Almatı’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Yemek

Kazakistan’ın en büyük şehri ve eski başkenti Almatı yöresel yemekleri sizler için derledik…

“ Almatı’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik.

Orta Asya’nın güzel şehirlerinden Almatı, geleneklerimiz ve kültürümüzden çok fazla şey bulabileceğiniz bir yer. Yaşam tarzı ve toplumsal değerleri yanında mutfağıyla da benzer yönler keşfedeceksiniz.

1- Baursaki

Baursaki

Bol miktarda yağda kızartılarak yapılan küçük bir ekmek olan Baursaki, Almatı’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt oluyor. Farklı farklı şekillerde bulabileceğiniz bu hamur işi lezzetini mutlaka deneyin.

2- Beşparmak

Beşparmak

Beşparmak yemeği, Kazakistan’da önemli bir lezzet olan at eti ve bir çeşit yufkadan yapılıyor. Elle yendiği için bu adı alan yöresel yemek, festival ve davetlerin menüsünde her zaman ilk sırada yer alıyor. Eğer at eti damak tadınıza uymazsa sığır etinden yapılan türlerini de bulabilirsiniz.

3- Kazı

Kazı

Ülke genelinde at eti hemen hemen her yemeğin ana maddesi olarak kullanılıyor. Yine bu etten yapılan bir tür sucuk olan Kazı, öğünlerde önünüze sunulacaktır. Restoranlar dışında süpermarketlerden de satın alabilirsiniz.

4- Kımız

Kımız

Kımız, Orta Asya’dan bu yana Türkler için tarihi içeceklerden biri sayılır. Fermente edilmiş at sütü olan bu içecek, Kazak halkı için kıymetli bir kültürel miras. Denemediyseniz ve tadını merak ediyorsanız, Almatı geziniz bunun için harika bir fırsat olabilir.

5- Kurdak

Kurdak

Koyun sakatatından yapılan Kurdak, tüm damak zevklerine hitap etmese de beğeneni bir hayli fazla. Almatı’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzetin yanında servis edilen ince dilimlenmiş soğanla lezzetlenen bu yemeği pek çok restoranda bulabilirsiniz.

6- Kurt

Kurut

Yine at sütünden yapılan başka bir lezzet de Kurt veya diğer adıyla Kurut. Yemek öncesinde atıştırmalık olarak tüketilen bu tuzlu yiyecek, bölgeye özgü köklü yiyeceklerden biri kabul ediliyor. Almatı’da ne yenir sorusuna lezzetli bir cevap olan bu yiyeceği, hediyelik eşya dükkanları ya da marketlerde bulabilirsiniz.

7- Şaşlık

Shashlyk

Kazakistan usulü bir kebap çeşidi olan Şaşlık, Almatı’da ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldıran harika bir lezzet… Türkiye‘de de hayli bilinen bu kebap türü, etlerin şişlere dizilip mangalda pişirilmesiyle yapılıyor. Tanıdık bir şeyler yemek ve karnınızı doyurmak isterseniz tercih edebilirsiniz.

*Şehrin bu güzel yemeklerini yemeden önce güzel bir turla keşif yapmaya ne dersiniz? Önerilerimize göz atmadan yola çıkmayın.

Almatı’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin