Atlanta’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 20 Yer

ABD’nin Georgia eyaletinin en büyük şehri olan Atlanta, aynı zamanda eyaletin başkentidir. İç Savaş sonrası kendini hızla toparlayan şehir, ulusal ticaret merkezi konumunda.

Amerika gezisi için Atlanta iyi seçimlerden biri. Heyecan verici bir takım aktivite, turistik mekanlar, yerel yemekler, dönemine göre büyük festivaller sizleri bekliyor. Düzenli bir gezi için plan oluşturuyorsanız Atlanta’da gezilecek yerler listemizden yardım alabilirsiniz.

Georgia Akvaryumu

Georgia Akvaryumu

Bir zamanlar dünyanın en büyük akvaryumuydu. Şimdi de pek hafife alınacak gibi değil. 500 türden toplam 100.000 canlıya ev sahipliği yapıyor. Akvaryum altı bölüme ayrılmış. Balık türleri de özelliklerine göre bu bölümlere dağıtılmış. Övgülerle anlatılan Georgia Akvaryumu ilk duraklarınız arasında olmalı.

The Fox Theater

The Fox Theater

Karışık bir hikayesi vardır. 1929’da inşa edilen bina başlangıçta tapınak olarak düşünülüyordu. Daha sonra bir süre için film seti olarak kullanıldı. 1970’lerde film sektöründe kötü gidişat baş gösterince The Fox Theater’ın yıkılması gündeme geldi. Tarihi anıt olarak görülen yapının korunması için kampanyalar yapılmış ve olumlu sonuç alınmış.

Böylece The Fox Theater restorasyonlardan geçerek Atlanta’daki en iyi canlı eğlence mekanı oldu. Bir yandan film çekimleri de devam ediyor.

Coca Cola Dünyası

Coca Cola Dünyası

Coca Cola’nın sırrı nedir? Şirket bunu yıllar boyunca korumayı başardı. Belki de böyle bir sır yok, sadece pazarlama hilesinden ibaret. Atlanta’daki Coca Cola Dünyası’nda bu soruların cevabını kendiniz araştırabilirsiniz 🙂

Buranın içinde Coca Cola’nın meşhur kutup ayısı, gizli formülün kasası, kilometre taşları, şişe işlemleri, pop-kültür galerisi, televizyon reklamları ve mağaza bulunuyor.

Buraya her yıl bir milyondan fazla ziyaretçi gelmekte. Atlanta’ya gelmişken siz de Coca Cola Dünyası’na uğramalısınız.

Atlanta Botanik Bahçesi

Atlanta Botanik Bahçesi

Botanik bahçesi Atlanta’nın en çok gurur duyduğu ve sevindiği olay. 1996’da kurulan bahçeler yavaş yavaş genişlemiş, büyümüş ve bugünlere gelmiş. Japon Bahçesi, Gül Bahçesi, Storza Ağaçları, Çocuk Bahçesi, Orkide Merkezi ve Fuqua Seralığı gibi bölümleri vardır.

Botanik bahçesinin benimsediği beş ilke herkesin takdirini topluyor. Bahçe geliştirme, su tasarrufu, enerji verimliliği, kaliteli malzeme seçimi ve iç mekanı güzelleştirme ilkeleri Atlanta’nın çevreci özelliğini öne çıkarıyor.

Centennial Olympic Parkı

Centennial Olympic Parkı

Mıknatıs gibi park desek yeridir 🙂 Centennial Olimpiyatları için alt yapının bir parçası olarak inşa edildi. Türlü aktiviteler için olimpik parkına gelen yüzlerce insan var. Coca Cola Dünyası, Georgia Akvaryumu ve Atlanta Çocuk Müzesi’ne yakın olduğundan dolayı yol üzerinden geçerken uğrayabilirsiniz.

Piedmont Parkı

Piedmont Park

Beton yığınlarından sıkıldıysanız Piedmont Parkı ilaç gibi gelecek. Doğa ile temasta bulunmak isterseniz hemen bu parkı hatırlayın. Parkın içinde düğün mekanı, piknik bölümü, spor merkezi, oyun alanı gibi yerler de var. Eğer festival döneminde bu taraflardaysanız Piedmont’ta kesin en az bir festival organize ediliyordur.

Martin Luther King Jr. Ulusal Tarihi Sit Alanı

Martin Luther King Jr. Ulusal Tarihi Sit Alanı

Birçok tarihi önemi olan yer, Martin Luther King Jr. Ulusal Tarihi Sit Alanı’nda yer alır. 1980’de kurulan alanda Martin Luther’in çocukluk anılarını geçirdiği yerleri görme şansı bulacaksınız. “I have a dream” sözünün vücut bulduğu sit alanında mutlaka yeni şeyler keşfedeceksiniz.

Atlanta Tarih Merkezi

Atlanta Tarih Merkezi

Zengin bir mirasa sahiptir. Altısı daimi olmak üzere on iki sergi var. Amerikan tarihinin derinliklerine inen koleksiyonlar büyük bir geçmişi sizlere sunuyor.

Fernbank Doğal Tarih Müzesi

Fernbank Doğal Tarih Müzesi

Bir çocuk olduğunuzu düşünün ve buradan içeri girdiğinizi hayal edin. Gördüğünüz ilk şey 37 metrelik bir dinozorun iskeleti olacak. Karada yaşayan en büyük canlı karşısında neler hissedersiniz?

Etkileyici IMAX filmlerinin gösterimlerini müze içerisinde salonlarda izleyebilirsiniz. Bununla beraber çocuklar için hem eğlendirici hem öğretici etkinlikler oluyor. Fantastik bir dünya için Fernbank Müzesi müthiş çekici bir yer.

CNN Stüdyoları

CNN Stüdyoları

CNN stüdyosunu merak ediyorsanız turlar eşliğinde geziye katılabilirsiniz. Kontrol odasını, HD Studio 7’yi, HLN ve CNN haber merkezlerini Atlanta’da görme şansınız var. Yoğunluğa bağlı olarak gezi süreleri uzayabilir veya sıra bekleyebilirsiniz.

Atlanta Hayvanat Bahçesi

Atlanta Hayvanat Bahçesi

Büyük hayvanat bahçesinde goril, orangutan, panda gibi hayvanlar yaşıyor. Eskiden pek beğenilmeyen hayvanat bahçesi son 20 yılda büyük işler yaparak Atlanta’da var olduğunu hissettirdi. Hayvanat bahçesinde binlerce canlıyı besleyebilir ve iletişim kurabilirsiniz.

Michael C. Carlos Müzesi

Michael C. Carlos Müzesi

Müze hala genişlemeye devam ediyor. Mısır, Yunanistan, Roma, Yakın Doğu, Afrika ve Antik Amerika’nın değerli koleksiyonları burada toplanmış. Eski Mısır’dan gelen insan ve hayvan mumyaları, Roma İmparatoru Tiberius’un en iyi portresi, Terpsichore tasviri ve başsız Venüs heykeli ilgi çeken eserlerden. Eğer tarih tutkunu biriyseniz her sergiye ilgi göstereceğinizden eminiz 🙂

Atlanta Cyclorama ve İç Savaş Müzesi

Atlanta Cyclorama ve İç Savaş Müzesi

Etrafınızda panoramik düzende tasvir edilen iç savaş sahneleri göreceksiniz. Savaş sırasında Atlanta’da yaşanan mücadeleler yağlı boya tablosuna aktarılmış. Bu tablo 120 yaşında ve dünyanın en büyük yağlı boya tabloları arasında.

Tablo eski olduğu için yıllardır düzenli olarak bakımı yapılıyor. 20 dakikalık belgeselde bakım sürecinde neler yaşandığını izleyebilirsiniz. Müzeyi ziyaret edenler yağlı boya tablosunun çok etkileyici olduğunu söylüyor.

Woodruff Sanat Merkezi

Woodruff Sanat Merkezi

Ülkenin en ilginç sanat kurumlarından biridir ve trajik hikayesi vardır. 1962’de Atlanta’nın “Art and Civic Community” liderlerini taşıyan uçak düştü. Hayatını kaybedenlerin anısına Atlanta Sanat Okulu, Atlanta Senfoni Orkestrası ve Yüksek Sanatlar Müzesi olmak üzere 3 kurum barındıracak bir anıt merkezi inşa edildi.

1970’te Alliance Theater ve 2005’te Young Audience binaya eklendi. Woodruff’ta her yıl en az 3300 performans sergileniyor.

Jimmy Carter Kütüphanesi ve Müzesi

Jimmy Carter Kütüphanesi ve Müzesi

Başkan Carteri Atlanta için birçok şey yapmış ve Atlantalılar da O’nun anısına kütüphane ve müze projesini hayata geçirmiş. Carter’ın Nobel Barış Ödülü, Oval Ofis’in kopyası, 27 milyon sayfalık belge, 500 bin fotoğraf, 40 bin nesne ve Carter ailesinin hayatına dair her şey bu müzede yer alıyor.

Ulusal Arşiv ve Kayıtlar Yönetimi’nin idaresinde bulunan müzede, sergilenen materyaller zaman zaman değiştiği için bir sonraki gelişinizde farklı şeyler görebilirsiniz. Bundan dolayı müzenin ziyaretçisi hiç azalmıyor.

Oakland Mezarlığı

Oakland Mezarlığı

Atlanta Belediye başkanlarının 16’sı buraya gömülüdür. Aslında burası bir park içinde. Victoria mimarisinin hakim olduğu park şehir merkezinden çok uzakta değil.

Oakland Mezarlığı ve park alanı sandığınızdan daha kapsamlı tarihi bir yer olduğu için rehber tutarak gezmenizde fayda var.

Stone Mountain Park

Stone Mountain Park

Atlanta, böylesine doğal bir yere sahip olduğu için kendini şanslı sayabilir. Bir zamanlar Ku Klux Klan’ına ait olan parkı 1958’de hükümet aldı. Burada doğal oluşumla meydana gelen yerleri görebilir ve çok sayıda etkinliklerden bazılarına katılma şansı elde edebilirsiniz.

Chastain Park Amphitheater

Chastain Park Amphitheater

Şehrin en büyük parkının içinde yer alan bu müzik mekanı son derece popülerdir. Santana, Sting, Peter Frampton, Paul Simon gibi ünlü isimler burada sahne almıştı.

Atlanta’da bulunduğunuz tarihlerde Chastain Park’ta bir konser izlemek isterseniz hemen bilet almalısınız. Çoğu konser kapalı gişe oluyor. Organizasyon ekibi ise Atlanta Senfoni Orestrası ile iş birliği yapan Live Nation.

Apex Müzesi

Apex Müzesi

Sweet Auburn District’te bulunan müze eşsizdir. Dolayısıyla keşfedilecek bir sürü şey var. Burası son yıllarda siyah insanların bakış açısını ele almaya başladı. “Afro-Amerikan Panoramik Deneyimi” (African American Panoramic Experience) ya da kısaca “APEX” Afrika’dan Amerika’ya gelenlerin tarihçesini anlatıyor.

Philips Arena

Philips Arena

Sporseverler, özelikle basketbol aşıkları burada çok keyifli zaman geçirecek. Önemli basketbol karşılaşmalarının oynandığı salon, Atlanta Hawk’ın evi. Salonda biletli olarak en fazla 19.050 kişi bulunabilir. Her zaman ziyarete açık olmadığı için gezinizi basketbol karşılaşmasına denk getirip daha da keyif alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin