Fotoğraflarıyla Birlikte Abu Dhabi Gezilecek Yerler Listesi

Ortadoğu’nun Avrupa ile Arap bakış açısını harmanlamayı başarabilen şehirlerinden biri olan Abu Dhabi, bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olarak her yıl birçok turisti ağırlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri‘nin başkenti konumunda bulunan Abu Dhabi, tıplı Dubai gibi bölgenin turizm anlamında lokomotif şehirlerinin başında geliyor. Şehirde ziyaret ederek keyifle vakit geçirebileceğiniz bir çok farklı nokta bulunuyor. Sizler için hazırladığımız Abu Dhabi gezilecek yerler listemizde bu yerleri araştırdık.

Şeyh Zayed Camii

Şeyh Zayed Camii

2007 yılında inşa edilen camii 2004 yılında vefat eden Zayed Bin Sultan Al Nahyan’a ithaf edilmiştir. Aralarında ülkemizin de bulunduğu çeşitli ülkelerin katkılarıyla inşa edilen Şeyh Zayed Camii, son dönemde inşa edilen camilerin en güzellerinden biri olarak kabul görmektedir.

Emirates Sarayı

Emirates Palace

2006 yılında müşterilerini ağırlamaya başlayan Emirates Palace, dünyanın en pahalı otelleri arasında bulunmaktadır. Yapının otel özelliğinin yanı sıra Arap esintileri taşıyan mimarisiyle dikkatleri üzerine çektiğini söyleyebiliriz.

Qars Al-Hosn

Qasr al-Hosn

1761 yılında bir gözetleme kulesi olarak inşa edilen yapı daha sonradan kale olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kale 3-13 Şubat arasında şehirde düzenlenen festivalde halkın ziyaretine açılmaktadır.

Heritage Village

Heritage Village

Abu Dhabi’nin çöl yaşamı, kültürü ve el sanatlarıyla ilgili çeşitli sergilere ve gösterilere ev sahipliği yapan Heritage Village, gezisine kültürel bir yön de katmak isteyen ziyaretçiler için Abu Dhabi gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yerlerden biri.

Corniche Road

Corniche Road

Şehrin yürüyüş yapmak ve yol üzerindeki restoranlarda bir şeyler yeyip içmek için en ideal yerlerinden birinin Corniche Road olduğunu söyleyebiliriz. Burada keyifli bir geziyle geçen günün sonunda bütün yorgunluğunuzu atma şansına sahipsiniz. Dilerseniz Corniche Road’da bulunan Marina Mall‘ı ziyaret ederek alışveriş fırsatlarını da değerlendirebilirsiniz.

Yas Adası

Yas Adası

Bir proje kapsamında şehrin eğlence mekanlarından birine dönüştürülen Yas Adası, şehir merkezine yaklaşık yarım saatlik bir mesafede bulunuyor. Adada Yas Su Dünyası, Ferrari World Abu Dhabi ve daha birçok eğlenceli nokta ziyaretçilere hizmet veriyor.

Ferrari Dünyası

Ferrari Dünyası

F1 fanatiğiyseniz Ferrari Dünyası’na sorgusuz sualsiz gideceksiniz demektir. Arabalarla yakından ilgilenenler için de burası kaçınılmaz bir fırsat. Ferrari temalı park alanından başlayan eşsiz tecrübe kalp atışlarınızı hızlandıracak 🙂

Burada birkaç simülasyon tabanlı faaliyet yaptıktan sonra Ferrari’yi bizzat deneyimleyebilirsiniz. Michael Schumacher ve Fernando Alonso’nun direksiyon başında neler hissettiğini şimdi anlayacaksınız. Junior Grand Pix’te verilen eğitimler hayallerinizin gerçekleştirebilir.

Eğer gerçekten bir adrenalin bağımlısıysanız Formula Rossa’yı denemelisiniz. Dünyanın en hızlı roller coaster’ı aklınızı başınızdan alacak 🙂 Heyecanlı bir günün ardından Ferrari’nin resmi mağazalarından kişiselleştirilmiş hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Ferrari World bizim kesinlikle tavsiye ettiğimiz noktalardan. Mekan içindeki turlarda Ferrari’ye dair bilgiler edinebilirsiniz. Girişler ücretli ama tahmin ettiğiniz kadar pahalı değil. Belki buraya birkaç kez gelmeyi bile düşünebilirsiniz.

Abu Dhabi Falcon Hastanesi

Abu Dhabi Falcon Hospital

Abu Dhabi’de bulunan Falcon Hastenesi hem şahinlerin tedavi gördüğü hem de özgürce yaşadığı bir bölge olarak hizmet veriyor. Hastaneyi belirli günler düzenlenen turlar eşliğinde ziyaret etmek mümkün.

Emirates Park Zoo

Emirates Park Zoo

2 bine yakın hayvanın yaşamını sürdürdüğü Emirates Park Zoo, özellikle şehir gezmeye çocuklarıyla gelen aileler Abu Dhabi gezilecek yerler listesinde bulunması gereken bir ziyaret noktası.

Jumeirah at Etihad Towers

Jumeirah at Etihad Towers

Ortadoğu ülkelerinde birçok farklı tasarıma sahip gökdelene rastlamak mümkün olabiliyor. Bunlardan biri olan Jumeirah at Etihad Towers ise toplam 5 kuleden oluşuyor. Binada çeşitli iş ofislerinin ve restoranların yanı sıra etrafı seyredebileceğiniz etkileyici bir seyir terası da yer alıyor.

Rivoli

Rivoli

Eski Pazar’ın yanmasından sonra yerine inşa edilen Rivoli, alışveriş yapmak ve bir şeyler yemek isteyenler için şehirdeki önemli duraklardan biri.

Al Ain Camel Market

Deve marketi

Birleşik Arap Emirlikleri’nde deve ticaretinin çok hareketli olduğu pazardır. Yerliler ve turistlerin akın ettiği yerde develer özelliklerine göre sınıflandırılmış. Yarış develeri, seyahat develeri, evde beslemelik develer gibi kategoriler var. Fiyatlandırma da bunlara göre yapılıyor.

Deve marketinin yoğun olduğu saatlerde sıkı pazarlık aşamalarına denk gelebilirsiniz. İkna tekniklerine maruz kalacağınızdan şüpheniz olmasın. Deve almak aklınızın ucunda bile yokken kendinizi el sıkışırken bulabilirsiniz 🙂 İsterseniz develerle fotoğraf çektirip küçük turlar atmanız da mümkün.

Al Ain Oasis

Al Ain Oasis

Eski zamanlardan beri Arap Çölü gezginleri için cennetten bir vaha olan Al Ain Oasis tarih, seyahat, ticaret ve kültürün birleştiği inanılmaz bir yer. Çölün ortasında ormanlık alan bulmanın mutluluğunu insanların yüzünden anlayabilirsiniz.

Buraya verilen isim gerçekten hakkını veriyor. Sulama imkanları teknolojinin gelişimiyle artırılarak eksiksiz bir şekilde yapılıyor. Falaj adı verilen sistem sayesinde su israfı da olmuyor. Buraya kadar gelmişken Al Ain Müzesi’ne gitmemek olmaz. Daha önce görmediğiniz türden eserlerle karşılaşacaksınız.

Al Ain Oasis’de herkese birinci sınıf kalitede hizmet veriliyor. Bölgeye giriş ücretsiz olsa da bazı özel alanlar için ücret tarifesi konulmuş. Günbatımından sonra girişler kısıtlandığı için vaktinizi ona göre ayarlamanızı tavsiye ederiz.

Al Ain Zoo

Al Ain Zoo

Jebel Hafeet Range’de bulunan hayvanat bahçesi ziyaret etmek için harika bir yer. Dünyanın çeşitli yerlerinden birkaç tür hayvanı ailecek görebilirsiniz. Çocuklar için de özel turlar düzenleniyor.

Şahin, kartal, baykuş ve akbabalar gibi çeşitli kul sergilerini kaçırmadığınıza emin olun. Afrika ve Arap olarak ikiye ayrılan sergileri gezebilirsiniz. Burada yapılan en ilginç etkinlik, zürafa beslemek. Hayvanlar için yaşam alanı oluşturulması ve özenle korunuyor olması Al Ain Zoo’nun doğaya olan sevgisini gösteriyor.

Yas Marina Circuit

Yas Marina Circuit

Yas Marina Circuit, 2009’dan beri Formula 1 takviminde bulunuyor. O zamandan beri heyecanlı yarışlara ev sahipliği yapmakta. Sürücüler için keyifli bir parkur olduğu kadar, izleyici gözünden de keyifli bir etap.

Genişleyen 5 tribünlü Grand Pix’te F1 yarışı izlemek güzel bir deneyim olacaktır. Yanınızda yarıştan hoşlanmayanlar varsa endişe etmenize hiç gerek yok. Yas Marina kompleksinde büyük bir park ve eğlenceli aktiviteler bulunuyor. Kalabalık bir grupsanız herkes kendi hoşlandığı şeyi yapabilir 🙂

Emirates Ulusal Araba Müzesi

Emirates Ulusal Araba Müzesi

Abu Dhabi’deki araba müzesi dünyaca bilinen bir yer. Biletli girişin olduğu müzede arabalara dair şaşırtıcı bilgiler edineceksiniz. Bilet fiyatına tur rehberinin de dahil olması güzel bir avantaj.

Turistlerin akın akın geldiği müzede yaklaşık 200 otomobil var. Çeşit çeşit arabaların sıralandığı koleksiyon milyon dolarlar ile ifade ediliyor. Abu Dhabi’de yapılacak şeyler listenizde kesinlikle araba müzesini gezmek de olmalı 🙂

Capital Gate

kapital gate

Birleşik Arap Emirlikleri inşaattaki inanılmaz başarıları ile biliniyor. Şehrin her yerinde, şaşırtıcı mimari ve yenilik örnekleri bulacaksınız. Aynı şekilde, Dubai’deki “Capital Gate” en şaşırtıcı mimari planlar arasında.

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na göre Capital Gate, dünyanın 18 derece kuzeye doğru eğilen en eğimli yapısı. Bir önceki rekor Almanya’da küçük bir kiliseye aitti. Paris’e gidenler nasıl ki her seferinde Eyfel Kulesi’ni ziyaret ediyor, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de bu gökdelen ziyaret edilir.

Hili Fun City

Hili Fun City

Hili Fun City, Abu Dhabi’nin eğlenceli bir turistik cazibe merkezidir. Al Ain eyaletinde bulunan eğlence merkezi Arap Körfezi yarımadasının ilk tema parkı olma özelliğini taşıyor. Zaman zaman tadilata giren parkta 28 aktivite yapılabiliyor. Piknik alanları, kamp yerleri ve piknik bölgeleri veya üç boyutlu sinema salonu, sirk gösterisi gibi şeyler tercih edebilirsiniz.

Arabistan Vahşi Yaşam Parkı

Arabistan Vahşi Yaşam Parkı

Yas Adası’nda yer alan büyük bir vahşi yaşam parkıdır. Parkta vahşi hayvanlar için özel bir yaşam alanı, koruyucu konut ve üreme bölgesi bulunur. Turistler bu yerlerin hepsini görebilir. Arap ülkesine yayılmış, büyük oranda çeşitliliği azalan hayvanlar yaşam parkında hayatlarına devam ediyor.

Al Ain Ulusal Müzesi

Al Ain Ulusal Müzesi

Kültürel arayış içinde olanlar için gezilesi yerlerdendir. Arap kültürü hakkında daha fazla edinmek, toplulukların nasıl oluştuğunu, sosyal gelişimin nasıl olduğunu ve tipik bir Arap topluluğunun gelenek ve göreneklerinin arkasındaki temelin ne olduğunu bilmek için bu müzeye gelebilirsiniz.

Müzede bedevilere ait çeşitli eserler sergilenmekte. Ana bölüm etnik gelenekleri arkasındaki sırları ve yaşam biçimlerini içeriyor. Tarihi açıdan zengin diyebiliriz. Diğer bölümlerde altın ve gümüşten yapılan silahlar, kuyumculuk zanaatine ait ürünler, tencere örnekleri ve günlük hayatta karşılaşılan kalıntılar var.

Al Ain Sarayı Müzesi

Al Ain Sarayı Müzesi

Şeyh Zayed Sarayı Müzesi olarak da bilinen Al Ain Sarayı Müzesi, Abu Dhabi’de kültürel turizmin yapıldığı mükemmel bir yer. Arap çölünde önemli bir vaha olan Al Ain, çeşitli kültürel eserler barındırıyor. Müze de bunlardan sayılıyor.

Eskiden Şeyh Zayed Bin Sultan Al Nahyam’ın ikametgahı olan bu yapı, toplantı odalarını dönüştürerek müze haline getirilmiş. Makaleler, süs eşyaları, mücevherler ve yağlıboya tablolar dikkat çeker. Şeyh tarafından kullanılan bir Land Rover bile var! Tipik bir Arap çadırının sergilendiği kısım da ilgi görüyor. Birleşik Arap Emirlikleri adına bu müze şey ifade ediyor.

Al Jahili Kalesi

Al Jahili Kalesi

Al Jahili Kalesi, Dubai için gerçekten tarihi bir binadır. Çölün egemen olduğu ve pek kalıcı yapıların olmadığı bir ülkede, El Jahili Kalesi uzun yıllar ayakta kalmayı başarmış. 1898’de inşa edilen kale, savunma ve yerleşim bakımından önem taşıyordu. Bir zamanlar Arapların kıymetli dostları bu kale tarafından korunurdu.

1980’lerde bir kısmı restore edilen kale, 2008’de komple bakıma alındı. Daha sonra turistlerin beğenisine sunuldu. Kalenin etrafında gösteriler için ayrılan büyük boşluklar vardır.

Qasr Al Sarab

Qasr Al Sarab

Qasr Al Sarab, Liwa Çölü içinde ünlü bir tesistir. Tatilin lüksünden ödün vermeyenler için büyüleyici bir ortam sunar.

Yüzme havuzları ziyaretçiler için büyük bir rahatlama sağlıyor. Kaplıcalar, masaj salonları derken kendinizi lüks hayatın içinde buluyorsunuz. Mümkünse bu manzaraya bakmak için tesisin içine girmelisiniz.

Heritage Heartland

Heritage Heartland

Antropolojik ve kültürel önemi büyüktür. Öyle ki, UNESCO tarafından Dünya Miras Alanı listesine alındı. Burası bir zamanlar ticaret ve kültür merkezi görevi görüyordu.

Bronz Çağı’ndan kalan eserler Al Ain Müzesi’nde ve The Hilli Arkeolojik Bahçeleri’nde sergilenir. M.Ö. 2500 yıllarına ait kuyu, kale, mezar, saray gibi yapılar görebilirsiniz. Uygarlıkların kalıntıları tarih anlayışınıza artı katacaktır.

Zayed Centre

Zayed Centre

Abu Dhabi’de önemli bir ziyaret noktasıdır. “Ulusun Babası” olarak görülen Şeyh Zayed’e gösterilen bir saygıdır diyebiliriz. Müze, Şeyh Zayed’in yönetiminden kalan fotoğraflar, resimler ve belgeler içeriyor. Ayrıca ünlü devlet adamının kişisel eşyalarından olan tüfek, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Al Qattara Sanat Merkezi

Al Qattara Sanat Merkezi

Geleneksel Arap mimarisinin etkisini göreceğiniz bu merkezde Arap sanatının en güzellerine yer veriliyor. Öğrenmeye hevesliler için yapılan özel eğitim odaları da var. Arap toplumunda kültürel gelişimin sağlanması için bu merkeze çok önem veriliyor.

Al Qattara Sanat Merkezi’nde müzik, resim, seramik ve fotoğraf üzerine güzel çalışmalar yapılıyor. Dijital donatılmış odalar modern sanat için yapılan güzel bir detay olmuş.

Lulu Adası

Lulu Adası

1050 dönümlük bir alan üzerine yayılmış olan bu yapay ada, doğa tutkunları ve kaşiflere adeta çağrı yapıyor. 1992’de yapılan Lulu’ya özel teknelerle ziyaret gerçekleştiriliyor.

Khalifa Parkı

Khalifa Parkı

Abu Dhabi’de bir gün geçirmek için harika bir yer olan Khalifa Parkı, şehrin en gözde eğlence mekanlarındandır. Deniz müzesi, tren turu, su çeşmesi ve akvaryum buraya hayat veriyor.

Aldar Headquarters

Aldar Headquarters

Olağanüstü tasarımı ve yenilikçi mimarisi sayesinde Abu Dhabi’ye yabancı olanları kendine çeker. Ortadoğu’da türünün ilk dairesel binası olarak bilinir. Dünyanın dört bir yanındaki mimarlara ilham verir.

Ticaret merkezi olduğu için herkes içeri alınmaz. Binaya dışarıdan bakıp fotoğraf çektikten sonra gezilecek diğer yerlerin yolunu tutabilirsiniz.

Saadiyet Adası

Saadiyet island

Abu Dhabi kıyısından 7 dakikalık mesafede yer alıyor. Ana karada olduğu gibi gibi imkanları gelişmiştir. Lüks otel, restoran ve mağaza bulabilirsiniz. Adanın mimarisi de göz alıcı güzelliktedir. Ancak adayı bu kadar önemli yapan şey, konumundan dolayı sahip olduğu kültürel avantaj.

Abu Dhabi Emirlikleri’nin kültür noktası kabul edilen Saadiyet Adası, dünyanın en büyük kültürel hareketliliğini yaşar. Halka açık sergi alanında adanın geçmişi ve bugünü hakkında yeterli bilgi alabilirsiniz.

Abu Dhabi’ye ülkemizden yabancı hava yolu firmalarının yanı sıra Atlasjet, Pegasus ve THY firmalarının da seferleri bulunuyor. Türkiye’den yapılan seferleri www.biletbayi.com uçak bileti sayfasından görüntüleyebilirsiniz. Abu Dhabi’ye gittiğiniz zaman nelerle karşılaştığınızı yorum kısmında belirtmenizi bekliyoruz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin