Alghero’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Yöresel Yemek

İtalya’nın Sardinya Adası’nın küçük ve güzel kenti Alghero’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Şehir turunda rehber niteliğindeki “ Alghero’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda, size kusursuz bir menü oluşturacak nefis yemekleri derledik.

İlginin her geçen yıl arttığı bu sevimli şehirde gezilecek yerleri daha keyifli kılacak lezzetler de saklı. Geziniz sırasında önünüze, hem muhteşem İtalyan mutfağı hem de yöresel tatları deneyimleyeceğiniz çokça fırsat çıkacak.

1- Ahtapot Salatası

ahtapot salatası

Sardinya Adası için yerli bir yemek olan Ahtapot Salatası, genellikle başlangıç olarak sunuluyor. Ahtapota eşlik eden patates, kereviz, sarımsak ve zeytinyağı gibi malzemelerle renkleniyor.

Akdeniz sularına özgü bir ahtapottan yapılan bu salata, yeni lezzetlere açık biriyseniz mutlaka denemeniz gereken yemekler listesinde yer almalı.

2- Aragosta alla Catalana

aragosta alla catalana

Aragosta alla Catalana, yani Katalan tarzı ıstakoz, Alghero için simgesel yemeklerden biri. Alghero’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzet avlanan ıstakozların kaynatılıp taze domates, soğanla servis edilmesinden oluşuyor. Sofraların kraliçesi kabul edilen bu yemeği yerel halk, bir kadeh beyaz şarapla denemenizi önerecektir.

3- Bottarga

bottarga

Kurutulmuş kefal yumurtası olan Bottarga, adanın batısındaki küçük bir kasabadan geliyor. İnce ince dilimlenerek servis edilen bu egzotik ve bir o kadar ilginç lezzeti, genelde spagetti yanında ikram ediyorlar.

4- Paella all’Algherese

paella allungherese

İspanya’ya özgü bir yemek olan paellanın, Alghero’daki yorumlaması Paella all’Algherese, pirinç yerine bir makarna çeşidi olan fregola ile yapılıyor. İçine midye, kalamar, karides, tavuk, biber, bezelye gibi pek çok malzeme eklenerek tamamlanıyor. Görsel şölenin yanında oldukça sağlıklı bir yemek.

5- Porcheddu

porcheddu

Servisini oldukça ilginç bulacağınız Porcheddu, tamamen bir domuz yemeği. Mersin yapraklarıyla süslenen domuz, pişirildikten sonra büyük bir tepsi üzerinde servis ediliyor.

6- Seadas

seadas

Seadas, kokulu peynirle doldurulmuş ve ılık bal veya şekerle tepesinde kızarmış hamurdan yapılmış geleneksel bir tatlı. Normalde Seadas için kullanılan pecorino adında özel bir peynirken, farklı türlerdeki peynirle de yapılıyor. Alghero’da denenmesi gereken tatlıların başında diyebiliriz.

7- Spaghetti al Bogamari

Denizkestaneli bir spagetti olarak düşünebileceğiniz Spaghetti al Bogamari, Alghero’da ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldıran vazgeçilmez yemeklerden bir diğeri. Denizkestanesinin eti, turuncu-kırmızı rengiyle, denizin yoğun lezzetinin bozulmaması için neredeyse çiğ olarak tüketiliyor.

Zeytinyağı ve tereyağında pişirilen kestaneler spagettiyle buluşturuluyor ve tam bir ziyafet ortaya çıkıyor.

8- Zuppa Gallurese

Zuppa Gallurese, Peynir ve et suyu karışımından yapılmış bir lazanya. “Zuppa” bölgenin dilinde çorba anlamına geliyor ancak bu yemek pek bildiğimiz çorbalara benzemiyor. Yine doyurucu ve farklı bir lezzet denemek isterseniz ve Alghero’da ne yenir diye düşünüyorsanız sizlere tavsiye edebileceğimiz yemeklerden bir diğeri..

İtalya’nın etkileyici şehirlerinden Alghero gezi planı çıkarmanızı sağlayacak ipuçlarına aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Alghero’da ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin