Amsterdam Yeme İçme Rehberi | 8 Lezzet Durağı

Gezmesi keyifli başkentlerden biri olan Amsterdam’da ziyaretçileri renkli ve bol çeşitli bir yeme içme dünyası bekliyor. Amsterdam’da pek çok farklı kültürden insan yaşadığı için şehirdeki yeme içme kültürü de buna paralel olarak farklı ülkelerden etkilenmiştir.

Amsterdam’da birbirinden farklı özelliklere ve menülere sahip çok çeşitli cafe, bar ve restorana rastlamanız mümkün olmaktadır. Bu da şehirdeki çok farklı lezzetler tatmak için ziyaretçilere fırsat sunmaktadır.

Amsterdam’da sadece yeme içme için bulunmuyorsanız ve biraz da şehri gezmek istiyorsanız Amsterdam gezilecek yerler yazımızı inceleyerek keyifli bir gezi planı yapabilirsiniz.

#1 Amsterdam Yeme İçme Rehberi

1- Amsterdam Yeme İçme

Amsterdam, içinde Türklerin de bulunduğu çeşitli etnik kimliklere sahip yabancıların yoğun olarak yaşadığı şehirlerden bir tanesi. Bu nedenle burada Türk mutfağından, Uzak Doğu mutfağına kadar çok zengin bir mutfak kültürünün bulunduğunu söyleyebiliriz. Şehir, aynı zamanda fast food kültürünün de yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri. Yani burada dilerseniz çok özel mutfakları dilerseniz de basit ve hızlı yemekleri tadabilirsiniz. Tercih size kalmış…

Amsterdam’da bazı restoranlarda nakit para kabul edilmiyor ve sadece kartla ödeme yapabiliyorsunuz. Bu nedenle yanınızda banka kartınızın olduğundan emin olmalısınız. Şehirde genel olarak yeme içme fiyatları ülkemize kıyasla pahalı olsa da herkesin bütçesine uygun yiyecek bir şeyler bulacağını söyleyebiliriz. Bahşiş ise müşterinin isteğine bağlı olarak hesabın %5’i ile 10’u arasında olmaktadır.

2- Amsterdam’da Ne Yenir?

Amsterdam’a geldiğinizde köşe başlarında ve sokaklarda birçok farklı atıştırmalık yiyebileceğiniz dükkanlar ve tezgahlar görmeniz mümkün. Özellikle fazla vakti olmayanlar veya bütçesi düşük olanlar bu tezgahlarda uygun fiyatlarda çok farklı lezzetler deneme şansını yakalayabilmektedir.

Gerek sokak lezzetlerinde gerekse özel restoranlarda patates içeren menüler oldukça yaygın. Söylenene göre bu ülkedeki insanlar yılda ortalama 140 kilonun üzerinde patates tüketiyormuş. Yani bu Hollanda’da yaşayan insanların patates yemeden geçirdikleri bir günün olmadığı anlamına geliyor!

Atıştırmalıkların önemli bir yere sahip olduğu Amsterdam’da tatlılar da oldukça sevilen menüler arasında bulunuyor. Özellikle elmalı bir tart olan applegebak’ı ve meşhur stroopwafel’ı denemeden dönmemenizi öneriyoruz.

Stroopwafel
Stroopwafel

Biraz da içecek konusuna değinelim değinelim isterseniz. Amsterdam’da şehre özel birçok farklı bira markası bulunuyor. Eğer farklı aromaya sahip biralara meraklıysanız buranın sizi memnun edeceğini söylemeliyiz. Bu biraların başında Heineken, Amstel, Bavaria, Glorocsh gelmektedir. Bu arada dileyen misafirler şehirdeki çok lezzetleri tatma şansını da yakalayabilmektedir.

Heineken
Heineken

Eğer yüksek alkollü içecek almak isterseniz bu içecekleri şehirdeki marketlerden temin edemiyorsunuz. Bunun için özel alkol dükkanlarına uğramanız gerekiyor ancak basit kokteyl içecekleri süpermarketlerden temin edebiliyorsunuz. Bu da alkol seven gezginler için aydınlatıcı bir bilgi olarak yazımızda yerini alsın.

Amsterdam’da özellikle denemeniz gereken tatlarla ilgili detaylı yazımıza Amsterdam’da ne yenir? başlığından ulaşabilirsiniz.

3- Amsterdam’daki Popüler Yeme İçme Durakları

#1 Febo

Febo

Aslında burası bir restoranda ziyade bir yeme içme otomatı. Evet, burada hazır yemekleri otomattan alarak yiyebiliyorsunuz. Burası için bir fast food otomatı diyebiliriz. Özellikle fazla beklemek istemeyenler için oldukça hızlı ve pratik bir yemek çözümü. Eğer otomatlar atacağınız para yoksa paranızı bozuk paraya dönüştüreceğiniz otomatlar da gene Febo’nun içinde mevcut 🙂

#2 Coffee Shoplar

coffee shop

Amsterdam’da pek çok kahve dükkanı bulunuyor ve bu mekanlarda alkol bulunmuyor. Buraya geldiğinizde alkolsüz içecekler içebiliyorsunuz. Bu mekanlarda hafif uyuşturucuların satılması serbest ve dileyenler bu uyuşturuculardan deneyebiliyor. Hollanda uyuşturucu konusunda esnek bir ülke olmasına rağmen ülkenin sokaklarında uyuşturucu ve alkol kullanımının yasak olması insanların birbirine olan saygısını bizlere gösteriyor.

#3 Lucca Due

Lucca Due

Amsterdam’da bir İtalyan restoranında leziz pizzalar denemek istiyorsanız bizce burası sizin için çok ideal bir seçim olacaktır. Haarlemmerstraat civarında bulunan restoran, pizza konusunda gerçekten usta. Burada pizza yedikten sonra daha önce yediğiniz pizzaları sorgulayacağınızdan emin olabilirsiniz.

#4 Omelegg

Omelegg

Galiba kahvaltı konusunda şehrin en özel mekanlarından birisi burası. Yoksa bu kadar meşhur olmazdı diye düşünüyoruz. Birçok kişinin kahvaltı konusunda ilk tercihlerinden biri olan bu mekanı siz de güne güzel bir kahvaltıyla başlamak istediğiniz bir sabah tercih edebilirsiniz. Bunun dışında keyifle kahvaltı yapabileceğiniz mekanlar arıyorsanız şu mekanları da tercih edebilirsiniz:

*Lounchcafe Single 404
*Dignita
*Sandwichshop Wennington
*Vinnies
*Greenwods

#5 In de Wildeman

In De Wildeman

Eğer farklı biraları denemeyi seven biriyseniz bu mekanı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 100’ün üzerindeki farklı birasıyla mekan, gerçekten bir hazine.

#6 Sahan Restaurant

Sahan Restaurant

Türk mutfağından Amsterdam’da da vazgeçemiyorsanız bu mekana bir uğrayın. Burada Anadolu mutfağının en güzel örneklerini deneme fırsatını yakalayabiliyorsunuz. Tatiliniz boyunca Türk yemekleri yemeği düşünüyorsanız Ali Ocakbaşı ve Sefa Grill Restaurant’ı da listenize dahil edebilirsiniz.

#7 Vlaming

Vlaming

Hollanda mutfağı Türk ziyaretçilerin çok fazla ilgisini çeken bir mutfak değil. Bu mutfağın çok zengin olduğunu da söyleyemeyiz zaten ancak gene de yerel lezzetleri denemek isterseniz bu mekan sizin için çok ideal olacaktır.

#8 Extra Cold Ice Bar

Extra Cold Ice Bar

Farklı bir konsept arıyorsanız bu bar ilginizi çekebilir. İçerisi oldukça soğuk olduğundan içeride 25 dakika kalmanıza müsaade ediliyor. Uzun saatler geçirmek için olmasa da farklılığı deneyimlemek için ziyaret etmenizi öneriyoruz.

*Hazırladığımız Amsterdam yeme içme rehberi’nin faydalı olduğunu ümit ederek en ucuz Amsterdam uçak biletini satın almak için elinizi çabuk tutmanızı öneriyoruz 🙂 Amsterdam’a gelmişken biraz da alışveriş yapmak isterseniz Amsterdam alışveriş rehberi yazımıza göz atabilirsiniz. Bu arada Amsterdam’da tavsiye edebileceğiniz yeme içme mekanları varsa bizimle

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin