Addis Ababa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Etiyopya’nın başkenti olmasının yanında en büyük kenti de olan Addis Ababa, turizm ve kültür açısından da başı çekiyor.

Egzotik yaşam tarzları, farklı kültürleri ve geleneksel tatlarıyla ziyaret edilmeye değer bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Şehir turunuzda Afrika, Avrupa ve Uzak Doğu mutfağının esintilerini görebileceğiniz zengin bir menüyle karşılaşacaksınız. “ Addis Ababa’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda Etiyopya mutfağını inceleyip seyahatinizi lezzetlendirecek yemekleri derledik.

1- Aib

Aib, yumuşak ve ufalanan bir süzme peynir. Çok baharatlı yiyeceklerin etkisini yumuşatmak için genellikle bir garnitür olarak sunuluyor. Kendine özgü belirgin bir tadı olmayan bu peyniri dumanı üzerinde bir ekmek yanında denemelisiniz.

2- Azifa

Azifa

Bir çeşit Etiyopya usulü salata olan Azifa, genelde injera adındaki ekmek çeşidinin yanında servis ediliyor. Tabii, sadece salatayı da sipariş verebilirsiniz. Sağlıklı ve keyifli bir öğün geçirmek istiyorsanız tercih edilebilir.

3- Chechebsa

Chechebsa
Chechebsa – Berbere Kibe Breakfast, Ethiopian Food

Addis Ababa’da kahvaltı dikkat edilen bir öğün değil, bu nedenle bu öğünde özellikle yenen yiyecekler yok. Kahvaltıda Addis Ababa’da ne yenir diye düşünüyorsanız Chechebsa, faydalı bir kahvaltılık olarak değerlendirilebilir. Bölgeye özgü bir ekmek yanında tüketilen bu yiyecek, bal veya yoğurtla servis ediliyor. Diğer bir adı Kita Firfir olan Etiyopya lezzetini mutlaka deneyin.

4- Gomen

Gomen

Gomen, çoğunlukla biraz tereyağında kızartılmış yeşil lahana ile yapılan popüler bir vejetaryen yemeğidir. Ancak isteğe göre içine sığır eti de ekleniyor. Şehirdeki sağlıklı seçeneklerden biri olan bu nefis yemeği listenize eklemeyi unutmayın.

5- Injera

Adis Ababa'da ne yenir
Injera

Etiyopya mutfağının en önemli simgesi olan Injera, Addis Ababa’da ne yenir sorusuna cevap veriyor. Injera aslında lavaş benzeri bir ekmek. Ülkenin her şehrinde olduğu gibi Addis Ababa’da da etrafına yerleştirilen et ve sebzelerle servis ediliyor. Yanında sunulan soslarla lezzetine lezzet katılan bu ekmeği doyasıya yiyebilirsiniz.

6- Kahve

Kahve

Kahve, Etiyopya için gelenekselleşmiş bir lezzet olmasının dışında önemli bir ticaret malzemesi olarak kabul ediliyor. Dünya üzerinde tüketilen kahvelerin büyük bir çoğunluğu bu ülkeden getiriliyor. Bu nedenle en güzel ve gerçek kahve çeşitlerinin tadına burada bakabilirsiniz. Bölgeye özgü kahvelerin yanı sıra Macchiato gibi Avrupa tarzı kahveleri de deneyebilirsiniz.

7- Kolo

Kolo

Çeşitli tahılların kavrulmasıyla yapılan Kolo, sağlıklı sokak lezzetlerinden biri sayılabilir. Bölge halkının bol bol tükettiği bu atıştırmalıkları sokak aralarına kurulmuş tezgâhlarda bulabilirsiniz.

8- Shiro Wat

Shiro Wat

Shiro Wat, nohut ve bakla unundan elde ediliyor. Sarımsak ve soğanlar ile karıştırılıp hamur haline getirilen bu yemek, şehirdeki sağlıklı vejetaryen menülerinden biri. Bazı mekanlarda içine patates ve bezelye eklendiğini de görebilirsiniz.

9- Tej

Tej

Güçlü bir bal şarabı olan Tej, ülkenin en ünlü alkollü içeceği. İçeriği nedeniyle tatlı olması içimini kolaylaştırsa da biraz ağır bir içecek. Addis Ababa’da güzel bir gün sonunda mutlaka denenmeli.

*Etiyopya’nın özgün ruhunu hissedeceğiniz şehri Addis Ababa’da heyecanlı bir şehir turu için aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Addis Ababa’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz

Yorum yapın

Bizi Takip Edin