Astana’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Şehir Yemeği

Kazakistan’ın başkenti Astana’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Orta Asya’nın güzel şehirlerinden Astana, geleneklerimiz ve kültürümüzden çok fazla şey bulabileceğiniz bir yer. Şehir sokaklarında dolaşırken kendi coğrafyanızdan izler ve yaşanmışlıklar görebilirsiniz. “ Astana’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda ise şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik.

1- Bavursak

Bavursak, Astana

Bir diğer adı Çelpek olan, bizim pişilerimize benzeyen Bavursak, Kazakistan genelinde özel günlerin bir numaralı ikramı sayılıyor. Astana’da ne yenir düşüncesini ortadan kaldıran kızarmış hamurdan yapılan bu geleneksel lezzet, size hiç yabancı gelmeyecek. Bavursakları sade olarak ya da reçel ve peynir sürerek deneyebilirsiniz.

2- Beshbarmak

Beshbarmak, Astana

Ülkenin simgesel besinlerinden at eti ve yufkadan yapılan Beşparmak, adını yeme şeklinden alıyor. Çünkü Kazak halkı bu yemeği elleriyle yiyor. Çeşitli sebzelerle lezzetlendirilen yemekle başkent Astana’daki restoranlarda ya da konuk olduğunuz evlerin sofralarında karşılaşabilirsiniz.

3- Havyar

Havyar, Astana

Yalnız Astana için değil tüm ülkenin favori yiyeceği olan Havyarı, fiyat açısından çok makul olmasa da, deneyebileceğiniz yerler bulabilirsiniz.

4- Lagman

Lagman, Astana

Patates, biber, havuç gibi sebzeleri bir araya getiren Lagman, et ve erişte ile renklendiriliyor. Kazak usulü noodle olarak adlandırabileceğimiz lagman, Astana’da ne yenir endişesine son veriyor. Komşu ülkelerle beraber Kazak halkı için önemli bir lezzet olan bu yemeği birçok restoranda deneyebilirsiniz.

5- Plov

Plov, Astana

Plov, şehirde doyasıya yiyebileceğiniz ve Türk mutfağından da aşina olduğunuz bir Kazak yemeği. Genel olarak etle servis edilen bir pirinç pilavı olan bu yemeğin, sebzeli çeşitlerini de bulabilirsiniz. Geziniz esnasında enerji depolamak için en iyi ve lezzetli yöntem.

6-Sorpa

Sorpa, Astana

Kazak çorbası olarak tanımlayabileceğimiz Sorpa, et suyunun kaynatılmasıyla yapılıyor. Genel olarak sığır, deve ve at eti kullanılarak yapılan bu yemeği, hafif bir öğün öncesinde deneyebilirsiniz. Soğuk bir günde içinizi ısıtmakla kalmayıp keyfinizi de yerine getirecek.

7- Pancar Çorbası

Pancar Çorbası, Astana

Orta Asya’dan Doğu Avrupa ülkelerine kadar namı duyulan pancar çorbası, çoğu turistik gezide karşınıza çıkacak başlangıç yemeklerinden biri. Ancak yine de tüm çorba çeşitleri arasında Astana’da ne yenir diye düşünüyorsanız, pancar çorbasını mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

8- Pelmeni

Pelmeni, Astana

Pelmeni, Astana’da ne yenir endişesini ortadan tamamı ile kaldıran çok lezzetli bir mantı çeşidi.. İçerisinde sebzelerden oluşan lezzetli bir harcın yer aldığı pelmeni, Astana marketlerinde paketler halinde satılmakta olup dilerseniz valizlerinize atabilir, dilerseniz de Astana restoranlarında tadabileceğiniz harika bir yemek.

9- At Sütü Kımız

Kımız, Astana

Kazakistan’a kadar gelip de ülkenin milli yöresel içeceği at sütü kımızı içmeden dönmek olmaz.  Mutlaka deneyin deriz!

Şehrin bu güzel yemeklerini yemeden önce güzel bir turla keşif yapmaya ne dersiniz? Önerilerimize göz atmadan yola çıkmayın.

*Astana’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin