Almanya’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 15 Yer

Almanya tatillerinin özünü tarih, kültür ve tabiat güzellikleri oluşturuyor. Avrupa’ya yapacağınız gezide kararsızsanız veya Almanya üzerinde duruyorsanız bu yazımızdaki ipuçları size yardımcı olacaktır.

Almanya o kadar büyük bir ülke ki, bir bütün halinde gezilecek yerler listesi oluşturmak çok zor. Belli başlı şehirleri ve bölgeleri az çok herkes biliyor. Ülkenin derinlerine inmeden, öne çıkan noktaları ”Almanya’da Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 15 Yer” yazısında topladık. Detaylı bilgileri blog sayfamızdaki diğer içeriklerden alabilirsiniz.

Brandenburg Kapısı

Brandenburg Kapısı

Atina’da modellenen 1791 yapımı Brandenburg Kapısı, Berlin’in ilk Neoklasik yapısıdır. Aynı zamanda şehrin en ikonik eseridir. Bir zamanlar Berlin Duvarı’nın bir parçası olduğu için Berlin‘in Doğu ve Batı olarak bölünmesinin de sembolü olmuş.

Köln Katedrali 

Köln Katedrali

Ren Nehri’nin kıyısında yükselen Köln Katedrali, şehrin en etkileyici simgesidir. Bununla beraber Avrupa’nın en büyü katedralleri arasındadır. Gotik mimarinin görüldüğü yapının inşası 1248’de başladı ve Orta Çağ döneminde epey iddialıydı. İç mekanı 6.116 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Köln‘ün hemen hemen her yerinden katedralin kulelerini görebilirsiniz. Almanya’ya veya Köln’e gelen turistler muhakkak buraya uğrar.

Kara Orman

Kara Orman

Black Forest, yoğun ormanlık tepeleriyle Avrupa‘nın en çok ziyaret edilen dağlık bölgelerinden biridir. Almanya’nın güneybatı köşesinde ve kuzeydeki Pforzheim’dan, güneydeki High Rhine’deki Waldshut’a 160 kilometre uzanan bir cennet de diyebiliriz. Çevresindeki tesislerle beraber The Black Forest havasını iyice yaşayabilirsiniz.

Masal Kalesi: Neuschwanstein

Neuschwanstein Castle

Popüler bir dağlık arazi ve kış sporu merkezi Ammergau ile Allgau Alpleri arasında bulunan Füssen eski kenti, Avrupa’nın en ünlü kraliyet kalelerinden birine sahiptir. 1869-89 arasında inşa edilen kale, ilerleyen yıllar Walt Disney’e ilham kaynağı olmuş. Rehberler eşliğinde muhteşem manzaraları yeri doyasıya gezmelisiniz.

Minyatür Harikalar Diyarı

Minyatür Harikalar Diyarı

Hamburg Limanı’nda bulunan benzersiz bir eğlence mekanı olan Miniatur Wunderland, bu ismi gerçekten hak ediyor. Kitlesel ölçekli modelleme ABD, İskandinavya ve Hamburg’u kapsıyor. Minyatür uçakların havalanması, caddelerdeki hareketlilik, ışıklandırmalar son derece profesyonelce hazırlanmış. Gördüklerinizi başka yerde göremeyeceksiniz. Bu nedenle mümkün olduğunca keyif almaya bakın 🙂

Ren Vadisi

Ren Vadisi

Ren, Avrupa’nın en önemli ve en güzel su yoludur. Toplam 1.320 kilometre uzunluğundaki bu muhteşem nehir, İsviçre‘den Almanya’ya kadar uzanıyor. Almanya’nın bu görkemli nehrin keyfini çıkarabileceğiniz pek çok yer olsa da, en iyisi Yukarı Orta Ren Vadisi Bölümü’dür. Burada 40’tan fazla kale, 60’dan fazla kasaba keşfedilmeyi bekliyor.

Müze Adası

Müze Adası

Müzeler Adası, Berlin’in en eski ve en önemli müzelerinden birçoğunu içerir. 1 kilometrelik alan içinde 5 müze bulunuyor. Eski Müze, Yeni Müze, Ulusal Galeri, Bode Müzesi ve Pergamonmuseum bu kompleksin ev sahipleri. Birçok eseri tek bir yerde görebilme şansını kaçırmayın.

Bamberg

Bamberg

Nehrin iki kola ayrıldığı Regnitz Vadisi’nde, eski imparatorluk şehri ve Yukarı Franconia’daki ön önemli kasaba olan Bamberg, Almanya’nın birçok güzel eski kentinin en iyi korunmuşlarından biridir. Eski piskoposluk bölgesi, 13. yüzyıldan kalma katedrale ve Michalesberg’in eski Benedictine Manastırı’na ev sahipliği yapmaktadır. Almanya’nın eski yerleşimlerinden birine gitmek istiyorsanız Bamberg ilk tercihlerinizden olabilir.

Zugspitze Masifi

Zugspitze Masifi

Wetterstein Dağı’nın bir parçası olan Zugspitze Masifi, Almanya ve Avusturya arasındaki sınırı kaplar ve dik vadilerle çevrilidir. 2962 metrelik doğu zirvesi yaldızlı bir haçla taçlandırılmıştır. Buraya teleferikle ulaşım sağlayabilirsiniz. Çevrede manzarayı karşısına alan restoranlar da var. Bu tip yerlerde de vakit geçirebilir ve etrafı seyredebilirsiniz.

Rügen Adası

Rügen Adası

Rügen, Alman Baltık Adaları’nın en büyüğü ve en güzelidir. Anakaraya köprü ve geçitle bağlıdır. Burada düze tarım arazileri, plajlar, lagünler, ormanlık tepeler var. Hepsinin de ayrı bir manzarası oluyor. Neoklasik binalar ve Putbus Kasabası turistlerin gittiği mekanlardan.

Königssee

Königssee

Bu güzel Bavyera Gölü Berchtesgadener Land olarak bilinen bölgenin en güzel noktalarından biridir. King’s Lake olarak da bilinen Salzburg yakınlarındaki bu alan bir yürüyüş cennetidir. En popüler rotalarında biri, Königssee’nin doğusunda, Malerwinkel’e ya da Painters Corner’e giden, göle ve dağların muhteşem manzarasına sahip patikalar. Diğer bir seçenek ise, 17. yüzyıldan kalma St. Bartholomew Kilisesi’ne tekne turu yapmak ve oradan Obersee’ye yürümek. Dağ tatil beldesi denince akıllara Königssee gelir.

Rothenburg

Rothenburg

Rothenburg meşhur “romantik yolu” ve Orta Çağ havası ile Almanya’nın turist çekim merkezlerindendir. 1618’deki 30 Yıl Savaşları’ndan bu yana duvarlara ve kulelere el değmemiş. Tamamen korunan yapıların sonsuz bir cazibesi olduğunu söylemeliyiz. Örneğin, 13. yüzyıldan kalma etkileyici belediye binası (Rathaus), ilginç saatiyle 1466 yılında inşa edilmiş. Hayranlıkla izleyeceğiniz bir yer arıyorsanız Rothenburg’dan başlayabilirsiniz.

Sanssouci Parkı ve Sarayı

Sanssouci Parkı ve Sarayı

Almanya’da gezilecek yerler başında 1744-1756 yılları arasında yapılan muhteşem Sanssouci Parkı geliyor. Potsdam Rococo’nun en ünlü örneklerinden biri olarak kabul edilir. Büyük Frederick’in kişisel zevkini yansıtan parkta hoş bir Barok çiçek bahçesi, 3000’den fazla meyve ağacı ve çok sayıda sera bulunuyor. Parkta olanlar sadece bunlarla sınırlı değil. Hamam kompleksi, Çin Evi, resim galerisi, saray odaları gibi bölümler de var.

Çiçek Adası

Çiçek Adası

Çiçek Adası, 110 dönümlük bir alanı kaplar. Tropik bitki örtüsü, süslü güzel parkları ve bahçeleri ile birçok ziyaretçiyi cezbeder. Adaya ulaşım tekneyle veya anakaraya bağlanan bir yay köprüsü ile yapılıyor.

Berlin Duvarı

Berlin Duvarı

Berlin Duvarı, Almanya’ya gelen herkesin görmesi gereken bir yer. 1961’de inşa edilen duvar, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra var olan Soğuk Savaş zihniyetinin en görünür tezahürüdür. 1990’da yıkılan duvardan geriye kalanlar, graffiti kaplı küçük bölümler. Doğudan batıya kaçmaya çalışan insanları hatıralarını da unutmamak gerek. Berlin Duvarı Sergisi’nde duvarın tarihine dair çok daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

*En başta da dediğimiz gibi Almanya’da gezilecek yerler yazdıklarımız ile sınırlı değil. Turistlerin en çok tercih ettiği, reklamı ve pazarlaması en çok yapılan yerleri listemize almayı uygun gördük. Blogumuzdaki diğer yazılarda şehirlere dair detaylara inebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin