Agra’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Nefis Yöresel Yemekler

Tarihi geçmişi yanında dünya harikalarından Tac Mahal’e ev sahipliği yapan Agra’nın yöresel yemeklerini sizler için listeledik…

“ Agra’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda şehrin gurme duraklarına girip gizli kalmış yerel tatlarını sizin için derlemeye çalıştık.

Hint mutfağı, dünyanın en özgün ve zengin mutfaklarından kabul edilir. İçinden çok fazla ayrılmadan sıyrılan Agra mutfağı ise geleneksel lezzetler yanında kendine has yemekleriyle de misafirlerine tam anlamıyla bir şölen yaşatıyor. 

1- Bedai & Jalebi

Agralılar için tipik bir kahvaltılık olan Bedai & Jalebi, tatlımsı ve baharatlı bir yemek. İki ayrı tadı birleştiren bu yemeğin yarısı tatlı diğer yarısı ise aperatif bir atıştırmalık olarak sunuluyor. Yanında ekmek ve körili patatesle servis ediliyor. Güne enerji dolu ve keyifli başlamak için en iyi yol.

2- Bhalla

Bhalla

Delhi’de hayli popüler bir yemek olan Chaata karşı Agra yorumunu denemek isterseniz size Bhalla’yı öneririz. Şehirdeki ünlü sokak lezzetlerinden biri olan Bhalla, patates püresinin toplar halinde kızartılmasıyla yapılıyor ve köri sosu ile servis ediliyor.

3- Dalmoth

Dalmoth

Agra’nın geleneksel tatlarından Dalmoth fındık, baharat ve yağdan elde ediliyor. Çıtır çıtır ve bir hayli yağlı olan bu lezzet, özellikle kış günlerinde içinizi ısıtacak tüm enerjiyi verebilir. Tabii yaz aylarında da soğuk bir bira eşliğinde güzel gidecektir.

4- Mughlai

Mughlai

Mughlai yemeği, Babür mutfağının miraslarından bir tanesi. Esas olarak, kurutulmuş meyvelerle zenginleştirilmiş ve bütün baharatların yanı sıra Hindistan’ın milli baharatı köri ile tatlandırılmış tavuk etinden yapılıyor. Tüm ülkeye ünü yayılmış bir yemek olsa da çıkış noktası Agra için önemini koruyor.

5- Paratha

Paratha

Paratha, ülkenin ünlü lezzetlerinden chapatti’ye benzeyen bir çeşit gözleme. Ancak tavada kızartılıyor ve içine sebze ekleniyor. Ülke vejetaryenler için tam bir lezzet cenneti. Bu sağlıklı atıştırmalık da onlarca seçenekten sadece biri.

6- Petha

Petha

Agra’ya adım attığınız an, etrafınızda her yerde Petha bulacaksınız. Safranlı, fındıklı, ananaslı, çilekli gibi renk renk çeşitlerini bulacağınız bu tatlı kaçamak, sağlık açısından da hayli faydalı. Üstelik geçmişi de en az Tac Mahal kadar eski.

Şehrin leziz yemeklerinden önce göz alıcı destinasyonlarını öğrenmek isterseniz aşağıdaki linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

*Agra’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin