaynaklarının oluşturduğu atmosfer sayesinde çok daha büyüleyici görünüyor. Şato, 855 metrelik bir dağın tepesinde heybetli bir şekilde ziyaretçilerini selamlıyor.

11. Kırlangıç ​​Yuvası Kalesi, Kırım

Kırlangıç ​​Yuvası Kalesi

“Aşk Kalesi” olarak da bilinen kale, bir Rus general tarafından Ay Todor Burnu’nda bir uçurumun kenarına yaptırıldı. Ahşap olarak yaptırılan kale son halini 1912 yılında aldı.

12. Lichtenstein Kalesi, Almanya

Lichtenstein Kalesi

Stuttgart şehrinde bulunan şato adeta peri masallarından çıkmış izlenimi uyandırıyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler geçmişi 13. yüzyıla dayanan bu şatoyu mutlaka ziyaret ediyor.

13. Methoni Kalesi, Yunanistan

Methoni Kalesi

Osmanlı döneminde tarihi Mora Yarımadası’nı korumak adına yapılan kale, denize hakim bir noktada bulunuyor. Günümüzde hala kalenin büyük bir bölümünün ayakta olduğunu söyleyebiliriz.

14. Mont Saint-Michel Kalesi, Fransa

Mont Saint-Michel Kalesi

Bir ada üzerine kurulu hem bir şehir, hem bir kale hem de bir manastır olan bu masalsı diyara hayran kalacaksınız.

15. Neuschwanstein Kalesi, Almanya

Neuschwanstein Kalesi

Munih şehrinde bulunan şato 19. yüzyılda II. Ludwig tarafından inşa edilmiştir. Şatonun mimarisinde neoroman ve gotik tarzlarının izlerine rastlamak mümkün.

16. Reichsburg Cochem Kalesi, Almanya

Reichsburg Cochem Kalesi

Yürüyerek ve arabayla çıkılabilen şato görenleri adeta büyülüyor. Ancak turistler tarafından yoğun ilgi gördüğü için biraz kalabalıktan sıkılabilirsiniz.

17. Rock of Cashel Kalesi, İrlanda

Rock of Cashel Kalesi

1100 yılından bu yana ayakta durmaya çalışan kale içinde mezarlar ve ibadet yerleri de bulunuyor. Kalenin bulunduğu noktadan manzara ise büyüleyici.

18. San Servando Kalesi, İspanya

San Servando

Orta Çağ’dan kalma San Servando Kalesi bütün ihtişamıyla ziyaretçilerini selamlıyor.

19. Stalker Kalesi, İskoçya

Stalker Kalesi

1320 yılında inşa edildiği tahmin edilen kale birçok defa el değiştirmiş ve birçok onarımdan geçerek bugüne kadar gelmeyi başarmıştır. Kale İskoçya’nın batısındaki Linnhe Gölü‘nde bulunuyor.

20. Vyborg Kalesi, Rusya

Vyborg Kalesi

İsveçliler tarafından yapılan kale, 1891-1894 yılları arasında büyük bir restorasyondan geçirilerek bu günkü halini almıştır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin