Ankara’da Nerede Kalınır? 6 Otel Tavsiyesi

Ankara, her ne kadar turizm açısından çok fazla tercih edilmese de politik ve ekonomik açıdan sahip olduğu önemden dolayı konaklama seçenekleri bakımından ülkemizin oldukça zengin şehirlerinin başında gelmektedir.

Ankara’ya ilk defa gideceklerin aklında eğer bu şehirde kalacak bir arkadaşı yoksa Ankara’da nerede kalınır ? sorusu mutlaka gelmektedir. ,

#1 Ankara’da Nerede Kalınır?

Yazımızda Ankara’da konaklayabileceğiniz bölgeler hakkında bilgileri ve Ankara’da tercih edebileceğiniz bazı otel tavsiyelerini listeledik.

1- Ankara Bölgelere Göre Konaklama Tavsiyeleri

Ankara Bölgelere Göre Konaklama

Ankara dağınık bir yerleşime sahip olduğundan Ankara gezilecek yerler listesindeki birçok nokta birbirine uzak mesafelerde bulunmaktadır. Bu nedenle bu yerleri görmek için mutlaka ulaşım araçlarına ihtiyaç duyacaksınız. Hal böyle olunca konaklama seçeneğinizi turistik yerlerin yakınlığına göre değil de ulaşım olanaklarına yakınlığına göre tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Ankara’daki konaklama bölgelerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kavaklıdere

Çankaya ilçesinde bulunan bu bölge özellikle lüks konaklama seçenekleriyle biliniyor. Eğer lüks otellerden birinde konaklamak ve şehrin lüks yaşamına tanıklık etmek istiyorsanız sizin için Ankara’da nerede kalınır? sorusunun en güzel cevaplarından biri Kavaklıdere olacaktır.

  • Kızılay

Hem ucuz hem de pahalı otellerin bulunabildiği Kızılay, şehrin merkezinde konaklamak isteyenlerin öncelikle listesinde bulunması gereken bölgelerin başında gelmektedir. Bölgenin toplu taşıma araçları için merkez konumunda olması ise ziyaretçilerin gezilecek yerlere rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamaktadır.

  • Ulus

Şehrin konaklama konusundaki bir diğer önemli durağı olan Ulus, birçok otel seçeneğine sahip. Bu oteller her bütçeye uygun seçenekler sunuyor ancak bu bölgede çok ucuz otellerden kaçınmanız faydalı olacaktır.

  • Hamamönü

Uygun fiyatlı konaklama seçeneklerini bulabileceğiniz Hamamönü, sizi günümüz dünyasından uzaklaştırarak Osmanlı döneminde keyifli bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor. Birçok tarihi yapının bulunduğu bölge, Ankara konaklama seçenekleri arasında da oldukça fazla tercih edilen yerler arasında bulunuyor.

Eğer şehir merkezinden uzak bir noktada konaklamayı düşünüyorsanız Beypazarı ve Kızılcahamam gibi önemli turistik bölgeleri de seçenekleriniz arasında dahil edebilirsiniz.

2- Ankara Otel Tavsiyeleri

Ankara Otel Tavsiyeleri

#1 Maltepe 2000 Hotel 3*

Farklı bir tasarıma sahip olan merkezi konumu ve şehrin imkanlarına yakınlığı ile ziyaretçilerini ziyadesiyle memnun ediyor. Fiyat olarak da ortalama değerleriyle ziyaretçilerini memnun ediyor.

#2 Divan Çukurhan

Ankara Kalesi’ne çok yakın bir konumda bulunan otel, ziyaretçilerinden aldığı yüksek memnuniyet puanıyla tarihi Hamamönü atmosferini yansıtmada ne kadar başarılı olduğunu bizlere gösteriyor. Otel ziyaretçilerine standardın üstünde bir konaklama tecrübesi sunuyor.

#3 Anemon Ankara 4*

Merkezi bir konumda, Kızılay’a sadece 1 km. mesafede bulunan otel, verdiği hizmet kalitesine göre uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Eğer siz de uygun fiyata merkezi bir otelde konaklamak istiyorsanız bu oteli listenize dahil edebilirsiniz.

#4 Grand Ankara Hotel Convention Center 5*

Kızılay Metro İstasyonu’na çok yakın bir konumda bulunan otel, 5 yıldızlı otel konforunu daha ucuza yaşamak isteyenler için Ankara’da nerede kalınır? sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan.

#5 Radisson Blu Hotel

Ulus’ta bulunan bu konaklama seçeneği, Ulus Metro İstasyonu’nun hemen yanında yer alıyor. Bu da otele ulaşım konusunda ziyaretçilerine büyük kolaylık sağlıyor. Otel Rahmi Koç MüzesiAnkara Kalesi, Etnografya Müzesi gibi çok önemli noktalara yakın olması nedeniyle çok fazla tercih ediliyor.

#6 Rota Bulvar Hotel

Kızılay’da 35 odasıyla hizmet veren otel, modern hatlarıyla günümüzün konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilmiş. Eğer standart bir şehir otelinde kalmak isterseniz bu güzel oteli listenize dahil edebilirsiniz.

Siz de Ankara otel tavsiyelerinizi ve konaklama tecrübelerinizi bizimle yorum kısmından paylaşarak ziyaretçilerimize fikir verme şansına sahip olabilirsiniz. Ankara’ya gerçekleştireceğiniz seyahatinizde yardımcı olabilecek bütün Ankara yazılarımıza ise Ankara gezi rehberi sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin