Atina Alışveriş Rehberi

Komşu ülkenin başkenti Atina, yaşanan ekonomik krize rağmen ziyaretçilerine sunduğu alışveriş olanakları ile keyifli bir tatil geçirme şansı sunuyor. 

Evet, şehirde ekonomik krizin etkilerini kapalı dükkanlara bakarak anlamak mümkün ancak pek çok mağaza ve alışveriş merkezi ile Atina’nın alışveriş tutkunlarını memnun edeceğini söyleyebiliriz. Hazırladığımız Atina alışveriş rehberi ile şehirde keyifle alışveriş yapabileceğiniz yerleri listeledik.

Şehre geldiğinizde nereleri görmeniz gerektiği konusunda fikir edinmek istiyorsanız Atina gezilecek yerler yazımıza göz atabilir ve şehirdeki gezinizi planlayabilirsiniz. 

Atina Alışveriş Rehberi

Atina uygun fiyatlı alışveriş olanağı ile turistleri memnun eden keyifli bir şehir ancak buradan sevdikleriniz için alacağınız hediyeler onları biraz şaşırtabilir. Yunan kültürüyle Türk kültürü birbirine çok benzediği için hediyelik eşyalar da birbirine benzemektedir.

Şehirden ayrılırken seramikten hediyelikler, deri eşyalar, zeyinyağı, uzo, nazar boncuğu, takı gibi hediyelikler en çok ilgi görenlerden. Ancak siz üzerinde Atina’ya dair bir yazı vs. olmasını tercih ederseniz ve uygun fiyatlı olsun derseniz magnetleri düşünebilirsiniz.

Şehre geldiğinizde yanınızda yeterli miktarda Euro olduğundan emin olmalısınız çünkü pek çok yerde kredi kartı geçmiyor ve bu durumda alışveriş keyfiniz yarıda kesilebilir. Alışveriş esnasında para üstünü de iyice kontrol ederek paranın sahte olmadığından emin olmanızı öneriyoruz.

Atina’da Nerede Alışveriş Yapılır

Mc Arthur Outlet

Mc Arthur Outlet

Pek çok dünyaca ünlü markanın bulunduğu bu açık hava alışveriş merkezinde içinizdeki alışveriş canavarını ortaya çıkarabilirsiniz 🙂 Burada uygun fiyatlı pek çok ürünü bulabilirsiniz. Bunun dışında Athenian Capitol, Athens Heart, Athens Metro Hall da şehirde uğrayabileceğiniz AVM’ler arasında bulunuyor.

Butik Alışveriş Bölgeleri

Halandri

Eğer büyük alışveriş merkezleri ilginizi çekmiyorsa şehirdeki caddeleri hedefinize alabilirsiniz. Kifissia, Halandri, Glyfada gibi bölgeler özellikle tasarım mağazaları ile daha özel bir şeyler arayanların mutlaka göz ataması gereken yerlerden.

Bit Pazarı

Ifestou

Pazar günleri Monastiraki bölgesinin Ifestou ve Astiggos sokaklarında kurulan bit pazarı şehrin en kalabalık yerlerinden biri. Birbirinden farklı eşyaların bulunabildiği pazar hem alışveriş için hem fotoğraf çekip gezmek için oldukça keyifli yerlerin başında geliyor.

Syntagma Meydanı

Syntagma Meydanı

Meydanda pek çok ünlü markanın mağazalarını bulabilirsiniz. Özellikle trafiğe kapalı olan Ermou Caddesi alışveriş tutkunlarını hayli memnun edecek bir yer.

Kolonaki ve Plaka

Plaka

Bu bölgeler aşırı yüksek fiyatlarıyla biliniyor ve alışveriş yapmaktan ziyade gezmek için tercih edebileceğiniz yerler. Tabi ki paranız bolsa ve illa buradan alışveriş yapmak isterseniz ona bir şey diyemeyiz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin