Aalborg’da Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Aalborg’da yapmak için heyecan verici şeyler var. Tarihi yerlerden kültürel mekanlara kadar Aalborg’daki tüm gezilecek yerleri kapsamlı bir şekilde keşfetmeye hazır mısın?

Aalborg, Kuzey Danimarka Bölgesi’nde yer alan bir kent. Ülkenin dördüncü büyük şehridir. Aalborg’da mükemmel bir gezi planlamak için öncelikle iyi bir araştırma yapmak lazım. www.biletbayi.com olarak sizi yurt dışında da yalnız bırakmıyor, maceranıza ortak oluyoruz. Aalborg’da gezilecek yerler içinde doğal cazibe merkezleri, tarihi anıtlar öne çıkıyor. O zaman uzun soluklu listemize bir an önce başlayalım.

Lindholm Hoje Müzesi

Lindholm Hoje Müzesi

Lindholm Hoje Müzesi, NordjyllandsHistoriske Müzesi’nin (Kuzey Jylland Tarih Müzesi) bir parçasıdır. Bu müzede Vikingler kimdir, nerede nasıl yaşamış gibi bilgi veren sergiler bulacaksınız. Limfjord çevresindeki kalıntıları inceleyebilir ve mezarlara yakından yakından bakabilirsiniz.

Müzik Evi

Müzik Evi

Uluslararası kabul görmüş firma Coop Himmelb tarafından tasarlanan bir mimari mucize olan Music House, dokuz kat arasında bölünmüş ve dört konser salonu, bir restoran ve eğitimsel/idari olanaklara sahip ilginç bir yapıdır. Müzik Evi‘nin daimi grupları arasında Aalborg Senfoni Orkestrası, Kraliyet Müzik Akademisi, Aalborg Üniversitesi öğrencileri bulunur. Danimarka Caz Tarihi Merkezi, The House of Music’in çalışmalarını destekleyen önemli bir oluşumdur.

Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade

Danimarka’da çok ünlü bir sokaktır. Sağladığı eğlence seçeneklerini görünce siz de hak vereceksiniz. Aalborg‘daki en uzun restoran ve dükkan zinciri buradadır. Turistler ve yerlilerin kaynaştığı yegane yerlerden olan Jomfru Ane Gade, yaz ayların en hareketli günlerini yaşıyor. 16. yüzyılın sonunda kurulan sokak günümüze kadar varlığını sürdürmüş.

Springeren Denizcilik Deneyimi Müzesi

Springeren Denizcilik Deneyimi Müzesi

1992 yılında açılan Springeren Denizcilik Deneyimi Müzesi, Danimarka deniz yaşamı hikayelerini yaşatmak için çalışıyor. Ziyaretçiler denizaltıda en iyi şekilde ağırlanır. Denizde yaşamın nasıl olduğu deneyimlemek isteyenler için güzel bir nokta.

Jens Bangs Stenhus

Jens Bangs Stenhus

1624 yılında kurulan Jens Bangs Stenhus tarihi bir dönüm noktasıdır. Aynı zamanda Aalborg’un en çok fotoğraflanan turistik mekanıdır. Binanın mimarisine hayran hayran bakarken içeri girmek isteyebilirsiniz. Ancak içeriye kimse alınmıyor. Stenhus, kumaşları ve oyma ahşap pencere dekoruyla tanınır. Bir de Jens Bang’in dilini dışarıya çıkardığı heykel göreceksiniz 🙂

Utzon Centre

Utzon Centre

Utzon Merkezi, dünyaca ünlü JornUtzon ve oğlu Kim Utzon tarafından tasarlandı. Bu, 2008’de vefatından önce Jorn’un son çalışmasıydı. Utzon Merkezi Aalborg Üniversitesi’nden mimarlık ve tasarım öğrencileri, Utzon Kütüphanesi, Utzon arşivleri, Obel Oditoryumu ve Spidsgatter Salonu’na ev sahipliği yapıyor.

Kunsten Museum of Modern Art

Kunsten Museum of Modern Art

İçindeki görüntülerle birlikte her mimarinin, sanat öğrencisinin ve sanat tutkunlarının hayalini gerçek yapıyor. Müze binası 1968-1972 yılları arasında Fin mimarları Elissa ve Alvar Aalto ve Danimarkalı mimar Jean-Jacques Baruel tarafından inşa edildi. 65 bin metrekarelik alanda 1500 sanat eseri etrafa yayılmış vaziyette ziyaretçileri bekliyor. Günümüz çağdaş sanatı için önemli bir müzedir.

Aalborg Tarih Müzesi

Aalborg Tarih Müzesi

Aalborg Tarih Müzesi, Nordjyllands Tarih Müzesi’nin (Kuzey Jutland Tarih Müzesi) parçasıdır. Müze, son bin yıldır Aalborg’un ve komşu bölgelerin geçmişini tasvir etmektedir. Daimi sergide yerel olarak üretilen gümüş eşyalar ve cam eşyalar koleksiyonu bulunuyor. Burası için en iyi korunmuş sivil Rönenans iç mekanı diyebiliriz.

Aalborg Hayvanat Bahçesi

Aalborg Hayvanat Bahçesi

20 dönümlük bir alan üzerine yayılmış olan Aalborg, kentin en popüler cazibe merkezlerinden biridir ve şehrin kalbine yerleşmiştir. Çeşitli bitki ve hayvan türleri ile tanınan yer, her yıl yaklaşık 375 bin kişiyi ağırlıyor. 156’dan fazla türün 1500’ü aşkın hayvanı bulunuyor. Çocuklu aileler burada sıkılmadan vakit geçirebilir. Çocuklara hayvan ve doğa sevgisi aşılamak gelecek nesiller için önemli bir konu.

Budolfi Kilisesi

Budolfi Kilisesi

1000’li yılların başında inşa edilen kilise yangın ve savaşların yıpratıcılığına dayanarak günümüze kadar gelmiş. Çok sayıda onarımdan, restorasyondan geçen kilisenin iç mekanı muhteşemdir. Heykeller, avizeler, lambalar ve çan gibi şeyler turistleri kendine çekiyor.

Aalborg Tarnet

Aalborg Tarnet

Aalborg’da önemli bir turistik merkezdir. Deniz seviyesinden 105 metre yüksekliğindedir ve Aalborg’un en yüksek gözlem noktasıdır. Dairesel yapı, Aalborg şehrini ve Kuzey Jutland Bölgesi’nin tamamını gösteren çarpıcı 360 derecelik panoramik manzaralar sunuyor.

Egholm Adası

Egholm Adası

Aalborg’dan beş dakikalık deniz yolculuğu sizi muhteşem Egholm Adası’na götürecektir. Adanın keyfini ister bisikletle isterseniz yürüyerek çıkarabilirsiniz. Sahili ise sığ ve temizdir.

The Franciscan Monastery Museum

The Franciscan Monastery Museum

Franciscan Müzesi’nin bir kısmı yer altındadır. Dolayısıyla bazı kısımlarına asansörle ulaşım sağlanıyor. Orta Çağ zamanlarından kalma bir sürü eseri görme şansınız var. Aalborg’daki yaşama dair güzel ipuçları da yakalayabilirsiniz.

Aalborg Savunma ve Garnizon Müzesi

Aalborg Savunma ve Garnizon Müzesi

2002’de halka açılan müze, Danimarka savunma sisteminin tüm bileşenlerini kapsıyor. Tarihi olarak önemli askeri materyaller burada sergilenmektedir.

Aalborghus Kalesi

Aalborghus Kalesi

1539-1555 yıllarında Kral Christian tarafından yaptırılan yapı, başlangıçta sadece bir kale olarak kullanılmak üzere inşa edilmiştir. Verimli olmadığı anlaşıldıktan sonra idari büro haline getirildi. Günümüzdeki yerel yönetim büroları hala bu eski kaleyi kullanıyor. Ziyaretçiler sadece avlu kısmına kadar girebiliyor. İçeri giriş yasak.

Aalborg geziniz için şimdi tek yapmanız gereken biletbayi.com’dan bütçenize uygun uçak bileti seçmek. Danimarka’da unutulmaz bir gezi planlayacağınızdan eminiz. Yardıma ihtiyacınız varsa, biz buralardayız 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin