Tüm Detaylarıyla Amalfi Gezilecek Yerler

İtalya’nın sevimli kıyı şeritlerinden biri olan Amalfi bölgesi, keyifli bir İtalya gezisinde olması gereken duraklardan biri. 

Amalfi, merdivenler yardımıyla birbirine bağlı olan ev çözümleri sayesinde özel bir konuma ulaşmış bir sahil kenti. Özellikle turistik anlamda ilgi gören Amalfi, İtalya‘ya ilk defa gelen ve kısıtlı zamanı olanlar için görülmesi gereken öncelikli yerlerden değil tabii ki; ancak keyifli atmosferiyle, geniş zamanı olanların veya İtalya’ya daha önceden gelmiş olanların görmesi gereken güzellikte bir nokta olduğunu söyleyebiliriz.

Amalfi Gezilecek Yerler

Amalfi, İtalya

Küçük ama sevimli bir turistik sahil kenti olan Amalfi’de güzel bir gün geçirerek İtalya turunuzu daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Şehir küçük olduğu için şehirdeki gezilecek yerlere ulaşım da oldukça kolay. Dilerseniz Amalfi gezilecek yerler listemize birlikte göz atalım.

1. Piazza Duomo

Piazza Duomo

Şehrin kalbinin attığı Duomo Meydanı pek çok cafe ve restorana ev sahipliği yapıyor. Meydanda aynı zamanda hediyelik eşya alabileceğiniz birçok dükkan bulunuyor. Meydana geldiğinizde The Duomo Sant’Andrea Katedrali sizi kendisine hayran bırakıyor. Aynı zamanda 10. yüzyıldan kalma deniz kitabı olan Tavola Amalfitana’yı da Palazzo Morelli’e görmeniz mümkün.

2. The Cathedral of St. Andrew

The Cathedral of St. Andrew

1066 yılında inşa edilen katedral, şehrin en önemli tarihi yapılarından biri olarak ziyaretçilere Orta Çağ’dan izler yansıtıyor.

3. Chiostro del Paradiso

Chiostro del Paradiso

St. Andrew Katedrali’nin hemen arkasında bulunan Cennet Manastırı, 1266 yılında inşa edilmiştir. Arap mimari esintilerinin de görüldüğü yapı, Orta Çağ mimarisinin önemli bir örneği olarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Bir bahçe etrafında 120 sütunla desteklenen manastır Amalfi’ye geldiğinizde görmeniz gereken mimari güzelliklerin başında geliyor.

4. Maestra dei Villaggi Yolu

Maestra dei Villaggi Yolu

Amalfi’nin en güzel manzarasını seyretmek istiyorsanız Maestra dei Villaggi Yolu‘nu görmeli ve buranın büyüleyici manzarasının tadını sonuna kadar çıkarmalısınız.

5. Hotel Cappuccini Amalfi

Hotel Cappuccini Amalfi

Daha önce manastır olarak kullanılan mekan günümüzde bir otel olarak değerlendirilmektedir. Muhteşem bir manzaraya sahip olan otelin cafesinde bir şeyler için manzarayı seyre dalabilirsiniz.

6. Kağıt Müzesi

Kağıt Müzesi

Kağıt üretimine dair önemli bilgileri edinebileceğiniz Kağıt Müzesi ve kağıt yapımında kullanılan değirmen millerinin bulunduğu Değirmenler Vadisi’ni görülmesi gereken yerler listenize almalısınız.

7. Andrea Pansa

Andrea Pansa

Amalfi’de en özel şeylerden biri de el yapımı çikolatalar. Duomo Meydanı’nda yer alan Andrea Pansa, tadımlık ve hediyelik el yapımı çikolatalar almak için oldukça ideal bir nokta.

8. Flavio Gioia Heykeli

Flavio Gioia Heykeli

Denizci ve aynı zamanda bir mucit olan Flavio Gioia’nın heykeli Amalfi Kıyıları’nı gezenlerin görebileceği ve güzel fotoğraflar çekebileceği bir eser.

9. Piazza Flavio Giola

Piazza Flavio Giola

Bir deniz limanı olan Piazza Flavio Giola, tekne turları ve dalış etkinlikleri yapabileceğiniz keyifli bir nokta.

Amalfi, Napoli’ye 50 km. mesafede olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen tatil rotalarından biri. Yolların hayli virajlı olması nedeniyle araç kullanmanın sıkıntılı olduğu bu yollar muhteşem manzarası sayesinde keyifli bir hale dönüşmektedir. Amalfi’ye en yakın havaalanı Napoli’de bulunuyor. Napoli Uluslararası Havaalanı‘na alacağınız ucuz uçak biletleri ile sevdiklerinizi yanınıza alarak İtalya’nın ve Amalfi’nın tadını çıkarabilirsiniz. Amalfi’ye yol tarifi almak için Amalfi’ye nasıl gidilir yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin