Alicante’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Yöresel Yemek

Turizm sektörü başta olmak üzere İspanya’nın hızla gelişen şehirlerinden Alicante’nin yöresel yemeklerini inceledik…

Ilık iklimi ve tertemiz kumsalları bir kenara, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir kentle karşılaşacaksınız. Tempolu bir tur sonrasında enerjinizi yerine getirecek özgün tatlarıyla Alicante’de ne yenir , ne içilir gelin beraber öğrenelim.

1- Bunuelo

Bunuelo

Bunuelo, Alicante’nin yer aldığı Valencia bölgesinde bunyols olarak da bilinen, kızartılmış hamurdan yapılan bir çeşit çörek. Tatlı ve tuzlu türlerini bulabilirsiniz ancak genelde tatlı oluyor ve üzeri şekerle kaplanmış şekilde servis ediliyor.

2- Esgarrat

Esgarrat

Alicante’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren Morina balığının tatlı kırmızı biberle buluştuğu Esgarrat, şehrin en popüler balık yemeklerinden biri. Sarımsak ve zeytinyağından yapılan bir sosla servis edilen bu yemeği geziniz sırasında denemeyi unutmayın.

3- Montaditos

Montaditos

Montaditos, etlerle ve tuzlanmış balıklarla dolu bükülmüş rulo şeklinde sandviçlere deniyor. İspanya‘nın her şehrinde bulabileceğiniz bir lezzet, ancak Alicante’de ünlenmiş ve şehrin simgesi haline gelmiş.

4- Olla Churra

Olla Churra

Olla Churra, için İspanyol usulü zeytinyağlı taze fasulye diyebiliriz. Türk mutfağından ayrılarak sosis ve et ilave edilerek pişiriliyor, bazı bölgelerde pirinç ve patates de ekleniyor. Tadına ve sunumuna diyecek yok.

5- Paella

Paella
Paella

İspanya’da yemek denince akla ilk gelen Paella’nın nefis yorumlarını Alicante’de de bulabilirsiniz. Beyaz fasulye, salyangoz, tavşan, kabuklu deniz ürünleri veya balık gibi malzemelerle yapılan bu pirinç yemeği, aynı zamanda geleneksel bir değere sahip.

6- Şarap

Wine Alicante

Monastrell, Vermeta veya Garnacha üzümlerinden yapılan yerel kırmızı şaraplar, Alicante’nin öne çıkan yerli içeceklerinden sayılıyor. Hafif ve nefis bir tada sahip bu şaraplardan birini seçin ve güzel havaya karşı bir kadeh için.

7- Tapas

Tapas

Alicante’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran ve genelde içkilerin ya da ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan Tapas, İspanyol mutfağının simgeleşmiş tatlarından bir diğeri. Farklı farklı lezzetlerin küçük kaplarda sunulduğu bu yemek kültürünü deneyimleyecek şehrin ruhunu hissedebilirsiniz.

8- Turron

Turron

Turron, badem ve balla yapılan oldukça lezzetli bir nugat. Geleneksel olarak Noel zamanları yapılıyor, ancak yaz mevsimlerinde dondurma şeklinde satıldığını da görebilirsiniz.

9- Saran sa Srpskim Pilovom

Şehrin kıyısında yer alan nehirde tutulan bu lezzetli balığın ismi Saran sa srpskim pilovom… Sırp pilavı ile sentezlenerek harika bir lezzet ortaya çıkartılıyor.  Çeşitli baharatlar ve haşlanmış patatesle zenginleştirilen bu lezzeti kentte yer alan restoranlarda tadabilirsiniz.

10- Rakija

Rakija

Belgrad denince akla gelen içkilerden biri de Rakija… Erik, üzüm ve nane karışımından oluşturulan bu içkide likör esintisini hissedeceksiniz. Şehrin milli içkilerinden biri haline gelmiş bu brendi çeşidini tatmanızı tavsiye ederiz.

İspanya’nın yavaş yavaş keşfedilen güzel kenti Alicante için bir gezi rehberi çıkarmanıza yardımcı olacak ipuçlarına, aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Alicante Gezilecek Yerler

*Alicante’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin