Algarve’nin En İyi 8 Plajı

Portekiz’in güneyinde yer alan ve ülkenin en önemli tatil şeritleri arasında bulunan Algarve, denize girmek isteyenlerin en fazla tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Algarve Bölgesi’nde 150’nin üzerinde plaj bulunuyor ve insanlar bu plajlarda çok keyifli zamanlar geçirebiliyor. Sizin için bölgedeki en iyi plajları listeledik. Listemizden zevkinize uygun plajı seçerek çok keyifli bir tatil yapma fırsatını yakalayabilirsiniz.

1- Algarve’nin En İyi Plajları

1. Praia da Marinha, Lagoa

Praia da Marinha, Lagoa

Lagoa’nın 8 km. güneydoğusunda kalan bu plaj, çözünmüş kireç taşlarının oluşturduğu etkileyici kahverengi görünüm ile dikkat çekiyor. Bu nedenle burası hem deniz keyfi yapmak isteyenler için hem de muhteşem fotoğraflar çekmek isteyenler için oldukça ideal bir plaj.

2. Praia da Falésia, Albufeira

Praia da Falésia, Albufeira

Yeşil alanların bittiği noktada başlayan bu keyifli plaj özellikle bitkileri incelemeyi sevenler ve koşucular için çok ideal bir bölge. Burada ilginç bitkilere denk gelebilir ya da doğanın etkileyici renklerinden ilham alarak mükemmel resimler çizebilirsiniz.

3. Praia de Odeceixe, Odeceixe

Praia de Odeceixe, Odeceixe

Algarve’nin en kuzeyindeki plaj olan Odeceixe, bölgenin de en iyi plajlarından biridir. Bölgedeki en iyi yürüyüş rotalarından Rota Vicentine’nin içinde bulunan plaj bu nedenle yürüyüş yapmak isteyenler için de oldukça ideal bir konumda bulunuyor. Güvenli bir plaj olduğu için burayı çocuklu aileler de sıklıkla tercih etmektedir.

4. Ilha de Tavira, Tavira

 Ilha de Tavira, Tavira

Tavira’dan tekne ile ulaşılabilen 11 km. uzunluğundaki bu ada plajı muhteşem doğası ile kampçıları ve kuş gözlemcileri kendisine hayran bırakıyor.

5. Meia Praia, Lagos

Meia Praia, Lagos

Lagos’ta bulunan bu etkileyici plaj, özellikle gerçekleştirilen müthiş partilerle biliniyor. Eğer siz de partileri seviyorsanız Meia Praia sizin için iyi bir seçim olacaktır.

6. Praia de Cacela Velha, Manta Rota

Praia de Cacela Velha, Manta Rota

Eğer sakin bir plajda zaman geçirmek istiyorsanız bu yay biçiminde uzanan sevimli plajın tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Burasının Algarve’nin En İyi Plajları arasında bulunduğundan emin olabilirsiniz.

7. Praia da Arrifana, Aljezur

 Praia da Arrifana, Aljezur

Aljezur’un en keyifli plajlarından olan Amoreira, sörf ve dalış tutkunları için çok ideal bir plaj. Burada aynı zamanda balık avcılığını seven gezginler de çok keyifli zamanlar geçirecektir.

8. Praia de Vale Figueira, Carrapateira

Praia de Vale Figueira, Carrapateira

Eğer yalnız takılıyorsanız ya da sevgilinizle özel anlar geçirebileceğiniz bir plaj arıyorsanız burasının civarda bulabileceğiniz en romantik noktalardan biri olduğunu söylememiz gerek.

Algarve plajları hakkında bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin