Adelaide’de Gezilecek Yerler Listesi

Kıtalar arası bir tatil planınız varsa Avustralya sizin için çok isabetli bir tercih olabilir. Birçok güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan Avustralya, birbirinden güzel gezilecek yerleriyle ziyaretçilerine unutamayacakları bir tatil yaşatıyor.

Adelaide şehri de Avustralya’nın sevimli ve turistler tarafından sıklıkla tercih edilen şehirlerinin başında geliyor. Sizin için hazırladığımız Adelaide gezi rehberi sayesinde tatilinizin çok daha keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz.

Adelaide Zoo

Adelaide Zoo

Avustralya’nın en eski ama en keyifli hayvanat bahçelerinden biri olan Adelaide Zoo, çocuklarınızla doğal yaşamı ve bitkileri tanımanıza olanak sağlıyor. Yüzlerce havyan türünü gözlemleyebileceğiniz bu hayvanat bahçesini mutlaka gezi listenize almalısınız.

Waterfall Gully

Waterfall Gully

Gleland Doğal Yaşam Parkı içinde bulunan Waterfall Gully yedi şelalesi ile seyretmeye doyamayacağınız manzaralar sunuyor. Keyifli yürüyüş parkurlarının ardından ulaşacağınız Lofty Dağı ise size unutamayacağınız görüntülerle dolu anlar vadediyor.

Town Hall

Town Hall

İçinde belediye birimlerinin yanında konser ve toplantı salonlarının da bulunduğu Town Hall, şehrin sembol binalarından biri olarak bizi karşılıyor. Bina günümüzden yaklaşık 150 yıl önce 1866 yılında inşa edilmiş. Binaya 1935 yılında bir de saat kulesi eklenmiş. Birçok önemli toplantı ve etkinliğe şahitlik eden Town Hall, günümüzde turistlerin en çok ziyaret ettiği noktaların başında geliyor.

South Australian Museum

South Australian Museum

1856 yılında kurulan müze, günümüzde bölgenin en önemli müzelerinden sayılıyor. Başta Aborjin kültürünü yansıtan eserler olmak üzere müzede birçok eser sergileniyor. South Australian Museum, birbirinden etkileyici konsept bölümleriyle ziyaretçilerine unutamayacakları bir müze deneyimi yaşatıyor.

National War Memorial

National War Memorial

North Terrace Caddesi’nin hemen köşesinde bulunan anıt, 1931 yılında inşa edilmiş. 1. Dünya Savaşı sırasında Güney Avustralya için savaşan askerlere ithafen yapılan anıt manevi anlamının yanı sıra şehirdeki insanlar için de en önemli buluşma noktalarının başında geliyor.

Adelaide Botanik Bahçesi

Adelaide Botanik Bahçesi

Şehrin kolaylıkla ulaşılabilen merkezi bir noktasında bulunan Adelaide Botanik Bahçesi, birbirinden güzel bitkilerle sizi karşılıyor. Halka açık olan alan, çok iyi korunduğu için bünyesindeki bitkiler de oldukça canlı görünüyor. Eğer vaktiniz olursa bu güzel bahçede biraz zaman geçirmenizi ve yeşilin huzurunu içinizde hissetmenizi öneriyoruz.

Rundle Mall Caddesi

Rundle Mall

Avustralya’nın Taksim’i diyebileceğimiz Runde Mall, birçok alışveriş merkeziyle şehrin ticari anlamda kalbinin attığı yerlerden biri. İnsanların eğlenmek, arkadaşlarıyla sohbet etmek için özellikle tercih ettiği Rundle Mall, eğlence dünyası için de çok önemli noktaların başında geliyor.

Glenelg

Glenelg

Okyanus kenarında bulunan bir ülkenin muhteşem plajlara sahip olması pek de şaşılacak bir durum değil tabii ki. Glenelg de şehrin en önemli plajlarından birisi. Plajın önemli özelliklerinden bir tanesi de 381 metre boyunca uzanan bir iskeleye sahip olması. Eğer tatilinize güzel bir plaj keyfi de eklemek istiyorsanız Glenelg görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

North Terrace Caddesi

North Terrace

Şehrin kalbinin attığı yerlerin başında gelen North Terrace Caddesi, tarihi binalarının yanı sıra birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapmasıyla da bölge için çok önemli bir yere sahip. Turistler bu özel caddeyi ziyaret ederek keyifli vakit geçirme fırsatı yakalıyor.

Murray Nehri

Murray Nehri

Suyun hayat olduğunu ve bir şehre ne kadar farklı bir hava kattığını kanıtlayan Murray Nehri, Adelaide için çok büyük bir önem taşıyor. Şehir turunuzda Murray Nehri’nin güzellikleri için mutlaka yer açmalısınız.

Güney Avustralya Sanat Galerisi

güney avustralya sanat galerisi

1881’de North Terrace Bulvarı’nda açılan sanat galerisi 35 binden fazla esere sahip çıkıyor. Aynı zamanda Avustralya’nın en önemli görsel sanat müzesidir. Modern sanat ürünlerinden gelenekselliğe uzanan koleksiyonda saatler geçirebilirsiniz.

Tandanya Ulusal Aborjin Kültür Enstitüsü

Tandanya Ulusal Aborjin Kültür Enstitüsü

Avustralya halkının aborjin sanatı hakkında net bilgiler alabileceğiniz zevkli bir sanat galerisidir. 1989’da açılan enstitü ülkenin en eski aborjin kültür merkezi olma özelliğine sahiptir. Hediyelik eşya bölümünden hatıra olarak çeşitli ürünler alabilirsiniz.

Güney Avustralya Parlamento Binası

Güney Avustralya Parlamento Binası

Lloyd Taylor ve Edmund Wright’ın tasarladığı bina hayata geçirilerek parlamento binası olarak kullanılmaya başlandı. Taş işlemeleri ve korint sütunlarıyla Adelaide’nin güzel mimari yapılarındandır. Parlamento Binası’na turistik gezi yapan turlara katılabilirsiniz.

Teslis Kilisesi

Teslis kilisesi

North Terrace üzerinde bulunan Teslis Kilisesi, 1836’da inşa edilen Güney Avustralya sınırları içindeki ilk Anglikan Kilisesi’dir. Daha sonra yıllar içinde genişletilmiştir.

Himeji Bahçesi

Himeji Bahçesi

Adelaide’nin en güzel bahçelerinden biri olan Himeji, South Terrace’da bulunuyor. Japon stilinin görüldüğü bahçe farklı alanlara bölünmüş. Göl ve dağ bahçesi, kum bahçesi gibi tarzlar oluşturulmuş. 1982’de Yoshikata Kumada’nın tasarladığı bahçe, Adelaide ve Himeji’nin kardeşliğini simgeliyor.

Rymill Parkı

Rymill Parkı

15 hektarlık alanı ile dikkat çeken Rymill Parkı’nda ağaçların gölgesinde uzanabilir, göl manzarasına karşı oturabilir, barbekü yapabilirsiniz. Yaz döneminde burada festivallere denk gelebilirsiniz.

Adelaide Limanı

Adelaide port

Liman, kentin kuzeybatısında bulunuyor. Otobüslerle, minibüslerle buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Eski gemiler ve buharlı tren ilginizi çekiyorsa Adelaide Limanı size göre bir yer.

Hahndorf

Hahndorf adelaide

Adelaide’nin merkezine 28 kilometre uzakta olan Hahndorf’u, 1838’de Alman mülteciler inşa etmiş. Dağ kasabası diyebileceğimiz yerdeki binalar orjinal halleri korunarak restore edilmiş ve günümüzde de aktif bir şekilde kullanılıyor.

Bu kendine has sevimli şehri görebilmek içinse, kıtalar ötesi bir uçuş yapmanız gerekiyor. Bunun için ucuz uçak bileti seçeneklerini inceleyebilir ve Adelaide gezinizi planlamaya başlayabilirsiniz. Adelaide Havaalanı şehre yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunuyor Taksiyle ya da belediye otobüsüyle şehir merkezine ulaşmanız mümkün. Eğer yurt dışında araç kullanma konusunda cesursanız araç kiralama da bir diğer seçenek.

 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin