Manavgat’ta Gezilecek Yerler: Detaylarıyla 35 Doğa Harikası!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Manavgat Hakkında: Antalya‘nın en büyük ikinci ilçesi olan Manavgat, kuzeyi Toros Dağları ile çevrili harika bir yerleşimdir. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken ilçe, Manavgat Şelalesi ile Türkiye‘de ve hatta yurt dışında oldukça popülerdir. Plajları, eşsiz kumsalları, koyları, çay ve nehirleriyle yaz tatillerinin önemli destinasyonlarından biri olan Manavgat’ta gezip görülecek pek çok yer sizleri bekliyor!

Kaç günde gezilir: Manavgat gezinizi ortalama 2-3 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Tipik Akdeniz ikliminin etkisi altında olan Manavgat, en popüler dönemlerini hiç şüphesiz yaz sezonunda yaşamaktadır. Zira Manavgat, bu dönemde deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir tatil merkezine dönüşmektedir. Özellikle de Haziran ve Temmuz aylarında turist akınına uğrayan ilçe, Eylül veya Mayıs gibi bahar aylarında da ziyaret edilebilir.

Müze Kartı: Manavgat’a özel bir müze kartı bulunmamakla birlikte; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart ve Müzekart+ ile Manavgat’ta da pek çok müzeye veya ören yerlerine indirimli ya da ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Havalimanı/Merkez Ulaşımı: Manavgat’a havayolu üzerinden ulaşım Antalya Havalimanı ile sağlanmaktadır. Antalya Havalimanı’ndan Manavgat’a ulaşmak için HAVAŞ, otobüs ve transfer gibi hizmetler havalimanında mevcuttur. Antalya Havalimanı’nın ulaşım olanaklarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak için Antalya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi’ni okuyabilirsiniz.

Ne Yenir: Tüm Akdeniz coğrafyasında olduğu gibi Manavgat mutfağında da zeytinyağlılar, sebze yemekleri, salatalar, ot kavurmaları ve deniz ürünleri ağırlıktadır. Bundan ötürü Antalya’nın Yöresel Yemekleri | 17 Lezzet başlıklı içeriğimiz Manavgat mutfağı hakkında da fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

*Manavgat’ta Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yerler

1. Merkez Külliye Cami

Merkez Külliye Cami

Burası Neresi? Manavgat’ın simgesel yapılarından biri olan Merkez Külliye Camii, mimari yapısı ve iç dekor süslemeleriyle dikkat çekiyor. 2004 yılında ibadete açılan cami, tüm Akdeniz Bölgesi için önemli bir modeli teşkil ediyor. Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzında inşa edilen Külliye Camii, bir ana kubbe, 4 yarım ay şeklinde kubbe ve 27 adet küçük kubbeden oluşuyor. Caminin kündekâri kapısı bir senelik el işçiliği ile yapılmış olup; çinilerinin büyük kısmı da yine el yapısı taş çinilerden meydana geliyor.

Neden Gitmeliyim? Merkez Külliye Camii’nin, Manavgat Müftülüğü verilerine göre sadece 2010 yılı içinde, Orta Avrupa, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) başta olmak üzere 21 ülkeden 150 bin turist tarafından ziyaret edildiği biliniyor. Dolayısıyla caminin her dinden insana açık olduğunu ve isteyen herkesin bu muhteşem camiyi ziyaret edebileceğini belirtmek gerekiyor.

Cami içerisinde, yabancı turistlerin İslam dini hakkında bilgi alabilmesi için her biri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen; İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca, Felemenkçe ve İtalyanca gibi pek çok dilde Kur’an tercümeleri ve kaynak eserler bulunuyor. Ayrıca cami avlusunda ve içeride İslam’la ilgili 45 dakikalık bilgilendirme yapılıp; abdest alımı ve namaz kılma uygulamalı olarak gösteriliyor.

  • Adres: Örnek, 1517. Sk. 07600 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

2. Side Antik Kenti

Side Antik Kenti

Burası Neresi? Romalıların, Bizanslıların, Selçuklu ve Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü topraklar, günümüzde birçok tarihi eseri bünyesinde barındırıyor. Antalya’nın Manavgat ilçesi de tarihe tanıklık eden yerlerden biri. Manavgat’ta yer alan Side Antik Kenti’nin ortaya çıkış tarihi eski bir Anadolu medeniyeti olan Hititlere dayanıyor. Side sahili manzaralı antik kent, Apollon Tapınağı ve antik şehir kalıntıları ile özellikle gün batımında ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Neden Gitmeliyim? Tarih ve arkeoloji tutkunları tarafından her yıl yoğun bir şekilde ziyaret edilen Side Antik Kenti; kronolojik olarak Hititler, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. Ve bu dönemlerin her birinden kalan izleri taşımaya devam ediyor.

Tapınak açısından oldukça zengin bir varlığa sahip olan kent içerisinde Hristiyanlığa geçmeden evvel; başta Apollon ve Athena olmak üzere Aphrodit, Ares, Asklepios, Hegaia, Kharitler, Demeter, Dionysos, Hermes gibi pek çok tanrıya inanıldığı ve çoğu tanrı için tapınakların inşa edildiği biliniyor.

Lakin Kıbrıs Krallarının saldırıları, Arap akınları, Ceneviz, Venedik ve Rodos korsanlarının saldırıları ve Haçlı Seferleri sırasında yaşanan yağmalar sebebiyle tapınakların çoğundan geriye yalnızca birkaç kalıntı kalmış durumda.

Kaçırmayın! Günümüzde Side Antik Kenti içinde; şehir kapısı, surlar, Zafer Takı, Nymphaeum, sütunlu caddeler, suyolu, Ticaret Agorası, Dionysos Tapınağı, Antik Tiyatro, Agora Hamamı (Side Müzesi), Vespasian Çeşmesi ve Anıtsal Kapı, bazilika, Liman Hamamı, Piskoposluk Sarayı ve Bazilikası, Athena Tapınağı, Apollon Tapınağı, Güney Bazilikası, Devlet Agorası, Büyük Hamam, Vaftizhane ve Philippus Attius Suru yer alıyor.

Pamfilya’nın diğer antik kentlerinde olduğu gibi ana kapıdan başlayıp, iki taraflarında Korint başlıklı sütunlu portiklerin yer aldığı antik cadde boyunca uzanan Side Antik Kenti’ni mutlaka yakından görmelisiniz.

  • Adres: Selimiye Mahallesi, Çağla Sk. 07330 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi (15 Nisan-2 Ekim) 08.30-19.30 | Kış Dönemi (3 Ekim-14 Nisan) 08.30-17.30
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

3. Side Antik Tiyatrosu

side anfi tiyatro

Burası Neresi? Ege ve Akdeniz bölgesinde sıklıkla görmeye alıştığımız amfi tiyatrolardan biri de Manavgat’ta yer alıyor. Barok tarzdaki mimarisiyle Romalılardan kalan Side Antik Tiyatrosu; sadece Antalya’da değil, tüm Anadolu coğrafyasında görebileceğiniz ender yapılardan biri. Side Antik Kenti’nin meydanında, yarımadanın daraldığı kısmında yer alan Side Antik Tiyatrosu, toplamda 20 bin kişilik kapasiteye sahip.

Neden Gitmeliyim? Hangi dönemde inşa edildiği net olarak bilinmese de MÖ 2. yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen tiyatronun, olağanüstü mimarisiyle Anadolu’daki diğer antik kentlere ilham olduğu düşünülüyor. Pamphylia Bölgesi’nde inşa edilen en büyük anıtsal tiyatro olan Side Antik Tiyatrosu, Scene, Oskestra ve Cavea olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Geç İmparatorluk Dönemi’nde gladyatör savaşları ve hayvan dövüşleri gibi etkinliklere ev sahipliği yapan tiyatronun, Bizans Devri’nde bir nevi açık hava kilisesi olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.

Kaçırmayın! Antik tiyatro, günümüzde birçok ünlü sanatçının, müzik gruplarının ve orkestraların,açık hava konserlerine ve çeşitli tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapıyor. Helenistik Dönem ve Roma mimarisinin izlerini taşıyan, hem Antalya’nın hem de Side’nin önemli turizm noktalarından biri olan Side Antik Tiyatrosu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz!

  • Adres: Side, Liman Cd. 07330 Manavgat/Antalya
  • Telefon: 444 6 893
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim) 08.30 – 19.30 | Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan) 08.30 – 17.30
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

4. Apollo Tapınağı

Apollon Tapınağı

Burası Neresi? Manavgat’ın Side ilçesindeki değerli tarihi yapılardan biri olan Apollon Tapınağı, Roma Barışı olarak adlandırılan dönemde inşa edilmiş iki tapınaktan biridir. Tapınağın ithaf edildiği Apollon, Side kentinin baş tanrıları arasında yer almakta olup; Yunan mitolojisinde ışığın, güzelliğin, müziğin, sanatların, güneşin, şiirin ve ateşin tanrısı olarak tasvir ediliyor. Zeus ve Leto’nun oğlu, Artemis’in ikiz kardeşi olan Apollon’un başarılı bir kahin olduğu da yine mitolojiden edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Antik kent içinde, Bizans bazilikasının tam ortası ve antik limanın girişinde yer alan Apollon Tapınağı’nın kuruluşu, M.S. 150 yıllarına kadar dayanıyor. Tapınağın, olası bir düşman saldırısı karşısında kentin tanrılar tarafından korunduğuna dair korku vermek amacıyla yaptırıldığı düşünülüyor. Roma düzeninde ve peripteros planına uygun biçimde dikdörtgen şeklinde inşa edilen Apollon Tapınağı, özellikle üzerinde bulunan Korint başlıklı sütunlarla dikkat çekiyor.

Görülmeye değer bir yapı olan tapınak taşlarının bir kısmı, kentin Hristiyan dinini benimsemesiyle bazilika yapımında kullanılmak üzere sökülmüştür. Lakin sökülen tüm bu taşlarla birlikte 1982-1990 yılları arasında restore edilen Tapınak hem Side hem de Manavgat turizmine kazandırılmıştır. Restorasyon çalışmaları günümüzde halen belirli aralıklara sürdürülmeye devam ediyor.

Kaçırmayın! Apollon Tapınağı’nın konumlandığı yerde Athena Temple (Athena Tapınağı) da bulunuyor. Lakin tapınaktan geriye pek bir şey kalmadığını belirtmek gerekiyor.

  • Adres: Side, Cumhuriyet Blv. No:50, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: 0242 753 10 06
  • Çalışma saatleri: Yaz Dönemi 08.30 – 19.00 | Kış Dönemi 08.00 – 18.00
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

5. Anıtsal Çeşme (Nymphaeum) – Nemorum Çeşmesi

Anıtsal Çeşme (Nymphaeum)

Burası Neresi? Roma Dönemi’nden kalma en görkemli çeşme olma özelliğine sahip olan Anıtsal Çeşme (Nymphaeum), Side Antik Kenti’nin içinde yer alıyor. Anıtsal Çeşme’nin diğer adıyla Nymphaeum, MS 2. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Çeşme şuan iki katlı olsa da esasen üç katlı bir yapı olduğu tahmin ediliyor.

Neden Gitmeliyim? 20 metre yüksekliğe ve 50 metre genişliği sahip olan Nymphaeum, Roma Çeşmesi ve Dokuz Çeşmesi olarak da anılıyor. Çeşmenin su kaynağını Side Antik Kenti’nde bulunan su kemerleri oluşturuyor. Korint başlıklı sütunlar, zarif heykeller ve özgün fresklerle süslenmiş mimari açıdan oldukça estetik bir antik çeşme örneği olan Nymphaeum, kesinlikle yakından incelenmesi gereken yapılardan biri.

Kaçırmayın! Manavgat ilçe merkezinden, haftanın yedi günü, düzenli aralıklarla hareket eden Side otobüsleriyle Anıtsal Çeşme’nin bulunduğu mevkiye ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Side, 07330 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Tyche Tapınağı (Tüke Tapınağı)

Tyche Tapınağı

Burası Neresi? Antalya Side antik kent kazılarından yaklaşık 70 yıl kadar önce Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel tarafından bulunan Tüke (Tyche) Tapınağı, Manavgat’ta Side agorası içinde yer alıyor. Gökyüzü tanrısı Tyche’ye ithafen yaptırılan tapınağın, günümüzden yaklaşık 2 bin yıl kadar önce inşa edildiği düşünülüyor.

Tyche’nin, insanların yaşamlarının nasıl şekilleneceğine, gökyüzündeki yıldızların nasıl hareket edeceğine yön verdiğine inanan Sidelilerin, ona olan bağlılıklarını göstermek, şükranlarını sunmak ve tapınmak adına, günümüzde, görenleri kendisine hayran bırakan bu tapınağı inşa ettikleri tahmin ediliyor.

Neden Gitmeliyim? Side’nin Antik Çağ’dan kalma en önemli tarihi eserlerinin arasında yer alan Tüke Tapınağı, yüksekliği 2 metre olan bir platform üzerinde bulunuyor. Yuvarlak sellanın etrafını süsleyen 6,4 metre boyunda 12 sütunlu bir galeri ile çevrili olan tapınağın üzeri piramidal bir çatı ile örtülüdür. Podyumun üst kısmına, sellanın bulunduğu noktaya 9 basamaklı bir merdiven ile çıkılmaktadır.

Podyumun üzerinde yükselen 24 yivli sütunlar, işlemeli başlıklara sahiptir ve başlıklar işlemeli kemer ile birbirine bağlanmaktadır. Yapının en dikkat çekici özelliği ise çiçeklerle ve kıvrık dal motifleriyle süslü friz aralarıdır. Frizler üzerinde ayrıca Eros olarak bilinen çıplak, kanatlı çocuk figürleriyle çeşitli yaprak ve meyvelerden oluşan girlandlar yer almaktadır.

Girlandların orta boşluklarında ise aralarında Hermes’in de bulunduğu tanrı başlıkları bulunmaktadır. Ayrıca dört parçadan oluşan mermer kubbeler burçlardaki 12 hayvan figürü ile benzetilmektedir. Sözün kısası bu estetik harikası yapıyı Manavgat gezilecek yerler listenize sizler de kesinlikle eklemelisiniz!

  • Adres: Side, Gül Sk. No: 64, 07330 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Müzeler

7. Manavgat Belediyesi Kent Müzesi

Manavgat Belediyesi Kent Müzesi

Burası Neresi? Geçmişi, gelenek ve görenekleri unutmamak, Manavgat’ın köklü tarihinden gelen değerleri yeni nesle aktarmak amacıyla kurulan Manavgat Belediyesi Kent Müzesi, 3 Ağustos 2018 yılında halkın ziyaretine açılmıştır. Bir yıl süren bir çalışma sonucu açılan müze, Eski Hisar Mahallesi ile Örnek Mahallesi’ni birleştiren Rauf Denktaş Yaya Köprüsü’nün altındaki 1200 metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Açık ve kapalı alanlarıyla hizmet veren Manavgat Kent Müzesi’nde, Girit Kültürü, Yörük Kültürü ve Manavgat yerli halk kültürüne dair 3 binden fazla eser sergileniyor. Müzede, kütüphane, yörük çadır bölümü, iki sinevizyon bölümü, zanaat bölümü, tarım bölümü, tarımsal üretim bölümü, gelenek görenek, dokuma ve müzik bölümü, yemek kültürü bölümü, Manavgat’ın doğal zenginlikleri bölümü ve müze kafe olmak üzere toplamda 14 farklı oda bulunuyor.

Kaçırmayın! Manavgat’ın simgesi olarak nitelendirilen Kent Müzesi, hem yerli hem de yabancı turistlerin yöreye dair bilgi alabilecekleri yegane kurum olarak görülüyor. Açıldığı günden bu yana binlerce kişinin ziyaret ettiği Manavgat Belediyesi Kent Müzesi’ni sizler de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Adres: Hisar, Aşağı 4517. Sk. NO: 3-1, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: (0242) 742 10 50
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

8. Ters Villa – Upside Down House

Upside Down House

Burası Neresi? Ters Ev konseptli müzeler, son dönemlerin en popüler müze konseptlerinin başında geliyor. Manavgat’ta da bir türevi yer alan Ters Villa – Upside Down House, 2018 yılında Sorgun beldesinde açılmıştır. Ülkemizdeki en büyük ters ev olma ayrıcalığına sahip olan Upside Down House, kısa bir sürede Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden biri olmuştur.

Müzede, kanepelerden, buz dolabına, çamaşır makinesinden, sandalyelere, duşa kabinden, televizyon ünitesine, yatak odasından mutfak tezgahına kadar aklınıza gelebilecek her şey ters! Esasen halihazırda evin kendisi de ters! Üstelik ters duruşlarına rağmen, bütün makinelerin tıkır tıkır çalışıyor olması da hayli dikkat çekici! Çatısı yerde, kapısı havada duran Upside Down House, Türkçesiyle Ters Villa’nın ortaya çıkışına dair ilginç ve eğlenceli bir hikaye anlatılıyor.

Bir Hikaye!

Çok uzun zamandır çocuklarıyla birlikte bahçeli, müstakil bir villada yaşama hayali kuran ve bunun için çabalayan bir Ters ailesi varmış. Bu ailenin her işi ters gittiği için ‘Ters Ailesi’ olarak anılırlarmış. Yıllarca para biriktiren aile, sonunda kendilerine müstakil bir villa yapacak kadar birikim yapmayı başarmışlar. Villanın yapılacağı yer olarak, doğup büyükleri Antalya’nın Manavgat ilçesinde karar kılıp; buradan güzel bir arsa satın almışlar. Sonrasın evin inşası için bir müteahhit ve bir mimarla anlaşan aile, istedikleri gibi bir proje çizmesi için mimara bütün beklentilerini söylemişler.

Bunun üzerine güzel bir proje çizen mimar hemen işe koyulmuş. Mimarın işçiliğine sonsuz güven duyan aile tüm işi ona bırakıp, yaz tatiline çıkmışlar. Evin inşası beklenenden arken bittiği için mimar Ters ailesini aramış ve onlara her şeyin hazır olduğunu, eşyaların bile yerleştirdiğini söylemiş. Müjdeli haber üzerine müthiş bir sevinç ve heyecanla evlerine doğru yola koyulan aile, evlerinin önünde mimarla buluşmuş. Lakin Ters Ailesi, evi görünce şaşkına dönmüş. Dilleri tutulmuş. Zira evin çatısı aşağıda, zemini yukarıda olup; tavanla taban yer değiştirmişti!

Gördükleri manzara karşısında donup kalan Ters Ailesi, içeride de durumun aynı olduğunu, halıların, masaların, koltukların ve türlü eşyanın ters olduğunu görünce şaşkınlıkları daha da artmış. Mimarın böyle bir şeyi nasıl yaptığını anlayamayan Ters Ailesi sonunda işin aslını öğrenmiş. Meğerse evin inşa aşamasına geçince, mimarı zehirli bir örümcek ısırmış ve mimar bir tür örümcek adama dönüşmüş; böyle olunca, mimarın ters düz algısı değişmiş ve tepe taklak bir villa ortaya çıkmış. Sonrasında, Ters ailesi, oturamayacakları bu evi yıkmak yerine, müzeye çevirmeye karar verip; adını da Ters Villa koymuşlar.

Kaçırmayın! Ters Villa ziyaretinizde yanınıza telefon ya da fotoğraf makinesi almayı unutmayın! Çünkü hayli tuhaf manzaralarla karşılaşacağınız bu evde ilginç ve heyecan verici fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Velhasıl Ters Villa’yı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Adres: Sorgun, 8090. Sk. No: 8, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: 0530 400 83 07
  • Çalışma saatleri: Hafta sonu 10.00 – 19.00 | Hafta içi 10.00 – 18.00
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

9. Özel Yörük Müzesi

Özel Yörük Müzesi

Burası Neresi? Manavgat’ın Side ilçesinin 11 kilometre güneybatısında, Evren Mahallesi, Küme Evleri mevkiinde yer alan Özel Yörük Müzesi, Antalya’nın önemli kültürel değeri olan Yörük kültürünü yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve turistlere tanıtmak amacıyla hizmet veriyor. Yörük kültürünü, geleneklerini, örf ve adetlerini birbirinden özel parçalarla yansıtan Özel Yörük Müzesi; açık hava sergi alanı, iki kapalı sergi galerisi, üç Yörük çadırı, bir konferans salonu, bir eser deposu ve bir atölye ile birlikte 4 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor.

Neden Gitmeliyim? Özel Yörük Müzesi, Yörük kültürünün, örf ve adetlerinin izlerini taşıyan 1000’e yakın etnoğrafik nitelikteki esere ev sahipliği yapıyor. Müzede, Yörüklerde Sosyal Hayat, Hayvancılık, Tarım, Dokumacılık ve El Sanatları gibi uğraşlar ve mutfak kültürü gibi unsurlar başarılı bir şekilde yansıtılıyor. Ziyaretçilerin en dikkatini çeken parçalar ise tarım işlerinde kullanılan aletler oluyor.

Ayrıca müzenin açık hava sergi alanında 3 farklı tipte Yörük çadırı bulunuyor. Bunun yanı sıra yine müze bahçesinde, açık hava sergisini daha anlaşılır kılmak için heykeller ve cansız mankenlerle yapılan çeşitli canlandırmalar yer alıyor. Özel Yörük Müzesi, yerel halktan gelen her türlü eser bağışını kabul ettiği için sergi alanını her yıl daha da genişletiyor.

  • Adres: Evren Mahallesi, Küme Evleri, No: 8, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: (0242) 747 60 20
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.30 *Her gün açık
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

10. Side Arkeoloji Müzesi

Side Arkeoloji Müzesi

Burası neresi? Side Arkeoloji Müzesi içinde ağırlıklı olarak 20. yüzyılın ortalarında Side ve çevresinde gerçekleştirilen kazılarda bulunan eserleri görmek mümkün olmaktadır. Sergide Yunan, Bizans ve Roma dönemlerine ait sikke koleksiyonu büyük ilgi görmektedir. Bunun yanı sıra Roma ve Antik Yunan dönemlerine ait heykeller ve lahitler, tarihin farklı dönemlerine ait silahlar, mücevher ve mutfak eşya koleksiyonları da görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? 1960’lı yıllarda restorasyon çalışmalarıyla yenilenen Antik bir Roma hamamında bulunan Side Arkeoloji Müzesi, bizce Manavgat’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

  • Adres: Side, Liman Cd., 07330 Manavgat/Antalya
  • Telefon: (0242) 753 10 06
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-19.45
  • Yol tarifi al >

– Tatil Beldeleri

11. Side

Side

Burası Neresi? Manavgat ilçesine bağlı popüler bir tatil beldesi olan Side, Antalya’da yaz tatili için en sıklıkla tercih edilen yerlerin başında geliyor. Zira normal şartlarda 14.115 nüfusa sahip olan Side’de bu oran yaz sezonu boyunca ikiye ve hatta üçe katlanıyor. Side, yaz turizmindeki değerinin yanı sıra, dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak, tarih, kültür ve arkeolojik bakımdan zengin bir çeşitliliği içerisinde barındırıyor. Dolayısıyla Manavgat’ın en renkli yerlerinden birinin Side olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Neden Gitmeliyim? Gezip görülecek pek çok noktaya ev sahipliği yapan Side’yi gezmek için 2 gün yeterli olacaktır. Side Antik Kenti, Apollon Tapınağı, Side Limanı ve Vespasianus Çeşmesi gibi birbirinden güzel pek çok turistik yerle ve de Side ile ilgili daha fazla bilgi almak için ”Side Tarihi Yerler | 16 Eşsiz Tarihi Yer ve Side’de Gezilecek Yerler Listesi: En Güzel 36 Yeri Keşfet!” başlıklı yazılarımızı mutlaka okuyun!

”Peki, Side’ye ne zaman gitmeliyim?” diye merak ediyorsanız: Bu şirin beldeyi ziyaret için en uygun zaman kuşkusuz yaz mevsimidir. Özellikle Haziran ve Temmuz aylarında yoğun turist akınına uğrayan beldeyi, Eylül veya Mayıs gibi bahar aylarında da ziyaret edebilirsiniz. Konaklamayı düşünürseniz, beldede bulunan otel, pansiyon, apart otel, bungalov ve kamping gibi konaklama tesislerinden yararlanabilirsiniz.

Kaçırmayın! Side’ye gelmişken yöresel lezzetlerin tadına bakmadan dönmek olmaz! Zeytinyağlılar, salatalar, sebze yemekleri, ot kavurmaları ve deniz ürünlerinin ağırlıkta olduğu Side mutfağına bayılacağınızdan emin olabilirsiniz. Antalya’nın Yöresel Yemekleri | 17 Lezzet başlıklı içeriğimiz, Side mutfağı hakkında da ipucu almanızı ve fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

– Plajlar

12. Boğaz Plajı (Boğaz Beach)

Boğaz Plajı

 

Burası Neresi? Manavgat Çayı ile Akdeniz’in muhteşem buluşmasına tanıklık etmek istiyorsanız kesinlikle Boğaz Plajı’nı ziyaret etmelisiniz. Mavinin bir renkten daha fazlası olduğunu keşfedeceğiniz plaj, düşünülenin aksine oldukça sakin. Yerleşim alanından uzak olan plajın yakınlarında yer alan alabalık restoranları, yemek için ideal adreslerden.

Neden Gitmeliyim? İncecik kumuyla 3 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Boğaz Beach’te, denizin, kumun ve güneşin tadını doyasıya çıkaracaksınız! Ayrıca gelmişken plajın yakınlarında bulunan Side Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz. Keyifli ve dinlendirici vakit geçirebileceğiniz Boğaz Plajı’nı, Manavgat’ta gezilecek yerler listenize sizler de mutlaka ekleyin!

  • Adres: Sorgun, Titreyengöl Cd. 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: 0242 756 96 90
  • Yol tarifi al >

13. Çamiçi Halk Plajı

Çamiçi Halk Plajı

Burası Neresi? Manavgat Sorgun mevkiinde yer alan, Sorgun Çamiçi Halk plajı, bir süredir kullanıma kapalı olsa da sonrasında açılarak gözde plajlardan biri olmayı başarmıştır. İçerisinde, iki adet tuvalet, iki adet soyunma kabini ve dört adet duşa kabinin bulunduğu Çamiçi Halk Plajı, Sorgun’daki birkaç kaliteli plajdan biri olarak dikkat çekiyor. Antalya’daki mavi bayraklı plajlardan biri olan Çamiçi Plajı, Sorgun ormanları ile Akdeniz’in mavi sularının birleştiği noktada yer almakta olup; muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Çamiçi Halk Plajı, tertemiz denizi ve korunaklı yapısıyla hemen hemen her sezon mavi bayrak unvanını almayı başarıyor. Dolayısıyla Manavgat’ta deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarmak için Çamiçi Halk Plajı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

– Hamamlar

14. Side Demirhan Hamam

Side Demirhan Hamam

Burası Neresi? Manavgat’ta 2012 yılından beri hizmet vermeye devam eden Side Demirhan Hamam, adından da anlaşılacağı üzere ilçe merkezinin 5 kilometre güneybatısında, Side beldesinde yer alıyor. Spa, masaj ve sauna gibi imkanlara sahip olan Demirhan Hamam’da dinlendirici bir gün geçirebilir, Türk hamamı geleneğini tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Nitelikli bir dinlence ve sağlık merkezi olan Demirhan Hamam’da; 2 adet sauna, 2 adet hamam, 2 adet Vitamin Bar, Buhar odası, Jakuzi, Kese + Köpük Masajı, Tuz terapi odası, Kozmetik, Yüzme havuzu ve sağlık bakanlığının yeni yönetmeliğine uygun olarak tasarlanmış tek kişilik masaj odaları bulunuyor. Ayrıca misafirlere, hamam binasına ulaşımda rahatlık ve kolaylık sağlamak için transfer hizmeti veriliyor.

Kaçırmayın! Side Demirhan Hamam’da, kese, köpük masajı ve deniz tuzu İle kese; Kozmetik salonunda cilt bakımı ve güzellik, manikür, pedikür ve vücut bakımı uygulamaları yapılıyor. Masaj ise isteğe göre Klasik Masaj, Medikal Masaj, Aroma Terapi Masajı, Ayurveda, Çikolata Masajı, Çocuk Masajı, Lenf Drenaj Masajı, Selülit Masajı, Taş Masajı, Thai Masajı şeklinde yapılabiliyor.

  • Adres: Side, 07330 Manavgat/Antalya
  • Telefon: (0242) 753 45 45
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

-Alışveriş Durakları

15. Nova Alışveriş Merkezi

Nova Alışveriş Merkezi

Burası neresi? Manavgat’ın merkezinde bulunan Nova Alışveriş Merkezi, yerli halk ve turistler tarafından ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sıklıkla tercih edilen duraklardan biridir. Alışveriş merkezinin ürün yelpazesi içinde giyimden kozmetiğe, oyuncaktan deri eşyalara ve kuyum dükkanlarına kadar çok geniş bir yelpaze sunulmaktadır.

Merkez içinde toplamda 120 markanın sergilendiği mağazalar bulunmaktadır ve bu mağazalarda uluslararası üne sahip markaların yanı sıra çok önemli Türk markalarını da bulmak mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Nova Alışveriş Merkezi bir şeyler almak için sunduğu imkanların yanı sıra sosyal yaşama dair hizmetler de sunmaktadır. Alışveriş yapmaktan yorulduğunuz zaman çatı terasındaki kafelerin birinde oturarak dinlenebilirsiniz. Bir değişiklik yapmak isterseniz bowling salonunu değerlendirebilirsiniz. Yemek alanında açlığınızı giderebilirsiniz. Çocuklar için çocuk oyun alanında çok keyifli zamanlar geçirebilir.

  • Adres: Sorgun, Alanya, Antalya yolu, 8096. Sk No:5, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: (0242) 742 15 18
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

16. Manavgat Kapalı Çarşı

manavgat kapalı çarşı

Burası neresi? İlçe merkezinde sabit bir bedesten olarak kurulan Kapalı Çarşı, hediyelik eşya başta olmak üzera takı, deri eşyalar, baharatlar, el dokuması ürünler gibi çok geniş bir ürün yelpazesini müşterileri ile buluşturmaktadır. Burası Antalya’nın en büyük açık hava pazarlarından biri olması nedeniyle turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Pazartesi ve perşembe günleri ayrıca kurulan ara sokaklardaki pazarlarda ise ziyaretçiler özellikle giyim ve tekstil ürünlerini bulabilmektedir. Pazarların birinde özellikle taklit ürünler konusunda çok geniş bir kataloga sahiptir. Diğer pazarda ise çoğunlukla yerel üreticiler tarafından üretilmiş olan zirai ve şarküteri tarzındaki ürünler satılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Manavgat Kapalı Çarşı başta tekstil ürünleri olmak üzere aklınıza gelebilecek birçok ürünü bulabileceğiniz, hem alışveriş yapmak hem de yürüyüş yapmak için uğrayabileceğiniz Manavgat’ın görülmeye değer önemli yerleri arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Kızılağaç, 07600 Manavgat/Antalya
  • Ziyaret saatleri: 09.00-22.00
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Şelaleler

17. Manavgat Şelalesi

manavgat şelalesi

Burası Neresi? Manavgat Nehri’nin 5-6 metre yükseklikteki falezlerden dökülerek oluşturduğu Manavgat Şelalesi, Türkiye’nin doğa harikası yerlerinin başında geliyor. Her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen şelale, Antalya’nın göz bebeği olarak fazlasıyla popüler! Manavgat Şelalesi, görselde de gördüğünüz muazzam manzaranın yanı sıra doğanın tadını çıkarmak isteyenler için ideal olan yemyeşil ve de oldukça geniş bir tesise ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Manavgat denince akla ilk gelen yerlerden biri meşhur Manavgat Şelalesi… Manavgat Nehri üzerinde yer alan şelale, huzur içinde zaman geçirmek isteyenler için ideal bir yer. Öyle ki şelalenin yakınında bulunan mesire alanında vakit geçirebilir, şelale manzarasına sahip restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

Doğayla uyumlu bir şekilde inşa edilmiş olan tesiste kafe, restoran, satış üniteleri, dinlenme yerleri, büfe, tuvaletler ve seyir terasları gibi bir dizi hizmet alanı bulunuyor. Antalya’da haftasonu aktivitesi için sıklıkla tercih edilen Manavgat Şelalesi’nde; rafting ve kano gibi su sporları gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca şelale çevresindeki doğa içinde trekking, jeep safari, bisiklet turu ve at binme gibi aktiviteler de yapılabiliyor.

Kaçırmayın! Manavgat Şelalesi civarında; pansiyon, apart otel, motel, hostel, kamping ve otel gibi birçok konaklama tesisi bulunuyor. Şelaleye ulaşımda Manavgat ilçe merkezinden düzenli aralıklarla minibüs seferleri düzenleniyor. Ayrıca Alanya, Belek ve Kemer gibi tatil beldelerinden de Manavgat Şelalesi’ne transferlerle ulaşım hizmeti veriliyor.

  • Adres: Çayyazı, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: 0(242) 742 80 00
  • Yol tarifi al >

– Göller

18. Oymapınar Gölü

oymapınar gölü

Burası Neresi? Manavgat’ta doğal güzellikler bitmiyor! Manavgat Çayı üzerinde kurulu iki barajdan biri olan Oymapınar Gölü, diğer adıyla Oymapınar Barajı, Elektrik üretimi amacıyla 1984 yılında hizmete açılmış bir barajdır. Heybetli ve etkileyici bir görüntüye sahip olan Oymapınar Barajı, 185 metre yüksekliğiyle muhteşem bir manzara oluşturmaktadır.

Baraj gölüne ulaşım ise Oymapınar Barajına gelindiğinde barajın sağ tarafında bulunan yol takip edilerek sağlanmaktadır. Yukarı doğru çıkıldığında dağa oyulmuş bir tünelle karşılaşılır ve bu tünelden devam edilir. Tünelin sonunda ise baraj gölünü ve gövdesini seyredebileceğiniz bir seyir terası bulunmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Turkuaza yakın renkteki göl ve ona eşlik eden yemyeşil doğayı görünce bu manzaraya hayran kalacaksınız! Oymapınar Barajı’nın ardında saklı bir cennet konumundaki Oymapınar Gölü’nde rafting yapabilir, tekne turlarına katılıp bu güzelliğin bir parçası olabilirsiniz.

  • Adres: Sevinçköy, 07600 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

19. Titreyengöl

Titreyengöl

Burası Neresi? Manavgat’ın Sorgun beldesinde yer alan ve Manavgat Nehri’nin bir kolu olan Titreyengöl, Manavgat’ta mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri! Titreyengöl, 3 bin metrekarelik alana yayılan geniş bir alana yayılıp; 220 tesis ve 18 bin yatak kapasiteli konaklama alanına ev sahipliği yapıyor. Kuşların mesken tuttuğu göl, birbirinden ilginç birçok kuş türüne yaşam alanı oluyor. Bundan ötürü Titreyengöl’ün Türkiye’de kuş gözlemciliği için en ideal yerlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Neden Gitmeliyim? Titreyengöl, yeşili ve maviyi birleştiren manzarası ve mis gibi tertemiz doğasıyla Antalya’nın en çok turist çeken noktaları arasında yer alıyor. Doğayla baş başa vakit geçirip göl manzarasına karşı huzurlu ve dingin anlar yaşamak için Titreyengöl’ü gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Peki, neden Titreyengöl? Gerçekten de insanlara titreme hissi veren gölün oluşumuyla ilgili halk arasında oldukça ilginç bir efsane anlatılıyor. Kulaktan kulağa dolaşıp yayılan bu efsane, özellikle turistlerin fazlasıyla ilgisini çekiyor. Efsaneyi merak edenler için aynen nakledilmiştir:

Titreyengöl Efsanesi: Titreyengöl civarında yaşayan yaşlı bir balıkçı, her gün göle gelerek burada yaşayan kuşları ve ördekleri beslermiş. Fakat bir gün bazı avcıların gölde yaşayan ördekleri ve kuşları avladığını görünce çok üzülmüş ve bunu önlemek istemiş. Yaşlı balıkçı avcılarla konuşmaya çalışmış lakin onu dinlemeyen bu avcılar kuşları avlamaya devam edip; bir de üstüne yaşlı amcayı itip kakıp hırpalamaya başlamışlar.

Bu olayı fark eden kuşların hepsi birden kanatlarını çırpmaya başlamış ve büyük bir hortum oluşturmuşlar. Hortumu gören avcıların hepsi kaçmaya başlamış. Sonrasında hortumun da etkisiyle göl sürekli titremeye başlamış. Yöredeki halka göre kuşlar o gün yaşananlardan sonra sürekli ağladıkları için göl titrer dururmuş. Böylece göl, Titreyengöl adıyla anılmaya başlanmış.

20. Manavgat Barajı

Manavgat Barajı

Burası Neresi? Manavgat Çayı üzerinde yer alan Manavgat Barajı, elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1986-1987 yılları arasında inşa edilmiştir. Barajın oluşturduğu göl, gerçekten görülmeye değer bir manzaraya sahiptir. Gölün rengi Oymapınar Gölü’ne göre daha yeşildir. Manavgat Barajı’nda yüzmek kesinlikle yasaktır.

Neden Gitmeliyim? Bunun dışında gölde olta balıkçılığı gibi aktiviteler yapılıp; tekne ve kano turları düzenlenmektedir. Manavgat Baraj Gölü çevresinde, piknik alanları, restoranlar ve kafeler bulunmakta olup; gölün her iki tarafında da trekking gibi doğa sporlarına uygun ormanlık alanlar ve kampingler yer almaktadır. Manavgat İlçe merkezine yaklaşık 12 kilometre mesafede yer alan Manavgat Barajı’na, minibüs veya özel araç gibi vasıtalarla ulaşmanız mümkündür.

  • Adres: Oymapınar, 07600 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Kanyonlar

21. Yeşil Kanyon (Green Canyon)l

Yeşil Kanyon

Burası Neresi? Oymapınar Barajı’nın kaya adacıklarının arkasındaki kısım Yeşil Kanyon olarak adlandırılıyor. Tekne turlarının popüler adreslerinden biri olan Yeşil Kanyon, Manavgat’ın en görülesi yerlerinden birini teşkil ediyor. Yeşil Kanyonu görmek için tekne turlarına mutlaka katılmalısınız.

Neden Gitmeliyim? Yeşil Kanyon’u yakından görmek için katılacağınız tekne turlarıyla yaklaşık 17 kilometrelik bir kanyon yolcuğuna çıkabilir, yemyeşil gölün üzerinde, harika bir doğa manzarası eşliğinde, muazzam fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Ayrıca tekne turları esnasında verilen yüzme molalarıyla turkuaz rengi suyun içinde yüzebilir, yanınıza şnorkel ve deniz gözlüğü almanız halinde su altındaki berrak canlılığı görebilirsiniz.

Yeşil Kanyon üzerinde gerçekleştirilen turlarla ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın!

  • Adres: Kepez Beleni mevkii, Oymapınar Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Manavgat/Antalya
  • Telefon: 0533 371 52 83
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

22. Tazı Kanyonu

Tazı Kanyonu

Burası Neresi? Tazı Kanyonu, Manavgat ile Isparta’nın Sütçüler ilçesi arasında konumlanan Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Milli parkın kuzey bölümünde, Gaziler Köyü mezarlığına yakın bir noktada bulunan Tazı Kanyonu’nun, 2017 yılında doğa yürüyüş grupları tarafından tesadüfen keşfedildiği söyleniyor.

Neden Gitmeliyim? Rafting başta olmak üzere trekking, tırmanış gibi birçok doğa sporu için her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın 10 kilometre kuzeyinde yer alan Tazı Kanyonu, keşfedildiği günden bu yana gruplar halinde yürüyüşlerinin ve düğün fotoğrafı çekimlerinin en popüler adresleri arasında başı çekiyor.

İskandinav ülkelerinin fiyortlarına göre çok daha muhteşem bir manzaraya sahip olan Tazı Kanyonu’na, yaz sezonu boyunca turizm şirketleri, oteller, doğa grupları ve bireysel geziler düzenleniyor. Maksimum 50 kişinin aynı anda sığabileceği kanyonun bazen 300 kişiyi birden ağırladığı oluyor. Kanyon en kabalık saatlerini 09.00 – 12.00 saatleri arasında yaşıyor.

Dikkat! Tazı Kanyonu 200 metrelik müthiş bir uçurumun tepesinde yer aldığı için herhangi bir düşme tehlikesine karşı dikkatli olmak gerekiyor. Zira bölgede henüz yeterli derecede koruma önlemi alınmış değil. Tazı Kanyonu’nda gerçekleştirilen en popüler aktivite ise hiç şüphesiz uçurum kenarında fotoğraf çektirmek oluyor. Instagram’da sükse yapan bu fotoğraf kareleri için özellikle gençler, kanyona akın ediyor.

  • Adres: Gaziler, Gaziler Köyü Yolu, 07550 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

23. Ahmetler Kanyonu

Ahmetler Kanyonu

Burası Neresi? Akseki ilçesinden başlayıp, Manavgat ilçesine devam eden Karpuz Çayı’nın içinden geçtiği Ahmetler Kanyonu, adını yüzlerce yıl önce, üç çoban tarafından kurulan Ahmetler adındaki bir Türkmen köyünden alıyor. Toroslar’dan gelen soğuk sularla beslenen Karpuz Çayı’nın süzüldüğü kanyon yaklaşık 11 kilometrelik uzunluğa sahip olup; Taşlıca Köyü, Yurt İçi Mahallesi sınırlarında son buluyor.

Neden Gitmeliyim? Yüksek kayalıklar ile ayrılmış olan kanyon, yüksekliği yer yer 400 metreyi bulan dar geçitlerden oluşuyor. Fazla güneş almayan Ahmetler Kanyonu, özellikle yaz aylarında serinlemek için fazlasıyla ideal! Ayrıca yüksek duvarları, çağlayanları, düdenleri ve sifonlarıyla nefes kesen bir manzaraya sahip olan kanyonda, trekking, doğa yürüyüşü ve yüzme gibi sportif aktivitelerle piknik ve kamp gibi hafta sonu etkinlikleri gerçekleştirilebiliyor. Gerçek anlamda bir doğa harikası olan Ahmetler Kanyonu, Manavgat’ta gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmeli!

  • Adres: Köprübaşı Mevkii Ahmetler Mah. No: 1, 07600 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

– Milli Parklar

24. Köprülü Kanyon Milli Parkı

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Burası Neresi? Türkiye’nin en ünlü rafting merkezlerinden biri olan Köprülü Kanyon, Isparta’nın Sütçüler ilçesinden başlayıp, Antalya Serik’in güneyinden Akdeniz’e dökülen uzun bir nehirden oluşuyor. Nehrin etrafındaki yeşil alan ise Köprülü Kanyon Milli Parkı olarak adlandırılıyor. Köprülü Kanyon Milli Parkı, Antalya il merkezinin 80 kilometre kuzeydoğusunda, Manavgat’ın 66 kilometre kuzeybatısında yer alıyor.

Nehirde bulunan iki farklı tarihi köprü nedeniyle Köprülü adını alan kanyon, 14 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun kanyonu unvanına sahip. 1973 yılında milli park statüsüne alınan Köprülü Kanyon Milli Parkı, toplamda 366.140 dekarlık bir alana yayılıyor. Ayrıca söz konusu park alanı içerisinde Akdeniz’in en büyük doğal servi ormanı bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda, nehir boyunca; Roma Devri’ne ait köprüler, su kemerleri, kaleler ve tarihi yollar gibi bir dizi tarihi yapı sıralanıyor. Bu yapılar arasında: ‘‘Selge antik kent tiyatrosu ve agorası, Zeus ve Artemis tapınakları, sarnıçlar, su kemerleri, Köprüçay ve Koca Çay nehri üzerinde bulunan Oluk ve Büğrüm köprüleriyle birlikte; Selge’yi Pamfilya’nın sahil şehirlerine bağlayan taş kaplamalı tarihi yol’’ yer alıyor.

Ayrıca halk arasında Şeytan Kayaları veya Adam Kayaları olarak anılan doğal kaya oluşumu da milli park içerisinde görülmeye değer doğa harikaları arasında dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra park içerisinde; seyir terasları, nehirde yüzebilecek alanları, mangal ve piknik üniteleriyle Büğlüm Köprü Günübirlik Piknik Alanı bulunuyor.

Kaçırmayın! Debisi yüksek nehirlerde, Raft adı verilen botlarla yapılan ve adrenalin dolu bir su sporu olan rafting deneyimini en iyi yaşayabileceğiniz yer olan Köprülü Kanyon’da trekking, Jeep safari, at binme, kaya tırmanışı ve bisiklet turu gibi aktiviteler de gerçekleştirilebiliyor. Kanyonu güzel kılan etkenlerden biri de sahip olduğu Köprüçay Irmağı. Rafting yapmanın mümkün olduğu Köprüçay Irmağı civarında, konaklama hizmeti de veriliyor.

– Piknik/Mesire Alanları

25. Manavgat Belediyesi Mesire Alanı

Manavgat Belediyesi Mesire Alanı

Burası Neresi? Side’nin Yemişli mevkiinde yer alan Manavgat Belediyesi Mesire Alanı,  2017’de halkın hizmetine açılmıştır. Piknik alanı toplam 33 bin metre karelik geniş bir arazi üzerinde bulunmaktadır. Manavgat’ta özellikle hafta sonları, piknik ve mangal gibi etkinlikler için ideal bir seçenek olan mesire alanında yok yok, diyebiliriz!

Neden Gitmeliyim? 25 bin metrekaresi tamamen çim ve yeşil alandan oluşan Manavgat Belediyesi Mesire Alanı’nda; 7 kademeli yapay kayadan tasarlanan su gösterisi havuzu, iki adet büfe, 6 bin 200 metrekarelik alanda yürüyüş yolu, 950 metrekarelik ahşap yürüyüş yolu, 51 araçlık otopark, 36’sı mangallı olmak suretiyle 72 adet kamelyaya bulunuyor.

Bunların yanı sıra; 3 adet çeşme, 2 adet seyir terası ve 2 adet teleskop, 10 adet bank ve bir giriş kontrol binası da yine piknik alanında bulunan hizmet noktaları arasında yer alıyor. Manavgat Belediyesi Mesire Alanı, özellikle, çocuklu ailelerin keyifli bir hafta sonu geçirmek için tercih edebilecekleri güvenilir, korunaklı ve aynı zamanda yemyeşil harika bir yer!

  • Adres: Side, 1557. Sk. 07330 Manavgat/Antalya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

*Alternatif/Eğlenceli Yerler

– Ekstrem Parklar

26. Adventure Park Manavgat (Macera Parkı)

Adventure Park Manavgat

Burası Neresi? Manavgat’ın Oymapınar Mahallesi’nde bulunan Adventure Park, ilçenin en popüler noktalarının başında geliyor. Zira Adventure Park’ı yıl içerisinde, yerli ve yabancı yaklaşık 5 bin turist ziyaret ediyor. Farklı nitelikte 44 ayrı bölümden oluşan Adventure Park, Oymapınar Baraj gölünün kıyısında, 40 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Macera tutkunlarının akın ettiği parkta, çam ağaçlarına tırmanarak ağaçlar arasına gerilen halatlarda dolaşma, iki ağaç arasında kurulan ipte 140 metre kayma gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor. Çam ağaçları arasında halat, zincir veya tahta köprüler üzerinde yürüyüş yapma ve ipe tırmanma da Adventure Park’ta gerçekleştirebileceğiniz en eğlenceli ve en adrenalin dolu aktivitelerden sadece birkaçı… Zira parktaki macera parkurun tamamlanması 2,5 saati bulunuyor.

  • Adres: Igrislar Mah. 1001. Sk. 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: 0535 899 77 42
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Yol tarifi al >

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

– Tematik Parklar

27. Antalya Discovery Park

Antalya Discovery Park

Burası Neresi? Manavgat’ta 50 dönümlük geniş bir alan üzerinde yer alan Antalya Discovery Park, canlıların yaşamlarını sürdürebilecekleri bir rehabilitasyon (iyileştirme) merkezi olarak hizmet veriyor. Yaşadığı duyusal veya fiziksel kayıplar nedeniyle doğada yaşaması mümkün olmayan hayvanlara yuva olan bu park, hem bu canlıların her birinin tedavi edilmesini hem de çocukların hayvanlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdikleri Discovery Park, belgesel tadında eğlenceli ve eğitici anlar geçirmeniz için ideal! Antalya Discovery Park içerisinde, farklı niteliklerde pek çok alan bulunuyor. Bu alanlar ve hizmetler:

  • Sinema Salonu (60 kişilik)
  • Su Gösterileri Merkezi (120 kişilik)
  • Timsah Parkı
  • Akvaryum
  • Terrarium
  • Restoran
  • Sıcak havalar için üzeri bitkilerle örtülü ve özel serinletici pulverize su sistemli yürüyüş yolları.
  • Günde 3 defa hizmet veren çocukların tüm parkı dolaşabileceği çocuk treni (Tren saatlerini park çalışanlarından öğrenebilirsiniz)

Neden Gitmeliyim? Antalya Discovery Park, yalnızca çocuklara değil; yetişkinlere de hitap eden nitelikli bir eğlence parkı olarak fazlasıyla popüler. Öyle ki park içinde; Akvaryum, Kuş Cenneti, vahşi doğanın merak uyandıran türlerine ev sahipliği yapan Zoo Park, gerçek boyutlarda robot dinozorların sergilendiği Dino Park, doğa tarihini içeren bir açık müze, timsahların günlük hayatını yakından gözlemleyebileceğiniz Timsah Parkı, Yunus ve Fok balıklarının gösterilerini içeren Su Şovu gibi alanlar bulunuyor.

Ayrıca sürüngenler, böcekler, eklem bacaklılar ve bazı bitki türlerinin bulunduğu Teraryum bölümü ile çocuk ve yetişkinler için ayrı seans ve belgeselleri arşivinde bulunduran sinema salonunu da mutlaka görmelisiniz.

  • Adres: Ilıca, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: (0242) 747 67 00
  • Çalışma saatleri: 08.30-19.00 *Tüm hafta açık *Bazı bölümlerin ziyaret saatleri değişebiliyor.
  • Giriş ücreti: 0-3 yaş ücretsiz *Diğerleri için giriş ücretleri her sezon güncelleniyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

28. Land of Legends

The Land of Legends

Burası neresi? Manavgat’tan 50 kilometre uzaklıkta, Serik’te bulunan Land of Legends, sahilden biraz açıktatır ve her yaştan insana hitap eden devasa bir eğlence merkezidir. Tesise giriş yaptığınız andan itibaren kendinizi adeta bir masal diyarında buluyorsunuz ve bu nedenle buraya Antalya’nın Disneyland’ı tanımlaması yapılmaktadır.

Eğlence parkının su parkı kısmında 55 su kaydırağının yanı sıra kanalda gondol gezileri, patlamış mısır, donut stantları ve başınızı nereye çevirirseniz çevirin masal karakterleri dahil olmak üzere aklınıza gelebilecek bütün oyuncaklara ev sahipliği yapan muhteşem bir macera parkının sizi beklediğini anlayacaksınız. Eğlence parkının içinde aynı zamanda 100’den fazla mağazanın bulunduğu çok keyifli bir alışveriş merkezi yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Burası özellikle de adeta bir cennet. Bu nedenle çocuklu aileler için Manavgat’ta mutlaka gidilmesi gereken yerlerin başında Land of Legends isim bu macera parkının geldiğini gönül rahatlığıyla belirtebiliriz. Land of Legend açılmış olduğu 2016 yılından bu yana milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiş ve Antalya’nın 1 numaralı eğlence merkezlerinden biri olarak kabul görmüştür.

  • Adres: Kadriye Mahallesi. Atatürk Cad. No:104/1-2 No, D:515, 07525 Serik/Antalya
  • Telefon: 4449913
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

– Aquaparklar

29. Aquajoy Su Park

Aquajoy Su Park

Burası Neresi? Manavgat’taki en büyük aquaparklardan biri olan Aquajoy Su Parkı, 2019 yılından beri hizmet veren bir eğlence merkezidir. Aquajoy, konum olarak Sorgun Mahallesi’nde Side’nin yaklaşık 7 kilometre güneydoğusunda yer almaktadır. Manavgat’ta çocuklarınızla gidebileceğiniz yegane yerlerden biri olan Aquajoy’da birbirinden modern ve eğlenceli dolu su kaydırakları sizleri bekliyor.

Neden Gitmeliyim? İçinde birçok su kaydırağı bulunan Aquajoy Su Parkı’nın en popüler kaydırağı kuşkusuz KING KOBRA oluyor. ‘Kaydırakların Kralı’ olarak nitelendirilen King Kobra, kendi alanında ödül almış bir kaydırak. Bunun dışında çocuklara özel tasarlanmış korsan temalı AQUATOWER, sahip olduğu su oyuncakları, kaydıraklar ve su oyunlarıyla miniklerin güvenli bir şekilde, eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor.

Bunun yanı sıra 200 metre uzunluğundaki Uphill Navigatour adlı su kaydırağı ile uzun süreli kaydırak keyfi yaşanabiliyor. Aquajoy Su Parkı içerisinde ayrıca, market, restoran ve bar gibi bir dizi hizmet noktası bulunuyor. Bundan dolayı içeriye yiyecek ve içecek ile girilmesine kesinlikle izin verilmiyor.

Dikkat! Park içerisinde nakit para geçerli olmayıp; girişte depozito karşılığı alınan Aquajoy bilekliklerine para yükleniyor. Para yüklenen bileklikler sayesinde park içerisinde yeme içme gibi her türlü ihtiyaç giderilebiliyor. Üstelik depozito ücreti, çıkışta bilekliği iade etmeniz halinde size geri veriliyor. Bunun yanı sıra 0 – 12 arası yaş grubundaki çocukların, yanlarında ebeveynleri olmadan parka girmesine izin verilmiyor. Tesise evcil hayvan alımı da yasak!

30. Turan Prince Aquapark

Turan Prince Aquapark

Burası Neresi? Turan Prince World Hotel bünyesinde hizmet veren ve Türkiye’nin en kapsamlı su parklarından biri olan Turan Prince Aquapark, Manavgat’ta Kızılağaç mevkiinde yer alıyor. İçinde çeşit çeşit, rengarenk bir dizi su kaydırağı bulunan Turan Prince, özellikle çocukların fazlasıyla ilgisini çekiyor. Bundan dolayı da çocuklu ailelerin Manavgat’ta hafta sonu etkinliklerinin en popüler adreslerinden biri oluyor.

Turan Prince Aquapark’a girebilmek için otelde konaklama şartı aranmıyor. Otel içerisinde yine çocuklar için hayvanat bahçesi ve lunapark gibi eğlence merkezleri de mevcut. Velhasıl Turan Prince Aquapark, Manavgat’ta çocukla gezilecek yerler arasına mutlaka yerini almalı. Rezervasyon için tıklayın!

  • Adres: Kızılağaç, Turan Prince Hotel, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: 0 (242) 748 72 60 – 0 (242) 212 19 30
  • Web Sitesi 
  • Yol tarifi al >

– Lunaparklar

31. Aktur Lunapark Manavgat

Aktur Lunapark Manavgat

Burası Neresi? Manisa, Aydın, Balıkesir ve Konya gibi şehirlerde de şubesi bulunan Aktur Lunapark, 1997 yılından itibaren Manavgat’ta, kişilik aile çay bahçesi ve 40’tan fazla eğlence ünitesiyle birlikte hizmet vermeye devam ediyor. Aktur Lunapark, içerisinde bulunan karnaval oyunları, kostümlü fotoğraf kabinleri, yetişkinler ve çocuklar için ayrı tasarlanmış olan oyuncak üniteleri gibi bir dizi eğlence noktasına ev sahipliği yapıyor. Velhasıl bu harika parkın çocuklar için tam bir cennet olduğu yadsınamaz bir gerçek!

Neden Gitmeliyim? Aktur Lunapark’ta; ailelere, yetişkinlere ve çocuklara hitap eden üç farklı aktivite alanı bulunuyor. Çocuklar için özel tasarlanmış; Trambolin, Tren, Top Havuzu, Mini Maxx, Salto, Küçük Kanguru, Küçük Sekolin, Köpekbalığı, Kule, Katlı Konvoy, Dondolino, Çocuk gondol, Atlıkarınca ve Çarpışan arabalar gibi pek çok eğlenceli oyuncak üniteleri siz değerli aileleri bekliyor.

Oyuncaklara binmek için 10 jetondan oluşan bir paket alınabiliyor. 10 jetonluk bu paketin fiyatı ise 40 TL… Tabi ki bu fiyat şu an değişmiş olabilir 🙂 Malum zamlar 🙂 Aktur Lunapark Manavgat, her yıl Nisan ayının başları gibi hizmete açılıp; yaz sezonu boyunca eğlencesine hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca lunapark içinde 5D Sinema alanı da mevcut!

Kaçırmayın! Aktur Lunapark Manavgat, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, yaklaşık 40 bin çocuğu ücretsiz olarak ağırlıyor.

  • Adres: Sorgun Mah. Herford Cd. 8171 Sk. No: 1, 07600 Manavgat/Antalya
  • Telefon: (0242) 229 19 84
  • Çalışma saatleri: 11.00-00.00 *Yaz sezonu boyunca, tüm hafta açık.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

Manavgat’ın tarihi açıdan oldukça zengin ve köklü bir yerleşim. Zira Dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak Roma’dan Bizans’a Osmanlı’dan Likya’ya, Antik Çağ’dan Pers İmparatorluğu’na kadar birçok medeniyetin yaşamış olduğu Side Antik Kenti’ne ev sahipliği yapıyor. Yukarıda da bahsettiğim Side Antik Kenti, Apollon Tapınağı ve Anıtsal Çeşme gibi hem simgesel hem de kültürel pek çok yapıya ev sahipliği yapan Manavgat’ın tarihi yerleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın: Manavgat Tarihi Yerler | Tarih Kokan 9 Durak!

*Manavgat’a Yakın Gezilecek Yerler

– Tatil Yerleri

32. Alanya

Alanya

Burası Neresi? Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak kabul edilen Alanya, Toros Dağları ile Akdeniz arasındaki bölgede, Antalya’nın şehir merkezine 154 kilometre mesafede konumlanıyor. Antalya’nın en fazla turist çeken ilçelerinden biri olan Alanya, özellikle yaz turizmine sağladığı katkıyla biliniyor. Bunun yanı sıra ilçe, hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor.

Öyle ki ülkemizin turizm gelirlerinde %9’luk bir paya sahip olup; yabancıların Türkiye’de en çok mülk aldığı yerleşim olarak biliniyor. Ayrıca Alanya’nın, bulunduğu konumdan dolayı, jeopolitik açıdan tarih boyunca önemli bir yerleşim olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Manavgat’a yakın tatil yerleri arasında dikkat çeken Alanya ile Manavgat arasında yalnızca 61 kilometre mesafe bulunuyor. Yolculuk ise özel araçla yapıldığı takdirde sadece 1 saat sürüyor.

Neden Gitmeliyim? Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Alanya, tarihi anlamda kale konumu ve koruma vazifesiyle biliniyor. Lakin bölgede ilk kent yerleşimin ne zaman gerçekleştirildiği henüz net olarak tespit edilmiş değil. Turizm ise ilçenin en önemli geçim kaynağını oluşturuyor. Dolayısıyla Alanya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir kent olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle Fosforlu, Damlataş, Korsanlar ve Aşıklar Mağaraları ile her yıl turist akınına uğrayan Alanya’nın plajları da dünya çapında bir üne sahip!

Bunların başında tabi ki Kleopatra Plajı geliyor. Alanya’nın tarihi ve turistik zenginliği hakkında detaylı bilgi almak için Alanya’da Gezilecek Yerler Listesi | En Cazip 50 Nokta ve Alanya Tarihi Yerler | 16 Tarihi Nokta başlıklı yazılarımızı okuyabilir, tatil planınızı en doğru haliyle şekillendirebilirsiniz. İki üç günlük bir dilimde tamamını gezip bitirebileceğiniz Alanya’da konaklama imkanları da oldukça geniş. Zira beldede otel, pansiyon, apart otel, butik otel, kamping ve bungalov gibi pek çok konaklama tesisi bulunuyor.

Kaçırmayın! Ayrıca gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olan Alanya’da bir de havalimanı bulunuyor. Gazipaşa Havaalanı, yurt içi ve yurt dışı seferleriyle hem ilçeye hem de ilçe dışına doğrudan ulaşım olanağı sağlıyor. Alanya’da belediyeye bağlı otobüsler, yıl boyunca, geç saatlere kadar hizmet veriyor. Belediye otobüsleri, özel otobüs kartı ve temassız kredi kartıyla kullanılabiliyor.

33. Belek

Belek

Burası Neresi? Türkiye’nin turizm cennetlerinden biri olan Belek, Antalya şehir merkezine 40 kilometre mesafede, Serik ilçesinde yer alıyor. Şehre uzak olan belde, özellikle son yıllarda daha sessiz ve sakin bir yaz tatil yapmak isteyen turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Bunun yanı sıra modern ve her bütçeye uygun konaklama tesislerinden sınırsız alışveriş imkanlarına, sayısız yeme içme ve eğlence mekanından uçsuz bucaksız golf tesislerine kadar pek çok imkana sahip olan Belek, her zevkten ve renkten tatilciye sıra dışı bir tatil fırsatı sunuyor. Manavgat’a da oldukça yakın olan Belek ile Manavgat ilçe merkezi arasında yalnızca 46 kilometre mesafe bulunuyor. Yolculuk ise sadece 45 dakika sürüyor.

Neden Gitmeliyim? Belek denince akla ilk profesyonel golf tesisleri ve ultra lüks oteller gelse de belde aslında kumsalı ve denizi de bir o kadar popüler! Belek, aynı zamanda tarihi geçmişiyle de merak uyandıran bir yerleşimdir. Antik çağlardan kalma Aspendos Tiyatrosu başta olmak üzere Perge ve Dinler Bahçesi gibi kültürel yapılara; Kurşunlu ve Düden şelaleleri gibi doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Belek’te gezip görülmesi gereken pek çok yer sizleri bekliyor. Bu yerlerle ve daha fazlasıyla ilgili bilgi almak için Belek Tarihi Yerler | En Etkileyici 8 Tarihi Yer ve Belek’te Gezilecek Yerler Listesi | Efsanevi 31 Farklı Rota başlıklı yazılarımızı kesinlikle okumalısınız!

Belek seyahatiniz için; nisan, mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarını tercih ederek, hem deniz, kum ve güneş eşliğinde harika bir yaz tatili geçirebilir hem de rahatlıkla turistik bir geziye çıkabilirsiniz. Ayrıca beldede, otel, bungalov, kamping, butik otel ve pansiyon gibi konaklayabileceğiniz pek çok tesis bulunuyor.

Kaçırmayın! Gelmişken; Akdeniz mutfağının en gözde lezzetlerini bulacağınız Belek’te, Antalya piyazı ve kulak çorbası gibi enfes spesiyallerin tadına bakmadan dönmeyin! Bunların yanı sıra Antalya’nın diğer turistik bölgeleri gibi hareketli bir gece hayatına sahip olan beldede; The Brezza Bar, Gloria Pub, Galeon Bar, Dock’s Pier Bar, Belek Night Club, Dali Cafe & Bar ve Timmy’s Cafe & Bar gibi mekanlarda eğlencenin ritmini yakalayabilirsiniz.

34. Kemer

Kemer

Burası Neresi? Antalya’nın en popüler ilçelerinden biri olan Kemer, ülke turizmi için önemli bir turizm merkez! Antalya’nın 43 kilometre güneybatısında, Akdeniz kıyısında eşsiz bir konuma sahip olan Kemer’in kuzey sınırı Batı Torosların eteklerine dayanıyor. Kemer, içerisinde bulunan antik kentler, plajlar, turizm tesisleri ve eğlence mekanları sayesinde her yıl binlerce turisti evinde ağırlıyor.

Yaklaşık 45 bin civarında kişinin ikamet ettiği Kemer’de bu oran yaz aylarında ikiye ve hatta üçe katlanıyor. Manavgat’ın 121 kilometre güneybatısında yer alan Kemer, Manavgat’a yakın tatil yerlerinden biri! Zira Manavgat’ta yola çıkıldığında, ortalama 1,5 – 2 saat içerisinde Kemer’e ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Yıllardır yapılagelen arkeolojik çalışmalar sonucu, Kemer’in MÖ 690 yılına kadar uzanan köklü bir tarihe sahip olduğu ortaya çıkarılmıştır. Kemer’e 15 kilometre mesafede bulunan Phaselis Antik Kenti, bölgenin en eski yerleşimi olarak kabul edilmektedir. I. Oleios tarafından kurulan Phaselis, önemli bir ticaret limanı olarak biliniyor. Kemer’de Phaselis Antik Kenti gibi gezip görülmesi gereken daha pek çok yer mevcut. Bu yerlerle ilgili bilgi almak ve tatilinizi en doğru şekilde planlamak için tıklayın: Kemer Gezilecek Yerler Listesi | En Harika 41 Rota! ve Kemer’in Tarihi Yerleri | 7 Görülecek Yer!

Kaçırmayın! Kemer’de konaklamayı düşünürseniz, otel, pansiyon, apart, butik otel ve kamping gibi pek çok seçeneğiniz mevcut. Gelmişken Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini görebileceğiniz Kemer’in yöresel lezzetlerinin tadına bakmayı unutmayın!

35. Adrasan

Adrasan

Burası Neresi? Adrasan, diğer adıyla Çavuşköy, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Olympos’a 8 km, Çıralı ’ya 24 km, Kemer’e 55 km, Antalya’ya ise 95 km mesafede yer alan Adrasan, Antalya – Kumluca sahil karayolunun güneyinde konumlanıyor. Doğal liman özelliği taşıyan Adrasan Koyu’ ev sahipliği yapan belde, senelerce sit alanı olarak korunduğu için doğal yapısı bozulmadan ve de tahribata uğramadan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

Denizi ve havasıyla, yerli ve yabancı turistler için sıklıkla tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Adrasan, Manavgat’a da oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Manavgat ile Adrasan arasında 166 kilometre mesafe bulunup; yolculuk yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Seyahat için otobüs veya özel araç gibi vasıtaları kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra Antalya Otobüs Terminali’nden, Kumluca yönüne hareket eden minibüslerle de Adrasan’a ulaşım sağlanabilir.

Neden Gitmeliyim? Roma, Likya ve Bizans dönemlerinde önemli bir liman niteliği taşıyan Adrasan, hem tarihi yapı hem de doğal güzellik açısından oldukça zengin bir yerleşimdir. Yaz sezonu boyunca özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen belde; Rhadiopolis, Khamira (Çıralı – Yanartaş), Corydella, İdebessios (Kozağacı) ve Gagae gibi daha pek çok turizm noktasına ev sahipliği yapmaktadır.

Bu yerlerle ve daha fazlasıyla ilgili detaylı bilgi almak için Adrasan Tarihi Yerler | Mutlaka Görülecek 6 Nokta! ve Adrasan Gezilecek Yerler Listesi | En Harika 13 Yer başlıklı yazılarımızı mutlaka okuyun! Ayrıca beldede pek çok otel, butik otel, kamping ve pansiyon gibi konaklama tesisi bulmak mümkündür.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra Adrasan, yaz turizmi açısından önemli bir yere sahip olup; tekne ve dalış turları, sörf, su kayağı gibi bir dizi sportif aktivite için imkan sağlamaktadır. Antalya Havalimanı ile arasında 108 kilometre mesafe bulunan Adrasan’a taksi, servis ve transfer gibi vasıtalarla ulaşım hizmeti verilmektedir.

*Manavgat Gece Hayatı

Antalya’da gece hayatının en renkli ve en canlı yaşandığı ilçeler arasında yer alan Manavgat’ta canlı müzikten, meyhaneye, gece kulübünden, sakin ve salaş barlara kadar pek çok eğlence seçeneği sizleri bekliyor. Sizlere rehberlik etmek amacıyla bu mekanlarla ilgili detaylı bilgileri içeren ayrıntılı bir yazı, şuan hazırlanma aşamasında… Manavgat Gece Hayatı rehberimizi çok yakında burada olacak; beklemede kalın!

*Manavgat’ta Alışveriş

Manavgat’ta alışveriş için ihtiyacınız olan her bilgiye ulaşabileceğiniz bir yazı sizler için şuan hazırlanma aşamasında. Manavgat Alışveriş Rehberi başlığında yayınlanacak olan içeriğimiz çok yakında burada, sizlerle olacak! Yalnızca beklemede kalın…

*Manavgat’ta Yapılacak Şeyler

– Tekne ve Dalış Turları

– Günübirlik Turlar

– Konaklamalı Turlar

*Şehir İçi Ulaşım

Manavgat’ta şehir içi ulaşım genel anlamda minibüs ve dolmuş gibi toplu taşıma vasıtalarıyla sağlanmaktadır. Minibüsleri kullanırken herhangi bir ulaşım kartı kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır. Manavgat’tan, Belek, Kemer ve Demre gibi çevre ilçe ve beldelere de minibüs seferleri düzenlenmektedir. Dolayısıyla Manavgat’ta istediğiniz her yere toplu taşıma vasıtalarıyla ulaşmanız mümkün. Bunun yanı sıra taksi veya kiralık özel araç gibi seçeneklerinizin de bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim! Manavgat şehir içi minibüslerinin güzergahları ve hareket saatleri hakkında saha fazla bilgi almak için tıklayın

**Manavgat’ta gezilecek yerler listemiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili fikirlerinizi, görüşlerinizi ve de eleştirilerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlere ulaştırabilir, içeriğimizi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz. Keyifli tatiller geçirmeniz dileğiyle!

İçeriğimiz son olarak editörlerimiz tarafından 02.05.2023 tarihinde güncellenmiştir. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin